Autolaina heti: hae nopeasti ilman käsirahaa tai vakuuksia

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Hae ilman vakuuksia ja käsirahaa

Et tarvitse lainaa varten lainkaan vakuuksia tai käsirahaa. Halutessasi voit hakea lainaa yhteishakijan kanssa

Lainatarjoukset heti eri rahoituslaitoksilta

Haemme tarjoukset useilta eri lainanmyöntäjiltä. Saat alustavan lainapäätöksen heti hakemuksen lähettyäsi. Tarjouksia voi tulla useita.

Edullinen korko alkaen 4,5 %

Voit saada kauttamme lainaa autoa varten alkaen vain 4,5 % korolla. Maksuaikaa saat pisimmillään 15 vuotta.

Todellinen vuosikorko määräytyy henkilökohtaisesti ja vaihtelee 4,5-30,6 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 10 000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,50 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,6 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %. Aikavälillä 1.1.-30.9.2021 tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 10,0 %.

Auto on monille meistä välttämättömyys, mutta sen ostoon tarvittavaa summaa on harvoin valmiiksi sivussa. Rahoitusta voi hakea netistä, pankista tai autokaupasta. Netin lainapalveluista, kuten Raha.fi.stä, voit hakea vakuudetonta lainaa auton hankintaan aina pienistä summista jopa 70 000 € lainaan asti. Lainan voi hakea jo ennen kuin olet valinnut ostettavan auton eikä siihen tarvita käsirahaa tai takaajaa.

Edullisen autolainan saa nopeasti netistä

Autolainan hakeminen netissä on kätevää: itse hakeminen on helppoa ja pääset tutustumaan lainamahdollisuuksiisi rauhassa jo ennen auto-ostoksille menoa. Autolaina voi olla suuruudeltaan muutamasta sadasta eurosta aina useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin asti. Netissä autolainoja on helppo vertailla keskenään ja saat hyvän kuvan siitä, mikä laina sopii parhaiten juuri sinun tilanteeseesi ja budjettiisi. Autolainaa voi saada sekä täysin uuteen autoon, käytettyyn autoon että myös vaihtoautoon. Auto voidaan ostaa joko autokaupasta tai yksityiseltä. Katsotaan seuraavaksi, miten saat autolainan helposti netistä. Keskitymme tässä vakuudettomiin nopeisiin lainoihin, joita voi hakea esimerkiksi Raha.fi:ssä. Jäljempänä puhumme myös muista mahdollisuuksista.

→ Netistä voi saada vakuudetonta autolainaa noin muutamasta sadasta eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin asti. Isoja summia voi hakea yhteishakijan kanssa. Lainasumman ja maksuajan saa valita itse hakemuksessa. Pisimmillään laina-aika voi olla 15 vuotta. Pystyt itse hakuvaiheessa vaikuttamaan siihen, kuinka pitkän takaisinmaksuajan haluat autolainallesi. Monet lainanmyöntäjät ovat myös avoimia joustolle ja muutoksille maksuaikataulussa, jos sille tulee tarvetta myöhemmin.

Hakemuksen täyttäminen onnistuu verkossa nopeasti. Se vie vain muutamia minuutteja. Hakemukset käsitellään pitkälti automaattisesti, joten saat alustavan lainatarjouksen välittömästi vastauksena. Mikäli sinulta pyydetään liitteitä, voit toimittaa ne sähköisesti. Liitteeksi voidaan pyytää esimerkiksi kopiota palkkakuitista.

→ Voit hakea lainaa suoraan rahoituslaitokselta tai sitten sellaisen palvelun kuten Raha.fi kautta. Haemme sinulle tarjoukset monelta lainantarjoajalta, jolloin mahdollisuutesi saada lainaa kasvavat. Voit siis saada useita tarjouksia hakemallesi lainasummalle lähettämällä vain yhden hakemuksen. Lainojen vertailu on tällöin vaivatonta ja tunnistat hyvän tarjouksen helpommin kuin jos tarjouksia olisi vain yksi. Sinulla on mahdollisuus tutustua saamiisi lainatarjouksiin rauhassa. Jotta löydät sinulle sopivimman lainan, kiinnitä huomiota lainan korkoon, muihin kuluihin ja takaisinmaksuaikaan. Todellinen vuosikorko pitää sisällään sekä koron että muut lainakustannukset, joten se toimii hyvänä mittarina autolainan hinnalle.

→ Kun olet löytänyt sopivan lainatarjouksen ja laina on hyväksytty, saat rahat joko samana päivänä tai yhdessä tai kahdessa pankkipäivässä. Nykyään rahojen siirto hakijan tilille tapahtuu todella nopeasti. Tarkka aika riippuu hieman mm. pankkiyhteydestäsi. Hakemuksen voi täyttää milloin tahansa, mutta laina myönnetään lopullisesti kello 7-23 välillä. Yöaikaan sitä ei siis saa, mutta kovin usein autolainalle ei varmasti tule tarvetta keskellä yötä.

Ota laskuri avuksi autolainan valinnassa

Autoa valitessa on tehtävä päätöksiä monesta eri asiasta. On yksi asia päättää, minkä auton ostaisi. Toinen asia on, paljonko autosta on valmis maksamaan kuukaudessa. Auto on monelle meistä välttämätön kulkupeli, joten sen kustannuksista on hyvä olla perillä ennen hankinnan tekemistä. Auton mallin valinnassa emme valitettavasti voi sinua auttaa, mutta autolainan kuukausierän arvioinnissa voi käyttää apuna hakemuksemme lainalaskuria. Näet siitä, miten laina-aika vaikuttaa kuukausierän suuruuteen valitsemasi lainasumman kohdalla. Liian suurta kuukausierää ei kannata ottaa kontolleen, sillä se vetää talouden liian tiukalle ja voi aiheuttaa taloudellisia ongelmia.

Hae vakuudetonta lainaa auton hankintaan: haemme sinulle tarjoukset eri rahoituslaitoksilta nopealla hakemuksella

Ota laskuri avuksi autolainan valinnassa

Autolaina autokaupasta, pankista vai verkosta? Kokemuksia eri vaihtoehdoista

Autolainaa voi hakea monesta eri paikasta. Rahoituksen voi ottaa suoraan autokaupasta, pankista tai netistä. Tässä muutamia suosittuja autolainan myöntäjiä:

  • Jo mainitsemamme verkossa toimivat vakuudetonta lainaa myöntävät rahoituslaitokset myöntävät lainan minuuteissa. Lainaa ei näissä paikoissa välttämättä markkinoida juuri autolainan nimellä, mutta se kelpaa yhtä hyvin auton hankintaan kuin mihin tahansa muuhunkin menoon. Lainan syyksi tulisi valita hakemuksessa auto. Netin rahoituslaitosten lainatarjouksia auton hankintaan saat täyttämällä esimerkiksi Raha.fi:n hakemuksen tällä sivulla.
  • Suuri autolainojen myöntäjä on Santander, joka tarjoaa rahoitusta niin autoliikkeiden kautta kuin vakuudetonta lainaa ajoneuvon hankintaan. Vakuudetonta lainaa ottaessasi et tarvitse käsirahaa ja voit ostaa auton vaikkapa yksityiseltä myyjältä.
  • Danske Bank on panostanut pankin autolainapuoleen. Danskella on oma Autolaina.fi-sivusto, jolla voi selata suurta autovalikoimaa ja hakea samalla lainan autolle. Lainan tarjoaa tietenkin Danske.
  • OP tarjoaa kolmea eri vaihtoehtoa lainalle, joista kahdessa tarvitaan vakuudeksi joko auto tai muuta omaisuutta. Vakuudettoman autolainan saa vain OP:n asiakas, vakuudellisen saavat muutkin.
  • Säästöpankin autolaina on vakuudeton kulutusluotto, jonka voi hakea mitä tahansa hankintaa varten – kuten auton hankintaa varteen.

Asiakkaiden ja tarjouksia pyytävien lainanhakijoiden kokemuksia lukiessa on vaikea tehdä päätelmää siitä, mikä esimerkiksi edellä luetelluista vaihtoehdoista on paras tapa ottaa autolainaa. Yhdelle hakijalle sopii ottaa lainaa autoliikkestä ja käsirahakin löytyy vaivatta, toinen hakija ei vielä tiedä minkä auton haluaa ja käsirahaa ei ole laittaa.

Monille hakijoille tärkeässä roolissa ovat lainaan mahdollisesti sisältyvät lisämaksut kuten perustamismaksu ja kuukausimaksu. Esimerkiksi edullisella korolla rahoitusta tarjoava autoliike voikin ottaa ison siivun perustamiskuluja. Sen vuoksi koron sijasta kannattaa tutustua tarkasti lainan todelliseen vuosikorkoon, joka kertoo koron sekä muiden kulujen yhteenlasketun osuuden. Juuri todellisia vuosikorkoja on hyvä vertailla keskenään, kun haluaa tietä mikä lainoista on edullisin. Nykyään sivukulut eivät kuitenkaan ole missään lainassa kovin korkeat: lainoille on asetettu uusi korkokatto, joka rajaa sivukulut maksimissaan 150 euroon vuodessa. Tämä säädös koskee myös autolainoja. Kokemukset todella suurista sivukuluista eivät siis ole enää relevantteja.

Toinen mielipiteitä herättävä asia on lainan korko. Vakuudettomissa lainoissa se on aavistuksen korkeampi kuin vakuudellisissa. Korkokaan ei nykyään ole yhtä korkea kuin ennen, sillä korkokatto madalsi myös sitä.

Myönnetäänkö autolainaa nuorelle tai työttömälle? Katso vaatimukset

Autolainan saamiseen vaikuttavat samat perusasiat, kuin muidenkin lainojen saamiseen. Rahoituslaitoksilla on erilaisia vaatimuksia hakijan suhteen, ja osan niistä, kuten ikärajan, voi etukäteen selvittää verkkosivuilta. Jos haluat päästä helpommalla, Raha.fi:n hakemuksessa haetaan kerralla tarjoukset useilta rahoituslaitoksilta vaatimukset huomioiden.

Ikäraja
Jotta autolainaa voidaan myöntää, hakijalla tulee olla vähintään täysi-ikäinen. Osa rahoituslaitoksista myöntää lainan 18 vuotta täyttäneelle, ja toiset vaativat 20 vuoden ikää.

Työssäkäyvä, työtön, opiskelija, eläkeläinen
Lainahakemukseen on aina merkittävä oma työtilanne. Työssäkäyvän työsuhde voilla niin vakituinen kuin osa-aikainen tai määräaikainen. Jos olet työtön, opiskelija, eläkeläinen tai muuten palkkatyön ulkopuolella, sinulla on mahdollisuus saada lainaa. Lainapäätöksen kannalta tärkeässä osassa on tulojen suuruus suhteessa haetun lainan suuruuteen ja kuukausierään – ei niinkään tulojen lähde. Toki hakijan tulojen lähde ja taloudellisen tilanteen vakaus otetaan huomioon päätöstä tehdessä, sillä lainapäätös on usean tekijän summa.

Luottotiedot
Hakijan luottotiedot eivät sekään ole täysin mustavalkoinen asia. Jos haet verkosta vakuudetonta lainaa autoa varten, sinun luottotietojesi tulee olla puhtaat. Jos taas haet autorahoitusta muuta kautta, voit saada vakuudellisen lainan tai lainan takaajan kanssa, mikäli luottotietosi ovat menneet.

Myönnetäänkö autolainaa nuorelle?

Hakijan tulot
Luonnollisesti hakijalla tulee olla tuloja eli rahaa, jolla lainaa voi lyhentää takaisin. Mitään yksiselitteistä alarajaa vaadittaville tuloille ei voi antaa, sillä rahoituslaitoksilla on erilaiset tulorajat. Jos haluat arvioida ennen hakemuksen tekemistä riittävätkö tulosi, voit tehdä seuraavanlaisen laskutoimituksen:

1. Paljonko nettotulosi ovat eli paljonko sinulle jää rahaa kuukaudessa verojen jälkeen?

2. Paljonko välttämättömät kulusi ovat kuukaudessa eli kuinka paljon sinulla menee rahaa asumiseen, ruokaan, laskuihin, muihin lainan lyhennyksiin ja kaikkiin muihin välttämättömiin asioihin?

3. Vähennä välttämättömät menosi nettotuloistasi.

4. Paljonko haluamasi lainan kuukausierä olisi? Voit arvioida kuukausierän esimerkiksi sivun yläreunan hakemuksen laskurilla.

5. Riittääkö välttämättömien menojen jälkeen käteesi jäävä summa (laskettu kohdassa 3) helposti lainan kuukausierän maksuun? Jos summasta jää vielä mukavasti rahaa ylikin yllätysten varalle, mahdollisuutesi saada laina ainakin tulojesi puolesta on hyvä.

Hae autolainaa alkaen 4,5 % korolla

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko