Pikavippi eläkeläiselle - näin se hoituu

Pikavippi eläkeläiselle on täysin mahdollista

Rahantarve voi yllättää kenet tahansa ikää ja elämäntilannetta katsomatta. Esimerkiksi eläkkeellä olevalta ei välttämättä riitä rahaa äkilliseen menoon, vaikka talous olisikin muuten vakaa. Kelalta kannattaa hakea tukea, jos rahaa tarvitsee johonkin välttämättömään, mutta avuksi yllättäviin menoihin voivat tulla myös pikavipit. 

Pikavippi on pienikokoinen laina lyhyellä takaisinmaksuajalla. Vippien käyttötarkoitukset ovat monet ja kunhan ne maksaa takaisin ajallaan, ne voivat olla hyödyllinen apu niiden ottajalle.

Yleisiä kysymyksiä ja vastauksia

Tähän on koottu vastaukset yleisiin kysymyksiin koskien pikavipin hakemista eläkeläisenä.

► Onko sillä väliä, minkä takia olen eläkkeellä?
Ei ole. Voit hakea pikavippiä olit sitten vanhuus- tai sairaseläkkeellä. Tärkeintä on takaisinmaksukykysi.

► Kuinka vanha eläkeläinen voi hakea pikavippiä? 
Pikavippiyrityksillä on omat ikärajansa vippeihin. Yläikäraja vaihtelee yleensä 70-75 vuoden välillä, mutta osa yrityksistä myöntää pikavippejä myös tätä vanhemmille hakijoille.

► Millaisia pikavippejä on?
Pikavippejä myönnetään sekä perinteisinä kertalainoina että luottotileinä, joilta nostetaan rahaa aina niin halutessa.

► Paljonko rahaa eläkeläinen voi pikavipillä saada?
Tyypillinen pikavippi on noin 100-1 000 €, kun taas pikaluottotilien luottoraja on yleensä noin 2000 €. Pikavippien kaltaisia kulutusluottoja myönnetään suuremmillakin summilla, mutta näitä ei välttämättä tarjota eläkeläiselle.

► Mitä kaikkea pikavippihakemuksessa vaaditaan?
Tarvitset verkkopankkitunnukset ja joissain tapauksissa liitteiksi eläkepäätöksesi tai kopion veroilmoituksesi lisäosasta.

► Onko minulla pakko olla verkkopankkitunnukset?
Verkkopankkitunnukset tarvitaan henkilöllisyytesi varmistamiseen. Saat tunnukset omasta pankistasi. Toinen vaihtoehto on mobiilivarmenne, jota voit hakea matkapuhelinoperaattoriltasi.

Pikavipin hakeminen verkossa

Pikavippejä haetaan verkossa niitä tarjoavilta yrityksiltä. Tämä onnistuu joko suoraan rahoittajan sivustoilta tai sitten lainapalveluiden kuten Raha.fi:n kautta.

Hakuprosessimme on helppo ja nopea: 

  1. Täytä lainahakemus: Pyydämme sinua täyttämään henkilötietosi lisäksi esimerkiksi tiedot tuloistasi, asumismuodostasi ja muista veloistasi. Pelkkä hakemuksen lähettäminen ei sido sinua ottamaan vippiä.
  2. Käy läpi saamasi tarjoukset: Hakemuksen lähetettyäsi saat alustavat lainatarjoukset välittömästi. Koska teemme yhteistyötä useiden pankkien ja rahoituslaitosten kanssa, voit saada yhdellä hakemuksella usean lainatarjouksen.
  3. Lähetä lopullinen lainapyyntö: Löydettyäsi parhaan vippitarjouksen voit lähettää lopullisen lainapyynnön lainanmyöntäjälle. Mahdolliset liitteet saat lähetettyä sähköisesti. Näitä voivat olla eläkepäätös ja veroilmoituksen lisäosa.
  4. Rahojen käyttöönotto: Hyväksytyn luottopäätöksen jälkeen siirtyy pikavippi käyttöösi mahdollisimman pian. Rahojen siirron nopeuteen vaikuttavat esimerkiksi pankkiyhteytesi, hakemuksen lähettämisen kellonaika ja mahdolliset pyhäpäivät.

Pikavipin hakeminen Raha.fi:n kautta on täysin ilmaista.

Eläkeläiset pikavippien käyttäjinä

Mielikuva pikavippien käyttäjistä on yleensä nuoret aikuiset, mutta ne ovat suosittuja myös vanhemmilla ihmisillä ja saattavatkin sopia hyvin eläkeläisen tarpeisiin.

Eläkeikään tulleilla ei ole välttämättä enää tarvetta suuriin lainoihin kuten asuntolainaan, eli pienikokoiset pikavipit voivat riittää eläkeläiselle lainanhakijalle. Vipit sopivat hyvin äkillisiin ja ohimeneviin tilanteisiin kuten vaikka rikkimenneiden silmälasien korvaamiseen. Sen sijaan esimerkiksi omien tai lasten jo olemassa olevaa velkaa ei kannata koskaan maksaa uudella lainalla.

Lainanmyöntäjät eivät mielellään myönnä eläkeläiselle lainaa yhtä pitkällä maksuajalla kuin nuoremmille hakijoille, mistä johtuen pikavipit voivat sopia hyvin eläkeläisten käyttöön. Pienemmät, muutaman kymmenen tai sadan euron vipit maksetaan takaisin yleensä alle kuukaudessa ja hieman isommatkin tyypillisesti alle vuodessa.

Muista, että takaisinmaksu onnistuu myös aina jo ennen sovittua eräpäivää.

Hae lainaa kauttamme! Voit saada useita lainatarjouksia yhdellä hakemuksella.

Lue myös