Käyttöehdot ja rekisteriseloste

Yleiset käyttöehdot

 

1 Tausta

Nethos Oy / Raha.fi ylläpitää lainahakemusliidejä yhteistyökumppaneina toimiville luotonvälittäjille (esim. LVS Brokers Oy), pankeille ja muille luotonmyöntämistä harjoittaville yhtiöille toimittavaa Raha.fi-palvelua (Palvelu). Nethos Oy / Raha.fi ei välitä lainatuotteita, vaan se toimittaa lainahakemusliidejä yhteistyökumppaneilleen.

Nethos Oy / Raha.fi ei itse tarjoa lainatuotteita tai tee niitä koskevaa myöntämispäätöstä, eikä välitä lainatuotteita, vaan vastaanottaa lainahakemuksen ja mahdollisesti lähettää lainahakemusliidin yhteistyökumppaneille. Yhteistyökumppanit ovat itse suoraan yhteydessä Lainanhakijaan ja Lainanhakija voi neuvotella ja tehdä lainaa koskevan lainasopimuksen parhaaksi katsomansa yhteistyökumppanin kanssa.

Lainan tarjoaa yhteistyökumppani ja mahdollinen lainaa koskeva sopimus tehdään aina Lainanhakijan ja yhteistyökumppanin välille. Nethos Oy / Raha.fi ei missään tapauksessa ole lainaa koskevan sopimuksen osapuoli, eikä siten miltään osin vastuussa lainasta, lainaa koskevan sopimuksen sisällöstä tai siitä koituvista velvoitteista tai vastuista.

2 Rekisteröitävät tiedot

Kun täytät lainahakemuslomakkeen Palvelussa esimerkiksi Internetin kautta tai hakemuslomakkeella, henkilötietosi ja hakemasi lainan tiedot tallennetaan Palvelun asiakastietokantaan. Tietoja voidaan käyttää myös markkinointi- ja asiakasanalyyseihin, Nethos Oy:n / Raha.fi:n ja LVS Brokers Oy:n palveluiden kehittämiseen ja markkinointitoimenpiteisiin.

Palvelun kautta luottoa hakeneiden henkilöiden luottotietoja voidaan kysyä Dun & Bradstreet Oy:n ja/tai Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä ja LVS Brokers Oy:n asiakastietorekisteristä ja kaikki saadut tiedot voidaan rekisteröidä Nethos Oy:n / Raha.fi:n ja LVS Brokers Oy:n asiakasrekisteriin. Näitä tietoja voidaan luovuttaa Nethos Oy:n / Raha.fi:n ja LVS Brokers Oy:n yhteistyökumppaneina toimiville pankeille ja muille luotonmyöntämistä harjoittaville yhtiöille.

Myös luottoa Palvelun kautta hakeneen henkilön sosiaaliturvatunnus rekisteröityy Palvelun ja LVS Brokers Oy:n asiakasrekisteriin.

Lainaa voivat hakea vain täysi-ikäset ja täysivaltaiset henkilöt.

Nethos Oy:n / Raha.fi:n sivustojen lainapalvelua käyttäville henkilöille palvelumme on maksutonta.

3 Suostumus

Luotonhakija suostuu siihen, että luottohakemukseen saatu luottopäätös voidaan lähettää Internetin kautta luotonhakijan antaamaan sähköpostiosoitteeseen. Luotonhakija hyväksyy sen, että Nethos Oy / Raha.fi, LVS Brokers Oy ja luoton myöntävä pankki tai rahoituslaitos tarkistavat luotonhakijan luottotiedot ja että luotonhakijan ilmoittamat työnantajatiedot voidaan tarkistaa ilmoitetulta työnantajalta sekä suorittaa puhelinnumerotarkistus.

Luotonhakija on ymmärtänyt, että Nethos Oy / Raha.fi tai LVS Brokers Oy ei tee itse luottopäätöstä luotonhakijan hakeman luoton osalta. Luottopäätös tehdään yhdessä tai useammassa Nethos Oy:n / Raha.fi:n kanssa yhteistyötä tekevässä pankissa tai muussa luottoja myöntävissä tai välittävissä yrityksissä. Luotonhakija valtuuttaa Nethos Oy:n / Raha.fi:n ja LVS Brokers Oy:n saamaan tiedot tarvittaessa pankin/luotonmyöntäjän tekemästä luottopäätöksestä sekä vastaanottamaan luottopäätöstä täydentäviä tietoja luotonmyöntäjiltä.

4 Nethos Oy:n / Raha.fi:n vastuun rajoitukset

Palvelu tarjotaan lainanhakijalle sellaisena kuin sen on. Nethos Oy / Raha.fi ja LVS Brokers Oy eivät ota mitään vastuuta Palvelun toimivuudesta, yhteistyökumppanien mahdollisesti tekemistä tarjouksista, tuotteista, tuotteita koskevan sopimuksen syntymisestä tai Palvelun johdosta syntyvästä järjestelystä muutoin.

Nethos Oy / Raha.fi ja LVS Brokers Oy eivät vastaa vahingoista, jotka johtuvat suomalaisesta tai ulkomaalaisesta lainsäädännöstä, viranomaisten toiminnasta, sodasta, lakosta, työsulusta tai muusta vastaavasta tapahtumasta. Tämä koskee myös tilannetta, jossa Nethos Oy / Raha.fi tai LVS Brokers Oy on yllä olevan toiminnan kohteena.

Nethos Oy / Raha.fi ja LVS Brokers Oy eivät vastaa mistään epäsuorasta vahingosta. Nethos Oy / Raha.fi tai LVS Brokers Oy ei ole vastuussa missään tapauksessa vahingosta, joka on syntynyt muusta syystä.

Hakiessasi lainaa on tärkeää, että luotonhakija tarkistaa omien tulojensa tarkan määrän sekä tärkeimmät elinkustannukset, jotta luotonhakija voi laskea itselleen sopivan kokoisen kuukausittaisen maksuerän hakemalleen luoton määrälle. Tähän voi käyttää esimerkiksi Kuluttajaviraston sivuilla annettuja ohjeita omien elinkustannusten arviointiin (www.kuluttajavirasto.fi).

5 Henkilötietojen käsittely

Käsittelemme sivustojemme palveluita käyttävien henkilöiden henkilötietoja henkilötietolain ja muun soveltuvan lainsäädännön mukaisesti, ja huolehdimme sinun yksityisyyden suojan toteutumisesta henkilötietojen käsittelyssä.

Käyttämällä sivustoamme annat Nethos Oy / Raha.fi ja LVS Brokers Oy:lle oikeuden käsitellä henkilötietojasi sekä luovuttaa tai siirtää näitä tietoja niiden kanssa samoihin konserneihin kuuluville yrityksille Suomessa.

Henkilötietoja käsitellään sivustojemme ja LVS Brokers Oy:n lainapalveluiden toteuttamiseksi. Tietoja hankitaan sivustojemme palveluiden käyttäjiltä tai hänen edustajiltaan, viranomaisten tai muiden tahojen ylläpitämistä julkisista rekistereistä, LVS Brokers Oy:n rekistereistä sekä luottotietorekisteristä.

Nethos Oy / Raha.fi ja LVS Brokers Oy käyttävät asiakasrekistereitään myös sivustojen palveluiden käyttäjille suunnattuun markkinointiin. Nethos Oy / Raha.fi palvelun käyttäjällä on oikeus kieltää Nethos Oy:tä / Raha.fi:tä käsittelemästä häntä itseään koskevia henkilötietoja suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta tai vastaavaa tarkoitusta varten. Kielto tulee tehdä kirjallisesti ja osoittaa rekisteriasioista vastaavalle Nethos Oy:n / Raha.fi:n henkilölle.

Nethos Oy:n / Raha.fi:n ja LVS Brokers Oy:n palveluiden käyttäjällä on lisäksi oikeus tarkastaa henkilörekisteriin tallennetut itseään koskevat tiedot ja saada niistä kopiot. Tarkastaminen on maksutonta kerran vuodessa. Nethos Oy / Raha.fi ja LVS Brokers Oy voivat itse tai Palvelun käyttäjän vaatimuksesta oikaista, poistaa tai täydentää rekisterissä olevan, käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellisen, tarpeettoman, puutteellisen tai vanhentuneen henkilötiedon.

Tarkastusoikeuden toteuttamiseksi ja tiedon korjaamiseksi Palvelun käyttäjän tulee ottaa yhteyttä rekisteriasioista vastaavaan Nethos Oy:n / Raha.fi:n henkilöön. Henkilötietolain tarkoittama rekisteriseloste, josta saa lisätietoja mm. rekisteriasioista vastaavasta henkilöstä, henkilötietojen käsittelystä ja asiakasrekisterin tietosisällöstä, on saatavilla Raha.fi:n verkkosivuilla.

Käyttämällä Nethos Oy:n / Raha.fi:n palveluja annat suostumuksesi siihen, että tulet automaattisesti Nethos Oy:n / Raha.fi:n ja LVS Brokers Oy:n asiakaskerhojen jäseneksi. Nethos Oy:lla / Raha.fi:llä ja LVS Brokers Oy:llä on oikeus säilyttää henkilötietojasi, jotka liittyvät asiakkuuteesi ja käyttää näitä henkilötietoja informoidakseen sinua uusista palveluista tai tarjouksista.

Rekisteriseloste

Henkilötietolain (523/99) 10 §:n mukainen rekisteriseloste. Laatimispäivämäärä 8.11.2016

1. Rekisterinpitäjä

Nethos Oy, Bulevardi 7, 00120 Helsinki, Suomi

2. Rekisteriasioista vastaava yhteyshenkilö

asiakaspalvelu@raha.fi

3. Rekisterin nimi

Nethos Oy:n asiakasrekisteri.

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus (rekisterin käyttötarkoitus)

Rekisteriä käytetään asiakkaan suostumuksella asiakkaan yksilöintiin ja tunnistamiseen Nethos Oy:n palvelussa, jossa asiakas voi jättää hakemuksen ja vastaanottaa laina- ja muita tarjouksia Nethos Oy:ltä ja sen yhteistyökumppaneilta.

Asiakasrekisteriä käytetään myös lakiin perustuvien ja viranomaisten määräysten ja ohjeiden mukaisten säilytys-, raportointi- ja kyselyvelvoitteiden hoitamiseen. Asiakasrekisterin henkilötietoja voidaan käyttää myös rekisterinpitäjän tai kolmansien osapuolien suoramarkkinointitarkoitukseen henkilötietolain ja tietosuojavaltuutetun ohjeistuksen mukaisella tavalla.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteri sisältää seuraavan ryhmittelyn mukaiset tiedot tuotteiden hakijoista ja asiakkaista:

5.1 Hakijan henkilöön liittyvät perustiedot

  • Etu- ja sukunimet
  • Henkilötunnus
  • Osoitetiedot
  • Puhelinnumero(t)
  • Sähköpostiosoite
  • Kansalaisuus
  • Siviilisääty
  • Asumistiedot
  • Asepalvelustiedot (jos henkilö on alle 30 vuotias mies)
  • Tulo- ja menotiedot
  • Työsuhdetiedot
  • Pankkiyhteystiedot
  • Muita myönnettyjä luottoja sekä pankki- ja luottokortteja koskevat tiedot
  • Suoramarkkinointikiellot ja -suostumukset
  • Asiakkaan itsensä antamat lisätiedot
 

5.2 Yhteisvastuullista luoton- tai muun tuotteen hakijaa koskevat perustiedot:

  • Nimi
  • Henkilötunnus
  • Osoite, jos eri osoite kuin luotonhakijalla
  • Puhelinnumero(t)
  • Sähköpostiosoite
  • Ammatti
  • Työnantajan yhteystiedot
  • Kuukausiansiot
  • Myönnettyjä luottoja sekä luotto- ja pankkikortteja koskevat tiedot
  • Suoramarkkinointikielto
 

5.3 Hakemusta koskevat tiedot

  • Tuotetyyppi ja muita tuotetta koskevia tietoja
  • Pankkiyhteystiedot
  • Maksuhäiriötiedot
 

6. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteriin kerätään tietoja käyttäjältä asiakassuhteen syntymisen yhteydessä sekä asiakassuhteen kestäessä. Henkilötietoja kerätään:

  • Rekisteröidyltä itseltään
  • Asiakastieto Oy:n (tai vastaava) ylläpitämästä luottotietorekisteristä
  • Väestötietorekisteristä (tietoja henkilöturvatunnuksen varmistamiseksi sekä osoitetietojen päivitystarkoituksissa)
  • Viranomaisten ylläpitämistä rekistereistä lain sallimissa rajoissa
  • Muilta rahoituslaitoksilta
  • Rekisteröidyn työnantajalta
  • LVS Brokers Oy:n asiakasrekisteristä
 

7. Tietojen luovutus

Nethos Oy voi luovuttaa tietoja lainsäädännön sääntelemissä rajoissa. Koko Nethos Oy:n henkilöstöllä ja sen lukuun toimivilla ulkopuolisilla henkilöillä on vaitiolovelvollisuus liittyen kaikkiin asiakastietoihin. Nethos Oy:n Palvelun käyttäjä hyväksyy sen, että kaikki hänen tietonsa luovutetaan LVS Brokers Oy:lle, joka jatkokäsittelee ja tallentaa käyttäjän tiedot omaan asiakasrekisteriinsä.

8. Rekisterin suojaus

Henkilörekisterin käyttö on rekisterinpitäjän organisaatiossa ohjeistettu ja henkilörekisteriin pääsy on rajattu siten, että sekä manuaalisesti tallennettuihin, että ATK-järjestelmään tallennettuihin henkilörekisterin sisältämiin tietoihin pääsevät ja niitä käyttävät vain ne rekisteröidyn työntekijät, joilla työnsä puolesta on siihen oikeus. Rekisterinpitäjä on järjestänyt toimitiloihinsa kulunvalvonnan. ATK-järjestelmä on suojattu käyttöjärjestelmän suojausohjelmiston avulla. Järjestelmään sisäänpääsy edellyttää kultakin rekisterin käyttäjältä määriteltyjen käyttäjätunnusten ja oikean salasanan syöttämistä.

Toimeksiantosopimuksilla velvoitetaan rekisterinpitäjän toimeksiannosta henkilötietoja käsitteleviä tahoja suojaamaan henkilötietoja vastaavalla tavalla. Verkkosivustossa tietoja suojataan SSL-suojatulla yhteydellä, sekä salauksella tietojen siirtojen yhteydessä.

9. Rekisteröidyn kielto-oikeus

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää rekisterinpitäjää käsittelemästä häntä itseään koskevia tietoja suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta varten.

10. Rekisteröidyn tarkastusoikeus, tietojen korjaaminen ja tietojen säilytysaika

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa henkilörekisteriin tallennetut, itseään koskevat tiedot ja saada niistä kopiot. Tarkastaminen on maksutonta kerran vuodessa.

Asiakassuhteen päättyessä asiakkaan tiedot poistetaan rekisteristä heti, kun niiden käsittely ei ole enää tarpeen, mutta viimeistään lain edellyttämän määräajan päätyttyä. Rekisterinpitäjä oikaisee, poistaa tai täydentää rekisterissä olevan, käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellisen, tarpeettoman, puutteellisen tai vanhentuneen henkilötiedon oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn vaatimuksesta.

Rekisteröidyn kielto- ja tarkastusoikeuden toteuttamiseksi sekä tiedon korjaamiseksi rekisteröidyn tulee ottaa yhteyttä rekisteriasioista vastaavaan henkilöön.

Top