Luotto ilman vakuuksia helposti ja nopeasti tilillesi

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Helppo ja nopea hakemus verkossa

Valitse haluamasi summa sekä laina-aika, ja täytä helppo hakemus. Hakemuksen täyttämiseen menee vain muutama minuutti.

Heti jopa useita luottotarjouksia

Haemme sinulle heti luottotarjoukset eri rahoituslaitoksilta. Saat parhaimmillaan useita hyviä tarjouksia, joista voit valita rauhassa parhaan.

Saat luoton nopeasti käyttöösi

Kaikki myönnetyt luotot maksetaan hakijalle ilman turhia viivytyksiä. Saat rahat tilillesi nopeimmillaan jo 15 minuutissa.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Millainen on vakuudeton luotto?

Luotoissa on todella paljon valinnanvaraa. Useat luotot on tehty ominaisuuksiltaan hyvin joustaviksi ja käyttäjäystävällisiksi. Ehdoista riippuen voit muun muassa nostaa lainasumman osissa, maksaa rahat suunniteltua nopeammin takaisin tai vaikka hakea maksuvapaata kuukautta.

Tarjolla on kahdenlaisia ilman vakuuksia ja takaajia myönnettäviä luottoja:

Joustava
Saat käyttöösi luottotilin, jolta voit nostaa sopivan summan rahaa aina oman tarpeesi mukaan. Teet lyhennyksiä joka kuukausi joko pienimmän vaaditun summan verran tai haluamallasi isommalla summalla. Se on uudestaan käytössäsi, kun maksat sitä takaisin tilillesi. Luotto on halutessasi käytössäsi pitkään: se päättyy vasta kun päätät sopimuksen. Joustava vaihtoehto sopii erityisen hyvin tilanteeseen, jossa et ole täysin varma tarvitsemastasi lainasummasta tai epäilet joutuvasi hakemaan uutta lainaa piakkoin. Tyypillisesti joustava luotto on enintään 4000 € suuruinen, mutta tarjolla on jopa 50 000 € suuruisia vaihtoehtoja.

Kerralle tilillemaksettava
Tämä on kaikista tutuin luottomuoto: sinulle myönnetään hakemasi summa lainaa ja se maksetaan kerralla tilillesi. Tämän jälkeen voit käyttää rahat siihen, mihin ikinä sitä tarvitsetkaan. Maksat lainaa takaisin kuukausittain useimmiten ennalta sovitun kuukausierän verran. Hyvin usein maksuvapaan pitäminen tai kuukausierän muuttaminen onnistuvat ilman ongelmia.

Mistä luottolaitoksista sitä voi hakea?

Hakemuksen voi täyttää sekä perinteisessä pankissa, kuten Nordeassa tai OP:ssä, että verkossa toimivassa rahoituslaitoksessa. Valikoimaa on erittäin paljon. Lähes kaikki hakemukset tehdään netissä.

Suuri valikoima on hakijan kannalta positiivinen asia, mutta oikean valinnan tekeminen voi osoittautua hankalaksi. Hyvä keino löytää itselle sopivat luottovaihtoehdot on käyttää apuna kilpailutukseen erikoistunutta palvelua. Esimerkiksi Raha.fi:n hakemuksen täyttämällä voit saada useita tarjouksia hakemastasi summasta samalla kertaa. Pääset vertaamaan tarjouksia keskenään ja valitsemaan niistä halutessasi parhaan.

Raha.fi:ssä voit hakea vakuudetonta luottoa 100 – 70 000 € väliltä. Et tarvitse takaajaa, mutta yhteishakijan lisääminen hakemukseen onnistuu. Maksuaikaa on mahdollista saada noin kuukaudesta aina 15 vuoteen asti. Korkotaso alkaa noin 4,5 prosentista.

Täytä maksuton hakemuksemme ja saat välittömästi jopa useita luottotarjouksia eri rahoituslaitoksilta. Tarjoukset eivät vielä sido sinua ottamaan lainaa, joten voit huoletta katso, millä hinnalla saisit lainaa.

Saako rahat heti, jos hakee netistä?

Sähköinen hakemus mahdollistaa sen, että hakuvaiheeseen ja rahojen saamiseen ei kulu aikaa muutamia minuutteja pidempään. Luottohakemuksen täyttäminen onnistuu näppärästi ja noepasti niin tietokoneella, puhelimella kuin tabletillakin. Sen voi täyttää mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Hakemuksessa kysytään tärkeät perustiedot sekä tulojasi ja mahdollisia muita lainojasi koskevia tietoja. Hakemuksen voi täyttää ilman liitteitä, mutta palkkakuitin tai muun liitteen voi pyydettäessä lähettää sähköisesti.

Myönteisen päätöksen jälkeen rahat siirretään mahdollisimman nopeasti käyttöösi. Parhaimmassa tapauksessa se tapahtuu jopa 15 minuutissa. Yleensä voimme puhua saman päivän aikana tapahtuvasta rahojen siirrosta. Siirron nopeuteen vaikuttaa se, missä pankissa tilisi on. Pienempien pankkien tileille rahat voivat siirtyä muutamassa pankkipäivässä. Luottoehdoissa on yleensä annettu tarkka tieto rahojen saamisesta.

Sinun on hyvä huomioida, että rahat eivät ilmesty tilillesi yöaikaan, sillä uusia lainoja ei lain mukaan voida maksaa yöllä. Jos sinulla on jo olemassa oleva joustoluotto ja teet siltä noston, rahat voivat näkyä tililläsi myös yöllä ilman minkäänlaista viivettä.

Miksi luottoa ei aina voida myöntää?

Myönteisen luottopäätöksen saamiseen vaikuttavat monet tekijät. Tärkeimmät niistä ovat hakijan omat tiedot sekä luotonmyöntäjän omat ehdot. Nämä ehdot eivät aina ole kokonaisuudessaan hakijalle näkyvissä.

Luottoa voidaan myöntää hakijoille, joilla on ainakin seuraavat tärkeät perusasiat kunnossa: hakijan luottotiedot ovat puhtaat tällä hetkellä ja hänellä on ikää vähintään 18 vuotta. Yleinen vaatimus on myös, että hakijan pankkitili ja pysyvä asuinosoite ovat Suomessa.

Hakijalla on oltava sellaiset tulot, että takaisinmaksu onnistuu niistä helposti. Lyhennyksen jälkeen kuukausituloista on jäätävä vielä tarpeeksi rahaa esimerkiksi asumiskuluihin ja muihin pakollisiin menoihin. Tulot voivat muodostua palkasta tai muista tuloista kuten työttömyys- tai opintotuesta. Vakituinen palkkatyö on iso valtti hakijalle mutta luottoa voidaan myöntää myös työttömälle, opiskelijalle, eläkeläiselle tai muulle työelämän ulkopuolella olevalle henkilölle.

Yleisiä syitä kielteiselle luottopäätökselle ovat seuraavat seikat:

  • Hakijalla maksuhäiriömerkintä.
  • Hakija on ilman tuloja.
  • Tulot eivät ole riittävät haettuun summaan nähden.
  • Hakemusta yritetään tehdä ilman pankkitunnuksia eli vahvaa tunnistautumista.
  • Hakijalla on paljon muita avoimia luottoja.
  • Hakijan ikä ei riitä lainaamiseen tai se on liian korkea suhteessa haettuun summaan ja laina-aikaan.
Hae luottoa netistä helposti

Voiko lyhennettävää summaa maksaa takaisin etukäteen?

Oikeuksiisi kuuluu, että voit maksaa luoton takaisin nopeammin kuin alunperin oli sovittu. Jos sinulla on esimerkiksi viiden vuoden laina-aika, voit maksaa koko summan takaisin vaikkapa kolmessa vuodessa.

Sinun on hyvä ilmoittaa luotonantajalle, kun teet ylimääräisen lyhennyksen. Muutoin maksaamasi summaa voidaan pitää vain seuraavan lyhennyksen ennakkomaksuna.

Joustoluotoissa sinulle yleensä ilmoitetaan minimisumma, joka sinun tulee maksaa. Tässä tapauksessa voit vapaasti maksaa minkä tahansa suuremman summan ilman erillistä ilmoitusta.

Mitä tarkoittaa avoin luotto?

Avoin luotto tarkoittaa yleensä jotakin seuraavasta kolmesta vaihtoehdosta:

  • Käytettyä saldoa. Se sisältää kaikki nostetut rahat kuluineen ja korkoineen. Tämä on yleisin merkitys.
  • Myönnettyä lainaa. Sinulla on avoinna oleva luottotili palvelussa. Olet joko nostanut siltä rahaa tai se on käyttämätön.
  • Joustoluottoa. Nostettavaa summaa ei ole määritelty, vaan nostoja voi tehdä luottorajan puitteissa. Nostettava summa on ikään kuin avoin.

Mikä on luoton ja lainan ero?

Luotto tarkoittaa samaa kuin laina. Luotto voi tarkoittaa sekä jatkuvaa, joustavasti nostettavaa lainaa että kerralla maksettavaa kertalainaa. Arkipuheessa luotoiksi mielletään etenkin juuri jatkuvat joustavat lainat, joilta voi tehdä nostoja aina tarpeen mukaan. Toimintaperiaate on sama kuin luottokortissa.

Voiko myönteisen päätöksen saada ilman luottotietoja?

Lähes poikkeuksetta myönteistä luottopäätöstä ei voi saada, jos hakijan luottotiedot eivät ole kunnossa. Netissä hakiessa luottotiedot tarkistetaan automaattisesti. Tämä on yksi vastuullisen lainaamisen periaatteista, joista luotettavat lainapaikat eivät tingi.

Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä, voit keskustella mahdollisesta lainasta oman pankkisi kanssa. Myös esimerkiksi Takuusäätiö voi myöntää lainan maksuhäiriömerkinnästä huolimatta, jos lainalla maksetaan pois muuta velkaa.

Voinko saada luottotarjouksen ilman kuluja tai korkoa?

Vielä muutamia vuosia sitten korottomat ja kuluttomat pienet luottotarjoukset olivat yleisiä. Tyypillisesti sait joustoluoton ensimmäisen noston ilman kuluja. Nykyään näitä tarjouksia ei ole olemassa. Luottoja on säännelty useaan otteeseen viime vuosien aikana, minkä seurauksena yleinen korkotaso on laskenut reilusti. Myös muita kuluja kuten nostopalkkioita on rajoitettu. Tämän seurauksena ilman kuluja ja korkoa myönnettävät luottotarjoukset eivät ole enää kannattavia luotonmyöntäjille.

Merkitys selviää parhaiten asiayhteydestä. Lähes aina termillä tarkoitetaan kuitenkin avointa saldoa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko