Bank Norwegian luottokortti: yleiset kysymykset vastauksineen

Bank Norwegian on verkossa toimiva norjalainen pankki, jonka omistaa ruotsalainen Nordax Bank Ab. Suomessa Bank Norwegian aloitti toiminnan vuonna 2015. Pankki tarjoaa luottokortin lisäksi lainaa sekä säästötilin. Tutustumme nyt tarkasti Norwegian luottokorttiin.

Hae Bank Norwegianin luottokorttia ja saat jopa 45 päivää korotonta maksuaikaa

Millainen Bank Norwegian luottokortti on?

Bank Norwegianin luottokorttiin saa jopa 10 000 € luottorajan ja korotonta maksuaikaa jopa 45 päivää. Norwegian-kortti on edullinen vaihtoehto, sillä itse kortin käyttäminen ei välttämättä maksa mitään: maksat ainoastaan korkoa käyttämästäsi luotosta, jos et maksa laskua kokonaisuudessaan.

Kortin kilpailukykyisiin ominaisuuksiin kuuluu joustavuus ja lyömätön etuohjelma, josta asiakkailla on ollut positiivisia kokemuksia. Se sisältää niin vakuutuksen kuin erilaisten arvokkaiden pisteiden keräämisen. Korttia on helppo hallinnoida joko pankin verkkosivuilla tai sen oman sovelluksen kautta puhelimella.

Kortissa ei ole debit-ominaisuutta, vaan se on puhdas credit-kortti. Kortilla voi maksaa sekä verkossa että kaupoissa myös lähimaksuominaisuudella.

Millaisen luottorajan kortille voi saada?

Norwegianin luottokortin luottoraja määräytyy henkilökohtaisesti. Enimmillään se on 10 000 euroa. Sinulle annetaan luottoluokitus perustuen hakemuksessa antamiisi tietoihin ja vapaasti saatavissa olevaan tietoon.

Luoton avattuasi sinun on mahdollista jälkeenpäin itse laskea luottorajaa tai hakea sen korotusta. Tämä onnistuu kätevästi verkossa omilla sivuillasi kirjautuessasi palveluun.

Mikä on luoton korko?

Jos maksat luottosi laskun kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä, ei ostoksista tai automaattinostoista kerry korkoa ollenkaan. Parhaimmillaan voit saada korotonta maksuaikaa 45 vuorokautta, mikä tekee noin kuusi viikkoa. Osamaksua käyttäessäsi vuotuinen nimelliskorko on 19,99 %.

Mikäli suoritat tilisiirtoja, maksat laskuja tai nostat käteistä pankista, lasketaan näistä 19,99 % korkoa maksu- tai nostopäivästä lähtien.

Kuka voi hakea korttia?

Luottokortti voidaan myöntää henkilölle, joka täyttää seuraavat ehdot:

 • Vähintään 23 -vuotias
 • Ei maksuhäiriömerkintää
 • Ollut Suomen Väestötietorekisterissä viimeiset 36 kk

Korttia voi hakea myös työtön tai opiskelija. Hakijasta tehdään kuitenkin luottokelpoisuuskartoitus, jonka perusteella luottokortti lopulta myönnetään.

Miten korttia voi hakea?

Saat haettua korttia netissä Bank Norwegianin verkkosivuilta. Hakemuksen täytät nopeasti ja päätöksen hyväksymisestä saat yleensä tunneissa. Sinun ei tarvitse olla entuudestaan pankin asiakas.

Kortin toimitusaika on noin viikko.

Milloin saan luottokorttilaskun ja mistä se koostuu?

Lyhennät avointa saldoasi kuukausittain. Laskun eräpäivä on aina joka kuukauden 15. päivä, jolloin maksat edellisen kuukauden aikana käytettyä luottoa. Voit maksaa käytetyn luoton joko kokonaan tai osittain.

Minimilyhennys on 3 % avoimesta saldosta mutta vähintään 30 €. Huomaa, että e-laskussa maksettavaksi summaksi on merkitty aina minimilyhennys. Jos siis haluat lyhentää luottoasi enemmän, on sinun itse muutettava summa haluamaksesi maksun yhteydessä.

Voit myös lyhentää luottoasi aina halutessasi verkkopalvelussa.

Mies hakee Bank Norwegianin luottokorttia tietokoneella.
Korttia voi hakea helposti pankin verkkosivuilla ja sen saa noin viikossa.

Voiko Norwegianin luottokortilla maksaa laskuja?

Kyllä. Voit maksaa Bank Norwegianin luottokortilla esimerkiksi toisen luottotilin laskun riippumatta siitä, mistä pankista on kyse.
Laskun voit maksaa kirjautumalla OmatSivuni -palveluun ja valitsemalla sieltä ensin “Luottokortti” ja tämän jälkeen “Maksu”.

Voiko kortilla nostaa käteistä?

Kyllä, voit nostaa käteistä sekä Suomessa että ulkomailla. Suomessa käteisnostoraja on 500 € päivässä ja 1500 € viikossa. Ulkomailla raja on 1 000 € päivässä ja 3000 € viikossa. Nostorajoja ei voi muuttaa. Automaattinostot ovat ilmaisia Suomessa.

Joudunko maksamaan palvelumaksuja?

Norwegianin luottokortilla ei ole lainkaan vuosimaksua tai kuukausimaksua. Maksat siis käytännössä ainoastaan luottosi korkokuluja, mikäli et maksa käytettyä luottoa kokonaan takaisin 45 päivän sisällä.

Bank Norwegianin luottokortin palvelumaksut liittyvät tilanteisiin, jotka voit helposti välttää. Niitä ovat esimerkiksi:

 • Paperilasku 4 € (sähköinen lasku on ilmainen)
 • Valuutanvaihto 1,75 % (ostaessasi jotain eri valuuttaa käyttävästä verkkokaupasta tai nostaessasi rahaa euroalueen ulkopuolisessa maassa)
 • Irtisanomismaksu 5 €
 • Maksumuistutus 5 €

Voiko rinnakkaiskorttia hakea?

Bank Norwegianin luottokorttiin ei ole mahdollista hakea rinnakkaiskortteja.

Mikä on minikortti?

Minikortti on luottokortin omistajalle ilmaiseksi tarjottava toinen erittäin pieni kortti, jossa on lähimaksuominaisuus. Sillä voi maksaa missä tahansa paikassa, jossa lähimaksu hyväksytään. Minikortin mukana tulee ranneke, johon kortti kiinnitetään. Kortilla ei voi maksaa verkossa, vaan ainoastaan fyysisissä kaupoissa lähimaksulla.

Onnistuuko mobiilimaksaminen korttia käyttäen?

Bank Norwegianin luottokortti on hyvin mukana nykyhetkessä: voit liittää sen puhelimeesi tai älykelloosi. Tuetut maksutavat ovat:

 • Apple Pay
 • Google Pay
 • Garmin Pay
 • Fitbit Pay

Miten kortin sulkeminen tapahtuu?

Mikäli kortti on kadonnut, sen voi sulkea verkossa tai puhelimitse. Verkossa kirjaudu omille sivuillesi tai mobiilisovellukseen, ja siirry luottokortti-sivulle. Kortin voimassaolon vieressä on kolme pistettä, joita klikkaamalla saat esiin vaihtoehtoja, joista yksi on kortin sulkeminen. Pankilla on myös puhelimitse toimiva sulkupalvelu, joka on avoinna ympäri vuorokauden. Sulkupalvelun puhelinnumero on +358 7532 66 200.

Millainen on korttiin kuuluva matkavakuutus?

Bank Norwegian tarjoaa luottokorttinsa käyttäjälle ilmaisen matka- ja peruutusvakuutuksen. Vakuutus astuu automaattisesti voimaan, kun vähintään 50 % matkakuluista on maksettu Norwegian kortilla.

Vakuutus koskee sekä kortinhaltijaa että hänen mukanaan matkustavia perheenjäseniä (puoliso ja alle 21-vuotiaat lapset) ja max. 3 perheen ulkopuolista kanssamatkustajaa.

Norwegian-korttiin saa liitettyä lisämaksusta myös vuokra-auton omavastuu -vakuutuksen, mikä voi olla lomamatkalla kätevä.

Mitä CashPoint-pisteet ovat?

Norwegian-korttia käyttämällä kerrytät CashPoint–lentopisteitä. Näitä pisteitä voit käyttää Norwegianin lentolippuihin, ylimääräisiin matkatavaroihin ja paikkavarauksiin.

Ansaitset 1 % CashPoint-pisteitä kaikista Norwegian-kortilla tehdyistä ostoksista. Maksaessasi Norwegianin matkoja Norwegian-kortilla saat 4 % CashPoint -pisteitä LowFare -lippujen hinnoista ja 10 % Flex -lippujen hinnoista. Tämän lisäksi CashPoint-pisteitä voi saada Bank Norwegianin yhteistyökumppaneilta ja erikoiskampanjoista. Yksi CashPoint-piste vastaa yhtä Norjan kruunua, joka on noin 0,10 €. Eli esimerkiksi kerryttäessäsi 1 500 CashPoint-pistettä voit saada seuraavasta matkastasi alennusta jopa 150 €.

CashPoint-pisteitä ei kerry muiden lentoyhtiöiden lentolipuista, laskujen maksamisesta, tilisiirroista, eikä käteisnostoista.

Tällä hetkellä voit kerätä lentopisteiden sijasta cashbackia eli saat ostoksistasi rahaa takaisin. Näitä rahoja voit käyttää luottokorttilaskusi maksamiseen. Cashback on tarjolla niin kauan, kunnes matkustaminen onnistuu taas normaalisti.

Bank Norwegianin maksuttomaan luottokorttiin saa jopa 10 000 € luottorajan ja matkavakuutuksen.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko