Autolaina netistä: Valitse edullinen rahoitusvaihtoehto

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Hae ilman vakuuksia ja käsirahaa

Et tarvitse lainaa varten lainkaan vakuuksia tai käsirahaa. Halutessasi voit hakea lainaa yhteishakijan kanssa.

Lainatarjoukset heti eri rahoituslaitoksilta

Haemme tarjoukset useilta eri lainanmyöntäjiltä. Saat alustavan lainapäätöksen heti hakemuksen lähettyäsi. Tarjouksia voi tulla useita.

Edullinen korko alkaen 4,5 %

Voit saada kauttamme lainaa autoa varten alkaen vain 4,5 % korolla. Maksuaikaa saat pisimmillään 15 vuotta.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Mistä autolainaa voi hakea helposti?

Autolainaa voi hakea monesta eri paikasta. Lainan voi ottaa suoraan autokaupasta, pankista tai netistä. Autokaupassa rahoituksen takana on usein jokin pankki tai rahoituslaitos. Tässä muutamia suosittuja lainanmyöntäjiä:

 • Verkossa toimivat vakuudetonta lainaa myöntävät rahoituslaitokset myöntävät lainan minuuteissa. Lainaa ei näissä paikoissa välttämättä markkinoida juuri autolainan nimellä, mutta se kelpaa yhtä hyvin auton hankintaan kuin mihin tahansa muuhunkin menoon. Lainan syyksi tulisi valita hakemuksessa auto. Netin rahoituslaitosten lainatarjouksia auton hankintaan saat täyttämällä esimerkiksi Raha.fi:n hakemuksen.
 • Suuri autolainojen myöntäjä on Santander, joka tarjoaa rahoitusta niin autoliikkeiden kautta kuin vakuudetonta lainaa ajoneuvon hankintaan. Vakuudetonta lainaa ottaessasi et tarvitse käsirahaa, ja voit ostaa auton vaikkapa yksityiseltä myyjältä.
 • Danske Bank on panostanut pankin autolainapuoleen. Danskella on oma Autolaina.fi-sivusto, jolla voi selata suurta autovalikoimaa ja hakea samalla lainan autolle. Lainan tarjoaa tietenkin Danske Bank.
 • OP tarjoaa kolmea eri vaihtoehtoa lainalle, joista kahdessa tarvitaan vakuudeksi joko auto tai muuta omaisuutta. Vakuudettoman lainan saa vain Osuuspankin asiakas, mutta vakuudellisen saavat muutkin. Vakuudellisella lainasummalla ei ole ylärajaa.
 • Nordea tarjoaa vakuudetonta Joustoluotto-lainaansa auton ostoon. Lainaa saa 50 000 € asti 1-5,5 vuoden maksuajalla.
 • Säästöpankin autolaina on vakuudeton kulutusluotto, jonka voi hakea mitä tahansa hankintaa varten.
 • S-Pankki tarjoaa auton ostoon vakuudetonta S-Lainaa, jota saa 5000-50 000 euroa.
 • Aktia ei markkinoi ahkerasti autolaina-nimistä lainatuotetta, mutta sen vakuudetonta Käyttölainaa voi käyttää auton hankintaan.

Miten hakeminen tapahtuu netissä?

Autolainan hakeminen netissä on kätevää: itse hakeminen on helppoa ja pääset tutustumaan lainamahdollisuuksiisi rauhassa jo ennen auto-ostoksille menoa. Netistä voi saada vakuudetonta lainaa noin muutamasta sadasta eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin asti. Isoja summia voi hakea yhteishakijan kanssa. Lainasumman ja maksuajan saa valita itse hakemuksessa. Pisimmillään laina-aika voi olla 15 vuotta.

Netissä autolainoja on helppo vertailla keskenään ja saat hyvän kuvan siitä, mikä laina sopii parhaiten juuri sinun tilanteeseen ja budjettiin. Lainaa voi saada sekä täysin uuteen autoon, käytettyyn autoon että myös vaihtoautoon. Auto voidaan ostaa joko autokaupasta tai yksityiseltä.

Hakeminen tapahtuu näin:

 • Hakemuksen täyttäminen onnistuu verkossa nopeasti. Se vie vain muutamia minuutteja. Hakemukset käsitellään pitkälti automaattisesti, joten saat alustavan lainatarjouksen välittömästi. Mikäli sinulta pyydetään liitteitä, voit toimittaa ne sähköisesti. Liitteeksi voidaan pyytää esimerkiksi kopiota palkkakuitista.
 • Sinulla on mahdollisuus tutustua saamiisi lainatarjouksiin rauhassa. Jotta löydät sinulle sopivimman lainan, kiinnitä huomiota lainan korkoon, muihin kuluihin ja takaisinmaksuaikaan. Todellinen vuosikorko pitää sisällään sekä koron että muut lainakustannukset, joten se toimii hyvänä mittarina lainan hinnalle.
 • Kun olet löytänyt sopivan lainatarjouksen ja laina on hyväksytty, saat rahat joko samana päivänä tai yhdessä tai kahdessa pankkipäivässä. Nykyään rahojen siirto hakijan tilille tapahtuu todella nopeasti. Tarkka aika riippuu hieman mm. pankkiyhteydestäsi. Hakemuksen voi täyttää milloin tahansa, mutta laina myönnetään lopullisesti kello 7-23 välillä. Yöaikaan sitä ei siis saa.

