Pikavippi heti tilille: näin saat rahat jopa minuuteissa

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Lainaa 100 eurosta ylöspäin

Valitse haluamasi lainasumma aina sadasta eurosta useisiin tuhansiin euroihin asti.

Täytä nopea hakemus

Hakemuksen täyttämiseen menee vain muutama minuutti. Sinulta kysytään vain lainan myöntämisen kannalta tärkeimmät kysymykset.

Saat lainatarjoukset heti

Haemme sinulle lainatarjoukset eri rahoituslaitoksilta heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Tuleeko pikavippi heti tilille varmasti?

Pikavippi heti tilille on monien rahoituslaitosten mainoslause. Tyypillisesti rahat ovat hakijan tilillä joko samana päivänä tai viimeistään kahden päivän kuluttua hakemisesta.

Rahojen saamisen nopeuteen vaikuttavat muun muassa seuraavat asiat:

 • minkä pankin tili sinulla on?
 • mihin kellonaikaan olet hakenut lainaa?
 • onko arkipäivä, viikonloppu tai pyhäpäivä?
 • onko kyseessä täysin uusi laina vai nosto jo olemassa olevasta lainasta?
 • millaiset kyseisen rahoituslaitoksen lainaehdot ovat?

Rahojen maksu tapahtuu yleensä välittömästi sen jälkeen, kun hakija on saanut myönteisen lainapäätöksen, kaikki mahdollisesti tarvittavat liitteet on toimitettu, ja lainasopimus on allekirjoitettu. Tähän kaikkeen menee parhaassa tapauksessa muutamia minuutteja. Rahat voivat siis olla tililläsi vain hetken kuluttua lainan hakemisesta. Aina rahat eivät kuitenkaan näy tilillä heti. Maksu ei aina näy tilillä välittömästi etenkin silloin, jos rahoja siirretään kahden eri pankin välillä. Myös viikonloppu tai pyhäpäivä voi aiheuttaa viivästyksiä maksuissa.

Jos haluat varmistaa itsellesi nopean lainaamisen mahdollisuuden, sinun tulisi valita pikavippi, joka on muodoltaan luottotili. Voit nostaa luottotililtä rahaa useasti luottorajasi puitteissa. Ensimmäistä nostoa seuraavat nostot maksetaan tilille yleensä minuuteissa.

Osa rahoituslaitoksista, joilla menee normaalisti noin kaksi päivää rahojen siirtoon, tarjoaa maksullisena lisäpalveluna nopeampaa siirtoa tai hakemuksen käsittelyä. Lisämaksun suuruus voi olla esimerkiksi tietty prosenttiosuus nostetusta lainasummasta.

Voinko nostaa rahaa heti tilille puhelimella?

Puhelimen käyttäminen lainan ottamiseen on vaivatonta ja nopeaa. Puhelimella lainaaminen onnistuu muutamalla eri tavalla.

 1. Lainan nostaminen tekstiviestillä. Saat rahoituslaitokselta ohjeet siitä, mitä viestiin tulee kirjoittaa. Saat myös oman PIN-koodin, jota sinun tulee käyttää tekstiviestissä tunnistautumiseen. Yleensä viestiin kirjoitetaan nostettava summa sekä PIN-koodi.
 2. Rahojen siirtäminen tilille mobiilisovelluksella. Moni rahoituslaitos tarjoaa asiakkailleen puhelimeen ladattavan mobiilisovelluksen, jonka kautta voi tehdä nostoja tekstiviestin lähettämisen sijasta. Sovelluksessa voi tarkastella ja hoitaa myös muita lainaan liittyviä asioita.

Sekä tekstiviestillä että sovelluksella lainaaminen vaativat molemmat jo aikaisemmin annetun hyväksytyn lainapäätöksen. Lisäksi lainan tulee olla muodoltaan luottotili tai niin kutsuttu joustoluotto, jolta voi tehdä useita erillisiä nostoja. Sinun tulee siis hakea lainaa normaalilla lainahakemuksella ennen viestin lähettämistä tai sovelluksen lataamista. Luonnollisesti sinun tulee myös saada myönteinen lainapäätös. Lainahakemuksen voi täyttää netissä joko puhelimella tai tietokoneella.

Et siis voi hakea tekstiviestillä lainaa sellaiselta rahoituslaitokselta, jonka kanssa sinulla ei ole jo voimassa olevaa lainasopimusta.

Tarvitsetko pikavipin nopeasti? Täytä hakemus ja haemme sinulle välittömästi lainatarjouksen usealta eri rahoituslaitokselta. Valitse paras tarjous ja nosta rahat tilillesi.

Voidaanko laina lisätä seuraavaan puhelinlaskuun?

Pikavippiä heti tai myöhemmin ei voi saada puhelinlaskuun, vaan siitä tulee erillinen oma laskunsa joko sähköisesti tai halutessasi postitse. Näin on, vaikka tekisit noston tekstiviestillä.

Monet muistelevat, että lainan lisääminen puhelinlaskuun on ollut joskus mahdollista. Tämä käsitys juontaa juurensa 2000-luvun alkupuolelle, jolloin lainan sai haettua ja nostettua mihin vuorokauden aikaan puhelimella. Lainaamisen säännöt ovat muuttuneet monella tapaa tämän jälkeen. Esimerkiksi puhelinlaskuun lainaaminen ei kuuluu luotettavien rahoituslaitosten toimintatapoihin.

Voinko lainata 24h vuorokaudessa?

Lainan hakeminen netistä onnistuu 24/7 eli ympäri vuorokauden. Voit täyttää hakemuksen ja lähettää sen mihin kellonaikaan tahansa. Saat vastauksen eli alustavan lainapäätöksen useimmiten heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Rahat voidaan maksaa tilillesi sen jälkeen, kun olet saanut myönteisen lainapäätöksen ja solminut lainasopimuksen rahoituslaitoksen kanssa. Rahojen maksussa vuorokauden ajalla on kuitenkin merkitystä: uusi laina voidaan maksaa hakijan tilille aamuseitsemän ja iltayhdentoista välisenä aikana. Eri rahoituslaitosten välillä on eroavaisuuksia siinä, mihin kellonaikoihin lainoja maksetaan ulos. Pankista riippuen maksun aikaikkuna voi siis olla lyhyempi kuin kello 7-23, esimerkiksi kello 10-18.

Mitä teen, jos tarvitsen lainaa yöllä?

Akuutti lainan tarve keskellä yötä on harvinaista mutta kuitenkin mahdollista. Voit täyttää lainahakemuksen yöllä ja mahdollisesti saat myös lainapäätöksen, mutta lainaa ei voida maksaa sinulle yöaikaan. Laissa on määritelty, että uusia lainoja voidaan maksaa vain kello 7-23 välillä. Tällä halutaan estää turhaa lainaamista, jota voi tapahtua herkästi juuri yöaikaan.

Yksi tapa nopean pikavipin saamiseksi yöllä kuitenkin on: joustoluotto. Se on yksi pikavipin muoto, jossa sinulle myönnetään luottotili. Voit nostaa luottotililtä rahaa sopivissa summissa. Ensimmäisen noston jälkeen pystyt tekemään nostoja esimerkiksi tekstiviestillä tai sovelluksella. Rahat siirretään sinulle yleensä heti myös yöaikaan.

Yöllä lainaaminen vaatii kuitenkin ennakointia. Sinun tulisi hakea joustoluotto jo valmiiksi sellaiseen aikaan, että se voidaan myöntää sinulle. Tämä tarkoittaa noin kello 7-23 välistä aikaa. Jos siis haet yöllä uutta joustoluottoa, saat lainapäätöksen vasta aamulla. Myös ensimmäinen nosto tulee useassa lainapaikassa tehdä seitsemän ja yhdentoista välillä, mutta sitä seuraavat nostot voi vaikka yöllä.

Sinun on hyvä tutustua lainaehtoihin ja ohjeisiin, jotka saat lainan myöntäjältä. Näin saat varmimman tiedon siitä, miten ja milloin lainaa voi nostaa tilille. Nostoja ja maksua koskevat käytännöt vaihtelevat rahoituslaitosten kesken.

Nainen nostaa pikavipin tililleen lähettämällä tekstiviestin puhelimella

Miten saan lainan viikonloppuna?

Lainan hakeminen onnistuu viikonloppuna samalla tavoin kuin arkenakin. Myös lainapäätös voidaan antaa lauantaina ja sunnuntaina. Monilla rahoituslaitoksilla asiakaspalvelu on avoinna myös viikonlopun aikana. Rahojen siirtyminen tilille heti tilille viikonlopun aikana ei kuitenkaan ole taattua. Viikonloppuna rahojen siirtymisessä tilien välillä voi olla viiveitä. Joustoluotolta arkena reaaliaikaisesti siirtyvät nostot sen sijaan siirtyvät tilille heti yleensä myös viikonloppuna.

Millainen laina nopea pikavippi on?

Nopea pikavippi on tyypillisesti seuraavanlainen laina:

 • Suuruudeltaan noin 100-2000 euron laina, mutta lainasumma voi olla myös tätä suurempi tai pienempi
 • Lainan saa ilman vakuuksia tai takaajia
 • Maksuaika on muutamasta kuukaudesta useisiin vuosiin
 • Hakemuksen voi täyttää netissä
 • Hakemukseen tarvitaan vähän tai ei ollenkaan liitteitä
 • Lainapäätös voidaan antaa heti
 • Rahojen maksu tapahtuu nopeasti
 • Lainan käyttötarkoituksen saa itse valita

Kenelle myönteinen lainapäätös voidaan antaa nopeasti?

Nopean pikavipin myöntäminen tapahtuu hyvin samalla tavalla kuin muidenkin lainojen myöntäminen: hakija täyttää hakemuksen, joka joko hyväksytään tai hylätään. Eri lainoilla on erilaisia vaatimuksia, jotka hakijan tulee täyttää saadakseen lainaa. Hyvin yleiset vähimmäisvaatimukset ovat yleensä seuraavat:

→ vähintään 18 vuoden ikä
→ lainasummaan nähden riittävät tulot (monilla lainapaikoilla on myös alaraja vaadittaville tuloille)
→ suomalainen pankkitili, pankkitunnukset ja puhelinnumero
→ osoite Suomessa
→ luottotiedot kunnossa

Tunnistat luotettavat lainapaikat siitä, että ne vaativat hakijoilta ainakin yllä listatut asiat. Luotettava lainapaikka ei esimerkiksi myönnä lainaa hakijalle ilman luottotietoja.

Hakijan työsuhde tai sen puute eivät ole ratkaisevia tekijöitä. Työsuhde – ja etenkin vakituinen työsuhde – on tietenkin aina positiivinen seikka, mutta myös työtön, eläkeläinen ja opiskelija voivat joissakin tilanteissa saada lainaa.

Hakija voi myös saada hieman erilaisen lainatarjouksen, mitä hän oli alunperin hakemassa. Tarjous voi poiketa summan tai laina-ajan osalta.

Hae nopea pikavippi ilman vakuuksia tai takaajia tilillesi jo tänään

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko