Lainaa netistä 100 – 70 000 € nopeasti ja turvallisesti

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Helppo ja nopea hakemus

Täytä vain helppo hakemuksemme – se vie vain pari minuuttia! Saat lainatarjouksia eri rahoituslaitoksilta heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Heti jopa useita lainatarjouksia

Saat välittömästi jopa useita alustavia lainatarjouksia. Tutustu tarjouksiin ja valitse niistä halutessasi paras. Laina maksetaan pian tilillesi.

Uusi edullisempi korko

Kaikki lainat ovat uuden edullisemman korkotason mukaisia: voit saada lainaa alkaen 4,5 % korolla. Lainat myönnetään ilman vakuuksia ja takaajia.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Ottamalla lainaa netistä on helpoin ja nopein tapa saada laina. Pankkitapaamisen järjestämisen sijasta koko lainanhakuprosessi hakemuksen täyttämisestä rahojen saamiseen tapahtuu verkossa. Hakemuksen voi täyttää vaikka kotisohvalta käsin muutamassa minuutissa.

Lainan ottaminen on siirtynyt nykypäivänä lähes kokonaan nettiin. Harva enää neuvottelee lainasta pankkikonttorissa virkailijan kanssa – paitsi joskus asuntolainaa hakiessa. Netissä sinulla on lähes pohjaton valinnanvara lainojen suhteen: lainasumma voi olla mitä vain aina muutamasta kymmenestä eurosta useisiin kymmeniin tuhansiin asti. Voit käyttää nettilainaa monenlaiseen kulutukseen.

Saako lainaa netistä heti tilille?

Saat päätöksen lainasta verkossa hakiessasi yleensä muutamassa minuutissa hakemuksen lähettämisen jälkeen. Nopea palvelu johtuu isolta osin automatisoidusta hakemusten käsittelystä, mikä mahdollistaa alustavan lainapäätöksen saamisen välittömästi.

Mikäli sinulla on tili jossakin isoista pankeista, rahat ovat parhaimmillaan jo vartissa tai usein saman päivän aikana käytössäsi. Joidenkin pankkien kohdalla siirrossa voi mennä muutama pankkipäivä.

Netissä lainahakemus on mahdollista lähettää mihin tahansa kellonaikaan. Alustava lainapäätöksen voi saada jopa keskellä yötä, jos silloin satut hakemuksen lähettämään. Varsinainen laina voidaan siirtää tilillesi kuitenkin vain kello 7.00-23.00 välisenä aikana, sillä uuden lainan maksaminen yöaikaan ei lain mukaan ole mahdollista.

Saako lainan pankkitunnuksilla?

Hakiessasi lainaa netistä sinun on jossakin hakemuksen vaiheessa tunnistauduttava pankkitunnuksillasi. Riippuu lainapaikasta tehdäänkö tunnistautuminen jo heti hakemuksen aluksi vai vasta lopuksi lainasopimusta hyväksyttäessä.

Verkkopankkitunnusten käyttäminen tekee hakemisesta turvallista ja nopeaa. Niiden avulla hakija voidaan tunnistaa oikeaksi henkilöksi.

Millaiselle hakijalle voidaan myöntää lainaa?

Jokaisesta hakijasta tehdään arvio hakemuksen perusteella. Lainan myöntämiseen vaikuttavat monet seikat. Yleisimmät perusehdot lainan myöntämiseen ovat seuraavat:

  • Lainaa voidaan myöntää vähintään 18-vuotiaalle hakijalle. Monet lainapaikat vaativat hieman korkeampaa ikää: alaikäraja voi olla jopa 24 vuotta.
  • Hakijalla täytyy olla riittävästi tuloja, joilla haettu lainamäärä on mahdollista maksaa takaisin. Tulot voivat olla palkkaa tai eläketuloja, mutta myös esimerkiksi työttömälle tai opiskelijalle maksettavat tuet voivat riittää.
  • Hakijalla tulee olla suomalainen pankkitili ja vakituinen asuinosoite Suomessa.
  • Hakijan tulee olla hoitanut raha-asiansa hyvin.

Näiden seikkojen lisäksi rahoituslaitoksilla voi olla muita vähimmäisvaatimuksia hakijalle. Ehdot myös vaihtelevat pankkien kesken. Lopulliseen lainapäätökseen vaikuttavat monet eri seikat, eli vaikka täyttäisit yllä mainitut ehdot, lainan saaminen ei ole täysin varmaa.

Myönnetäänkö netissä lainaa myös luottotiedottomalle?

Jos hakija on tällä hetkellä luottotiedoton, mikään vastuullisesti toimiva lainapaikka ei myönnä vakuudetonta lainaa netissä. Luottotiedot tarkistetaan automaattisesti Suomen Asiakastiedon kautta hakemusta lähetettäessä.

Nainen hakee lainaa netistä istuen pöydän ääressä
Lainan hakeminen on siirtynyt nykyään lähes kokonaan nettiin. Voit hakea nettilainaa mihin tahansa tarkoitukseen.

Millaista lainaa verkosta saa?

Lähes kaikkia lainoja voi nykyään hakea alusta loppuun verkossa. Etenkin vakuudettomien kulutusluottojen kohdalla lainaa saa lähes mihin tarkoitukseen tahansa: hakemuksessa sinun tulee vain valita lainan ottamisen syytä parhaiten vastaava vaihtoehto eikä sinulta kysellä enempää lainan käytöstä.

Sinulla on mahdollisuus itse vaikuttaa lainasi takaisinmaksuajan pituuteen. Laina-aika voi olla mitä vain kuukaudesta useisiin vuosiin. Pisimmillään voit saada laina-aikaa jopa 15 vuotta. Laina on mahdollista maksaa takaisin myös alkuperäistä suunnitelmaa nopeammin. Maksuaika kannattaa aina suhteuttaa lainan suuruuteen: liian lyhyt maksuaika tekee kuukausierästä turhan suuren, ja liian pitkä taas tekee kuukausierästä mukavan pienen mutta kerryttää maksettavan koron määrää.

Perinteiset pankit tarjoavat luonnollisesti asuntolainaa mutta myös vakuudellisia ja vakuudettomia lainoja. Ne myöntävät yleensä lainaa vain asiakkailleen. Muiden rahoituslaitoksien kohdalla tätä rajoitusta ei ole.

Myönnetäänkö kaikki lainat ilman vakuuksia?

Suurin osa netistä haettavista nopeista lainoista on vakuudettomia ja niihin ei myöskään tarvita takaajaa. Tämä tekee osaltaan netistä lainaamisesta niin helppoa: päätös voidaan tehdä heti, kun vakuuksien tai takaajien sopivuudesta ei tarvitse tehdä arvioita. Vakuudetonta lainaa saa 70 000 euroon asti.

Vakuudettomissa lainoissa on luonnollisesti aina hieman korkeampi korko kuin vakuudellisissa. Nettilainojen korot ovat nykyään huomattavasti edullisemmat kuin vielä jokin aika sitten.

Edullisimmillaan netistä saa vakuudetonta lainaa noin 4,5 % korolla. Korko voi olla kiinteä eli kaikille hakijoille täysin sama. Yleensä korko on kuitenkin yksilöllinen, eli sinulle lasketaan henkilökohtainen korko hakemuksessa antamiesi tietojen perusteella. Etenkin isoissa lainoissa suositaan yksilöllistä korkoa.

Pankit tarjoavat netissä myös vakuudellisia lainoja. Myös asuntolainan hakeminen onnistuu nykyään netissä.

Kuinka nopeasti hakeminen tapahtuu?

Hakiessasi lainaa netistä käytät siihen parhaimmillaan vain muutaman minuutin ajastasi. Kääntymällä lainoja kilpailuttavan palvelun kuten Raha.fi:n puoleen maksimoit mahdollisuutesi saada lainaa ja minimoit hakemiseen käyttämäsi ajan ja energian. Täyttämällä vain yhden hakemuksen voit saada useita tarjouksia samalla kertaa.

Hakemuksen täyttäminen etenee Raha.fi:ssä näin:

  • Täytät ensin hakemuksen vastaamalla kaikkiin pakollisiin kohtiin. Sinulta kysytään mm. tuloistasi, menoistasi, asumisestasi, työsuhteestasi tai sen puuttuessa muusta tulonlähteestäsi, ja muista lainoistasi. Kysymykset ovat helppoja vastata.
  • Saat heti hakemuksen lähettämisen jälkeen rahoituslaitosten alustavat lainatarjoukset. Pääset vertaamaan niitä keskenään. Jos sinulta pyydetään vielä liitettä hakemukseesi, kuten viimeisintä palkkakuittia, voit lähettää sen nopeasti sähköisesti.
  • Kun olet valinnut saamistasi tarjouksista parhaimman, teet lainasopimuksen rahoituslaitoksen kanssa ja rahat ovat valmiit siirrettäväksi sinulle. Parhaimmillan rahat ovat tililläsi muutaman minuutin kuluttua sopimuksen tekemisestä.

Täytä helppo ja nopea hakemuksemme, ja haemme sinulle lainatarjoukset useilta eri rahoituslaitokselta. Voit saada haluamasi lainan jo 15 minuutissa.

Toinen tapa on hakea lainatarjous suoraan rahoituslaitokselta täyttämällä sen oma hakemus. Ehkä sinulla on mielessä tietty rahoituslaitos, jolta haluaisit lainan. Tämä tapa sopii, kun et halua kummemmin vertailla lainoja tai sinulla on aikaa ja halua täyttää jokainen hakemus yksitellen.

Onko netistä lainaaminen turvallista?

Lähtökohtaisesti on turvallista hakea ja ottaa lainaa netistä. Sinua saattaa kuitenkin mietityttää saatko lainapaikalta oikeasti rahaa ja onko omien tietojesi antaminen turvallista.

Valitettavasti lainaajien suureen joukkoon mahtuu silloin tällöin myös vilpillisesti toimivia tahoja. Lainapaikan valinnassa kannattaa pitää maalaisjärki mukana. Jos jokin epäilyttää sinua lainapaikan verkkosivuilla, ehdoissa tai netistä löytyvissä muiden asiakkaiden kokemuksissa, mieti tarkkaan hakemuksen täyttämistä.

Jos lainapaikka ei ole sinulle entuudestaan millään tavalla tuttu, kannattaa katsoa löytyisikö siitä muiden kokemuksia netistä. Esimerkiksi me teemme yhteistyötä vain luotettavaksi todettujen ja vakavaraisten rahoituslaitosten kanssa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko