Hääbudjetti laskuri: Katso paljonko teidän häät maksavat

Suomessa häihin uppoaa mitä tahansa noin 3 000 – 13 000 euron välillä. Pienen budjetin ja DIY -henkisten häiden kustannukset voivat kuitenkin jäädä tätäkin pienemmäksi ja toisaalta suuret unelmahäät voivat käydä kalliimmiksi. Lopulliseen budjettiin vaikuttavat monet tekijät. Tuleeko esimerkiksi häihinne 50 vierasta vai 100 vierasta? Tarjotaanko juhlissa alkoholia ja palkataanko tarjoiluun henkilökuntaa? Hääbudjettia voikin olla hankala arvioida etukäteen, mutta arvio kannattaa ehdottomasti tehdä oli rahoituksena sitten omat säästöt tai laina. Kokeile siis ilmaista hääbudjetti -laskuriamme ja saat arvion, millaisella budjetilla lähteä liikkeelle. Saat myös ladattua tulostettavan budjettitaulukon. Löydät näiden lisäksi omia häitään suunnittelevien ja niitä jo viettäneiden mielipiteitä ja vinkkejä siitä, missä kustannuksissa voi pihistää ja mihin taas kannattaa panostaa.

Suunnittele juuri teille sopivat häät!

Hääbudjetti laskuri

Voit arvioida tulevan hääbudjettinne tällä laskurilla. Valitse ensin, onko suunnitelmissanne järjestää pienet, keskikokoiset vai suuret häät. Vastaa tämän jälkeen muihin kysymyksiin. Voit muun muassa valita, ostatteko häämekon uutena vai käytettynä, kuinka monelle vieraalle tilaatte mahdollisesti pitopalvelun ja palkkaatteko valokuvaajan.

Laskuri laskee vastauksiesi perusteella budjettinne yhteen. Voit helposti kokeilla vastausten muokkaamista nähdäksesi, millaisilla valinnoilla budjetin hinta muuttuu. Pidä kuitenkin mielessä, että saamasi hinta on vain arvio ja sen tarkoituksena on auttaa teidät alkuun ryhtyessänne suunnittelemaan häidenne budjettia.

Vastaa seuraaviin kysymyksiin ja laskemme arvion hääbudjetistanne:

Muista, että budjetti kannattaa aina laskea melko yläkanttiin. Varaudutte näin paremmin sellaisten menojen varalle, joita ette ehkä ole tulleet ajatelleeksi. Tämän lisäksi laskurilta saamasi tulos on vain budjetti esimerkki ja monet kulut, kuten esimerkiksi juhlapaikan tai bändin vuokraaminen, voivatkin käydä kalliimmaksi kuin mitä se on laskurissamme merkitty.

Seuraavaksi voit ladata tulostettavan taulukon, johon pääset merkitsemään sekä arvioidun että toteutuneen budjettinne.

Hääbudjetti -taulukko

Tässä sinulle tulostettava hääbudjetti -pohja, johon voit kirjata sekä arvioimanne että toteutuneen hääbudjettinne. Sujauta taulukko vaikka kansion väliin ja täytä sitä hääsuunnitelmien edetessä. Näin sinulla on budjettisuunnitelma aina käden ulottuvilla toisin kuin esimerkiksi hankala excel -taulukko.

Lataa tästä ilmainen hääbudjettitaulukko

(Avaa budjettitaulukko klikkaamalla kuvaa.)

Mihin panostaa ja missä pihistää?

Budjettia suunnitellessa voi olla hyvä miettiä, millaisissa kuluissa itse on valmis pihistämään ja mihin puolestaan tahdotaan panostaa. Tiettyjä asioita pidetään yleisesti ottaen tärkeinä ja toisissa taas on vaihtelua. Tässä muutaman hääblogin pitäjän kommentit siitä, mihin he haluavat tai halusivat häisssään panostaa ja mistä puolestaan voi säästää:

Elina, Rakkausretkellä:

 • Näihin panostamme: häiden dokumentointi, sormukset ja hääpukeutuminen. ”Halusin myös myöhempään käyttöön soveltuvan mekon, joten teetin sen mittatilaustyönä. Sormukseni haukkaa suuren loven budjettiimme, sillä halusin panostaa siinä laatuun. Miehenikin sormus valittiin titaaniseksi, että se kestää käyttöä.
 • Näissä säästämme: ruoka ja koristelut. ”Olemme siinä mielessä touhukas pariskunta, että toteutamme itse pitkälti ruuan ja kakkubuffetin kahville. Myös koristelussa säästämme tee se itse meiningillä sekä hääkirppareita hyödyntämällä.

Elisa, Bridelisa:

 • Näihin panostamme: juhlapaikka, ruoka, musiikki, morsiamen pukeutuminen ja laittautuminen. ”Minulle hääpäivä merkitsee paljon. Silloin haluan tuntea oloni kauniiksi ja itsevarmaksi. Tämän vuoksi panostimme minun pukuuni, kampaukseen ja meikkiin. Aluksi rajasimme juhlapaikkavaihtoehdoista meidän juhlapaikan pois sen kalliin hinnan vuoksi. Lopulta päädyimme kuitenkin siihen, koska se tuntui juuri siltä meidän juhlapaikalta.
 • Näissä säästämme: koristelu, sulhasen puku, morsiamen asusteet ja kukat. ”Minun pukuni on upea ilman minkäänlaisia asusteita. Hintavan juhlapaikkamme isona plussana on se, että se on juhlavan näköinen jo ilman suuria koristeluja tai somisteita.

Hanna, Tyttötahtoo:

 • Näihin panostimme: juhlatila, ruoka, tarjoilu, häiden dokumentointi ja juhlien ohjelma. ”Haaveissani oli juuri tietty juhlatila, joka sopi niin ulkonäöltään, kooltaan, sijainniltaan sekä varusteluiltaan ihan täydellisesti meidän juhliin, joten sen suhteen otettiin vähän semmoinen maksaa mitä maksaa -asenne. Toinen panostuskohde oli ruoka sekä juoma. Lisäksi yksi tärkeä panostuskohde oli häiden taltioiminen eli valokuvaaja.
 • Näissä säästimme: kukat ja koristelu, morsiamen pukeutuminen, kutsut ja muut paperituotteet. ”Tuntuu, että välillä hääsuunnitteluissa iskee vähän sellainen suuruudenhulluus. Pitää saada kaikki mahdollinen, kaiken pitää olla parasta mahdollista ja kaiken pitää näyttää samalta kuin pinterest-kuvissa. Kun säilyttää järjen mukana hankinnoissa niin säästää jo paljon. Meidän häissä säästettiin paljon rahaa tekemällä asioita itse.”

Miten rahoittaa pienen tai suuren budjetin häät?

Oli budjettinne sitten pieni tai suuri, luultavasti se vaatii jonkin verran säästöjä. Menoja karsimalla tarvittava summa voi kuitenkin kertyä yllättävänkin nopeasti. Mikäli häitä ei malta enää odottaa, ottavat jotkut sitä varten lainaa.

Tässä koottuna vielä muutamia hääbloggaajien vinkkejä siitä, miten hääkustannuksissa voi säästää:

 • DIY -henkiset koristelut, kutsut ja ruuat
 • Alennysmyynnit ja hääkirpputorit
 • Hintojen vertailu
 • Juomien osto risteilyiltä, Virosta tai Latviasta
 • Hintatasoltaan kohtuullinen valokuvaaja
 • Käytetty häämekko

Hääbudjettia tehdessä kannattaa kuitenkin aina pitää mielessä, mitä itse häiltään haluaa:

 • Panostakaa siihen mikä on teille tärkeää” (Elisa, Bridelisa).
 • Mielestäni on oleellista miettiä, mikä on tarpeen juuri omiin häihin, eikä vain tehdä ja ostaa asioita siksi, koska jotain ns. kuuluu olla tai muillakin on” (Hanna, Tyttötahtoo).

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko