Hae edullinen kulutusluotto netistä

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Nopea luottopäätös

Täytä helppo hakemuksemme ja saat alustavat luottotarjoukset heti. Voit saada monta tarjousta kerralla, sillä haemme tarjoukset useilta rahoituslaitoksilta.

Ei vakuuksia tai takaajia

Kaikki palvelussamme olevat kulutusluotot myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia.

Edullinen korko

Etsimme sinulle parhaat kulutusluottotarjoukset. Voit saada kauttamme rahoitusta jopa vain 4,5 % korolla.

Todellinen vuosikorko määräytyy henkilökohtaisesti ja vaihtelee 4,5-30,6 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 10 000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,50 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,6 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %. Aikavälillä 1.1.-30.9.2021 tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 10,0 %.

Kulutusluotto on yksi suosituimmista lainoista, joita suomalaiset hakevat ja käyttävät. Se sopii monenlaisiin käyttötarkoituksiin ja sitä on erittäin helppo hakea. Koko hakuprosessi on mahdollista tehdä sähköisesti hakemuksen täyttämisestä aina lainasopimuksen allekirjoittamiseen. Kulutusluottojen hinnoissa on suuria eroja, joten vertailu kannattaa ehdottomasti tehdä aina.

Mutta mistä kulutusluoton saa haettua mahdollisimman helposti ja nopeasti? Miten löydät edullisen kulutusluoton? Sinulle on ehkä myös herännyt kysymyksiä siitä, mikä kulutusluotto tarkalleen ottaen on, ja miten se eroaa muista lainoista? Miksi sen nimi on juuri kulutusluotto eikä laina? Näihin ja muihin yleisiin kysymyksiin löydät selkeän vastauksen tästä artikkelista.

Mitä kulutusluotto tarkoittaa? Tässä helppo selitys

Kulutusluotto on yksinkertaisuudessaan yksi nimitys lainalle muiden nimien joukossa. Aivan kaikki lainat eivät ole kulutusluottoja: esimerkiksi asuntolaina ei ole kulutusluotto. Sen sijaan monenlaisia pieniä ja keskikokoisia lainoja kutsutaan sillä nimellä. Yhteistä kulutusluotoille on se, että ne on tarkoitettu erilaisiin arjen hankintoihin. Kulutusluotto voi olla joustoluotto, jolta suoritat nostoja, tai se voi olla perinteinen kerralla tilillesi maksettava laina. Kulutusluotto-nimeä kantavien lainojen yleiset piirteet voidaan kiteyttää seuraavasti:

 • Se tarkoitettu arjen hankintojen tekemiseen. Kulutusluotolla voi lähteä matkalle, ostaa auton, tai vaikkapa remontoida kotia.
 • Laina voi olla tilimuotoinen eli jatkuva tai kerralla kokonaisuudessaan nostettava laina.
 • Kulutusluotto myönnetään yleensä ilman vakuuksia tai takaajia. Omasta pankista voi saada myös vakuudellisen kulutusluoton.
 • Helppo ja nopea hakuprosessi yleensä verkossa.
 • Kulutusluotto on tyypillisesti suuruudeltaan muutamasta kymmenestä eurosta jopa noin 70 000 € asti

Useilla pankeilla ja lainapalveluilla on tuotteita, jotka kaikki kantavat kulutusluoton nimeä, mutta ne eivät ole keskenään täysin identtisiä. Kulutusluotto ei ole siis mikään yksi tietty laina, vaan se on määritelmä monille lainoille. Kaikki kulutusluottojen nimessä ei myöskään välttämättä ole sanaa kulutusluotto, vaan nimi voi olla esimerkiksi käyttöluotto.

Mihin tarkoitukseen kulutusluottoa voi käyttää?

Kulutusluoton sanotaan olevan kohdistettu juuri kulutukseen, eli selkeästi sanottuna sillä voi tehdä monenlaisia normaaliin elämään kuuluvia hankintoja aina tavaroista matkoihin. Sillä voi ostaa auton tai vaikkapa veneen, mutta asuntoa sillä ei hankita. Voit hakea kulutusluottoa suoraan lainantarjoajilta esimerkiksi Raha.fi:n kautta, ja voit käyttää luoton itse määrittelemiisi hankintoihin. Sinun ei tarvitse tehdä tarkkaa selvitystä siitä, mihin aiot käyttää lainaa.

Voit myös hakea kulutusluottoa vasta maksutilanteessa: esimerkiksi varatessasi lomamatkaa matkanjärjestäjä saattaa tarjota sinulle maksuvaiheessa mahdollisuutta maksaa osissa kulutusluotolla. Tässä jälkimmäisessä esimerkissä kulutusluotto on selkeästi rajattu yhden tuotteen maksamiseen, etkä voi käyttää sitä muihin ostoksiin.

Kulutusluotto sopii arjen menoihin ja matkustamiseen

Näin haet kulutusluottoa netistä

Kulutusluottoa voit hakea vaivattomasti verkossa. Sitä tarjoavat perinteiset pankit, kuten OP, Nordea ja S-Pankki, ja vain netissä toimivat rahoituslaitokset. Pankeilla kulutusluoton saamiseen liittyy yleensä vaatimus pankin asiakkuudesta tai asiakkaaksi ryhtymisestä. Muiden rahoituslaitosten kulutusluottoja voi sen sijaan hakea kuka hyvänsä. Katsotaan nyt, miten haet kulutusluottoa netistä. Keskitymme rahoituslaitoksiin ja muihin lainapalveluihin. Seuraava kuvaus kertoo myös, miten haet kulutusluottoa Raha.fi:ssä.

→ Kulutusluottohakemuksen täyttäminen
Kulutusluoton hakeminen onnistuu verkkohakemuksella mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Hakemukset on pidetty mahdollisimman yksinkertaisina ja sinulta kysytäänkin vain tärkeimmät tiedot lainan myöntämiseksi. Henkilötietojen lisäksi sinulta kysytään tietoja esimerkiksi tuloistasi, työtilanteestasi, asumisestasi ja muista veloistasi. Mahdollisesti tarvittavat liitteet, kuten palkkakuitit, voi nekin toimittaa sähköisesti. Hakemuksen lähettäminen ei ole lainan ottamiseen sitovaa, vaan saat tutustua tarjouksiin rauhassa ja päättää, hyväksytkö jonkin niistä vai et.

→ Luottotarjoukset tulevat heti
Sähköinen hakemus ei tee hakemisesta ainoastaan helppoa, vaan myös erittäin nopeaa. Heti hakemuksen lähettämisen jälkeen sinulle on mahdollista antaa alustava lainapäätös. Päätös tulee yleensä automaattisesti, jos liitteitä ei tarvitse pyytää ja käsitellä. Saat siis tiedon kulutusluoton saamisesta vain hetken kuluttua siitä, kun aloitit hakemuksen täyttämisen. Jos haet suoraan rahoituslaitokselta, saat yhden tarjouksen. Jos haet esimerkiksi Raha.fi:stä, saat parhaimmassa tapauksessa useita tarjouksia, sillä pyydämme tarjoukset useilta eri rahoituslaitoksilta.

→ Rahat nopeasti käyttöösi
Hyväksyttyäsi kulutusluottotarjouksen rahat siirretään käyttöösi mahdollisimman nopeasti. Se, kuinka kauan rahojen näkyminen tililläsi kestää, riippuu erityisesti pankkiyhteydestäsi. Suurimmassa osassa pankkeja rahat siirtyvät jo saman päivän aikana. Joihinkin pieniin pankkeihin siirrossa voi kestää parikin pankkipäivää.

Kulutusluoton haku palvelussamme ei vie kuin hetken. Voit huoletta täyttää hakemuksen – se ei vielä sido sinua lainan ottamiseen. Saat alustavat tarjoukset lainasta eri rahoituslaitoksilta vain muutamassa minuutissa.

Kokemuksia kulutusluottojen erilaisista ominaisuuksista

Jos haet pienehköä alle 4000 € kulutusluottoa, sinulle voidaan tarjota tilimuotoista kulutusluottoa, jota kutsutaan myös joustoluotoksi ja limiittilainaksi. Näille kulutusluotoille tyypillistä on jatkuvuus: sinulle myönnetään luottotili, jossa on luottoraja. Voit nostaa tililtä itsellesi lainarahaa haluamasi summan, kunhan se on luottorajasi sallimissa rajoissa. Lyhennät lainaa takaisin luottotilillesi, ja voit nostaa sitä takaisin käyttöösi tarpeen mukaan ja nopeasti. Tilimuotoisen kulutusluoton idea on helppo ymmärtää, kun miettii perinteisen luottokortin toimintaperiaatetta: kortti on käytössäsi jatkuvasti, ja kortilla olevan rahan määrä riippuu siitä, paljonko olet rahaa jo käyttänyt, ja paljonko olet maksanut takaisin luottokorttilaskujen muodossa. Tilimuotoisessa kulutusluotossa on täysin sama idea – se ei vain ole maksukortti, vaan tili, jolta siirrät rahaa omalle tilillesi.

Monille asiakkaille kulutusluoton jatkuva ominaisuus on ollut hyvä asia: lainaa ei tarvitse aina hakea uudestaan, vaan se on jatkuvasti saatavilla. Toisaalta tämä järjestely voi johtaa ongelmiin, jos lainaa tulee nostettua herkästi hetken mielijohteesta. Sinun kannattaakin miettiä, onko joustava kulutusluotto sinun juttusi. Pystytkö käyttämään lainaa vain todelliseen tarpeeseen vai onko helposti nostettavan lainan houkutus liian suuri?

Kulutusluottoa saa toki myös kertalainana. Tässä tapauksessa kulutusluotto siirretään yhdellä kerralla kokonaisuudessaan tilillesi. Yleensä isot kulutusluotot ovat tällaisia. Kertalaina sopii eritoten sellaisiin tilanteisiin, joissa tiedät melko tarkkaan kuinka paljon lainaa tarvitset.

Löydä edullinen kulutusluotto: vertailu ja laskuri avuksi

Kulutusluottojen hinnoissa on sen verran paljon eroavaisuuksia, että sinun on järkevintä suorittaa edes jonkinlainen vertailu ennen lainasopimuksen sinetöimistä. Aivan kohtuuttomiin korkoihin ja lainakuluihin et tule enää törmäämään lainatarjouksissa, sillä kulutusluottojen korkoja rajoitettiin vuonna 2019. Nyt kaikkien vakuudettomien kulutusluottojen korkokatto on enintään 20 %. Muita kuluja lainasta saa periä enintään 150 € edestä vuodessa. Lähtökohdat edullisen lainatarjouksen saamiseksi jo heti ensihakemalla ovat siis melko hyvät, mutta parhaiten edullinen laina löytyy vertailemalla tarjouksia keskenään.

Voit vertailla kulutusluottoja katsomalla suoraan rahoituslaitosten sivuilta luoton hintatietoja. Ne löytyvät yleensä laskurin yhteydestä.  Voit myös hyödyntää sivustoja, joissa eri kulutusluottoja on listattu. Tällaisessa vertailussa on hyvä ottaa huomioon se, että esillä olevat yleiset lainatarjoukset eivät välttämättä vastaa sitä tarjousta, jonka sinä saisit. Riippuu rahoituslaitoksesta, annetaanko kaikille hakijoille sama korko vai onko luoton hinnoittelu henkilökohtainen. Lopullinen kulutusluoton edullisuus tai kalleus selviää vasta sitten, kun olet täyttänyt hakemuksen, tietosi ovat arvioitu, ja henkilökohtainen lainatarjous on tehty sinulle tietojesi perusteella.

Helppo ja nopea tapa vertailla kulutusluottoja on käyttää vertailuun erikoistunutta palvelua, joihin esimerkiksi Raha.fi lukeutuu. Tämä toimii niin, että täytät yhden hakemuksen ja saat henkilökohtaisia tarjouksia useilta rahoituslaitoksilta heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Näin saat useita henkilökohtaisia eli kustannuksiltaan tarkempia kulutusluottotarjouksia, joita voit vertailla.

Kulutusluottojen vertailu on tärkeää

Mihin vertailussa tulisi sitten kiinnittää erityistä huomiota? Tärkein merkki lainan hinnasta on todellinen vuosikorko. Se sisältää sekä koron että muut lainan sisältyvät pakolliset kulut. Kuukausierän suuruus tai nimelliskorko eivät vielä paljasta kaikkea lainan edullisuudesta.

Laskurin käyttäminen sopivan hintaisen kulutusluoton löytämiseksi on sekin fiksua. Laskuri auttaa päättämään, millainen laina-aika kulutusluotolle olisi hyvä ottaa. Laina-aika vaikuttaa oleellisesti luoton kuukausierään. Laskurin avulla saat itsellesi suuntaa-antavan kuukausierän. Kun sopiva lainasummasta ja laina-ajasta on löytynyt sopiva yhdistelmä, tästä on helppo lähteä täyttämään hakemusta.

Mitä hakijalta vaaditaan?

Helpon hakemisen ja joustavien ehtojen lisäksi kulutusluoton ottamista helpottaa se, ettei vakuuksia yleensä tarvita. Hakijan tulisi yleensä täyttää seuraavat ehdot kulutusluoton saamiseksi:

 • Hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias. Usein alaikäraja on noin 21 vuoden tietämillä.
 • Hakijalla täytyy olla sopivat tulot haettuun luottosummaan suhteutettuna. Tulot voivat olla palkkaa tai muita saatuja tuloja, kuten työttömyysrahaa tai opintotukea.
 • Hakijan luottotiedot tarkistetaan, ja niissä ei saa olla voimassa olevaa merkintää. Luotettavat rahoituslaitokset eivät myönnä vakuudetonta kulutusluottoa henkilölle, jolla on voimassa oleva maksuhäiriömerkintä.
 • Verkkopankkitunnukset johonkin suomalaiseen pankkiin ovat nekin tärkeät. Hakija tunnistetaan turvallisesti niiden avulla.
 • Hakijan tulisi asua vakituisesti Suomessa.
 • Hakijalla ei yleensä voi olla avointa lainaa siinä samassa rahoituslaitoksessa, mistä hän hakee uutta kulutusluottoa.

Katso millä hinnalla sinulle tarjotaan kulutusluottoa

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko