Yrityslaina ilman vakuuksia löytyy helposti netistä

On hyvin normaalia, että yritys tarvitsee ajoittain lainaa toimintansa tueksi. Nykyisillä lainamarkkinoilla yritykset ovat huomioitu erittäin hyvin, ja verkossa toimivia yrityslainaa tarjoavia rahoituspalveluita on paljon. Niiden tarjoamaa yrityslainaa voi hakea monenlaiseen yritystoiminnan rahoitustarpeeseen aina menojen kattamisesta toiminnan kasvattamiseen. Voit hakea yrityslainaa netin kautta noin tuhannesta eurosta jopa miljoonaan euroon asti.

Zmarta logo

Zmarta Yrityslaina
Yrityslainojen vertailupalvelu, josta voit hakea 1000 – 250 000 € ilman vakuuksia yritykselle. Maksuaikaa 1 – 36 kuukautta.

CapitalBox yrityslainan logo

CapitalBox
Lainaa 2000 – 250 000 € ilman vakuuksia yritykselle. Saat maksuaikaa jopa 24 kuukautta. Lainalla on selkeä hinnoittelu ja joustava takaisinmaksu.

business credit logo

Businesscredit.fi
Lainaa 1000 – 100 000 € yritykselle 3 – 12 kuukauden maksuajalla. Lainapäätös tulee heti. Laina myönnetään ilman vakuuksia.

Qred Yrityslaina
Qred Yrityslaina on 1000 – 100 000 € suuruinen vakuudeton laina yritykselle. Maksuaika on 6 – 18 kuukautta. Lainassa ei ole korkoa vaan kiinteä kuukausikulu.

suomen yrityslaina logo

Suomen Yrityslaina
Lainaa 1000 – 100 000 € ilman vakuuksia yritykselle. Laina-aika on 1 – 18 kuukautta. Myös uusi yritys voi hakea lainaa.

yritysluotto logo

Yritysluotto.fi
Hae 3000 – 100 000 € laina yritykselle. Maksuaika on 1 -12 kuukautta. Lainapäätös annetaan jo samana päivänä.

vauraus logo

Vauraus
Lainaa yritykselle 30 000 – 1 000 000 € ilman vakuuksia. Laina-aika lainalle on 6 kuukaudesta 5 vuoteen asti.

Yrityslainan saa haettua helposti netistä

Yrityslainat ja yritysluotot palvelevat monenlaisten yrittäjien tarpeita. Yrityslainaa voi hakea perinteisesti pankista tai monista netissä toimivista yrityslainoihin ja yritysluottoihin erikoistuneista rahoituslaitoksista.  Netissä toimivat yrityslainapalvelut myöntävät lainaa seuraaville yritysmuodoille: osakeyhtiö eli OY, toiminimi eli ammatin- tai elinkeinonharjoittaja, kommandiittiyhtiö tai avoin yhtiö. Yrityksen tulee olla Suomen Kaupparekisterissä ja toimintaa tulee olla alla jo ainakin muutaman kuukauden verran. Yritykselle voi hakea lainaa henkilö, jolla on yrityksen nimenkirjoitusoikeus. Laina haetaan aina yrityksen nimissä.

Yrityslaina räätälöidään jokaisen yrityksen tarpeiden ja tietojen perusteella: niin laina-ajassa, korossa ja kuukausikuluissa on valinnanvaraa. Voit myös saada yritykselle korotonta lainaa, jolloin maksat vain tietyn prosentin kuukausikuluja. Voit huoletta hakea yrityksellesi lainatarjouksen, joka on voimassa rajoitetun ajan, ja se ei vielä sido varsinaiseen lainan ottamiseen.

Näin yrityslainan hakeminen tapahtuu

Yritykselle haetaan lainaa kätevästi nettihakemuksella. Hakeminen tapahtuu pääsääntöisesti näin:

⇒ Yritys täyttää kysytyt esitiedot ja lähettää hakemuksen.
⇒ Lainapäätös ja lainatarjous annetaan lähes poikkeuksetta heti toimistoaikojen puitteissa.
⇒ Yritys saa tutustua tarjoukseen ja päättää hyväksyykö se lainan. Mahdolliset tarvittavat yrityksen lisätiedot annetaan sähköisesti.
⇒ Sopimus allekirjoitetaan sähköisesti.
⇒ Laina siirretään nopeasti allekirjoitetun sopimuksen jälkeen yrityksen tilille.

Yrityslainan saa tilille nopeasti

Netin kautta haettaessa yritysluotto on mahdollista saada jopa seuraavana päivänä yrityksen tilille. Alustava lainatarjous tulee yleensä jo samana päivänä riippuen tietysti siitä, mihin kellonaikaan hakemus on lähetetty. Hakemisesta ja lainan myöntämisestä helppoa ja nopeaa tekee sähköisen hakuprosessin lisäksi liitteiden vähäisyys: laina voidaan myöntää esimerkiksi ilman tilinpäätöspapereiden toimittamista. Jos liitteitä tarvitaan, ne voidaan toimittaa täysin sähköisesti. Myös lopulliset allekirjoitukset sopimuksiin tehdään sähköisesti. Turvallisuuden takaamiseksi hakijalla on oltava verkkopankkitunnukset käytössään.

Lainasumman korotus on mahdollista

Yritys ei välttämättä saa lainaa juuri haluamaansa summaa, vaan sille tarjotaan pienempää lainaa. Toivottua pienempää lainatarjousta ei kannata kuitenkaan automaattisesti hylätä: lainasumman korottaminen eli lisälainan hakeminen onnistuu usein helposti, kun ensin otettua lainaa on maksettu takaisin moitteettomasti ainakin muutaman kuukausierän verran. Lisälainan myöntämiseen vaikuttavat toki samat seikat kuin lainaa aluksi haettaessa. Pienemmän lainan tarjoaminen aluksia ja lainasumman korottaminen myöhemmin auttavat lainanmyöntäjää varmistumaan siitä, että yritys on maksukykyinen ja luotettava lainanottaja.

Saat lainaa yritykselle ilman vakuuksia mutta tarvitset takaajan

Sinun on mahdollista ottaa lainaa yritykselle ilman vakuuksia. Vakuudet tarkoittavat esimerkiksi kiinteää omaisuutta tai yrityksen osakkeita. Yrityslainaan tarvitaan kuitenkin usein henkilötakaaja. Lainasumman ylittäessä tietyn rajan, takaajia tarvitaan kaksi. Takaajien tarvitseminen ja määrä riippuu pitkälti lainan myöntäjästä. Takaajana voi olla yrittäjä itse tai yrityksen ulkopuolinen henkilö. Takaajan luottotietojen on oltava kunnossa, jotta hän voi toimia tehtävässä. Takaajan tehtävänä on ottaa laina maksettavakseen silloin, kun alkuperäinen lainanottaja eli yritys ei sitä syystä tai toisesta pysty maksamaan.

Yrityslaina pienyrittäjälle ilman vakuuksia

Huomioi tämä yrityslainan laina-ajassa

Yrityslainojen laina-ajat ovat hieman lyhyempiä, kuin yksityishenkilöille myönnettävissä samansuuruississa lainoissa on tapana olla. Takaisinmaksuaika voi olla kuukaudesta 1-5 vuoteen lainasummasta riippuen. Hyvin yleistä on myös, että ensimmäisen lainansa yritys saa lyhyemmällä maksuajalla kuin seuraavat, samasta rahoituslaitoksesta otetut lainat: laina-aika siis pitenee asiakkuuden jatkuessa. Moniin yritysluottoja myöntäviin palveluihin pätee seuraava sääntö: ensimmäisen lainan yritys saa maksimissaan puoleksi vuodeksi, ja sitä seuraavat lainat maksimissaan vuodeksi. Suuret lainat, kuten satojen tuhansien lainat, voidaan myöntää toki pidemmällä kuin vain vuoden maksuajalla. Moni yritys hakee lainaa kuitenkin muutamista tuhansista kymmeniin tuhansiin, jolloin vuoden maksuaika on yleensä riittävä.

Yrityslainan lisäkulut

Yrityslaina ei poikkea paljoa tavallisista lainoista korkojen ja lisäkulujen suhteen. Siinä, millä nimellä näitä kuluja kutsutaan, on kuitenkin hieman eroja eri yrityslainojen välillä. Yrityslaina voi pitää sisällään yhden tai useampia seuraavista kuluista sekä myös muita lainanhoitokuluja. Tarkat tiedot löytyvät aina lainasopimuksesta, jonka pääset lukemaan ennen lainan hyväksymistä.

Mitkä asiat vaikuttavat yrityslainan saamiseen?

Yrityslainan hakemisen ja myöntämisen taustalla vaikuttavat periaatteet ovat hyvin pitkälle samantyyppiset kuin yksityishenkilölle lainaamisessa. Yritykselle myönnettävään lainasummaan vaikuttavat kokonaisuutena monet asiat, joista tärkeimpiä ovat seuraavat seikat:

  • Liikevaihto
    Lainaa myönnettäessä erityisen suuri painoarvo on yrityksen liikevaihdolla. Luonnollisesti mitä suurempi liikevaihto yrityksellä on, sitä suuremman yritysluoton se voi saada. Liikevaihto antaa hyvän kuvan yrityksen maksukyvystä. Jos liikevaihdon määrän ei katsota olevan riittävä hakemaasi lainasummaan suhteutettuna, voi olla että yritykselle tarjotaan haettua pienempää lainasummaa.
  • Yrityksen luottotiedot
    Samoin kuin yksityishenkilön kohdalla, myös yrityksen tapauksessa luottotiedoilla on merkitystä lainan saamisen kannalta. Jos yrityksellä on hakuhetkellä voimassa oleva luottohäiriömerkintä, se vaikeuttaa lainan saamista. Yrityksen luottoluokitus vaikuttaa paljon siihen, kuinka suuren summan ja millä hinnalla se saa lainaksi.
  • Yrityksen ikä ja aloittava yritys 
    Yrityksen ikä on myös tärkeä mittari. Mitä kauemmin yritys on ollut toiminnassa, sitä enemmän siitä on saatavilla tietoja, jotka vaikuttavat lainasumman suuruuteen ja lainan myöntämiseen. Sen toiminnan tuloksellisuutta ja kassavirtaa on myös helpompi arvioida eteenpäin, kuin täysin uuden yrityksen, jolla ei vielä ole lainkaan näyttöä toiminnastaan alalla. Aivan vasta perustettu yritys, jolla ei ole lainkaan liikevaihtoa, on siis heikoilla yrityslainan saamisen suhteen. Tämänkaltaiselle tuoreelle yritykselle paras rahoitusvaihtoehto on starttiraha.

Jos olet kiinnostunut rahoittamaan yritystoimintaasi lainarahalla, mutta yrityksesi ei täytä rahoituspalveluiden asettamia vaatimuksia, voit täyttää henkilökohtaisen lainahakemuksen Raha.fi:n palvelussa. Etsimme sinulle heti parhaat lainatarjoukset, joihin voit tutustua ja nostaa rahat tilillesi nopeasti.

Raha.fi toimitus

Raha.fi toimitus

– Autamme sinua arjen raha-asioissa ja rahoitusratkaisuissa

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko