Näin haet 30 000 € lainaa ilman vakuuksia tai takaajia

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Aina ilman vakuuksia tai takaajia

Kun teet Raha.fi:n lainahakemuksen, ei sinun tarvitse huolehtia vakuuksista tai takaajista, sillä kaikki lainamme myönnetään ilman niitä.

Nopea ja helppo hakemus

Lainahakemuksen täyttämiseen menee vain muutama minuutti. Sinulta kysytään vain lainan myöntämisen kannalta olennaisia kysymyksiä.

Useita lainatarjouksia kerralla

Sinulle haetaan tarjoukset useilta eri rahoituslaitoksilta. Voit rauhassa valita itsellesi sopivimman lainan tarjousten joukosta.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

30 000 € laina sopii monenlaiseen tilanteeseen. Saat haettua sen tilillesi muutamassa päivässä etkä tarvitse vakuuksia tai takaajia. Laina on mahdollista saada useiksi vuosiksi edullisella korolla. Katsotaan nyt, mistä 30 000 € lainaa voi hakea, millainen laina se oikein on ja mihin käyttötarkoitukseen se kelpaa.

Mistä 30 000 € lainaa voi hakea?

30 000 € lainaa voi nykyään hakea joko omasta pankista tai verkossa toimivista rahoituslaitoksista. Pikavippeihin keskittyneiden lainapaikkojen valikoimasta sitä ei luonnollisesti löydy, mutta monet rahoituslaitokset tarjoavat sitä vakuudettomana kertalainana. Markkinoilta jopa löytyy 30 000 € joustoluottokin. Voit hakea lainan oman pankin lisäksi joko suoraan rahoituslaitokselta tai palvelulta, joka kilpailuttaa lainoja.

Miten löytää edullisin vakuudeton 30 000 € laina?

Lainan kilpailuttaminen on ensiarvoisen tärkeää etenkin isojen lainojen kohdalla. Näin voit saada lainallesi parhaan koron, reilut palvelumaksut ja vältyt maksamasta turhasta. Kilpailutuksen ideana on, että sinulle haetaan lainatarjouksia yhdellä hakemuksella eri rahoituslaitoksilta ja pankeilta. Kun sinulla on useita tarjouksia, voit verrata niitä keskenään ja valita edullisimman vaihtoehdon.

Apunasi kilpailutuksessa on useita siihen erikoistuneista palveluita. Esimerkiksi Raha.fi:n kautta hakiessasi saat lainatarjouksia useilta rahoituslaitoksilta samalla kertaa. Lainahakemuksen täyttäminen on erittäin helppoa, eikä siihen kulu muutamaa minuuttia kauempaa. Hakemuksessa kysytään henkilötietojesi lisäksi muun muassa tuloistasi ja työsuhteestasi. Kaikki kysymykset ovat helppoja, ja osaat vastata niihin varmasti. Hakemus kannattaa täyttää mahdollisimman huolellisesti, jotta sinulle voidaan antaa mahdollisimman tarkkoja lainatarjouksia. Saat alustavat tarjoukset heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Hae sinun lainatarjouksesi jo tänään

Mihin tarkoitukseen 30 000 € lainan voi saada?

30 000 euron laina on kooltaan sen verran suuri, että se riittää monenlaisten asioiden rahoittamiseen. Harva ottaa lainan puhtaasti kulutukseen kuten shoppailuun tai lomailuun, sillä niihin riittää huomattavasti pienempikin summa. Rahoituslaitokset eivät aseta ehtoja sille, mihin hakija lainansa saa käyttää. Lainan ottamisen syytä toki kysytään hakemuksessa ja se otetaan huomioon lainan myöntämisessä. Syitä lainan ottamiselle on lukuisia, joista näet tässä esiteltynä muutamia. Esimerkkien tarkoituksena on näyttää sinulle, kuinka monenlaiseen tarkoitukseen 30 000 € laina taipuu. Oman lainasi voit käyttää haluamaasi tarkoitukseen.

Muiden lainojen poismaksu

30 000 € laina on mahdollista saada myös muiden lainojen poismaksua varten eli niin sanottuun lainojen yhdistämiseen. Usean pienen lainan pitäminen samaan aikaan on kallista, sillä maksat korkoa ja palvelumaksuja jokaisesta lainasta erikseen. Pienissä lainoissa on yleensä korkea korko ja sivukulut. On siis järkevämpää ottaa yksi iso laina, jolla on pienempi korko ja paremmat lainaehdot, ja maksaa sillä kaikki vanhat velat pois. Lainojen yhdistäminen mainitaan lainahakemuksessa yhtenä mahdollisena lainan käyttötarkoituksena nykyään lähes poikkeuksetta.

30 000 € asuntolaina

30 000 euron laina on jo sen verran suuri, että sillä voi hankkia osassa päin Suomea pienen asunnon. Vakuudettomia lainoja harvoin käytetään asunnon hankintaan, vaan sitä varten haetaan pankista asuntolainaa. Asuntolainalle voi neuvotella pankin kanssa sopivan koron, marginaalin ja maksuajan. Kokonsa puolesta 30 000 € laina sopii hyvin myös kesämökin hankintaan käytettäväksi mökkilainaksi.

Riittävä summa remontointiin

30 000 € laina riittää hyvin asunnon melko kattavaankin remontointiin. Remonttilainan voi hakea omasta pankista, mutta pankki ei aina myönnä rahaa remonttiin niin helpolla kuin asunnon ostoon. Netistä haettavat vakuudettomat lainat ovat suosittu vaihtoehto kodin remonttien rahoitttamiseen.

Mistä 30 000 euron lainaa voi hakea?

30 000 € lainan ominaisuudet lyhyesti

Katsotaan seuraavaksi, millaisen 30 000 € lainan voit saada netistä hakiessasi. Huomioithan, että kaikki tässä esitellyt ominaisuudet eivät välttämättä toteudu lainatarjouksessa, jonka saat. Rahoituslaitoksilla on erilaisia ehtoja lainoille, joten lue aina tarkasti saamasi lainatarjous ennen sen hyväksymistä, jotta et ylläty ikävästi myöhemmin.

  • Vakuuksia tai takaajia ei tarvita. Netissä toimivat rahoituslaitokset tarjoavat 30 000 € lainan ilman vakuuksia tai takaajia. Vaikka laina on vakuudeton, sen korko ei ole kohtuuttoman korkea. Vakuudettomien lainojen korkokatto on tehnyt koroista aikaisempaa edullisempia. Poikkeuksia ovat yrityslainat ja perinteisestä pankista haettavat lainat, joihin usein vaaditaan vakuuksia.
  • 30 000 € lainalle saa pitkän maksuajan. Sen myötä lainan kuukausittaisen lyhennyksen määrä jää pieneksi ja rahaa riittää muuhunkin elämään. Laina-aikaa ei kannata kuitenkaan ottaa tarpeettoman pitkäksi aikaa, sillä silloin maksat myös pitkään korkoa ja muita palvelumaksuja. Raha.fi:n kautta hakiessa pisin laina-aika on 15 vuotta.
  • Mahdollisuus lyhennysvapaisiin. Koska kyseessä on iso laina, siihen sisältyy yleensä mahdollisuus saada joustoa takaisinmaksuun. Monet rahoituslaitokset tarjoavat mahdollisuuden pitää vuodessa tietyn määrän lyhennysvapaita kuukausia. Tällöin joudut maksamaan kuitenkin lainan koron sekä muut mahdolliset kulut, mutta varsinaista lyhennyssummaa sinun ei tarvitse maksaa.

Hakijan tulisi täyttää nämä ehdot

Riittävät tulot
Lainanmyöntäjä haluaa varmistua siitä, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitusti. Tämän takia lainanmyöntäjä edellyttää sinulta lainasummaan nähden riittäviä tuloja. Kuukausitulojen ei välttämättä tarvitse olla palkkatuloja, vaan esimerkiksi eläke voi riittää.

Hyvin hoidetut raha-asiat
Jokainen rahoituslaitos edellyttää sinulta hyvin hoidettuja raha-asioita. Käytännössä tämä tarkoittaa, sitä että sinulla on puhtaat luottotiedot, eikä sinulta löydy esimerkiksi maksuhäiriömerkintöjä.

Ikä
Kun haet lainaa, sinun on oltava täysi-ikäinen eli yli 18-vuotias. Osa rahoituslaitoksista voi edellyttää vieläkin korkeampaa vähimmäisikärajaa riippuen lainamuodosta- ja summasta.

Usein kysytyt kysymykset

Jos sinulle jäi jotain kysyttävää koskien 30 000 € lainaa, voit lukea tästä usein kysyttyjä kysymyksiä ja niiden vastauksia.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko