Joustoluotto: 11 yleisintä kysymystä ja vastausta

Joustoluotto on kätevä lainatuote monenlaisiin tarpeisiin. Asiakkaalle avataan jatkuva luottotili, jolta hän voi kertalainoista poiketen nostaa rahaa aina niin halutessaan. Se on ikään kuin luottokortti kännykässä. Joustoluotolla pidät mukanasi turvaa yllättävien tilanteiden varalle.

Onko harkinnassa joustoluoton ottaminen? Katso ensin tästä tärkeimmät kysymykset ja vastaukset joustoluottoja koskien!

1. Mikä on joustoluotto?

Joustoluotolla tarkoitetaan yleensä hakijalle myönnettyä luottotiliä, jolta asiakas voi nostaa rahaa aina tarvitessaan. Se toimii siis luottokortin tapaan. Huomaa, että joustoluotolla voidaan kuitenkin tarkoittaa myös toisenlaisia lainoja. Esimerkiksi Nordea Joustoluotto on luottotilin sijasta yhdellä kertaa tilille siirrettävä kertaluotto.

2. Mihin joustoluottoa voi käyttää?

Joustoluotto on kulutusluotto, jota voit käyttää mihin itse haluat. Sillä voi hankkia uusia kodinkoneita, kustantaa remontin tai vaikka hankkia ikimuistoisia kokemuksia matkustamalla maailmalle.

3. Paljonko voin saada joustoluottoa?

Tyypillinen joustoluotto on noin 1 000 – 2 000 €, mutta sitä voidaan myöntää myös jopa 50 000 € asti. Tämä on siis luottorajasi, jonka voit nostaa tilillesi joko kokonaisuudessaan tai osissa. Yleensä kun summa on maksettu takaisin, saat luoton automaattisesti uudestaan käyttöösi.

4. Mistä voin hakea joustoluottoa?

Erilaisia joustoluottoja tarjoavat monet verkossa toimivat lainanmyöntäjät, mutta myös perinteiset pankit kuten OP, Danske Bank ja Aktia. Luottoa voit hakea suoraan luotonmyöntäjiltä tai esimerkiksi Raha.fi:n kautta kilpailuttamalla, jolloin voit saada usean lainatarjouksen vain yhdellä hakemuksella.

5. Miten pian saan joustoluoton käyttööni?

Joustoluoton käsittelyaika vaihtelee lainanmyöntäjästäsi riippuen. Parhaimmillaan saat luoton käyttöösi vielä samana päivänä. Tähän vaikuttavat tekijät kuten:

  • Pankkiyhteytesi: Nopeimmin luoton saat käyttöösi käyttäessaäsi jotain yleisimmistä pankeista.
  • Kellonaika, jolloin haet lainaa: Uusia lainoja voidaan siirtää tilille vain klo 7-23 välisenä aikana.
  • Mahdolliset pyhäpäivät: Kaikki pankit eivät tee tilisiirtoja esimerkiksi viikonloppuisin tai juhlapyhinä.

Maksimissaan joustoluoton saamisessa menee yleensä muutama arkipäivä.

6. Tarvitaanko joustoluottoon vakuus?

Tyypillinen joustoluotto on vakuudeton, mutta myös vakuudellisia joustoluottoja löytyy. Vakuudettomat lainat ovat vakuudellisia kalliimpia, mutta helpompia ja nopeampia ottaa käyttöön.

7. Miten maksan luoton takaisin?

Maksat takaisin käyttämääsi luottoa aina kuukausittain. Yleensä joustoluottoihin kuuluu jokin minimilyhennys, jonka maksat korkojen ja muiden kulujen lisäksi. Lainaa voit myös lyhentää aina minimilyhennystä enemmän.

8. Millaisia kuluja joustoluottoon liittyy?

Maksat kuukausittain korkoa nostamastasi lainasummasta. Lisäksi luottoon liittyy tyypillisesti jonkinlainen nostoprovisio. Tämä on yleensä jokin kiinteä maksu ja tietty prosentti nostetusta summasta. Näiden lisäksi luottoon saattaa kuulua esimerkiksi avausmaksu ja kuukausittainen tilinhoitomaksu.

9. Kuinka kallis joustoluotto on?

Joustoluottojen hinnoissa on suuria eroja. Niihin vaikuttavat luottosi koko, korko ja lainanmyöntäjäsi määrittelemät palvelumaksut. Vertailuttamalla joustoluotot esimerkiksi Raha.fi:n kautta voit helpoiten löytää edullisimman tarjouksen. Kiinnitä vertailussa huomiota erityisesti lainan todelliseen vuosikorkoon ja nostoprovisioihin.

10. Miksi hakemukseni on hylätty?

Varmista, että täytät kaikki lainanhakijan ehdot. Esimerkiksi pelkkä täysi-ikäisyys ei takaa luottoa, sillä monet rahoittajat vaativat vähintään 20-23 vuoden ikää. Maksuhäiriömerkintä on luonnollisesti este lainan saamiselle. Muita syitä hylkäyksen taustalla voivat olla riittämättömät tai epävakaat tulot. Huolimattomasti täytetty hakemus voi myös olla hylkäyksen taustalla.

11. Miten joustoluoton irtisanominen tapahtuu?

Joustoluottotilisi lopetat olemalla yhteydessä lainanmyöntäjäsi asiakaspalveluun. Tarkemmat ohjeet löydät lainanmyöntäjän omilta sivuilta ja luottosi ehdoista. Irtisanomisen yhteydessä maksat takaisin käyttämäsi luoton korkoineen ja kuluineen.

Hae joustoluottoa

Kilpailutamme joustoluotot puolestasi täysin maksutta! Täyttämällä nopean hakemuksemme voit siis saada useita joustoluottotarjouksia kerralla. Hakemus ei sido sinua vielä lainan vastaanottamiseen, vaan voit myös päättää olla ottamatta tarjouksista mitään vastaan. Voit siis huoletta kokeilla, millaisella hinnalla sinulle tarjotaan joustoluottoa. Huomaa, että saamiesi tarjousten joukossa saattaa olla myös kertalainoja.

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Todellinen vuosikorko määräytyy henkilökohtaisesti ja vaihtelee 4,5-30,6 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 10 000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,50 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,6 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %. Aikavälillä 1.1.-30.9.2021 tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 10,0 %.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko