Sähkönkulutus -laskuri: Katso paljonko voit säästää vuodessa

Mietitkö koskaan, kuinka paljon sähköä kulutat? Voit nimittäin säästää vuodessa satoja euroja kiinnittämällä huomiota siihen, miten paljon sähköä taloudessasi käytetään. Kun tiedät paljonko mikäkin kodinkone kuluttaa, voit miettiä onko sen käyttöä mahdollista vähentää tarvittaessa. Kodin sähkösyöppöjen tunnistaminen on helppo tapa säästää. Samalla huolehdit myös luonnosta. Myös sähkön kilpailutus on fiksua, koska sen avulla sinulle voi löytyä edullisempi sähkösopimus.

Vertaa sähkösopimuksia ja hintoja

Syötä alueesi postinumero ja katso parhaat sähkösopimukset alueellasi. Näet hintatiedot heti ja voit tehdä sähkösopimuksen saman tien.

Kokeile laskureillamme, kuinka paljon maksat eri elektroniikasta ja kotisi lämmityksestä vuosittain ja kuinka paljon voisit säästää! Täytä vain laskureissa pyydetyt tiedot ja laskemme, mitä eri kulusi ovat yhteensä. Vinkkaamme myös, miten voisit säästää niissä.

Sähkönkulutus -laskuri

Aloita sähkön kulutuksen laskeminen tarkistamalla maksamasi sähkön hinta huomioiden energiahinnan, siirron ja verot. Löydät nämä tiedot sähkölaskustasi. Mikäli et ole varma, kuinka paljon maksat sähköstäsi, voit käyttää laskureissa annettua oletusta, eli 14 senttiä per kilowattitunti. Voit myös kokeilla, miten paljon laskusi hinta muuttuisi pienemmällä tai suuremmalla sähkön hinnalla.

Valittuasi sopivan sähkön hinnan vastaa muihin laskureissa kysyttyihin kysymyksiin. Vertailemalla laskureiden eri vaihtoehtoja näet selkeästi, kuinka voisit pienilläkin teoilla vähentää sähkölaskusi hintaa vuosittain.

Kodinkoneet:

Viihde-elektroniikka:

Lämmitys:

Valaistus:

Kuten laskureista näkee, pienilläkin muutoksilla voi säästää vuodessa jo satoja euroja. Erot yksittäisten laitteiden sähkönkulutuksessa eivät välttämättä näytä kovin suurilta, mutta yhteenlaskettuna niissä säästäminen alkaa jo tuntua. Lämmityksessä säästäminen puolestaan näkyy jo nopeasti sähkölaskussa. Lämmitys onkin yleensä kotitalouden sähkönkulutuksen suurin osuus.

Huomaa, että laskureiden tulokset ovat suuntaa-antavia arvioita. Sähkönkulutukseen vaikuttaa monet tekijät, kuten se, onko kyseessä kerrostalo, rivitalo tai omakotitalo. Laskurit näyttävät kuitenkin, millaisilla teoilla sähkölaskua saa helposti pienennettyä.

5 vinkkiä energiansäästöön

Tässä muutama lisävinkki siihen, miten sähkölaskussa säästäminen onnistuu:

  1. Pienennä huonelämpötilaa: Voit säästää vuodessa noin 60 € pienentämällä huonelämpötilaa yhdellä asteella.
  2. Kuivata vaatteet kuivaustelineellä: Jättämällä kuivausrummun käyttämättä voit säästää vuodessa noin 10-90 €.
  3. Hyödynnä hukkalämpö: Jätä saunan ovi ja uunin luukku käytön jälkeen auki.
  4. Älä päästä lämpöä karkuun: Pidä talvella ikkunat ja ovet kiinni ja tarkista niiden tiivisteet.
  5. Pese vaatteet alemmassa lämpötilassa: Iso osa liasta lähtee jo 30 ja 40 asteen pesussa. Koneeseen kertyy kuitenkin tällöin helpommin likaa, minkä vuoksi sitä kannattaa aina välillä pyörittää myös 90 asteessa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko