Lainaa helpolla hakemuksella monenlaiseen tarpeeseen

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Vakuudetonta lainaa 70 000 € asti

Hae kauttamme 100-70 000 € lainaa ilman vakuuksia. Laina-aika on 1-15 vuotta.

Helppo ja nopea hakemus

Hakemuksen täyttämiseen menee vain muutama minuutti. Se tapahtuu kokonaan sähköisesti.

Jopa useita lainatarjouksia samalla kertaa

Haemme sinulle lainatarjoukset eri rahoituslaitoksilta. Parhaimmillaan saat useita hyviä tarjouksia, joista voit valita rauhassa sopivan lainan.

Todellinen vuosikorko määräytyy henkilökohtaisesti ja vaihtelee 4,5-30,6 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 10 000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,50 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,6 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %. Aikavälillä 1.1.-30.9.2021 tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 10,0 %.

Aina välillä eteen tulee tilanteita, jolloin omat rahat eivät riitäkään johonkin yllättävään menoon. Tällöin lainan ottaminen on yksi vaihtoehto. Nykyään voit saada jopa 70 000 euron lainan ilman vakuuksia tai takaajia. Hakeminen onnistuu kokonaisuudessaan verkossa liitteiden lähettämistä myöden. Voit hakea lainaa yksin tai yhdessä yhteishakijan kanssa. Poimi vinkkimme lainan hakemiseen tästä artikkelista ja saat samalla haettua lainaa kauttamme.

Kaikki lainat löytyvät netistä

Lainan hakeminen on siirtynyt nykyään lähes kokonaan nettiin. Niin rahoituslaitokset kuin perinteiset pankitkin suosivat nettiä lainan hakukanavana. Lähes koko lainavalikoima on pääpiirteissään esillä netissä, joten saat hyvän kuvan eri lainoista tutkimalla tarjontaa. Lainan lopulliset yksityiskohtaiset tiedot kuten korko, marginaali, sekä muut mahdolliset sivukulut, selviävät vasta virallisessa henkilökohtaisessa lainatarjouksessa hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Sen lisäksi että kaikki lainat ovat verkossa käden ulottuvillasi, voit hoitaa lainan hakemisen täysin sähköisesti. Sähköisen hakemuksen käyttäminen mahdollistaa erittäin nopean lainapäätöksen tekemisen ja rahojen maksamisen hakijan tilille välittömästi.

Valtava lainatarjonta on lainanhakijan kannalta hieno asia. Toisaalta se voi hankaloittaa ja pitkittää lainan hakemista, sillä sopivan lainapaikan valinta on työlästä. Kilpailuttamalla lainasi esimerkiksi Raha.fi:ssä sinulle haetaan lainatarjouksia samalla kerralla useammasta paikasta. Säästät aikaa verrattuna siihen, että täyttäiset jokaisen lainapaikan hakemuksen erikseen. Voit käydä rauhassa läpi saamasi lainatarjoukset ja valita niistä sinulle sopivimman. Valittuasi haluamasi lainatarjouksen sovit lainasta lainanmyöntäjän kanssa. Suuri valikoima ei ole ainoa syy käyttää Raha.fi:n kaltaista palvelua: lainojen hinnoissa on suuria eroja, minkä vuoksi niitä kannattaa ehdottomasti aina vertailla ennen niiden hakemista edullisimman löytämiseksi. Kun sinulla on monta lainatarjousta, näet helposti mikä niistä on edullinen ja mikä ei.

Valitse tilanteeseen sopiva laina

Nykyinen lainavalikoima on niin suuri ja monipuolinen, että löydät varmasti sopivan lainan jokaiseen tarpeeseen ja elämäntilanteeseen. Osa lainoista myönnetään jotain tiettyä tarkoitusta varten, kun taas suurinta osaa voidaan käyttää mihin tahansa kulutukseen. Lainahakemuksessa sinulta yleensä kysytään lainan tarkoitusta. Sinun ei tarvitse tehdä tarkkaa selvitystä rahojen käytöstä, vaan valitset valmiiksi annetuista vaihtoehdoista tilanteeseesi parhaiten sopivan. Lainan tarkoitus voi olla esimerkiksi kulutus, lomamatka, lääkärimaksut, lemmikin kulut laskujen maksaminen tai vaikkapa sijoittaminen. Raha.fi:n hakemuksella voit hakea lainaa mihin tarkoitukseen tahansa, ja kysymme hakemuksessa lainan käyttötarkoitusta.

Tässä on muutamia erilaisia lainoja, jotka ovat suunniteltu eri tilanteisiin:

Kulutusluotto on tarkoitettu nimensä mukaisesti kulutukseen. Niiden käyttöä ei ole rajoitettu, vaan lainanottaja voi rahoittaa niillä mitä tahansa häiden järjestämisestä uuden kodinkoneen ostoon. Kulutusluottoja tarjoavat perinteisten pankkien lisäksi monet netissä toimivat rahoituslaitokset. Suuri osa lainoista on kulutusluottoja, mutta niitä markkinoidaan eri nimillä käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi pikavipit ovat kulutusluottoja.

Pikavippi on melko pieni laina, jonka saa lähes heti käyttöön.  Esimerkiksi parin sadan euron laina lyhyellä kuukauden tai parin takaisinmaksuajalla on pikavippi. Pikavipeillä oli ennen huono maine niiden korkeiden korkojen vuoksi, mutta pikavippien korot laskivat vuonna 2019 huomattavasti.

Autolaina on periaatteessa kulutusluotto, joka käytetään auton ostamiseen. Vakuudellisissa autolainoissa lainan vakuutena käytetään yleensä ostettavaa autoa. Toiset suositut ratkaisut auton ostamiseen ovat vakuudettomat lainat ja osamaksu.

Joustoluotto toimii ikään kuin luottokortti. Hakijalle myönnetään tietty luottoraja, jonka puitteissa rahaa voidaan nostaa aina tarvittaessa. Kun käytetty lainasumma on maksettu takaisin, saa sitä yleensä nostaa taas uudelleen.

Asuntolaina myönnetään asunnon ostoa varten. Kyseessä on yleensä iso lainasumma ja sitä tarjoavat pääasiassa suuremmat pankit kuten OP, Nordea ja Danske Bank. Asuntolainan takaisinmaksuaika on tyypillisesti noin 20-25 vuotta.

ASP-laina on erityinen asuntolaina, joka on suunnattu ensiasunnon ostajia varten. ASP-lainaan ja sitä varten avattavaan ASP-tiliin liittyy tiettyjä etuja, joten ensiasunnon ostajan on suositeltavaa tutustua siihen.

Vertaislaina on käytännössä katsoen kulutusluotto, mutta pankin sijasta sen myöntävät yksityishenkilöt. Vertaislainoja haetaan niihin erikoistuneiden palvelujen kautta.

Henkilö täyttää lainahakemusta kannettavalla tietokoneella.

Helppo vakuudeton laina netistä tai vakuudellinen laina pankista

Lainat voidaan jakaa kahteen ryhmään riippuen siitä, vaaditaanko niiden myöntämiseen vakuuksia. Netistä haettavat lainat ovat vakuudettomia.

Vakuudetonta lainaa hakiessa sinun ei tarvitse murehtia vakuudeksi kelpaavasta omaisuudesta. Ne ovat kalliimpia kuin vakuudelliset lainat, mutta niiden etuna on lainan hakemisen helppous ja nopeus. Vakuudetonta lainaa myönnetään monenlaisina summina jopa kymmeniin tuhansiin euroihin asti. Yhden hakijan on yleensä mahdollista saada lainaa 50 000 € asti. Jos mukana on myös yhteishakija, lainasumma voi olla 60 000 € tai jopa 70 000 €.

Vakuudellista lainaa voit yleensä hakea omasta pankistasi. Suuret lainat kuten asuntolainat yleensä vaativat vakuuksia, sillä niillä lainanmyöntäjä saa vähennettyä luottotappion riskiä. Vakuudellisia lainoja varten vakuutena voidaan käyttää omaisuutta kuten omistusasuntoa tai autoa. Myös henkilötakaajan käyttäminen on mahdollista.

Täytä ja lähetä lainahakemus

Kun tiedät, millainen laina sopii sinun tilanteeseen, on aika lähteä hakemaan sitä. Hakiessasi lainaa netistä sujuu lainahakemuksen lähettäminen seuraavasti:

 1. Päätä haluamasi lainasumma: Voit hakea vakuudetonta lainaa 100 eurosta 70 000 euroon asti. Yleensä saat lainatarjoukset juuri hakemallesi summalle, mutta on mahdollista että sinulle tarjotaan pienempää tai suurempaakin summaa. Suhteuta aina hakemasi lainasumma omiin tuloihisi ja vältä hakemasta lainaa enempää kuin tarvitset.
 2. Valitse takaisinmaksuaika: Lainalle saa maksuaikaa kuukaudesta noin 15 vuoteen asti. Maksuajan pituus riippuu hakemastasi summasta: ison lainan maksuaika voi olla pitkä, mutta pientä muutaman sadan euron vippiä ei myönnetä useiksi vuosiksi. Varmista, että kuukausierä on sellainen, jonka voit realistisesti maksaa joka kuukausi. Hakemuksessamme oleva laskuri antaa sinulle arvion kuukausierän suuruudesta valitsemallasi maksuajalla.
 3. Täytä lainahakemus: Sähköisen hakemuksen voi täyttää tietokoneella, tabletilla tai kännykällä. Se vie yleensä muutaman minuutin. Hakemuksen kysymykset liittyvät mm. tuloihin, työtilanteeseen, asumiseen, ja muihin lainoihin. Hakemus kannattaa täyttää erityisen huolella, jotta saat juuri sinulle sopivia lainatarjouksia. Muista myös olla rehellinen tietoja täyttäessäsi, sillä sinulta voidaan pyytää tarkennuksia tietoihisi.
 4. Lähetä mahdolliset liitteet: Saatat tarvita hakemuksen liitteeksi vähintään palkkalaskelman tai eläkepäätöksen. Pienempiä lainoja voi saada ilman liitteitä. Liitteet pyydetään nekin lähettämään sähköisesti.

Lainapäätös heti ja rahat nopeasti tilillesi

Hakemuksen täyttämisen ja lähettämisen jälkeen sinun ei tarvitse kauaa odotella vastausta.

→ Tutustu lainatarjouksiin: Alustava lainapäätös annetaan heti hakemuksen lähettämisen jälkeen, sillä hakemus voidaan käsitellä netissä automaattisesti. Liitteet tai mahdolliset hakemukseen pyydetyt tarkennukset voivat vielä muuttaa alustavaa päätöstä jonkin verran. Isoa lainaa hakiesssa lainapäätöksessä voi kestää kauemmin kuin pientä lainaa hakiessa. Raha.fi:ssä sinun on mahdollista saada useita lainatarjouksia eri rahoituslaitoksilta.

→ Vastaanota laina: Hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen lainanmyöntäjä siirtää rahat käyttöösi mahdollisimman pian. Siirron nopeus riippuu pankkiyhteyksistä ja se vaihtelee muutamista minuuteista muutamaan pankkipäivään.

Hae 100-70 000 € vakuudetonta lainaa. Saat lainatarjoukset heti!

Hyvä tietää lainan hinnasta ja takaisinmaksusta

Lainan ottaminen on hyvin simppeliä kunhan muistat tutustua lainan ehtoihin ja ominaisuuksiin ajatuksella ennen tarjouksen hyväksymistä. Tässä vielä muutama tärkeä seikka, jotka sinun on hyvä pitää mielessä.

Näin lainan hinta muodostuu

Lainan hintaan sisältyy yleensä vähintään siitä perittävä korko. Korko saattaa olla sama kaikille hakijoille tai se voidaan määrittää asiakaskohtaisesti. Jälkimmäisessä tapauksessa esimerkiksi hakijan ikä ja tulot voivat vaikuttaa koron suuruuteen. Korkoa kertyy koko laina-ajan, minkä vuoksi takaisinmaksuaikaa ei kannata pitkittää turhaan, sillä silloin maksat enemmän korkokuluja.

Lainasta saatetaan periä muitakin maksuja kuin korkoa. Tyypillisiä lainakuluja ovat:

 • Avausmaksut
 • Nostopalkkiot
 • Tilinhoitomaksut

Vertaillessasi lainoja huomio kannattaa kiinnittää lainan todelliseen vuosikorkoon, sillä siihen on laskettu koron lisäksi muutkin lainakustannukset.

Lainojen korot ja kulut muuttuivat syyskuussa 2019 voimaan tulleen uuden lakimuutoksen myötä. Lainoille asetettiin mm. korkokatto, joka teki niistä aikaisempaa edullisempia. Nykyään myös pitkäksi ajaksi otetun lainan kustannukset jäävät kohtuullisiksi.

Näin maksat lainan takaisin

Lainaa lyhennetään yleensä kuukausittain kunnes koko velka on maksettu korkoineen takaisin. Lainojen takaisinmaksuajat vaihtelevat lainatyypistä riippuen viikoista useisiin vuosiin. Lainaa voidaan myös lyhentää suunniteltua nopeammin.

Lainassa voi olla kiinteä kuukausierä, joka on sovittu lainanmyöntäjän kanssa. Useissa limiittilainoissa kuukausittainen lyhennys on tietty prosentti nostetusta lainasta. Prosenttiosuuteen perustuva lyhennys ei ole kovin suuri, sillä limiittilainat ovat yleensä maksimissaan 2000 € lainoja.

Kun tarvitset taukoa takaisinmaksuun

Moniin lainoihin voidaan hakea tarvittaessa lyhennysvapaita kuukausia. Tällöin maksat lainasta vain korkoa ja muita kuluja. Lyhennysvapaa voi olla lainanottajalle ilmainen tai siitä voidaan periä jokin maksu. Lyhennysvapaiden määrä on usein rajattu: maksuvapaita kuukausia voi olla muutamia vuodessa. Vapaata tulee hakea hyvissä ajoin etukäteen. Sen hakeminen ei onnistu enää siinä vaiheessa, kun laskun eräpäivä on jo käsillä.

Miten sinun tulisi sitten toimia tilanteessa, jossa et pysty maksamaan laskua eräpäivänä, ja maksuvapaan hakeminen on jo myöhäistä? Sinun tulisi tällöin olla ehdottomasti yhteydessä lainan myöntäjään ja kertoa tilanteestasi. Jonkinlainen maksujärjestely on usein mahdollista järjestää. Kaikista huonoin vaihtoehto on jättää lasku maksamatta ja olla välittämättä siitä. Hoitamatta jätetty lasku voi aiheuttaa sinulle maksuhäiriömerkinnän.

Lainaa jokaiselle: mitä hakijalta vaaditaan

Myönnetäänkö lainaa jokaiselle? Katso hakijan vaatimukset

Voidaksesi saada lainaa sinun tulee täyttää lainanmyöntäjän määrittelemät ehdot. Perusvaatimukset minkä tahansa lainan myöntämiseen ovat seuraavat:

 • Olet vähintään 18-vuotias
 • Luottotietosi ovat kunnossa
 • Asut vakituisesti Suomessa
 • Sinulla on suomalainen pankkitili ja puhelinnumero
 • Sinulla on jonkinlaisia säännöllisiä tuloja

Vaikka täyttäisitkin nämä ehdot, se ei tarkoita että saisit lainaa varmasti. Jokaisella rahoituslaitoksella on omat vaatimuksensa hakijalle. Osa vaatimuksista, kuten ikä- tai tuloraja, tuodaan useimmiten selkeästi esille. Kaikkea hyväksyttyyn lainapäätökseen vaadittavaa ei kuitenkaan kerrota avoimesti, sillä se on usean tekijän yhteissumma.

Merkintä luottotiedoissa on yleensä este lainan saamiselle. Sen sijaan työttömyys, eläke, opiskelu tai hoitovapaa eivät usein ole esteitä, jos hakijalla on kuitenkin vaadittu määrä tuloja kuukaudessa.

Haluatko tarjouksia 100-70 000 € vakuudettomasta lainasta? Täytä hakemuksemme ja haemme sinulle lainatarjoukset eri rahoituslaitoksilta välittömästi.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Lainojen vertailu
Autolaina
Remonttilaina
Asuntolaina
Pikavippi
Muut lainat
Lainan hakeminen
Valikko