Hae lainaa ilman vakuuksia tai takaajia jopa 70 000 € asti

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Edullinen korko

Kaikki kauttamme haettavat lainat myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia. Saat lainaa parhaimmillaan 4,5 % korolla.

Useita lainatarjouksia eri rahoituslaitoksilta

Haemme sinulle lainatarjoukset useilta eri rahoituslaitoksilta. Tutustu saamiisi tarjouksiin rauhassa ja vertaa niitä keskenään. Sopivan lainan valinta ja rahojen nostaminen käy helposti.

Rahat tilille nopeasti

Myönnetyt lainat maksetaan mahdollisimman nopeasti. Saat hyväksytyn lainan tilillesi parhaimmillaan jo 15 minuutissa.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Vakuudeton laina on helppo tapa saada arkeen lisää käyttörahaa. Oli rahan tarpeesi sitten muutama sata euroa tai useita kymmeniä tuhansia euroja, voit saada lainan ilman vakuuksia suoraan netistä erittäin nopeassa aikataulussa. Tutustutaan nyt vakuudettomiin lainoihin tarkemmin: millaista lainaa saa ilman vakuuksia ja miten ne oikein eroavat vakuudellisista lainoista, millä korolla lainaa saa nykyään, ja mistä se kannattaisi hakea.

Mikä on vakuudeton laina?

Lainan ollessa vakuudeton sinun ei tarvitse antaa mitään ”pantiksi” lainasta. Vakuudellinen laina taas vaatii sinulta jotakin omaisuutta takuuksi lainan takaisinmaksusta. Vakuus voisi olla vaikkapa autosi. Jos eteen tulisi tilanne, että et pystyisikään maksamaan lainaa takaisin, mennettäisit autosi rahoituslaitokselle. Takaajalla taas tarkoitetaan henkilöä, joka huolehtisi lainasta sen jälkeen, kun olet itse siihen kykenemätön.

Vakuudettoman lainan korko on hieman korkeampi kuin vakuudellisen lainan korko. Korkotulot ovat turva lainanantajalle siinä tapauksessa, että lainan ottaja ei maksa lainaansa takaisin.

Lainan saaminen ilman vakuuksia tai takaajia on tehnyt lainaamisesta todella nopeaa ja helppoa, ja se mahdollistaa lainan myöntämisen monelle hakijalle. Hakijan maksukyky arvioidaan muilla tavoin. Monella hakijalle ei edes olisi sellaista omaisuutta, jonka rahoituslaitokset kelpuuttaisivat vakuudeksi. Myös vakuuden arviointi hakutilanteessa veisi huomattavasti aikaa.

Miten lainaa voi hakea?

Vakuudeton laina on helpointa ja nopeinta hakea verkossa. Parhaimmillaan hakuprosessiin ja lainan saamiseen voi mennä vain noin 15 minuuttia, ja voit täyttää hakemuksen nyt heti. Lainaa voi toki hakea ilman vakuuksia myös omasta pankista pankkitapaamisessa, mutta siihen voi mennä kauemmin.

Voit hakea jopa 70 000 € lainan ilman vakuuksia tai takaajia. Aloita valitsemalla sopiva summa ja laina-aika. Hyvä maksuaika löytyy hakemuksen laskurin avulla: näet siitä millainen kuukausierä lainalle suurin piirtein tulisi milläkin maksuajalla.

Helppo verkkohakemus
Hakemuksen täyttäminen on hyvin yksinkertaista. Sinun tulee perustietojen lisäksi kertoa muun muassa tuloistasi, työ- ja asuntotilanteestasi, sekä muista mahdollisista veloistasi. Kaikki tarvittavat tiedot pystyy antamaan verkossa. Mikäli sinulta pyydetään liitteitä, kuten kopiota palkkakuitista, niiden lähettäminen onnistuu sähköisesti. Lainan voi saada myös ilman liitteitä.

Saat lainatarjoukset nopeasti
Hakemuksia vastaanotetaan 24 tuntia vuorokaudessa. Saat alustavan lainatarjouksen heti hakemuksen käsittelyn jälkeen. Meillä Raha.fi:ssä lainatarjouksia voi olla myös useampi kuin yksi, sillä pyydämme sinulle tarjouksen useilta eri rahoituslaitoksilta ja pankeilta. Säästät siis huomattavasti aikaa ja vaivaa verrattuna siihen, että hakisit lainaa itse useasta eri paikasta usealla eri hakemuksella.

Tutustu lainoihin rauhassa
Saat tutustua kaikkiin lainatarjouksiin ja niiden ehtoihin rauhassa. Jos sopivaa alustavaa tarjousta ei löydy, mikään ei velvoita sinua ottamaan lainaa. Sinun kannattaa kiinnittää tarjouksissa huomiota etenkin lainan todelliseen vuosikorkoon, sillä se kertoo parhaiten lainan todellisesta hinnasta. Se sisältää niin koron kuin kaikki muutkin lainaan sisältyvät kustannukset.

Nopeasti tilille
Myönnetty laina siirretään hakijan tilille parhaimmillaan jopa 15 minuutissa. Nopeus riippuu hieman hakijan pankista, mutta yleensä laina on tilillä jo samana päivänä. Joissain tapauksissa laina on hakijan käytössä 1-2 pankkipäivän kuluessa.

Sinun on helppoa ja turvallista hakea palvelumme kautta lainaa ilman vakuuksia 100-70 000 €

Kuka voi saada lainaa ilman vakuuksia?

Hakijan vähimmäisvaatimukset ovat seuraavat:

  • Sinulla on oltava tuloja, ja niiden on oltava riittävät suhteessa hakemaasi lainasummaan: tulot voivat olla palkkaa mutta myös työttömän, opiskelijan ja eläkeläisen saamat etuudet lasketaan tuloiksi
  • Lainaa ei myönnetä luottotiedottomalle eli sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintää
  • Sinä olet vähintään täysi-ikäinen
  • Sinulla on suomalainen pankkitili
  • Sinulla on pysyvä asuinosoite Suomessa

Kriteerit hakemuksen hyväksymiseen ja lainan myöntämiseen vaihtelevat eri rahoituslaitosten kesken. Esimerkiksi ikärajassa ja vaadittujen tulojen määrässä on eroavaisuuksia. Voit katsoa rahoituslaitoksen ehdoista ennen hakemuksen täyttämistä, mitä hakijalta vaaditaan, mutta usein tätä ei ole kerrottu kovin tarkasti. Kun täytät Raha.fi:n hakemuksen, otamme huomioon eri rahoituslaitosten vaatimukset ja haemme sinulle tarjoukset vain sellaisilta rahoituslaitoksilta, joiden vaatimukset täytät mahdollisimman hyvin.

Kannattaako eri lainojen vertailu tehdä?

Lainojen vertailu kannattaa tehdä aina hakiessa lainaa – niin pankista kuin muista rahoituslaitoksista hakiessa hintavertailu on aina hyvä tehdä. Vertailun avulla voit säästää lainakustannuksissa reilusti.

Lainojen vertailu tai kilpailutus ei vie paljoa aikaasi: kun käytät vertailuun erikoistunutta palvelua, kuten Raha.fi:tä, saat yhdellä hakemuksen lähetyksellä mahdollisesti useita lainatarjouksia. Hakemuksesi lähetetään usealle rahoituslaitokselle samaan aikaan, ja saat heti vastauksen niiltä, jotka voivat tarjota sinulle lainan. Voit verrata saamiasi tarjouksia keskenään ja tehdä päätöksen lainan ottamisesta vertailun perusteella.

Vertailun voi tehdä myös itse täyttämällä lainapaikkojen hakemuksia yksitellen ja vertailemalla saatuja tarjouksia. Tämä tapa vie hieman enemmän aikaa: sopivien lainapaikkojen etsiminen, jokaisen hakemuksen täyttäminen ja vastauksen odottaminen vievät oman aikansa.

Vakuudetonta lainaa hakenut hymyilevä nainen
Vakuudetonta lainaa voidaan myöntää hyvin monenlaisille täysi-ikäisille hakijoille

Mikä on halvin korko tällä hetkellä?

Lainan korko on hyvin usein henkilökohtainen, jolloin sen korkoa ei voi tarkoin tietää ennen hakemuksen täyttämistä ja lähettämistä. Lainan hinta perustuu siis hakijan tietoihin. Esimerkiksi Raha.fi:n kautta voit saada vakuudettoman lainan edullisimmillaan noin 4,5 prosentin korolla.

Vakuudettomassa lainassa on aina hieman korkeampi korko kuin vakuudellisessa lainassa. Tämä johtuu siitä, että rahoituslaitoksen täytyy jollain tavalla varautua siihen mahdollisuuteen, että lainaaja ei maksakaan lainaansa takaisin. Vakuudettoman lainan korko on tästä huolimatta erittäin edullinen – etenkin jos sitä vertaa muutaman vuoden takaiseen korkotilanteeseen. Vakuudettomille lainoille tuli vuonna 2019 korkokatto, joka asetti lainojen nimelliskoron ylärajan pysyvästi 20 prosenttiin. Tätä matalampia 10 prosentin korkokattoja on asetettiin väliaikaisesti vuosina 2020 ja 2021, mutta ne eivät ole enää voimassa. Ennen korkokattoa yli 2000 € ilman vakuuksia myönnetyillä lainoilla ei ollut minkäänlaista korkokattoa.

Edullisen koron lisäksi lainojen sivukulut ovat kokeneet uudistuksen: muita kuluja saa periä lainasta enintään 150 euroa vuodessa riippuen lainan suuruudesta. Muita kuluja voivat olla esimerkiksi lainan avausmaksu tai tilinhoitomaksu.

Millaisia lainoja vakuudettomat lainat ovat?

Hyvin monenlaisia lainoja saa tänä päivänä ilman vakuuksia. Suuri osa kulutusluotoista on vakuudettomia. Hyvin usein mikä tahansa nopea laina, jonka voit hakea suoraan netistä, on vakuudeton. Niitä tarjoavat niin netissä toimivat rahoituslaitokset kuin pankitkin.

Lainasumma voi olla mitä tahansa limiittilainasta tehdystä muutaman euron nostosta aina jopa 70 000 euroon asti.

Ison lainan voi saada hakemalla sitä yksin, mutta se on usein helpompi saada yhteishakijan kanssa. Mitä isompi hakemasi lainasumma on, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla tulee olla lainan takaisinmaksuun. Pienen lainan voi saada pienillä tuloilla, mutta isoon lainaan tarvitaan jo hieman parempia tuloja ja vakaata taloustilannetta. Jos koet, että omat tulosi eivät ehkä ole riittävät, sinun kannattaa hakea lainaa yhteishakijan kanssa. Kahden hakijan yhteenlaskettu taloustilanne on usein jo kyllin riittävä. Yhteishakijan kanssa hakeminen on mahdollista esimerkiksi Raha.fi:n hakemuksessa.

Jos haet isoa lainasummaa ja sinulle ei voidakaan myöntää sitä, et yleensä jää ilman minkäänlaista lainatarjousta. Rahoituslaitokset saattavat tarjota sinulle hieman hakemaasi pienempää summaa. Sinun kannattaa harkita, josko pienempi summa olisi kuitenkin riittävä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko