Vippi heti tilille: hae helppo vippi netistä jo tänään

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Valitse sopiva lainasumma

Hae vippiä alkaen 100 eurosta ylöspäin ja etsimme sinulle sopivat lainatarjoukset heti. Kaikki vipit ovat täysin vakuudettomia.

Useita tarjouksia eri vippipaikoilta

Haemme sinulle lainatarjoukset usealta eri vippejä tarjoavalta rahoituslaitokselta. Säästät aikaa ja vaivaa.

Vippi nopeasti tilille

Kun olet valinnut parhaan tarjouksen, vippi maksetaan tilillesi ilman turhia viivytyksiä. Saat rahat parhaimmillaan jo minuuteissa lainan hyväksymisestä.

Todellinen vuosikorko määräytyy henkilökohtaisesti ja vaihtelee 4,5-30,6 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 10 000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,50 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,6 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %. Aikavälillä 1.1.-30.9.2021 tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 10,0 %.

Vippi on helppo, joustava ja nopea tapa saada lainaa. Sitä saat haettua kätevästi verkossa yksinkertaisella hakemuksella, minkä jälkeen rahat ovat nopeasti käytettävissäsi. Usein vippi on mahdollista saada jo minuuteissa omalle tilille. Nykyään tarjolla on monia erilaisia vippejä, joiden joukosta voit valita itsellesi sopivimman. Valinnanvaraa on sekä lainasumman ja -ajan että sen suhteen, maksetaanko vippi kerralla tilillesi vai voitko nostaa sitä osissa. 

Tällaisia vippejä voit hakea netistä

Vippiä sanotaan englanninkielisissä maissa ”payday loaniksi” eli palkkapäivän lainaksi. Termillä tarkoitetaan yleisesti pieniä lainoja, jotka on tarkoitus maksaa pois heti seuraavasta palkasta. Tässä kiteytyy alkuperäinen käyttötarkoitus: se on pikaiseen ja pieneen rahantarpeeseen sopiva laina, joka on tarkoitus maksaa pois nopeasti. Nykyään vipiksi kutsutaan myös useamman tuhannen euron vakuudettomia lainoja, joille voit saada maksuaikaa useita vuosia. Vippimarkkinoilta löytyy siis tänä päivänä sopiva laina jokaiselle asiakkaalle. Suuri valikoima voi toki aiheuttaa valinnan vaikeutta. Tämän artikkelimme tarkoituksena onkin auttaa sinua valitsemaan ja löytämään sinulle paras vippi.

Muutamasta eurosta tuhansiin euroihin asti
Vippejä on nykyään tarjolla alkaen 10 € ylöspäin aina useisiin tuhansiin euroihin asti. Saat itse valita sopivan summan hakiessasi vippiä. Netissä haettavat vipit ovat lähes poikkeuksetta vakuudettomia eikä niihin tarvita takaajia. Vipin takaisinmaksuaika määräytyy lainattavan summan perusteella. Lyhimmillään se on noin 30 päivää ja pisimillään useita vuosia. Jos hakuvaiheessa valitset pitkän laina-ajan mutta haluaisit maksaa vipin nopeammin takaisin, se on aina mahdollista.

Alustava lainapäätös heti nettihakemuksen jälkeen
Netissä vakuudettomia vippejä haetaan verkkohakemuksella. Hakijan tulee tunnistautua omilla pankkitunnuksillaan. Alustava lainapäätös tulee hakijalle yleensä heti hakemuksen lähettämisen jälkeen, sillä päätöksen antaminen on hyvin pitkällä automatisoitua. Jos hakijalta tarvitaan jotakin lisätietoa hakemuksen tueksi, siitä tulee erillinen pyyntö.

Kerralla tai osissa tilille
Vipit voidaan jakaa karkeasti kahteen eri ryhmään. Ensimmäinen on perinteinen kertalaina, jossa saat tilillesi koko lainasumman kerralla ja maksat sen pois yhdessä tai useammassa kuukausierässä lainan suuruudesta riippuen. Uutta vippiä voi hakea, kun on ensin maksanut vanhan lainan pois. Toinen vaihtoehto on joustava vippi, jossa sinulle avataan luottotili. Voit siirtää tililtä sopivan summan rahaa omalle tilillesi aina halutessasi. Koko luottoa ei tarvitse maksaa takaisin ennen uuden noston tekemistä.

Raha.fi:n palvelussa voit saada kerralla monta lainatarjousta. Lainojen vertailu mahdollistaa sen, että löydät varmasti itsellesi halvimman lainan. Hakeminen on maksutonta eikä velvoita hyväksymään tarjottua lainaa.

Tuleeko vippi oikeasti heti tilille?

Vippiä hakiessasi toivot erittäin todennäköisesti saavasi rahat nopeasti käyttöösi. Päivänkin odotusaika voi olla joskus liian pitkä. Monet vippipaikat ottavat tämän huomioon ja maksavat rahat asiakkaalle ilman viiveitä. Vipin siirtymiseen tilillesi voi mennä muutamasta minuutista pariin pankkipäivään. Yleisintä on, että vipin saa jo samana päivänä. Nopeuteen eniten vaikuttava asia on pankki, jossa hakijan tili on. Jos sinulla on tili jossakin suurimmista pankeista, rahat siirtyvät yleensä vauhdilla. Pienempiin pankkeihin siirrossa voi joskus kestää parikin pankkipäivää.

Yöllä uusia vippejä ei makseta hakijoille. Poikkeuksena on jo olemassa olevalta luottotililtä rahan nostaminen omalle tilille: vanhana asiakkaana voit nostaa omalta luottotililtäsi vippiä milloin tahansa.

Näin löydät pienen vipin

Mistä 50 € vippi 30 pv maksuajalla? Näin saat pienen vipin

Haluaisitko ottaa pienen vipin lyhyeksi aikaa? Esimerkiksi 50 € vippi 30 päivän maksuajalla on suosittu pieni vippi. Jos haluat ottaa pienen 10-100 € väliin sijoittuvan vipin, voit huomata ettei valikoimaa tunnu äkkiseltään olevan paljoa – etenkin jos tilannetta vertaa 2010-luvun alkupuoleen, jolloin vippejä oli tarjolla todella runsaasti. Nykyinen pienten vippien vähäinen tarjonta ei kuitenkaan pidä täysin paikkaansa. Pienien vippien näennäinen vähyys johtuu siitä, että suuri osa vipeistä on muuttunut joustaviksi luottotilimäisiksi lainoiksi, josta mainitsimmekin jo yllä. Myös pieniä kertalainoja, jolloin saat lainaa täysin hakemasi summan verran, on toki jonkin verran tarjolla.

Luottotilimuotoisen vipin summa on yleensä 2000 € luokkaa. Isoa luottotiliä ei kuitenkaan kannata ohittaa, vaikka olisitkin vain 50 € vipin tarpeessa. Se soveltuu myös hyvinpienen vipin nostoon. Luottotilillä on omat plussat ja miinuksensa, jotka näet tässä:

+ 2000 € tililtä on mahdollista nostaa pienikin summa ja jättää loppu käyttämättä. Voit nostaa tililtä esimerkiksi vain tarvitsemasi 50 €. Maksat korkoa aina vain nostamastasi lainasta etkä koskaan koko luottosummasta, jos et sitä käytä. Luottotilimäinen vippi on näppärä laina etenkin siinä tilanteessa, kun et ole täysin varma tarvitsemastasi lainasummasta. Se sopii sinulle hyvin myös silloin, kun tiedät tarvitsevasi pian lainaa uudestaan.

Miinuspuolena on, että sinun tulee ehkä otettua enemmän lainaa kuin tarvitsisit, koska käytössäsi on suurempi summa. Lisäksi luottotili tulee muistaa lopettaa erikseen, sillä luotto on jatkuva eikä se pääty automaattisesti lainan takaisinmaksuun.

Uusia vippejä markkinoille lakimuutosten myötä

Pikku vippien muuttamista 2000 € lainoiksi ei ole tehty asiakkaiden kiusaksi, vaan sen taustalla ovat viime vuosina vippialaa kohdanneet suuret lakimuutokset. Aiemmin vippien koroilla ei ollut ylärajaa, ja korot vaihtelivat eri rahoituslaitosten kesken suuresti. Ala oli muutenkin huonosti säädelty, ja uuden vipin sai vaikka tekstiviestillä keskellä yötä. Vipeille määrättiin korkokatto vuonna 2013. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että alle 2000 € lainojen todellinen vuosikorko ei saanut nousta yli 51 %. Niinpä monet rahoituslaitokset siirtyivät myöntämään asiakkailleen 2000 € tai suurempia luotollisia vippejä. Asiakas saattoi nostaa luotolta vain 100 €, mutta paperilla myönnetty laina oli vähintään 2000 €. Näin korko saatiin pidettyä edelleen korkealla, mikä taas mahdollisti lainaamisen monenlaisille hakijoille, koska korkea korko kattoi lainaamiseen liittyvät riskit rahoituslaitoksen puolelta.

Uusin lakimuutos syksyltä 2019 tiukensi korkotasoa entisestään. Nykyisen lain kanssa ei ole mahdollista ”kikkailla” samalla tavalla kuin vuoden 2013 lain kanssa tehtiin tarjoamalla luottotiliä. Nykyinen laki ei ole kuitenkaan vähentänyt vippitarjontaa radikaalisti. Pieniä vippejä on edelleen tarjolla sekä kertalainoina että joustavina lainoina. Monet vippipaikat ovat muuttaneet jonkin verran tarjottavia summia tai laina-aikoja. Ainoa suuri muutos on se, että vipin myöntämisen kriteerit ovat monella rahoituslaitoksella kiristyneet. Koska nykyinen matala korko ei riitä kattamaan asiakkaiden maksamatta jättämistä vipeistä koituvia tappioita, rahoituslaitosten on oltava entistä tarkempia siitä, kenelle he lainaavat.

Halvin vippi löytyy vertailemalla

Halvin vippi löytyy nyt yllättävän helposti

Vuoden 2019 lakimuutoksen myötä vippien korot tippuivat huomattavasti. Nykyään lainan nimelliskorko saa olla maksimissaan 20 % lainasummasta riippumatta, ja muut lainasta perittävät kulutkin ovat pienentyneet reilusti entisestä: lainalla saa olla muita sivukuluja enintään 150 € vuodessa. Vippi ei siis enää ole synonyymi korkeakorkoiselle lainalle. Myös pienten vippien korot ovat entistä matalammat. Edulliset hinnat ovat toki tervetulleet, mutta niin kuin edellä totesimme, vipin myöntämisen kriteerejä on jouduttu kiristämään jonkin verran.

Vaikka mikään vipeistä ei ole nykyään kohtuuttoman kallis, vippiä ei kannata ottaa heti ensimmäisestä löytämästäsi lainapaikasta. Lainoja on hyvä aina ensin vertailuttaa ja sitten valita halvin laina. Yksi mahdollisuus vertailla vippejä on Raha.fi:n palvelu, jossa voit saada monta lainatarjousta yhdellä hakemuksella.

Vipin hakijalta vaadittavat tulot, luottotiedot ja ikäraja

Vipin historian perusteella moni luulee, että lainaa saa kuka vain. Tänä päivänä vippiyhtiöt kuitenkin tarkastavat lainanhakijan taloudellisen tilanteen huolellisesti. Kovin suuria vaatimuksia esimerkiksi tulojen osalta ei ole, sillä vipit ovat yleensä pieniä lainoja. Hakijalla on oltava raha-asiat hoidettuna moitteettomasti luottotietojen osalta. Luottotiedottomalle vippiä ei myönnetä ainakaan ilman takaajaa. Vippiä voidaan myöntää vain vähintään 18-vuotiaalle hakijalle. Joillain lainanmyöntäjillä voi olla tätäkin korkeampi vähimmäisikäraja. Lainan hyväksymistä varten tarvitset verkkopankkitunnukset. Kaikkien suurempien suomalaisten pankkien verkkopankkitunnukset kelpaavat.

Hae vippiä haluamallasi summalla

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko