Kilpailuta lainat ja varmista itsellesi paras tarjous

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Edullisimmat lainat

Kilpailuttamalla löydät helpoiten halvimmat lainatarjoukset. Voit saada kauttamme lainaa jopa vain 4,5% korolla!

Alustava lainapäätös heti

Hakemuksemme on nopea täyttää. Saat alustavat lainatarjoukset heti hakemuksen lähetettyäsi.

Kilpailuttamisen helppous

Kilpailuttamalla lainat palvelussamme säästät sekä aikaa että vaivaa. Hakuprosessi on yksinkertainen ja onnistuu kätevästi sähköisesti.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Miksi kannattaa kilpailuttaa lainat?

Kilpailuta laina, kun haluat löytää parhaan mahdollisen lainan itsellesi. Kilpailutus tarkoittaa sitä, että saat lainatarjouksen useasta eri pankista ja rahoituslaitoksesta. Voit vertailla tarjouksia keskenään ja valita niistä parhaan.

Useiden lainatarjousten vertailulla on paljon hyviä puolia, joista tärkeimmät näet tässä:

Säästät rahaa
Yksi suurimmista eduista on lainakustannuksissa säästäminen. Lainojen kokonaiskustannuksissa on suuria eroja lainanmyöntäjien kesken. Lainasta maksetaan aina korkoa. Korko voi olla niin kutsuttu riskiperusteinen, jolloin se määräytyy jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisesti. Korko voi olla myös kiinteä, jolloin se on sama jokaiselle asiakkaalle. Koron lisäksi lainaan kuuluu muitakin kustannuksia: niitä ovat muun muassa tilin avausmaksu, kuukausittainen tilinhoitomaksu ja luoton nostopalkkio. Lainat pitävät siis sisällään paljon erilaisia kustannuksia, jotka vaihtelevat eri lainojen välillä.

Vaihtelevien kustannusten vuoksi on tärkeää, ettet ota lainaa heti ensimmäisestä mahdollisesta paikasta, sillä toinen rahoituslaitos voi tarjota huomattavasti halvempaa lainaa. Tämä ongelma on helposti ratkaistavissa kilpailuttamalla, jolloin saat useita tarjouksia kerralla. Kun sinulla on monta tarjousta verrattavana, tunnistat helposti edullisimman vaihtoehdon.

Säästät aikaa
Rahallisen säästön lisäksi säästät myös ajassa kilpailuttamalla lainat siihen erikoistuneen palvelun avulla. Hakiessasi lainaa kilpailutuksen kautta täytät vain yhden hakemuksen. Tämä välitetään puolestasi kerralla useille rahoituslaitoksille kerralla. Alustavat lainapäätökset saat välittömästi ja pystyt helposti vertaamaan eri tarjousten hintoja ja ehtoja keskenään. Voit löytää sen oikean lainan vain muutamassa minuutissa.

Itse hakiessa sinun tulisi etsiä eri rahoituslaitokset, jotka myöntävät juuri sellaista lainaa kuin tarvitset. Tämän jälkeen lähetät hakemukset mahdollisine liitteineen erikseen jokaiselle rahoittajalle.

Miten kilpailutus tapahtuu?

Kilpailutus voi tapahtua joko itse hakemalla tai käyttämällä kilpailutuspalvelua. Hakiessasi lainaa itse teet jokaiselle rahoituslaitokselle ja pankille oman hakemuksen. Toinen mahdollisuus on käyttää kilpailutuspalvelua, joka hakee sinulle lainatarjoukset muutamassa minuutissa. Tällöin et joudu täyttämään useita erillisiä hakemuksia ja odottamaan vastauksia.

Katsotaan nyt, miten luoton kilpailutus käytännössä tapahtuu. Seuraava kuvaus koskee Raha.fi:n kilpailutuspalvelua.

 • Valitse haluamasi lainasumma ja takaisinmaksuaika
  Raha.fi:n kätevällä lainalaskurilla näet arvioidun kuukausierän haluamallesi lainasummalle ja laina-ajalle. Laskurissa esitetty kuukausierä on arvio, ja se voi vielä muuttua lopullisessa lainatarjouksessa. Summa voi olla sama kuin nykyinen lainasi, jonka haluat vaihtaa parempaan, tai se voi olla täysin uusi laina, jonka haluat hakea.
 • Täytä ja lähetä hakemus
  Pääset seuraavaksi täyttämään hakemuksen, johon menee muutamia minuutteja. Et tarvitse vielä tässä vaiheessa liitteitä hakemuksesi tueksi. Koko hakemus täytetään ja lähetetään verkossa. Tietojen antaminen on turvallista ja hakemus on suojattu SSL-salauksella.
 • Saat lainatarjouksia heti
  Sinulle pyydetään välittömästi lainatarjouksia useilta eri rahoituslaitoksilta. Parhaassa tapauksessa saat heti useita hyviä tarjouksia. Saat tutustua tarjouksiin rauhassa ja valita mieleisesi. Sinun on hyvä tutkia tarjouksia huolellisesti ja vertailla niitä keskenään; näin saat suurimman hyödyn irti lainan kilpailutuksesta. Raha.fi:n palvelussa on mukana jatkuvasti kasvava valikoima vakavaraisia, tunnettuja ja luotettavia Suomessa toimivia rahoituslaitoksia. Myös uudet lainapaikat ovat nopeasti mukana.
 • Hyväksy lainatarjous ja nosta rahat
  Voit hyväksyä sopivan lainan kätevästi verkkopankkitunnusten avulla. Jos liitteitä tarvitaan, niitä pyydetään sinulta nyt. Ne voi lähettää sähköisesti. Laina pyritään siirtämään tilillesi mahdollisimman pian. Yleensä rahat saa vielä saman päivän aikana – joskus jopa muutamien minuuttien päästä. Huomioithan kuitenkin, että lainaa siirretään tilille ainoastaan kello 7-23 välisenä aikana. Viikonloput sekä pyhäpäivät voivat myös viivästyttää maksua.

Hae 100-70 000 € vakuudeton laina kilpailutuksella. Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin ja saat lainatarjoukset heti.

Millainen lainahakemus tulee täyttää?

Kilpailutushakemus ei juuri poikkea tavallisesta lainahakemuksesta – suurimmaksi osaksi se on täysin samanlainen kuin perinteinen hakemus. Oleellista on, että haet lainaa kilpailutusta tarjoavasta palvelusta tai teet sen itse vertaamalla eri rahoituslaitoksilta saamiasi tarjouksia.

Lainahakemuksen täyttäminen onnistuu niin tietokoneella kuin puhelimen tai tabletin nettiselaimella. Sen voi tehdä mihin vuorokauden aikaan tahansa. Hakemuksessa kysytään perustiedot sekä muita lainan saamisen kannalta oleellisia tietoja kuten tuloja, asumiskustannuksia ja mahdollisia muita lainoja. Lisäksi annat tiedot muista lainoistasi ja haluatko korvata ne juuri nyt hakemallasi uudella lainalla. Koko hakemuksen täyttäminen kestää vain muutaman minuutin.

Voiko pankkilainat kilpailuttaa?

Pankkilainoista on tapana kilpailuttaa asuntolaina. Pankit kilpailevat asuntolaina-asiakkaista, joten ne antavat oman tarjouksensa helposti.

Muiden pankkilainojen kohdalla lainan vaihtaminen toisen pankin lainaan vaatii yleensä asiakkuuden siirtämistä. Jos sinulla on esimerkiksi Nordeassa käyttötili sekä kulutusluotto, siirtäessäsi kulutusluoton OP:lle voit joutua siirtämään sinne myös käyttötilisi ja muut pankkiasiasi. Lainatarjouksia voi kuitenkin kysyä rohkeasti pankeista.

Voiko ulkomailta saada paremman tarjouksen?

Ulkomailta lainaaminen voi tulla mieleesi, mikäli olet ehkä hakenut sopivaa lainaa suomalaisilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta tuloksetta. Ehkä et ole saanut lainkaan tarjouksia tai ne eivät ole miellyttäneet sinua.

Ulkomailta lainaaminen ei kuitenkaan ole suositeltavaa, sillä siihen liittyy paljon riskejä. Ensinnäkään et voi olla varma lainapaikan luotettavuudesta: pahimmassa tapauksessa lainaa ei ole olemassa vaan sinulta kalastetaan henkilö- tai pankkitietosi. Jos saat lainan, sen ehdot voivat olla hyvin erilaiset kuin Suomessa myönnetyillä lainoilla. Tarjous voi näyttää hyvältä mutta voit kokea ikäviä yllätyksiä lainan hinnassa tai takaisinmaksussa.

Nainen istuu lattialla tietokoneen ääressä ja kilpailuttaa lainat
Kilpailuta lainat tekemällä hakemus netissä. Voit täyttää hakemuksen milloin sinulle sopii ja saat lainatarjoukset yleensä välittömästi.

Millaisia kokemuksia kilpailutuksesta on saatu?

Kilpailutuksesta on paljon positiivisia kokemuksia. Lainanhakijat ovat tyytyväisiä saadessaan useita lainatarjouksia ja päästessään itse tekemään valinnan lainojen välillä. Se antaa hakijalle tunteen siitä, että useat rahoituslaitokset haluavat hänet asiakkaakseen – lainanhaussa tämä ei ole kovin yleistä!
Kilpailutuksella myös löytyy oikeasti edullisia lainoja. Sen kautta voi saada tarjouksen rahoituslaitokselta, josta ei ole koskaan kuullutkaan mutta joka tarjoaa edullista lainaa. Lopputulos voi siis olla yllättävän positiivinen.

Negatiiviset kokemukset liittyvät lähinnä lainan saamiseen ja tarjousten määrään. Hakija on luonnollisesti pettynyt, jos hän ei useasta paikasta hakemisen jälkeen saa yhtäkään tarjousta. Myös odotukset lainatarjousten määrästä ei aina kohtaa todellisuuden kanssa. Jos tarjouksia tulee vain yksi ja se ei ole todella edullinen, kilpailutuksen mielekkyys voi kadota.

Mikä on paras kilpailutuspalvelu?

Lainojen kilpailutusta tarjotaan monessa palvelussa verkossa. Mistä sitten tiedät, mitä palvelua sinun kannattaisi käyttää? Tässä muutamia vinkkejä hyvän kilpailutuspalvelun valintaan.

Valitse palvelu, jossa on mukana useita pankkeja ja rahoituslaitoksia. Jos mukana on vain muutama lainanmyöntäjä, et hyödy palvelusta paljoa. Kaikilla lainapaikoilla ei ehkä ole edes tarjota lainaa juuri sen verran kuin olet hakemassa. Esimerkiksi Raha.fi:ssä on mukana kymmeniä eri pankkeja ja rahoituslaitoksia.

Valitse palvelu, jossa sinun pitää täyttää hakemus. Kun täytät hakemuksen, sinulle voidaan antaa oikeasti henkilökohtaisia lainatarjouksia. Jos hakeminen tapahtuu ilman hakemuksen täyttämistä, tarjoukset ovat esimerkkejä lainan hinnasta. Joudut siis myöhemmin kuitenkin täyttämään rahoituslaitoksen hakemuksen alusta loppuun, jotta voit saada oman lainatarjouksesi.

Kun lähdet täyttämään hakemusta, varmista myös että lainanhaun tarjoaa luotettava palvelu. Älä koskaan anna henkilökohtaisia tietojasi sellaiselle palvelulle, joka epäilyttää sinua. Muista, että kukaan ei varsinkaan kysy pankkitunnuksiasi. Tilinumerosi hakemukseen toki tarvitaan.

Mitä muuta hakijan on hyvä tietää?

Mietityttääkö jokin sinua lainojen kilpailutuksessa? Katso tästä vastauksemme muiden hakijoiden mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin.

Hae lainojen kilpailutusta helpolla hakemuksella. Saat lainatarjoukset heti!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko