Sijoittaminen sopii kaikille – Nordnet auttaa sinut alkuun

Suurin osa meistä säästää rahaa säännöllisesti. Pankkien säästötileillä ne pysyvät kätevästi sivussa kunnes niitä tarvitaan, vaikka yllättävään remontin tarpeeseen tai suunniteltuun aurinkomatkaan.

Säästötilillä rahat ovat turvassa, mutta tämän päivän olemattomilla koroilla ne eivät tee juuri muuta kuin makaavat pankissa. Miltä kuulostaisi, jos sivuun laitettu rahasumma ryhtyisikin kasvamaan?

Kerromme tässä artikkelissa lyhyesti säästämisestä ja sijoittamisesta ja esittelemme pohjoismaiden johtavan osake- ja rahastovälittäjän Nordnetin. Nordnet sopii erityisen hyvin aloittelijalle, joten ei haittaa, vaikka sinulla ei olisi minkäänlaista kokemusta sijoittamisesta. Kokeile sijoittamista siis rohkeasti!

Sijoittaminen on säästämistä

Sijoittaminen on pelkkänä sanana ja ajatuksena monille vieraannuttava. Stereotyyppinen mielikuva sijoittajasta voi olla sikaria polttava pukumies, mutta sijoittaminen on alkanut kiinnostaa yhä enemmän myös nuoria ja naisia. Tästä kiinnostuksesta huolimatta rahastot ja osakkeet koetaan yhä lähinnä rikkaiden puuhaksi, eikä niitä nähdä kannattavina, ellei itse satu olemaan jonkinlainen sijoitusguru. Sijoittaminen voi kuitenkin olla hyvinkin arkipäiväistä – se on yksinkertaisesti säästämistä.

Jos sijoittaminen vaikuttaa vähänkään kiinnostavalta, on Nordnet erittäin hyvä vaihtoehto kokeilla sitä. Jos olet esimerkiksi tottunut siirtämään joka kuukausi rahaa säästötilille, voi Nordnetin kuukausisäästäminen olla hyvä ratkaisu sinulle. Sen sijaan, että laitat kuukaudessa 50 € säästötilillesi, voit sijoittaa 50 € kuukausittain johonkin rahastoon ja nauttia kertyvästä tuotosta.

Nordnetin asiakkuus on ilmaista ja liittyminen kestää vain muutaman minuutin. Avaa tili vaikka heti!

Avaa tili Nordnetissa ilmaiseksi

Mikä on Nordnet?

Nordnet on vuonna 1996 perustettu pohjoismainen osake- ja rahastovälittämistä tarjoava nettipankki. Nordnet on suosittu vaihtoehto säästämiseen ja sijoittamiseen etenkin sen edullisuuden vuoksi.

Nordnetissä voit sijoittaa osakkeisiin, rahastoihin ja muihin pörssinoteerattuihin tuotteisiin. Sillä on jo yli 700 000 pohjoismaista asiakasta. Palvelu sopii hyvin piensijoittajille ja myös aloittelijoille, joita kiinnostaa sijoittaminen. Aloitus on tehty mahdollisimman helpoksi.

Miksi Nordnet sopii niin hyvin aloittelijalle?

Edullinen hinnasto:
Nordnetin asiakkuus ei itsessään maksa mitään, vaan ainoat kulut syntyvät kaupankäynnin yhteydessä maksettavista välityspalkkioista. Pienet tai olemattomat sijoituskulut ovat tärkeitä, sillä sijoittaminen on yleensä pitkän aikavälin asia, ja pienetkin kulut ehtivät kasvaa sen aikana ja syödä säästöistä kertynyttä voittoa.

Nordnet Superrahastot:
Nordnetin neljä Superrahastoa ovat siitä erityisiä, ettei niistä peritä periaatteessa mitään kuluja. Rahasto-osuuksien myynti ja ostaminen ovat siis täysin ilmaisia, eikä niillä ole vuosimaksuja. Ainoat kustannukset syntyvät mahdollisesta valuutanvaihdosta, jos sijoitat Norjaan, Ruotsiin tai Tanskaan, mutta tämäkin on vain 0,25% sijoittamastasi summasta.

Superrahastojen maksuttomuus voi kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta totta se on! Mitään piilokuluja niihin ei liity. Perinteiset pankit kuten OP tai Nordea ovat laskeneet hintojaan, mutta Superrahastojen maksuttomuutta on vaikea lyödä.

Nuori sijoittaja tarkistaa kännykästä rahastojensa tilanteen

Alkuun pääsee pienelläkin summalla:
Sijoittamista ei tarvitse aloittaa satsaamalla tuhansia euroja suoriin osakeostoksiin. Esimerkiksi Nordnetin kuukausisäästämiseen riittää vain 15 € kuukaudessa. Nordnetin kuukausisäästäminen sopii siis hyvin ihan kaikille säästämisestä ja sijoittamisesta kiinnostuneille.

Ilmainen oppimateriaali:
Nordnetin sivustolta löytyy erilaisia verkkokursseja ja webinaareja sekä täysin aloittelijoille että hieman edistyneemmillekin. Ainakin aloittelijoille suunnatut kurssit ovat maksuttomia. Alkeet on helpompi omaksua Nordnetin tarjoamalla avustuksella.

Sosiaalinen verkosto:
Nordnetin sosiaalinen palvelu Shareville helpottaa myös aloittelevaa sijoittajaa. Palvelussa Nordnetin asiakkaat voivat käydä keskustelua ja jakaa kokemuksia ja sijoitusvinkkejään. Käyttäjät pääsevät myös kurkistamaan toistensa osakesalkkujen sisältöihin, mistä voi olla apua aloittelijalle.

Muut tukea antavat palvelut:
Rahastoneuvoja -palvelu tekee analyysin asiakkaasta ja kokoaa tämän perusteella henkilökohtaisesti räätälöidyn rahastoehdotuksen. Nordnet tarjoaa myös Säästölaskurin, minkä avulla asiakas voi arvioida säästöjensä tulevaa tuottoa. Sivustolta löytyy myös Nordnet blogi.

Kokemuksia Nordnetin käytöstä

Ennen Nordnetin tilin avaamista on luonnollista, että haluat kuulla muiden käyttäjien kokemuksia sen käytöstä. Haluatko ehkä tietää, onko tilin avaaminen vaivan arvoista ja ettei kyseessä vaan ole minkäänlainan huijaus. Huijauksesta ei tosiaankaan ole kyse Nordnetin kohdalla. Voit siis luottaa Nordnetin verkkosivustoon ja selkeästi alunperin Nordnetiltä tuleviin sähköposteihin.

Nordnetin käyttö on todellakin helppoa, mistä kielii suuri määrä sijoitusrintamalla aloittevia käyttäjiä.

Yksi Nordnetin valteista on sen edullisuus, ja käyttäjien kokemuksista löytyy monenlaisia mielipiteitä edullisuudesta. Yleinen mielipide tuntuu olevan, että kyseessä on todella edullinen palvelu. Osa käyttäjistä taasen ei malta tutustua hinnastoihin tai muihin ehtoihin kunnolla, ja täten yllättyvät joistakin aivan normaaleista kaupankäyntiin kuuluvista maksuista.

Parhaiten kokemuksia löytää Nordnetin omalta Shareville-keskustelualueelta.

 

Miten aloitan sijoittamisen Nordnetissä?

Kokeile Nordnetiä rohkeasti! Asiakkaaksi ryhtymisessä menee vain muutama minuutti:

  1. Avaa osakesalkku: Aloita luomalla Nordnetin sivustolla itsellesi maksuton arvo-osuustili eli osakesalkku. Tämä on siis tili, missä säilytät osakkeet ja rahastot. Arvo-osuustilin avaaminen onnistuu kätevästi verkkopankkitunnuksilla.
  2. Talleta tilille rahaa: Siirrä pankkitunnuksillasi rahaa arvo-osuustilille.
  3. Ryhdy sijoittamaan: Etsi itsellesi sijoituskohde esimerkiksi Rahastoneuvojan avulla.

Avaa Nordnetin maksuton osakesalkku

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko