Näin saat lainaa pienellä kuukausierällä

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Ilmainen hakemus

Raha.fi:n hakemuksen täyttäminen on sinulle täysin ilmaista.

Laina pienellä kuukausierällä

Raha.fi:n hakemuksen ansiosta voit kokeilla takaisinmaksuaikoja ja löytää itsellesi sopivimman kuukausierän.

Lainapäätös heti

Saat lainapäätöksen välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen. Samalla pääset tutustumaan mahdollisiin lainatarjouksiin.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Pienen koron lisäksi laina, jossa on pieni kuukausierä, houkuttaa monia lainanhakijoita. Pienen kuukausierän ansiosta lainan lyhennys ei vie suurta osaa kuukausituloista, joten normaali elämä on mahdollista ilman jatkuvaa säästämistä. Laina pienellä kuukausierällä ei kuitenkaan ole automaattisesti hyvä. Silloin maksat pidemmän aikaa korkoa ja palvelumaksuja, joten lainan kokonaishinta on suurempi.

Joissain tilanteissa laina pienellä kuukausierällä on ainut vaihtoehto. Esimerkiksi, jos laina ei ole suunniteltu ja se täytyy ottaa yllättäen vaikkapa pakollista autoremonttia varten. Silloin voi haluta lainalleen mahdollisimman pienen kuukausierän. Sinun on kuitenkin mahdollista saada lainaa pienellä kuukausierällä siten, ettei lainakustannukset kasva kohtuuttoman suureksi. Kokosimme tähän juttuun vinkkejä ja tietoa siitä, miten saada laina pienellä kuukausierällä.

Helppo tapa saada lainalle sekä matala korko, että edulliset palvelumaksut, on käyttää Raha.fi:n kätevää palvelua, jonka avulla voit saada yhdellä hakemuksella monta lainatarjousta. Tarjouksista näet takaisinmaksettavan kuukausierän määrän, joten voit valita itsellesi mieluisimman lainan. Hakemuksen tekeminen on ilmaista, eikä se velvoita sinua mihinkään. Halutessasi voit tehdä hakemuksen pelkästään nähdäksesi millaisen lainan voit saada ja millaisella kuukausierällä.

Raha.fi:n avulla voit saada lainaa pienellä kuukausierällä erittäin helposti. Sinun tarvitsee täyttää ainoastan yksi hakemus ja voit saada useita lainatarjouksia. Täytä hakemus ja hae lainaa 100 – 70 000 €.

Mitä ottaa huomioon, kun haluat lainan pienellä kuukausierällä?

Vähäisellä suunnittelulla laina pienellä kuukausierällä on hyvinkin helppoa saada. Usein luullaan, että omilla valinnoilla ei voi vaikuttaa lainan saamiseen tai kuukausierän määrään, mutta se on vanhentunutta tietoa. Nykyiset rahoituslaitokset ja lainanmyöntäjät tarjoavat paljon joustoa lainan takaisinmaksuun, kunhan huolehdit siitä hyvin. Ota seuraavat seikat huomioon niin sinun helpompi saada laina pienellä kuukausierällä.

Laina-aika

Kuukausierän määrään ehkä eniten vaikuttava tekijä on laina-aika. Pidempi laina-aika madaltaa kuukausittaista lyhennystä. Tosin se kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia, koska silloin maksat lainasta pidemmän aikaa korkoja ja palvelumaksuja. Paras laina on kompromissi laina-ajan ja kuukausierän suhteen.

Laina-summa

Luonnollisesti myös lainasumma vaikuttaa kuukausittaisen erän määrään. Mitä suurempi summa, sitä suuremmaksi myös kuukausittainen lyhennyserä kasvaa. Oheisesta taulukosta näet lainasumman vaikutuksen kuukausierän määrään.

Summa Aika kk-erä
2500 € 48 kk 73 €
5000 € 48 kk 134 €
7500 € 48 kk 195 €
10 000 € 48 kk 256 €

Lainamuoto

Kun etsit lainaa pienellä kuukausierällä, on otettava huomioon myös lainamuoto. Eri lainamuodoilla takaisinmaksu tapahtuu eri tavoilla. Esimerkiksi kertalainoissa kuukausierä on monesti kiinteä koko laina-ajan. Jos puolestaan otat joustoluoton, lyhennät lainaa sen mukaan kuinka paljon luottoa olet nostanut käyttöösi. Myös pikavipeissä on yleensä joustava takaisinmaksu, ja voit lyhentää lainaa joustavasti vähintään tietyn minimisumman verran. Voit siis itse vaikuttaa paljonko lainaa lyhennät.

Korko ja palvelumaksut

Korko ja palvelumaksut eivät suoranaisesti vaikuta kuukausierään, mutta niillä on suuri merkitys lainan todelliseen hintaan. Kuten aiemmin mainittiin, suuri lainasumma todennäköisesti myös nostaa kuukausierän määrää. Karsimalla pois turhat palvelumaksut ja valitsemalla lainalle mahdollisimman pienen koron, saat edullisen lainan lisäksi matalammat lyhennyserät.

Laina pienellä kuukausierällä nopeasti ja helposti

Raha.fi:n hakemuksen tekeminen

Raha.fi:n lainahakemus auttaa sinua löytämään edullisimman ja parhaan lainan. Lainan kokonaishinta riippuu aina monesta eri tekijästä ja lainojen hinnoissa on suurta vaihtelua rahoituslaitosten kesken. Edullisimmassa lainassa on todennäköisesti myös pienin kuukausierä. Kilpailutamme lainahakemuksesi useilla eri lainanmyöntäjillä ja vastauksena voit saada useita lainatarjouksia, joista voit valita itsellesi mieluisimman. Näet aina ennen lainan hyväksymistä koron, palvelumaksujen määrän sekä takaisinmaksettavan kuukausierän määrän.

Mieti lainasumma ja -aika

Ennen hakemuksen täyttämistä kannattaa miettiä sopiva lainasumma ja tahtomasi laina-aika. Selvitä paljonko sinulla on rahaa käytössäsi kuukaudessa kaikkien pakollisten menojen jälkeen. Raha.fi:n lainalaskurin avulla voit vertailla eri lainasummia ja takaisinmaksuaikoja ja katsoa millainen kuukausittainen lyhennys on valitsemillasi arvoilla. Huomioithan, että laskurin näyttämä lukema on vain arvio, ja se voi muuttua hieman varsinaiseen lainatarjoukseen.

Vertaile saamiasi tarjouksia

Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat alustavan lainapäätöksen välittömästi sekä mahdolliset lainatarjoukset. Parhaassa tapauksessa saat monta lainatarjousta, joiden joukosta voit valita itseäsi eniten miellyttävän lainan. Lainoja vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota todellisen vuosikoron määrään. Se ilmaisee kaikki lainalle tulevan kustannukset kuten koron ja palvelumaksut.

Täytä hakemus

Seuraava vaihe on itse hakemuksen täyttäminen. Kysymme sinulta henkilötietojen lisäksi muun muassa tietoja tuloistasi sekä mahdollisista muista lainoista. Jokainen kysymys on oleellinen ja ne auttavat meitä antamaan sinulle mahdollisimman osuvia tarjouksia. Siksi on tärkeää, että vastaat kysymyksiin huolellisesti. Hakemuksen täyttäminen on turvallista. Salaamme verkkoliikenteen SSL-salauksella, joten tietosi ovat aina turvassa, eikä kenelläkään ulkopuolisella on mahdollisuutta nähdä niitä.

Lainan takaisinmaksu ja maksuvapaat

Kun olet löytänyt sopivan lainan, voit hyväksyä sen verkkopankkitunnuksillasi. Osa rahoituslaitoksista voi pyytää erilaisia liitteitä, kuten palkkakuittia tai tiliotetta. Liitteiden toimittaminen onnistuu sähköisesti. Positiivisen lainapäätöksen jälkeen laina maksetaan tilillesi mahdollisimman nopeasti. Usein laina on käytettävissäsi jo saman päivän aikana, parhaassa tapauksessa jopa muutamassa minuutissa.

Miten saada laina pienellä kuukausierällä

Pienennä lainasummaa
Kun otat pienemmän lainan, myös kuukausittainen lyhennys pienenee. Jo pienikin pudotus lainan määrässä voi madaltaa kuukausierää huomattavasti.

Sopiva lainamuoto
Valitse lainamuoto, jossa voit itse vaikuttaa kuukausierän määrään. Tyypillisesti pikavipeissä ja joustoluotoissa sinulla on paljon valinnanvaraa siinä, paljonko lyhennät lainaa kuukaudessa.

Vertailuta laina
Vertailuttamalla saat kokonaisvaltaisesti edullisimman lainan. Pääset lisäksi tutkimaan monia eri lainoja yhdellä hakemuksella, joten sinun ei tarvitse tuhlata aikaasi monen eri hakemuksen tekemisessä.

Usein kysytyt kysymykset

Tutustu myös yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin koskien lainanhakua ja lue hyödylliset vastauksemme.

Valikko