Käyttölaina ilman vakuuksia heti netistä – Loistava peruslaina arkeen

Käyttölaina on ihanteellinen laina mitä erilaisimpiin arjen menoihin aina ostoksista sekä matkoista äkillisiin kuluihin ja laskuihin. Sen saa ilman vakuuksia tai takaajia suoraan netistä nopeallakin aikataululla.

Käyttölainaa haetaan ja otetaan paljon – eikä suotta! Sen voi saada heti ilman suurempia selvityksiä siitä, mihin se aiotaan käyttää. Se sopiikin kaikenlaisten kulujen maksamiseen. Käyttölaina on jo pitkään ollut suosituimpien lainojen joukossa. Suosiota on kasvattanut etenkin se, että lainapalvelut myöntävät käyttölainaa ilman vakuuksia. Edullinen käyttölaina on mahdollista saada tilille suoraan netistä vaikka heti: yleensä rahat ovat käytössäsi jo samana päivänä.

Käyttölaina on sekä muutamien lainatuotteiden markkinointinimi että yleinen nimitys tavalliselle lainalle. Sitä saa näppärästi ja turvallisesti myös muualta kuin pankista. Etsiessäsi netistä käyttölainaa löydät monia lainoja, jotka täyttävät toimivan käyttölainan kriteerit: ne ovat helppoja ja nopeita haettavia, ja niitä voi käyttää mihin tahansa arkipäivän rahanmenoon. Esimerkiksi Raha.fi:stä voit hakea alustavan tarjouksen lainalle turvallisesti.


Käyttölainan hakeminen onnistuu helposti Raha.fi:n hakemuksella. Kilpailutamme hakemasi lainan useilla eri rahoituslaitoksilla, joten voit saada yhden tai useita käyttlainatarjouksia, joista voit valita parhaimman. Hakemuksen lähettäminen ja tarjouksiin tutustuminen ei sido sinua ottamaan lainaa kauttamme, joten voit huoletta kokeilla palveluamme.

Hae käyttölainaa

Käyttölaina pähkinänkuoressa

Harkitsetko käyttölainan ottoa? Lue tästä käyttölainan ominaisuuksista ja mihin sitä kannattaa käyttää.

Millainen laina on käyttölainan ja miten se eroaa muista lainoista?

Käyttölaina-niminen lainatuote löytyy ainakin Aktian ja Danske Bankin sekä muutaman pikalainapalvelunkin tuotevalikoimasta. Sen lisäksi, että niitä ovat virallisesti Käyttölainoiksi nimetyt lainatuotteet, käyttölainaksi kutsutaan arkikielessä kaikenlaisia lainoja, jotka ovat tarkoitettu käytettäviksi normaaliin kulutukseen. Voimme siis sanoa, että käyttölaina on eräänlainen kulutusluotto. Ehkä sinulla on ollut jonkin pankin Käyttölaina joskus aikaisemmin ja nyt olet kiinnostunut samaisen lainan ottamisesta uudestaan. Niin kuin jo totesimme, markkinoilla on nykyään valtavasti erilaisia käyttölainoja, joten sinun kannattaa tutustua valikoimaan tarkasti ennen lainan ottamista. Tarjolla olevat lainat eivät nimittäin automaattisesti ole samanlaisia, kuin sinun aikaisempi lainasi – voit iloksesi huomata, että ne ovat vielä parempia

Mihin käyttölainaa voi käyttää?

Jo käyttölainan nimi antaa vahvan viitteen siitä, mihin se on tarkoitettu: se sopii käytettäväksi yhteen jos toiseen hankintaan aina ostoksista laskujen maksuun. Lainan hakuvaiheessa sinulta kysytään, mihin tarkoitukseen haet lainaa. Lainan käyttötarkoituksen kysyminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun olisi annettava yksityiskohtainen selvitys siitä, mitä aiot lainarahalla hankkia. Yleensä riittää, että valitset valmiiksi annetuista käyttötarkoituksista omaa tilannettasi parhaiten kuvaavan vaihtoehdon. Käyttölainalla voi esimerkiksi tehdä tarpeellisia hankintoja kotiin, maksaa laskuja, maksaa pois muut pienet lainat, tai vaikka kattaa matkan tai remontin kustannukset. Todennäköisesti tarvitset sitä monien eri menojen maksamiseen, mihin se sopii vallan mainiosti. Sinä päätät täysin, mihin laina käytetään.

Saako käyttölainaa ilman vakuuksia?

Käyttölainaa myönnetään yleensä ilman vakuuksia tai takaajia. Vakuudeton käyttölaina löytyy ainakin verkossa toimivien rahoituspalvelujen valikoimista, ja niitä voit hakea esimerkiksi Raha.fi:n kautta. Kun sinun ei tarvitse järjestää vakuuksia lainaa varten tai kysyä ketään sen takaajaksi, voit tehdä hakemuksen nopeasti ilman suurempia esivalmisteluja. Riittää, että olet tietoinen tuloistasi ja menoistasi, jotta voit syöttää ne hakemukseen. Vakuuksien ja takaajien puuttuminen tekee siis lainan hankkimisesta nopeaa ja yksinkertaista. Vakuudettomuus näkyy jonkin verran lainan korossa, mutta löydät silti netistä käyttölainaa matalalla korolla.

Kannattaako käyttölainaa pitää varalla?

Käyttölaina on sen verran monikäyttöinen ja helposti haettava laina, että sen hankkiminen varmuudeksi, ikään kuin “pahan päivän varalle”, saattaa vaikuttaa hyvältä idealta. Näin ei kuitenkaan ole: lainasta koituu aina maksettavia kuluja, käytit sitä tai et. Joustava käyttölainakin, josta et tekisi yhtään nostoa kuukaudessa, maksaa silti aina jotakin lainanhoitokulujen muodossa. Jos tiedät varmasti tarvitsevasi lainaa mutta haluaisit sitä jonkin verran myös “varakassaksi”, sinun kannattaa ottaa joustava käyttölaina. Niin kuin totesimme, se sopii tilanteisiin, joissa et osaa nimetä eurolleen sopivaa lainasummaa.

Hae käyttölainaa ilman vakuuksia

Hae nyt

Kahdenlaista käyttölainaa

Käyttölaina on mahdollista ottaa kahdentyyppisenä lainana: joustavana lainana ja kertalainana.

Joustava käyttölaina

Joustava käyttölaina on tarpeen mukaan käyttöön otettavaa lainaa. Sinulle myönnetään lainasumma, joka voi olla suurempi kuin alkuperäinen toivomasi lainasumma. Et siirrä koko summaa heti käyttötilillesi, vaan teet lainalta nostoja aina tarpeen mukaan. Koko summaa ei ole koskaan pakko lainata. Lainan kulut, kuten korko, koskee vain nostamaasi lainasummaa. Joustavaa käyttölainaa maksetaan takaisin ainakin minimilyhennyksen verran joka kuukausi. Takaisin maksettu laina on jälleen käytettävissäsi eli voit nostaa sen uudestaan käyttöösi. Joustavan käyttölainan nostoista peritään yleensä nostokulu, joka on tietty prosentti nostetusta summasta.

Kerralla maksettava käyttölaina

Kerralla maksettava käyttölaina siirretään yhdellä kertaa kokonaisuudessaan käyttöösi. Se on ns. perinteinen laina eli kertalaina. Saat juuri sen summan lainaa, mitä halusitkin – jos tulosi vain ovat summaan nähden riittävät. Korko ja kulut maksetaan aina lyhentämättömästä lainasummasta. Myös kertalainaa lyhennetään osissa kuukausittain. Lyhennettävä summa on yleensä sama joka kuukausi, mutta laina on aina mahdollista maksaa takaisin myös nopeammin, kuin alkuperäinen maksusuunnitelma määrittelee. Takaisin maksettu lainasumma ei ole uudestaan käytettävissäsi toisin kuin joustavassa lainassa.

Kumpi kannattaa valita?

Molemmilla lainatyypeillä on omat hyvät ja huonot puolensa. Joustava käyttölaina on erittäin toimiva silloin, kun et ole täysin varma tarvitsemastasi lainasummasta. Toisaalta käytettävissäsi oleva maksimisumma houkuttelee käyttämään lainaa helposti sellaisiin hankintoihin, joihin sitä ei käyttäisi muuten. Kertalaina taas sopii erinomaisesti silloin, kun tiedät tarvitsemasi lainasumman tarkasti. Jos taasen otat sinulle liian ison kertalainan, takaisinmaksu voi tuottaa sinulle vaikeuksia. Nämä riskit liittyvät toki kaikkiin lainoihin eivätkä vain käyttölainoihin. Ne on kuitenkin hyvä pitää mielessä, kun valitset sopivaa rahoitustyyppiä.

Mitä lisäkuluja käyttölainassa on?

Käyttölaina pitää sisällään normaalit lainan lisäkulut kuten koron ja lainanhoitokulut. Lainanhoitokulujen sisältö vaihtelee hieman eri lainatuotteiden välillä: toisin sanoen jokaisella pankilla ja rahoituslaitoksella on omat maksulliset kulunsa. Tyyppillisiä lisäkuluja ovat avausmaksu, tilinhoitomaksut, laskutuslisät, ja nostopalkkiot etenkin silloin, jos kyseessä on joustava laina. Tarkat tiedot lisäkuluista saat lainaehdoista, jotka kannattaa käydä läpi lainatarjoukseen tutustuessasi. Jotkin rahoituspalvelut tarjoavat uusille asiakkailleen kulutonta ensimmäistä kuukautta tai ne antavat alennusta osasta kuluista.

Miten käyttölainaa haetaan?

Käyttölainan hakeminen onnistuu helposti monessa lainapalvelussa, kuten meillä Raha.fi:ssä. Hakeminen tapahtuu pääpiirteissään näin:

1. Valitse summa ja laina-aika

Aloita hakeminen valitsemalla sinulle sopiva lainasumma ja laina-aika sekä täyttämällä esitiedot. Raha.fi:n hakemuksessa oleva laskuri kertoo sinulle, kuinka suuri kuukausierä olisi valitsemillasi tiedoilla. Laina-aikaa muuttamalla kuukausierän suuruus muuttuu. Voit kokeilla rauhassa eri vaihtoehtoja.

2. Täytä hakemus loppuun asti

Nyt pääsen täyttämään hakemukseen tietoja koskien tulojasi, työtilannettasi, asumismuotoasi ja muita velkojasi. Hakemuksen täyttäminen kestää vain muutaman minuutin ja saat lainapäätöksen heti sen lähettämisen jälkeen. Meillä Raha.fi:ssä voit saada useamman kuin yhden tarjouksen.

3. Hyväksy sopiva tarjous

Saat tutustua eri tarjouksiin rauhassa. Kun sopiva on löytynyt, tarvitset verkkopankkitunnukset sen hyväksymiseen. Jos sinulta pyydetään vielä lisätietoja tai liitteitä koskien hakemustasi, voit lähettää myös ne sähköisesti. Hyväksytty laina siirretään mahdollisimman pian tilillesi.

Usein kysytyt kysymykset vastauksineen

Onko sinulla mielessäsi kysymyksiä liittyen lainoihin pitkillä maksuajoilla? Tästä löydät muutamia yleisimpiä kysymyksiä vastauksineen. Löydät tarkempia tietoja lainaehdoista, joihin pääset tutustumaan saatuasi lainatarjouksen.

Käyttölainaa voivat hakea kaikki täysi-ikäiset raha-asiansa moitteetta hoitaneet henkilöt, joilla on pysyvä asuinosoite Suomessa.

Hakemuksen täyttäminen Raha.fi:ssä on turvallista. Hakemus ja siihen täyttämäsi tiedot ovat suojattu vahvalla SSL-salauksella.

Raha.fi ei myönnä käyttölainaa, vaan hakemuksesi kilpailutetaan: se lähetetään käyttölainaa myöntäville pankeille ja rahoituslaitoksille, jotka toimivat Suomen tai Ruotsin Finanssivalvonnan alaisina.

Toimimme yhteistyössä vain luotettavien ja vakavaraisten rahoituslaitosten kanssa.

Hakemuksessa kysytään vain sellaisia tietoja, jotka ovat oleellisia lainapäätöstä tehdessä. Niitä ovat mm.:

  • Perustiedot sekä henkilötunnus, joka nopeuttaa lainapäätöksen antamista
  • Tiedot työpaikasta ja tulot ennen sekä jälkeen verojen
  • Tiedot asumismuodosta ja -kustannuksista
  • Tiedot muista lainoista ja veloista

Hyväksytty käyttölaina siirretään tilillesi mahdollisimman nopeasti. Jos sinulla on tili jossakin yleisimmistä pankeista, rahat siirtyvät sinulle yleensä jo samana päivänä. Viikonloppuna kaikki rahoituslaitokset eivät siirrä lainoja, ja yöaikaan niitä ei ole mahdollista siirtää.

Lue asiantuntijoidemme vinkkejä

Haluamme auttaa Sinua säästämään arjen raha-asioissa.

Kulutusluotto

Kulutusluotto

Kulutusluotto on sekin oiva laina arjen menoihin. Voit hakea kulutusluottoa monesta eri lainapaikasta helposti.

Lue lisää
Lainaa nopeasti

Lainaa nopeasti

Haluatko lainan mahdollisimman pian tilillesi? Voit saada lainan erittäin nopeasti jopa vartissa.

Lue lisää
Pikavippi

Pikavippi

Perinteinen pikavippi on ratkaisu monenlaisiin lainarahan tarpeisiin. Näin haet ja saat vipin nopeasti.

Lue lisää