Mistä löytyy laskuri, jolla lainakustannuksia voi laskea?

Voit laskea lainan mahdollisia kustannuksia alla olevalla laskurillamme. Näet laskurista esimerkiksi, miten laina-aika vaikuttaa kuukausierän suuruuteen ja millä korolla laina kannattaisi ottaa, jotta se ei ole sinulle liian kallis. Liian suurta kuukausierää ei kannata ottaa kontolleen, sillä se vetää talouden liian tiukalle ja voi aiheuttaa taloudellisia ongelmia.

Mikä on halvin korko, mitä lainalle voi saada?

Autolainan korko riippuu siitä, mistä haet. Vakuudettomissa lainoissa se on aavistuksen korkeampi kuin vakuudellisissa. Laina voi olla myös koroton. Netistä vakuudettoman lainan saa parhaimmillaan noin 4,5 % korolla.

Nimelliskoron lisäksi sinun kannattaa tutustua tarkasti lainan todelliseen vuosikorkoon, joka kertoo koron sekä muiden kulujen yhteenlasketun osuuden.
Muihin kuluihin kuuluvat lainaan mahdollisesti sisältyvät lisämaksut kuten perustamismaksu ja kuukausimaksu. Esimerkiksi edullisella korolla lainaa tarjoava autoliike voikin ottaa ison siivun perustamiskuluja. Sen vuoksi todellisia vuosikorkoja on hyvä vertailla keskenään, kun haluaa tietää mikä lainoista on edullisin.Nykyään sivukulut eivät kuitenkaan ole missään lainassa kovin korkeat: lainoille on asetettu uusi korkokatto, joka rajaa sivukulut maksimissaan 150 euroon vuodessa. Tämä säädös koskee myös autolainoja.

Korotonta autolainaa voi saada autoliikkeestä tarjouskampanjan yhteydessä. 0 % korolla myönnettävä laina koskee usein vain tiettyä automerkkiä tai -mallia.

Voiko lainan kilpailuttaa?

Autolainan voi kilpailuttaa. Se on erittäin suotavaa, jotta lainasi olisi mahdollisimman edullinen. Voit kilpailuttaa joko jo olemassa olevan lainasi tai uuden lainan sen hakuvaiheessa.

Vanhaa lainaa kilpailuttaessa pääset katsomaan, voisitko saada lainan nykyistä edullisemmin. Uutta lainaa kilpailuttaessa pääset valitsemaan kaikista edullisimman tarjouksen, jossa on sinulle sopivat ehdot.

Raha.fi:n hakemuksella voi kilpailuttaa lainan: saat tarjouksia monilta rahoituslaitoksilta.

Hae vakuudetonta lainaa auton hankintaan: haemme sinulle tarjoukset eri rahoituslaitoksilta nopealla hakemuksella

Voiko lainaa maksaa takaisin enemmän?

On erittäin yleistä lyhentää lainaa suuremmalla summalla kuin sovittu kuukausierä on. Ennen kuin teet maksun, sinun kannattaa tarkistaa onko lyhennyksesi kiinteä kuukausierä vai voitko päättää itse lyhennettävän summan. Jos voit itse päättää summan, laskussa lukee “maksaa vähintään X €” tai muuta vastaavaa. Jos summa vaikuttaa kiinteältä eli tätä mainintaa ei ole, ennen suuremman lyhennyssumman maksua sinun kannattaa ensin olla yhteydessä lainan myöntäjään. Näin lyhennyksesi voidaan käsitellä oikein.

Voiko korot vähentää verotuksessa?

Autolainan korkoa ei voi vähentää verotuksessa samaan tapaan kuin asuntolainan korkoa. Ainoa poikkeus on, jos autoa käytetään yritystoiminnan ajoihin yli puolet ajasta.

Voiko autolainan yhdistää esimerkiksi asuntolainaan?

Auton ostamiseen käytettävän lainan yhdistäminen asuntolainaan ei ole kannattavaa – ja se tuskin onnistuukaan missään pankissa. Syinä ovat muun muassa se, että asuntolainan korot voi vähentää verotuksessa mutta autolainan ei. Lisäksi asuntolainan laina-aika on pitkä eikä pitkä laina-aika sovellu hyvin autolle, jonka arvo laskee ajan myötä reilustikin.

Lainan yhdistäminen jonkin toisen lainan, kuten remonttilainan, kanssa voi kuitenkin olla järkevää. Yhdistämällä lainat voit säästää korkokuluissa.

Mies ajaa autolainalla ostettua autoa
Autolainaa ei kannata yhdistää asuntolainaan eikä sen korkoja voi vähentää verotuksessa

Kuinka lainan voi saada?

Lainan saamiseen vaikuttavat samat perusasiat, kuin muidenkin lainojen saamiseen. Rahoituslaitoksilla on erilaisia vaatimuksia hakijan suhteen, ja osan niistä, kuten ikärajan, voi etukäteen selvittää verkkosivuilta. Jos haluat päästä helpommalla, Raha.fi:n hakemuksessa haetaan kerralla tarjoukset useilta rahoituslaitoksilta vaatimukset huomioiden.

→ Ikäraja. Jotta lainaa voidaan myöntää, hakijalla tulee olla vähintään täysi-ikäinen. Osalla rahoituslaitoksista alaikäraja on 18 vuotta korkeampi kuten 24 vuotta.
→ Työssäkäyvä, työtön, opiskelija, eläkeläinen. Lainahakemukseen on aina merkittävä oma työtilanne. Työssäkäyvän työsuhde voilla niin vakituinen kuin osa-aikainen tai määräaikainen. Jos olet työtön, opiskelija, eläkeläinen tai muuten palkkatyön ulkopuolella, sinulla on kuitenkin mahdollisuus saada lainaa. Lainapäätöksen kannalta tärkeässä osassa on tulojen suuruus suhteessa haetun lainan suuruuteen ja kuukausierään – ei niinkään tulojen lähde. Toki hakijan tulojen lähde ja taloudellisen tilanteen vakaus otetaan huomioon päätöstä tehdessä, sillä lainapäätös on usean tekijän summa. Ilman tuloja minkäänlaista lainaa on vaikea saada.
→ Luottotiedot. Jos haet verkosta vakuudetonta lainaa autoa varten, sinun luottotietojesi tulee olla puhtaat. Jos taas haet lainan muuta kautta, voit saada vakuudellisen lainan tai lainan takaajan kanssa myös ilman luottotietoja.
→ Hakijan tulot. Luonnollisesti hakijalla tulee olla tuloja, jolla lainaa voi lyhentää takaisin. Mitään yksiselitteistä alarajaa vaadittaville tuloille ei voi antaa, sillä rahoituslaitoksilla on erilaiset tulorajat.

Kuinka suuri laina voi olla?

Voit hakea vakuudetonta lainaa netistä 70 000 euroon asti. Pankeissa ja autoliikkeissä laina on usein neuvottelujen tulos, jolloin se voi olla suurempikin. Lainalla on siis mahdollista rahoittaa mikä tahansa auto. Sinun tietosi lainan hakijana vaikuttavat siihen, kuinka suuren lainan voit saada.

Lainan saa myös täysin ilman käsirahaa, jolloin ostettu auto on yleensä lainan vakuutena.

Kuinka pitkä lainan maksuaika voi olla?

Pisimmillään vakuudettoman lainan maksuaika netistä haettaessa on 15 vuotta. Tätä lyhyempiä maksuaikoja on paljon. Laina-ajan pituus riippuu lainasummasta. Pitkä maksuaika on mahdollinen vain isoille lainasummille. Auton maksamisessa lyhyempi maksuaika on kuitenkin kannattava, sillä auton arvo laskee vuosien saatossa.

Tyypillinen maksuaika auton ostoon käytettävälle lainalle on lyhyehkö – noin viisi vuotta. Lyhyestä laina-ajasta ei kuitenkaan kannata huolestua: on tavallista, että viimeinen kuukausierä on huomattavasti muita kuukausieriä isompi. Viimeinen kuukausierä voi esimerkiksi olla 4000 euroa muiden kuukausierien ollessa 300 euroa. Ajatuksena on, että autoa vaihdetaan ennen viimeisen kuukausierän maksua, jolloin myynnistä saaduilla rahoilla voidaan maksaa loppu laina.

Onko järkeä ottaa lainaa autoa varten?

Jos auton hankinta on välttämätöntä ja sinulla ei ole sitä varten rahaa säästössä, lainan ottaminen on perusteltua. Se on myös hyvin yleistä.

Jos haluat varmistaa itsellesi edullisen lainan, sinun kannattaa ehdottomasti tutustua eri autolainavaihtoehtoihin ja pyytää useampia tarjouksia. Esimerkiksi Raha.fi:ssä voit saada useita tarjouksia vakuudettomista lainoista yhdellä hakemuksella.

Hae autolainatarjoukset jo tänään. Tee nopea hakemus ja saat lainatarjoukset heti.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko