Kilpailuta laina ja varmista itsellesi paras tarjous

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Edullisimmat lainat

Kilpailuttamalla löydät helpoiten halvimmat lainatarjoukset. Voit saada kauttamme lainaa jopa vain 4,5% korolla!

Alustava lainapäätös heti

Hakemuksemme on nopea täyttää ja alustavat lainatarjoukset voit saada heti hakemuksen lähetettyäsi.

Kilpailuttamisen helppous

Kilpailuttamalla lainat palvelussamme säästät sekä aikaa että vaivaa. Hakuprosessi on yksinkertainen ja onnistuu kätevästi sähköisesti.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Fiksuin tapa hakea uutta lainaa on tehdä se kilpailuttamalla eri lainat. Kilpailuttamalla säästät sekä lainakustannuksissa että lainanhakuun kuluvassa ajassa. Yksinkertaisin tapa kilpailuttaa lainat on tehdä hakemus kilpailutuspalvelun kuten Raha.fi:n kautta. Sinun tarvitsee täyttää ainoastaan yksi hakemus, joka kilpailutetaan puolestasi useilla rahoittajilla. Näin saat kerralla monta lainatarjousta, jotka ovat juuri sinulle suunnattuja.

Mitä lainojen kilpailutus tarkoittaa?

Lainojen kilpailuttaminen tarkoittaa sitä, että saat lainatarjouksen useasta eri pankista ja rahoituslaitoksesta. Vertailet tarjouksia keskenään parhaan mahdollisen tarjouksen löytämiseksi. Kilpailutus voi tapahtua niin sanotusti manuaalisesti, jolloin teet itse jokaiselle rahoituslaitokselle ja pankille oman hakemuksen. Toinen mahdollisuus on käyttää kilpailutuspalvelua, joka pyytää tarjoukset puolestasi. Et siis joudu täyttämään useita erillisiä hakemuksia ja odottamaan vastauksia.

Miksi lainojen kilpailutus kannattaa?

Kilpailutuksella on paljon hyviä puolia, joista tärkeimpiin tutustumme nyt.

Lainojen kilpailuttaminen säästää rahaa

Yksi suurimpia etuja, mitä lainojen kilpailuttaminen tarjoaa, on lainakustannuksissa säästäminen. Tarjolla on monia erilaisia lainamuotoja ja jokaisella lainanmyöntäjällä on niille oma hintansa. Lainojen kokonaiskustannuksissa on suurta eroa lainanmyöntäjien kesken. Siksi on tärkeää, ettei mene ottamaan lainaa heti ensimmäisestä mahdollisesta paikasta, sillä seuraava lainanmyöntäjä voi tarjota huomattavasti halvempaa lainaa. Tämä ongelma on helposti ratkaistavissa lainojen kilpailuttamisella, jolloin saat useita tarjouksia kerralla. Hyvää lainatarjousta on vaikea tunnistaa, jos sitä ei voi samanaikaisesti verrata toisiin tarjouksiin.

Edullisimman lainatarjouksen tunnistamiseksi on hyvä ymmärtää myös, mistä lainan hinta koostuu. Ensinnäkin lainasta maksetaan aina jotain korkoa. Korko voi olla niin kutsuttu riskiperusteinen, jolloin se määräytyy jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisesti. Korko voi olla myös kiinteä, jolloin se on sama jokaiselle asiakkaalle. Koron lisäksi lainaan kuuluu muitakin kustannuksia. Näitä voivat olla muun muassa tilin avausmaksu, kuukausittainen tilinhoitomaksu ja kulutusluotossa yleinen nostopalkkio. Palvelumaksut voivat muodostaa hyvinkin suuren osan lainan kokonaiskustannuksista.

Kilpailutamalla säästät myös aikaa

Sen lisäksi, että lainojen kilpailuttaminen tuo sinulle rahallista säästöä, tarjoaa se myös huomattavan ajallisen säästön. Manuaalisesti hakemalla sinun tulisi ensinnäkin etsiä eri rahoituslaitokset, jotka myöntävät juuri sellaista lainaa kuin tarvitset. Tämän jälkeen lähetät hakemukset mahdollisine liitteineen erikseen jokaiselle rahoittajalle.

