Lainaa 20 000 euroa ilman vakuuksia netistä tai pankista

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Nopea hakemus

Lainahakemus on helppo täyttää ja sen tekemiseen menee vain muutama minuutti. Saat vastauksena lainatarjouksia useilta eri rahoituslaitoksilta.

Tarvittaessa pitkä maksuaika

Voit saada 20 000 € lainan haluamallasi maksuajalla. Pisin mahdollinen maksuaika on 15 vuotta.

Laina nopeasti tilille

Kaikki kauttamme haettavat lainat maksetaan hakijalle mahdollisimman nopeasti. Yleensä se vie 1-2 päivää.

Todellinen vuosikorko määräytyy henkilökohtaisesti ja vaihtelee 4,5-30,6 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 10 000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,50 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,6 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %. Aikavälillä 1.1.-30.9.2021 tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 10,0 %.

20 000 € laina on isohko mutta silti erittäin suosittu laina. Se löytyy monen eri rahoituslaitoksen tarjonnasta. Voit saada sen pitkällä maksuajalla ja täysin ilman vakuuksia. Saat 20 000 € lainan omalle tilillesi nopeasti: laina voidaan maksaa saman päivän aikana hakemuksen hyväksymisestä tai 1-2 pankkipäivän sisällä. Katsotaan nyt tarkemmin, miten voit saada vakuudettoman 20 000 € lainan vaivattomasti.

Hae 20 000 € lainaa pankista tai rahoituslaitoksesta

Kun lähdet kartoittamaan mistä hakisit 20 000 € lainan, sinulla on kaksi vaihtoehtoa: perinteiset pankit tai verkossa toimivat rahoituslaitokset. Katsotaan, miten hakeminen eroaa näiden välillä.

→ Jos päätät hakea lainan pankista, sinun tulee yleensä hakea se omasta pankistasi, jossa sinulla on asiakkuus. Voit toki hakea lainaa muustakin pankista, mutta varaudu siihen, että joudut ottamaan myös muita pankkipalveluita kyseiseltä pankilta. Rahoituslaitojset eivät edellytä minkäänlaista muuta asiakkuutta lainanhakijalta. Yleensä rahoituslaitoksilla ei olekaan tarjota asiakkaalle muita palveluita lainan lisäksi.

→ Suurin ero pankkien ja rahoituslaitosten välillä liittyy vakuuksiin. Rahoituslaitoksista 20 000 euron lainan saa aina ilman vakuuksia tai takaajia. Pankit puolestaan tarjoavat lainan joko vakuudellisena tai ilman vakuuksia. Ei ole aina hakijan päätettävissä kumman lainan pankki myöntää. Pankkisi voi vaatia sinulta vakuuksia 20 000 euron suuruiselle lainalle, vaikka itse haluaisit mieluummin vakuudettoman lainan.

→ Rahoituslaitoksilla hakemus tehdään täysin verkossa eikä erillisiä lainaneuvotteluja käydä. Pankissa sinulta saatetaan edellyttää konttorilla lainaneuvotteluissa käyntiä, jos kyseessä on iso lainasumma. Nykyään myös etätapaamiset ovat yleistyneet pankkimaailmassa eli tapaaminen voidaan järjestää myös verkossa. Lainahakemuksen tekeminen kokonaisuudessaan onnistuu monesti myös omassa verkkopankissa tietyyn summaan asti.

→ Moni rahoituslaitos tekee lainapäätöksen minuuteissa hakemuksen lähettämisen jälkeen. Nopeus riippuu summan lisäksi hakijan tiedoista: jos niihin tarvitaan tarkennuksia, päätöksen saaminen voi viedä aavistuksen pidempään. Myös rahat maksetaan hakijan tilille nopeasti. Myös pankit tekevät lainapäätöksen nopeasti etenkin silloin, kun laina haetaan täysin verkkopankin kautta ja se on vakuudeton.

20 000 euron lainan hakeminen netistä tai pankista

Näin haet edullisen 20 000 € lainan netistä lainoja vertailemalla

Sinun kannattaa ehdottomasti vertailla eri lainoja ennen 20 000 € lainan ottamista. Näin on toki kaikkien lainojen kohdalla, mutta isoissa lainoissa voi olla suuria eroja korkojen ja kulujen suhteen. Niistä myös kertyy ajan mittaan enemmän korkoja ja kuluja maksettavaksi, jolloin edullisen lainan löytäminen olisi ehdottoman tärkeää. Vertailu on helppo tehdä siihen erikoistuneessa palvelussa, jossa saat useita erilaisia lainatarjouksia täyttämällä yhden lainahakemuksen.

Netissä on monia palveluita, jotka auttavat sinua tekemään lainavertailua. Yksi näistä on Raha.fi, jonka käyttöön tutustumme nyt tarkemmin. Näet, miten voit hakea 20 000 € lainatarjoukset Raha.fi:n avulla. Kaikki Raha.fi:n kautta haettavat lainat ovat luotettavilta rahoituslaitoksilta.

Mieti sopiva laina-aika

Mieti millaisen laina-ajan haluat lainallesi ennen hakemuksen lähettämistä. Raha.fi:n hakemuksessa olevalla laskurilla voit arvioida, miten lainan kokonaiskustannukset muuttuvat, kun laina-aika muuttuu. Laskuri kertoo sinulle lainan kuukausierän. Muista, että laskurin esittämät tiedot ovat arvioita ja ne saattavat muuttua lopulliseen lainatarjoukseen.

Täytä hakemus

Seuraavana on vuorossa itse lainahakemuksen täyttäminen. Hakemuksessa kysytään perustietojen lisäksi oleellisia tietoja esimerkiksi tuloista, asumismenoista sekä mahdollisista muista lainoista. Hakemuksessa kannattaa olla rehellinen, eikä esimerkiksi omien tulotietojen kaunistelulla saavuta mitään. Pahimmillaan siitä voi seurata lainahakemuksen hylkääminen, mitä kukaan ei toivo.

Vertaile lainatarjouksia

Kun olet lähettänyt hakemuksen, saat alustavat lainatarjoukset välittömästi. Parhaassa tapauksessa voit saada lainapäätöksen useilta eri rahoituslaitoksilta. Voit tutustua tarjouksiin rauhassa ja katsoa, mikä laina sopisi parhaiten juuri sinulle. Huomio kannattaa kiinnittää etenkin lainan todelliseen vuosikorkoon. Mitä alhaisempi vuosikorko on, sitä edullisempi laina on kyseessä. Todellinen vuosikorko ilmaisee kaikki lainaan liittyvät kulut eli koron ja kaikki palvelumaksut. Kun sopiva tarjous on löytynyt, pääset nopeasti etenemään hakemuksen viimeistelyssä ja lainan nostamisessa.

Täytä 20 000 € lainahakemus valitsemallasi maksuajalla

Muista nämä, jotta lainan takaisinmaksu on sujuvaa

20 000 € laina on kooltaan iso laina. Nopea ja helppo hakeminen netistä ja vakuudettomuus saattavat antaa virheellisen kuvan siitä, että tämä laina olisi täysin huoleton ja helppo hankinta. Saat lainan toki melko helposti, jos oma taloustilanteesi on lainan myöntäjän mielestä riittävän hyvä. Huolettomuus ja helppous voivat kuitenkin vaihtua joksikin muuksi, kun on aika alkaa maksaa lainaa takaisin. 20 000 euron suuruista lainaa lyhennetään tyypillisesti useita vuosia. Lainan ottamisen täytyy siis olla tarkkaan harkittu tai se voi ajaa taloutesi ahdinkoon pitkäksi aikaa.

Ennen lainan hakemista oma taloudellinen tilanne on hyvä selvittää, jotta tiedät millaiseen kuukausierään sinulla on varaa. Liian suuri kuukausilyhennys vie suuren osan kuukausittaisesta käytössäsi olevasta rahasummasta, ja se voi vaikeuttaa elämääsi huomattavasti. Kun käytät hieman aikaa sopivan kuukausierän miettimiseen, voit valita lainalle sopivan pituisen laina-ajan. Laina-aika valitaan jo hakuvaiheessa, joten tee tarvittavat laskelmat ennen hakemuksen täyttämistä.

On erittäin järkevää tehdä lainavertailua etenkin silloin, kun kyseessä on iso laina, jota maksetaan pitkään. Pienetkin eroavaisuudet lainan kuukausittaisissa kuluissa ja korossa tekevät suuria summia useiden vuosien kuluessa.

Kuka voi hakea 20 000 € lainan?

20 000 € lainoissa vaatimukset ovat hieman tiukemmat kuin pienissä lainoissa. Tutustutaan yleisiin ehtoihin seuraavaksi tarkemmin.

Ikä
Jokaisen lainan vähimmäisikä on 18 vuotta. Suuremmissa lainoissa vähimmäisikäraja on monesti suurempi. Useimmat rahoituslaitokset ja lainanmyöntäjät edellyttävät yli 21 vuoden ikää, ja joillain voi olla rajana jopa 24 vuotta.

Riittävät tulot
Tulojen on oltava riittävät suhteessa lainasummaan. Tarkkaa arviota riittävistä tuloista on hankala antaa, sillä jokainen lainanmyöntäjä määrittelee ne omalla tavallaan.

Muut tiedot
Hakijalla on lisäksi oltava muut tiedot kunnossa. Muita oleellisia tietoja ovat muun muassa puhtaat luottotiedot, tili suomalaisessa pankissa sekä verkkopankkitunnukset turvallista tunnistautumista varten.

Usein kysytyt kysymykset

Meille on tullut paljon kysymyksiä koskien 20 000 euron lainoja. Kokosimme yleisimmät kysymykset vastauksineen tähän.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko