Hae luottoa netistä helposti ja nopeasti tilillesi

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Helppo ja nopea hakemus verkossa

Valitse haluamasi summa sekä laina-aika, ja täytä helppo hakemus. Hakemuksen täyttämiseen menee vain muutama minuutti.

Heti jopa useita luottotarjouksia

Haemme sinulle heti luottotarjoukset eri rahoituslaitoksilta. Saat parhaimmillaan useita hyviä tarjouksia, joista voit valita rauhassa parhaan.

Saat luoton nopeasti käyttöösi

Kaikki myönnetyt luotot maksetaan hakijalle ilman turhia viivytyksiä. Saat rahat tilillesi nopeimmillaan jo 15 minuutissa.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Hakemalla luottoa netistä ratkaiset lainarahan tarpeesi helposti ja nopeasti. Voit saada netistä vakuudetonta luottoa muutamasta satasesta jopa 70 000 € asti. Netistä löytyy luottoratkaisuja monenlaisiin tarpeisiin: suuri valikoima on hakijan kannalta positiivinen asia, mutta oikean valinnan tekeminen voi osoittautua hankalaksi. Käymme nyt läpi selkeästi, millaista luottoa voit hakea ja saada, ja mikä laina olisi sinulle paras valinta.

Valitse joustava luotto tai rahat kerralla tilille

Luotoissa on todella paljon valinnanvaraa. Useat luotot on tehty ominaisuuksiltaan hyvin joustaviksi ja käyttäjäystävällisiksi. Luoton ehdoista riippuen saatat voida muun muassa nostaa lainasumman osissa, maksaa luoton suunniteltua nopeammin takaisin tai vaikka hakea maksuvapaata kuukautta. Kaikki riippuu tietenkin valitsemastasi luotosta.

Joustava luotto
Joustava luotto on erittäin suosittu luottomuoto. Valitessasi tämänlaisen lainan sinulla on käytössäsi luottotili, jolta voit nostaa sopivan summan rahaa aina oman tarpeesi mukaan. Lyhennät luottoa joka kuukausi joko pienimmän vaaditun summan verran tai haluamallasi isommalla summalla. Luotto on uudestaan käytössäsi, kun maksat sitä takaisin tilillesi. Luotto on halutessasi käytössäsi pitkään: se päättyy vasta kun päätät sopimuksen. Joustava luotto sopii erityisen hyvin tilanteeseen, jossa et ole täysin varma tarvitsemastasi lainasummasta tai epäilet joutuvasi hakemaan uutta lainaa piakkoin. Tyypillisesti joustava luotto on maksimissaan 4000 € laina, mutta onpahan tarjolla jopa 50 000 € joustava luottokin.

Kerralle tilillesi maksettava laina
Tämä on se kaikista tutuin luottomuoto: sinulle myönnetään hakemasi summa lainaa ja se maksetaan kerralla tilillesi. Tämän jälkeen voit käyttää luottoa siihen, mihin ikinä sitä tarvitsetkaan. Maksat lainaa takaisin kuukausittain useimmiten ennalta sovitun kuukausierän verran. Hyvin usein maksuvapaan pitäminen tai kuukausierän muuttaminen onnistuvat ilman ongelmia.

Hae luottoa netistä helposti

Hae luottoa helposti ja nopeasti verkossa

Voit hakea vakuudetonta luottoa 100 – 70 000 € väliltä. Et tarvitse takaajaa, mutta yhteishakijan lisääminen hakemukseen onnistuu esimerkiksi Raha.fi:ssä. Maksuaikaa on mahdollista saada noin kuukaudesta aina 15 vuoteen asti. Sinulla on varmasti mielessä jo tietty luottosumma ja laina-aika, mutta ennen hakemuksen lähettämistä voit vielä tarkastella laskurilla, millainen kuukausierä sinulle tulee lyhennettäväksi valitsemallasi lainasummalla ja maksuajalla. Näet tässä vaiheessa hyvän arvion kuukausierän suuruudesta. Lopullinen kuukausierän suuruus on esillä virallisessa lainatarjouksessa.

Luoton hakeminen tapahtuu kokonaisuudessaan netissä. Sähköinen hakemus mahdollistaa sen, että itse hakuvaiheeseen ei tuhraannu aikaa muutamia minuutteja pidempään. Luottohakemuksen täyttäminen onnistuu näppärästi niin tietokoneella, puhelimella kuin tabletillakin mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Hakemuksessa kysytään tärkeät perustiedot sekä tulojasi ja mahdollisia muita lainojasi koskevia tietoja. Luottoa ei ole mahdollista saada miltään luotettavalta lainataholta ilman hakemuksen täyttämistä ja lähettämistä, joten tätä pakollista osuutta et pääse millään pakoon. Joskus hakemuksen tueksi pyydetään vielä muutamia liitteitä, kuten kopiota palkkakuitista. Kaikki liitteetkin on nykyään mahdollista toimittaa sähköisesti esimerkiksi sähköpostilla.

Luottopäätöstä sinun ei tarvitse odotella yleensä hetkeäkään. Alustava luottopäätös voidaan antaa heti, ja se saattaa vielä tarkentua esimerkiksi liitteiden käsittelyn jälkeen. Nyt sinulla on tilaisuus tutustua saamaasi tarjoukseen ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Suosittelemmekin tutustumaan tarjouksiin hyvin ja vertailemaan useita luottotarjouksia keskenään. Pääset vertailemaan luottotarjouksia hakemalla luottoa muunmuassa Raha.fi:n kautta. Parhaassa tapauksessa voimme näyttää sinulle useita hyviä luottotarjouksia, joista voit valita mieluisan. Alustavaa tarjousta ei ole koskaan pakko hyväksyä, eli voit pyytää alustavan lainatarjouksen ilman sitoutumista lainan ottoon.

Myönnetty luotto siirretään mahdollisimman nopeasti käyttöösi. Parhaimmassa tapauksessa se tapahtuu jopa 15 minuutissa, mutta yleensä voimme puhua saman päivän aikana tapahtuvasta siirrosta. Se, missä pankissa tilisi on, vaikuttaa siirron nopeuteen. Luoton ehdoissa on yleensä tarkin tieto rahojen saamisen kestosta. Sinun on hyvä huomioida, että rahat eivät ilmesty tilillesi yöaikaan, sillä uusia lainoja ei lain mukaan voida maksaa yöaikaan. Jos sinulla on jo olemassa oleva joustoluotto, siltä tehdyt nostot voivat näkyä tililläsi myös yöllä

Täytä maksuton hakemuksemme ja saat välittömästi jopa useita luottotarjouksia eri rahoituslaitoksilta. Tarjoukset eivät vielä sido sinua ottamaan lainaa, joten voit huoletta katso, millä hinnalla saisit lainaa.

Halvin luotto löytyy näillä vinkeillä

Osaatko jo tunnistaa, millainen luotto on halpa ja millainen ei? Nykyään et enää törmää kiskurihintaiseen luottoon netissä, sillä luotot noudattavat vuonna 2019 voimaan tullutta uutta korkokattoa: se laski lainojen ja luottojen nimelliskoron maksimissaan 20 prosenttiin. Sivukuluillekin asetettiin katto, jonka mukaan ne saavat olla enintään 150 € vuodessa. Luottojen hinnoissa on silti suuriakin eroja, joten halvan luoton löytämiseksi kannattaa uhrata muutama ajatus ja hetki. Seuraavat vinkit auttavat sinua hahmottamaan, onko laina sinulle edullinen vai ei.

1. Pelkkä kuukausierän suuruus ei vielä kerro tarpeeksi lainan todellisesta hinnasta. Yleensä hyvän kuvan luoton hinnasta saa tarkastelemalla kuukausierän lisäksi lopullista takaisinmaksettavaa summaa ja vuosikorkoa. Vuosikorko pitää sisällään lainan todelliset kustannukset eli nimelliskoron ja muut lainaan kiinteästi kuuluvat maksut. Muita maksuja voivat olla esimerkiksi avausmaksu ja kuukausittainen palvelumaksu.

2. Lainoilla ja luotoilla on oma hinnastonsa erillisille palveluille. Jos uskot tai tiedät tarvitsevasi esimerkiksi maksuvapaita kuukausia tai haluat laskun aina paperisena, katso luoton hinnastosta näiden lisäpalveluiden hinnat. Niissä voi olla eroja eri luottojen välillä. Näitä lisäpalveluilta ei lasketa valmiiksi mukaan todelliseen vuosikorkoon, koska ne eivät ole lainaan automaattisesti kuuluvia vaan vapaaehtoisesti valittavissa olevia lisäpalveluita. Lisäpalveluidenkaan hinnat eivät ole nykyään korkeat, sillä ne kuuluvat lainan sivukuluihin, joiden katto on 150 € vuodessa.

Löydä halvin luotto vertailemalla

3. Sinun on vaikea sanoa, onko saamasi luottopäätös halpa vai ei, jos sinulla ei ole mihin verrata sitä. Tämän vuoksi luottoa hakiessa sinun kannattaa hakea usealta eri rahoituslaitokselta tarjouksia. Luottojen vertailu keskenään on paras tapa hahmottaa, mikä vaihtoehdoista on halpa ja mikä kallis. Voit joko hakea itse lainaa eri rahoituslaitoksilta täyttämällä hakemuksia yksitellen, tai sitten voit täyttää esimerkiksi Raha.fi:n hakemuksen: Raha.fi hakee tarjoukset yhdellä kertaa useilta eri rahoituslaitoksilta.

Kenelle luottoa voidaan myöntää?

Luottoa voidaan myöntää useimmille hakijoille, joilla on ainakin seuraavat tärkeät perusasiat kunnossa: hakijan luottotiedot ovat puhtaat tällä hetkellä ja hänellä on ikää vähintään 18 vuotta. Yleinen vaatimus on myös, että hakijan pankkitili ja pysyvä asuinosoite ovat Suomessa.

Hakijalla on oltava sellaiset tulot, että lainan takaisinmaksu onnistuu niistä helposti. Lyhennyksen jälkeen kuukausituloista on jäätävä vielä tarpeeksi rahaa esimerkiksi asumiskuluihin ja muihin pakollisiin menoihin. Tulot voivat muodostua palkasta tai muista tuloista kuten työttömyys- tai opintotuesta. Vakituinen palkkatyö on iso valtti hakijalle mutta luottoa voidaan myöntää myös työttömälle, opiskelijalle, eläkeläiselle tai muulle työelämän ulkopuolella olevalle henkilölle.

Usein kysyttyjä kysymyksiä luotoista

Tästä löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin liittyen luoton hakemiseen ja saamiseen. Löydät lisää tarkkoja tietoja luoton ehdoista saatuasi luottotarjouksen.

Täytä luottohakemus netissä

Valikko