Hakiessasi lainaa kilpailutuksen kautta täytät vain yhden hakemuksen. Tämä välitetään puolestasi useille rahoituslaitoksille ja pankeille kerralla. Alustavat lainapäätökset saat välittömästi ja pystyt helposti vertaamaan eri tarjousten hintoja ja ehtoja keskenään. Voit löytää sen oikean lainan kilpailutuksella vain muutamassa minuutissa.

Esimerkki lainojen kilpailutuksesta

Hakija A: Hakija A tarvitsee lainaa ja päättää kilpailuttaa sen itse. Hän käy läpi netissä eri rahoittajia, kunnes löytää muutaman, jotka tarjoavat lainaa, jota Hakija A haluaa hakea. Tämän jälkeen hän lähettää erikseen jokaiselle oman hakemuksen liitteineen. Vastaukset hän saa eri paikoista eri aikoihin ja joutuu käymään ne läpi yksi kerrallaan niitä vertaillakseen.

Hakija B: Hakija B haluaa myös kilpailuttaa lainansa ja käyttää tähän Raha.fi:n palvelua. Hän täyttää hakemukseen haluamansa lainasumman ja takaisinmaksuajan ja saa välittömästi tarjoukset rahoittajilta, jotka tarjoavat hänen haluamaansa lainaa. Liitteet hän saa myös lähetettyä yhdellä kertaa. Hakija A saa lainatarjouksensa välittömästi ja voi vertailla niitä helposti keskenään.

Hae 100-70 000 € vakuudeton laina kilpailutuksella. Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin ja saat lainatarjoukset heti.

Näin kilpailutat lainat nopeasti ja tehokkaasti

Lainojen kilpailuttaminen on tehty sinulle mahdollisimman helpoksi. Koko prosessi tapahtuu netissä ja vie parhaimmillaan muutamia kymmeniä minuutteja. Katsotaan nyt, miten kilpailutus käytännössä tapahtuu. Seuraava kuvaus koskee esimerkiksi Raha.fi:n kilpailutuspalvelua.

 1. Mieti haluamasi lainasumma ja takaisinmaksuaika
  Lainan hakeminen on hyvä aloittaa sillä, että laskee talouden tulot ja menot yhteen sekä selvittää kuinka paljon pystyy lyhentämään lainaa kuukaudessa. Oman talouden hallinta ja rahatilanteen tiedostaminen auttaa suhteuttamaan omia tuloja haettavaan lainasummaan nähden. Raha.fi:n kätevällä lainalaskurilla näet arvioidun kuukausierän haluamallesi lainasummalle ja laina-ajalle. Muista että esitetty kuukausierä on ainoastaan arvio, ja se voi vaihtua lopulliseen lainatarjoukseen.
 2. Täytä hakemukseen perustietosi
  Seuraavaksi on vuorossa itse lainahakemuksen täyttäminen. Tämä onnistuu niin tietokoneella, tabletilla kuin matkapuhelimellakin ja sen voi tehdä mihin vuorokauden aikaan tahansa. Hakemuksessa kysytään perustiedot sekä muita lainan saamisen kannalta oleellisia tietoja, kuten tuloja, asumiskustannuksia ja mahdollisia muita lainoja. Hakemuksessa kannattaa olla ehdottoman rehellinen – omien tietojen kaunistelulla ainoastaan vaikeuttaa lainan saamista. Koko hakemuksen täyttäminen kestää vain muutaman minuutin.
 3. Tutustu saamiisi tarjouksiin
  Me lähetämme valmiin hakemuksesi useille eri rahoituslaitoksille ja lainanmyöntäjille. Vastausta ei tarvitse odottaa kauaa, sillä saat välittömästi alustavan lainapäätöksen. Parhaassa tapauksessa sinua odottaa useita lainatarjouksia. Tässä vaiheessa voit tutustua tarjouksiin tarkemmin ja valita mieleisesi. On hyvä tutkia tarjouksia huolellisesti ja vertailla niitä keskenään. Silloin saat kaiken hyödyn lainan kilpailutuksesta.
 4. Hyväksy lainatarjous ja nosta rahat
  Kun olet löytänyt sopivan lainan, voit hyväksyä sen kätevästi verkkopankkitunnusten avulla. Laina pyritään siirtämään tilillesi mahdollisimman pian. Yleensä rahat saa vielä saman päivän aikana – joskus jopa muutamien minuuttien päästä. Huomioithan kuitenkin, että lainaa siirretään tilille ainoastaan kello 7-23 välisenä aikana. Viikonloput sekä pyhäpäivät voivat myös viivästyttää maksua.

Tässä vielä kiteytettynä Raha.fi:n kilpailutuksen edut:

Luotettavat rahoittajat
Raha.fi:n kilpailutuksessa on mukana jatkuvasti kasvava valikoima vakavaraisia, tunnettuja ja luotettavia Suomessa toimivia rahoituslaitoksia. Myös uudet lainapaikat ovat nopeasti mukana.

Turvallinen palvelu
Lainojen kilpailuttaminen kauttamme on täysin turvallista. Kaikki verkkoliikenne kulkee suojatun SSL-yhteyden kautta. Raha.fi ja yhteistyökumppanimme ovat sitoutuneet huolehtimaan tietoturvasta tarkasti. Kenenkään ulkopuolisen ei ole mahdollista nähdä henkilökohtaisia tietojasi.

Paras lainatarjous helpommin
Rahoituslaitosten kilpailu asiakkaista käy kuumana tänä päivänä. Lainojen kilpailuttaminen avaa mahdollisuuden löytää parhaat lainatarjoukset helpommin. Koska voit saada useita tarjouksia kerralla, on lainojen hintojen ja ehtojen vertailu nopeaa.

Paras lainojen kilpailutus

Mikä on paras lainojen kilpailutus? Kokemuksia ja huomioita

Lainojen kilpailutusta tarjotaan monessa palvelussa verkossa. Mistä sitten tiedät, mitä palvelua sinun kannattaisi käyttää? Tässä muutamia vinkkejä hyvän kilpailutuspalvelun valintaan.

 • Valitse kilpailutus, jossa on mukana useita pankkeja ja rahoituslaitoksia. Jos mukana on vain muutama lainanmyöntäjä, et hyödy palvelusta paljoa. Kaikilla lainapaikoilla ei ehkä ole edes tarjota lainaa juuri sen verran kuin olet hakemassa. Esimerkiksi Raha.fi:ssä on mukana kymmeniä eri pankkeja ja rahoituslaitoksia.
 • Valitse palvelu, jossa sinun pitää täyttää hakemus. Kun täytät hakemuksen, sinulle voidaan antaa oikeasti henkilökohtaisia lainatarjouksia. Jos kilpailutus tapahtuu ilman hakemuksen täyttämistä, tarjoukset ovat esimerkkejä lainan hinnasta. Joudut siis myöhemmin kuitenkin täyttämään rahoituslaitoksen hakemuksen alusta loppuun, jotta voit saada oman lainatarjouksesi.
 • Kun lähdet täyttämään hakemusta, varmista myös että kilpailutuksen tarjoaa luotettava palvelu. Älä koskaan anna henkilökohtaisia tietojasi sellaiselle palvelulle, joka epäilyttää sinua. Muista, että kukaan ei varsinkaan kysy pankkitunnuksiasi. Tilinumerosi hakemukseen toki tarvitaan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainojen kilpailutuksesta

Mietityttääkö jokin sinua lainojen kilpailutuksessa? Katso tästä vastauksemme muiden hakijoiden mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin.

Hae lainojen kilpailutusta helpolla hakemuksella

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko