Pikavippi työttömälle - onko se mahdollista?

Pikavippi työttömälle - onko sitä mahdollista saada?

Työttömän kohdalle sattuva yllättävä meno voi olla kova paikka. Apua saa esimerkiksi Kelalta hakemalla toimeentulotukea, mutta tukihakemuksen käsittely kestää vähintään viikon, eivätkä kaikki laskut voi odottaa näin kauan. Tällöin rahaa on haettava muualta.

Yksi ratkaisu kiireelliseen rahantarpeeseen on lainan ottaminen. Lainaa ilman tuloja voi kuitenkin olla vaikea saada. Pankkilainaa varten tarvitset yleensä vakituisen työpaikan ja muutkin lainat edellyttävät lähes poikkeuksetta säännöllisiä tuloja.

Työttömällä on kuitenkin toivoa esimerkiksi pienlainojen kuten pikavippien suhteen. Koska pikavippien lainasumma on yleensä melko pieni, niitä myönnetään helpommin kuin suurempia kulutusluottoja.

Voiko työtön saada pikavipin?

Pikavipin hakijan on yleensä täytettävä seuraavat ehdottomat minimivaatimukset:

  • Vähintään 18-23 vuoden ikä
  • Ei maksuhäiriömerkintää
  • Suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset
  • Vakituinen osoite Suomessa

Jos täytät nämä ehdot, sinun on mahdollista hakea pikavippiä, vaikka olisit työtön. 

Mistä työtön voi hakea pikavippiä?

Yllämainitut perusehdot täyttävä hakija voi hakea vippiä periaatteessa miltä tahansa pikavippejä myöntävältä rahoittajalta. Osa pikavippifirmoista myös myöntää vippejä ainoastaan luottotietojen perusteella, eli työttömyys ei ole välttämättä minkäänlainen este vipin saamiselle - niin kauan kuin hakijalla ei ole maksuhäiriömerkintää.

Raha.fi välittää lainahakemuksesi useille lainanmyöntäjille, joten sinun on mahdollista saada tarjouksia myös rahoittajilta, jotka eivät vaadi liitteitä.

Mitkä asiat vaikuttavat pikavipin myöntämiseen?

Kuten sanottu, jotkut rahoittajat myöntävät pikavippejä pelkästään luottotietojen perusteella. Useimmat lainanmyöntäjät ottavat kuitenkin lisäksi huomioon esimerkiksi seuraavat asiat:

  • Haetun lainasumman määrä
  • Hakijan mahdolliset tuet
  • Hakijalla jo olevat lainat

Käytännössä pikavippien kuten muidenkin lainojen antajat haluavat aina varmistaa takaisinmaksukykysi. Tämä tarkoittaa sitä, että kykenet maksamaan lainasi kuukausittaisen lyhennyksen ja muut kulut niin, että sinulle jää rahaa myös muihin menoihin.

Takaisinmaksukykyä arvioidaan yleensä erityisesti palkkatulojen perusteella, mutta työttömän hakiessa pikavippiä voidaan tuloihin laskea mukaan myös esimerkiksi työttömyystuki. Tärkeintä on osoittaa, että olet maksukykyinen.

Millaisissa tilanteissa työttömän kannattaa hakea vippiä?

Älä ota pikavippiä, jos et ole varma, että saat maksettua sen takaisin ajallaan. Pikavipeillä on tunnetusti melko korkeat korot, joten takaisinmaksun pitkittäminen voi tulla kalliiksi. Mitä nopeammin saat maksettua vipin takaisin, sitä enemmän säästät lainakustannuksissa.

Pikavipin käyttötarkoitusta kannattaa myös pohtia. Vippiä ei esimerkiksi suositella säännöllisten laskujen kuten vuokran maksamiseen, vaan se sopii parhaiten äkillisiin tilanteisiin. Jos sinulla on pidempiaikaisia rahaongelmia, kannattaa mieluummin ottaa esimerkiksi selville, millaisiin Kelan tukiin olet oikeutettu.

Pikavippi on hyödyllisin silloin, kun rahantarve on akuutti, mutta tiedät, että saat maksettua vipin takaisin ajallaan.

Hae pikavippiä Raha.fi:n lainapalvelusta

Pikavipin hakeminen Raha.fi:n kautta on nopeaa ja helppoa. Lainanhakuprosessi etenee seuraavasti:

Täytä lainahakemus: Lainahakemuksemme täyttäminen sujuu muutamassa minuutissa. Hakemuksessa kysytään vain lainanhaun kannalta oleellisia tietoja. Näitä ovat esimerkiksi henkilötietosi ja tiedot asumismuodostasi ja -kustannuksistasi.

Käy läpi saamasi lainatarjoukset: Alustavan lainapäätöksen saat välittömästi hakemuksen lähetettyäsi. Et ole vielä sitoutunut mihinkään, vaan voit rauhassa käydä läpi saamasi lainatarjoukset kunnes löydät itsellesi sopivimman. Halutessasi voit myös olla ottamatta tarjouksista mitään vastaan.

► Lainahakemuksen hyväksyminen: Hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen saat rahat tilillesi mahdollisimman nopeasti - parhaimmillaan jo 15 minuutissa. Ota kuitenkin huomioon, että pikavippi voidaan siirtää käyttöösi vain klo 7-23 välisenä aikana.

Lainanhaku Raha.fi:n kautta on sinulle ilmaista alusta loppuun asti.

Kokeile Raha.fi:n ilmaista lainapalvelua ja katso millaisia lainatarjouksia saat!

Lue myös