Vippi heti tilille: hae helppo vippi netistä jo tänään

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Valitse sopiva lainasumma

Valitse summa ja täytä hakemus. Etsimme sinulle sopivat lainatarjoukset heti. Kaikki lainat ovat täysin vakuudettomia.

Useita tarjouksia eri vippipaikoilta

Haemme sinulle lainatarjoukset usealta eri rahoituslaitokselta. Näin säästät aikaa ja vaivaa.

Rahat nopeasti tilille

Kun olet valinnut parhaan tarjouksen, rahat maksetaan tilillesi ilman turhia viivytyksiä. Saat rahat parhaimmillaan jo minuuteissa lainan hyväksymisestä.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Tuleeko vippi heti tilille?

Vippi on laina, joka tulee hakijan tilille nopeasti. Suurin osa vippipaikoista maksaa rahat asiakkaalle ilman viiveitä. Rahojen siirtymiseen tilillesi voi mennä muutamasta minuutista pariin pankkipäivään. Yleisintä on, että saat rahat jo samana päivänä. Nopeuteen eniten vaikuttava asia on pankki, jossa tilisi on. Jos sinulla on tili jossakin suurimmista pankeista, rahat siirtyvät yleensä vauhdilla. Pienempiin pankkeihin siirrossa voi joskus kestää parikin pankkipäivää.

Millainen on mahdollisimman helppo vippi?

Lainaaminen on nykyään hyvin helppoa ja nopeaa. Jos hoidat takaisinmaksun ongelmitta sovitussa ajassa, kaikki lainat ovat erittäin helppoja. Tässä näet kuitenkin muutamia helppohoitoisten lainojen ominaisuuksia, joita sinun kannattaa pitää silmällä lainaa valitessasi:

 • Pääset tekemään hakemuksen kokonaan netissä ja päätös myöntämisestä tulee heti
 • Summan lyhentäminen onnistuu kuukausittaisilla tuloillasi helposti ja rahaa jää muuhunkin
 • Lainaehtoihin kuuluu tarvittaessa maksuvapaan pitäminen tai eräpäivän siirto
 • Jos tarpeesi lainalle vaihtelee, joustava vippi mahdollistaa lisälainan noston ilman uuden lainan hakemista

Mistä laina kannattaa hakea?

Vaikka lainat eivät ole nykyään kohtuuttoman kalliita, lainaa ei kannata ottaa heti ensimmäisestä löytämästäsi lainapaikasta. Lainoja on hyvä aina ensin vertailla. Vertailun perusteella sinun on helppo valita halvin tai muuten ehdoiltaan sopivin vaihtoehto. Raha.fi:n palvelussa sinulla on mahdollisuus vertailla vippejä. Täyttämällä hakemuksen voit saada monta lainatarjousta yhdellä hakemuksella.

Raha.fi:n palvelussa voit saada kerralla monta vippitarjousta. Vertaamalla tarjouksia keskenään löydät mahdollisimman halvan lainan. Hakeminen on maksutonta eikä velvoita hyväksymään tarjottua lainaa.

Monet aikaisemminkin lainaa hakeneet jäävät usein käyttämään aina samaa vippipalvelua, vaikka muitakin palveluita olisi tullut markkinoille. Esimerkiksi pitkään pieniä lainoja tarjonnut Vippi.fi ja sen MySaldo-järjestelmä, josta rahaa voi siirtää omalle tilille, on monen juuri vippiä hakevan valinta. Samantapaisia lainapalveluita on kuitenkin useita, joten eri lainojen vertailua on syytä tehdä säännöllisesti.

Myönnetäänkö laina täysin ilman vakuuksia?

Netissä haettavat vipit ovat lähes poikkeuksetta vakuudettomia eikä niihin tarvitse takaajia. Vakuuksien puuttuminen merkitsee yleensä korkeampaa korkoa, mutta nykyään korkotaso on matala vakuudettomissakin lainoissa: syynä on viime vuosina asetetut uudet lait, jotka rajaavat vipit ja lainat koroiltaan alle 20 prosenttiin. Lisäksi korona-aikana korot olivat väliaikaisesti enintään 10 prosenttia.

Jos et jostain syystä saa vakuudetonta lainaa, saatat haluta tarjota vakuuksia sitä vastaan. Esimerkiksi luottotiedoton hakija voi haluta lainan autoa tai veronpalautuksia vastaan. Vakuudellista pientä lainaa voi tiedustella omasta pankista. Pankki määrittelee vakuudeksi kelpaavan omaisuuden.

Mitä hakijalta vaaditaan?

Vipin historian perusteella moni luulee, että lainaa saa kuka vain. Tänä päivänä vippiyhtiöt kuitenkin tarkastavat lainanhakijan taloudellisen tilanteen huolellisesti. Rahoituslaitokset vaativat hyväksytyltä hakijalta yleensä vähintään seuraavaa:

 • Hakijalla on oltava jonkinlaisia tuloja. Kovin suuria vaatimuksia tulojen osalta ei ole, sillä lainattavat summat ovat usein pieniä. Ilman tuloja lainaa on kuitenkin vaikea saada.
 • Hakijalla ei saa olla aktiivista maksuhäiriömerkintää.
 • Hakijan on oltava vähintään 18 vuotta. Joillain lainanmyöntäjillä voi olla tätäkin korkeampi vähimmäisikäraja.
 • Suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset. Kaikkien suurempien suomalaisten pankkien verkkopankkitunnukset kelpaavat.
 • Hakijalla tulee olla osoite Suomessa.
Henkilö on ottanut helpon vipin ja pitää kädessään 100 euron seteliä
Vippi on tyypillisesti pieni muutaman sadan euron laina, jonka saa käyttöön parhaimmillaan vain muutamassa minuutissa.

Mistä saa pienen summan kuten 50 € 30 pv maksuajalla?

Haluaisitko lainata pienen summan lyhyeksi aikaa? Esimerkiksi 50 euroa lyhyellä 30 päivän maksuajalla on suosittu pieni laina. Samoin 100 ja 200 euron lainoja haetaan paljon. Jos haluat ottaa näin pienen lainan, voit huomata ettei valikoimaa tunnu äkkiseltään olevan paljoa – etenkin jos tilannetta vertaa 2010-luvun alkupuoleen, jolloin pikkuvippejä oli tarjolla todella runsaasti.

Nykyinen pienten lainasummien vähäinen tarjonta ei kuitenkaan pidä täysin paikkaansa. Pienien lainasummien näennäinen vähyys johtuu siitä, että suuri osa niistä on muuttunut joustaviksi luottotilimäisiksi lainoiksi eli joustoluotoiksi. Tällaisen lainan summa on yleensä 2000 € luokkaa. Isoa luottotiliä ei kuitenkaan kannata ohittaa, vaikka olisitkin vain 50 euron tarpeessa. Se soveltuu myös hyvin pienen summan nostoon.

Luottotilillä on omat plussat ja miinuksensa, jotka näet tässä:

+ 2000 € tililtä on mahdollista nostaa pienikin summa ja jättää loppu käyttämättä. Voit nostaa tililtä esimerkiksi vain tarvitsemasi 50 euroa. Maksat korkoa aina vain nostamastasi lainasta etkä koskaan koko luottosummasta, jos et sitä käytä. Luottotili on näppärä laina etenkin siinä tilanteessa, kun et ole täysin varma tarvitsemastasi lainasummasta. Se sopii sinulle hyvin myös silloin, kun tiedät tarvitsevasi lainaa pian uudestaan.

– Miinuspuolena on, että sinun tulee ehkä otettua enemmän lainaa kuin tarvitset, koska käytössäsi on suurempi summa. Lisäksi luottotili tulee muistaa lopettaa erikseen, sillä luotto on jatkuva eikä se pääty automaattisesti lainan takaisinmaksuun.

Myös pieniä kertalainoja, jolloin saat lainaa täysin hakemasi summan verran, on jonkin verran tarjolla. Tarjonta vaihtelee jatkuvasti rahoituslaitosten avatessa uusia lainatuotteita ja sulkiessa vanhoja.

Voiko lainatarjouksen saada ilman korkoja?

Tällä hetkellä lainaa ei ole mahdollista saada “ilmaiseksi” eli ilman korkokuluja. Vielä joitakin vuosia sitten korottomia ensilainoja oli runsaasti tarjolla mutta nykyään niitä ei löydy lainkaan. Syynä tähän on lainoille asetettu korkokatto, joka pitää lainojen korot todella matalana. Se tietää rahoituslaitoksille vähemmän voittoja lainatoimminasta ja vähemmän mahdollisuuksia erilaisiin tarjouksiin, joihin sisältyy riskejä.

Myös myöntämisen kriteerit ovat monella rahoituslaitoksella kiristyneet korkorajoitusten seurauksena. Koska nykyinen matala korko ei riitä kattamaan asiakkaiden maksamatta jättämistä lyhennyksistä koituvia tappioita, rahoituslaitosten on oltava entistä tarkempia siitä, kenelle he lainaavat.

Voiko rahat saada viikonloppuna?

Rahat on mahdollista saada tilille viikonlopun aikana. Tämä onnistuu esimerkiksi silloin, jos nostat sinulle jo myönnetyltä joustoluotolta rahaa omalle tilillesi. Täysin uuden lainan hakeminen onnistuu viikonlopun aikana, ja saat todennäköisesti myös lainapäätöksen välittömästi. Itse rahojen siirtyminen tilille voi tosin venyä seuraavan arkipäivän puolelle.

Toinen poikkeava ajankohta on yöaika. Silloin uusia vippejä ei makseta hakijoille. Poikkeuksena tähän on jälleen olemassa olevalta luottotililtä rahan nostaminen omalle tilille: vanhana asiakkaana voit nostaa omalta luottotililtäsi rahaa mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Miten pankkitunnuksilla tunnistaudutaan?

Tunnistat luotettavan lainaajan siitä, että hakija tunnistetaan jossakin hakemuksen vaiheessa pankkitunnuksilla. Se, missä kohtaa hakemusprosessia tunnuksia tarvitaan, riippuu lainapaikasta. Usein voit täyttää koko hakemuksen ja saat alustavat lainatarjoukset ilman tunnusten syöttämistä. Niitä tarvitaan kuitenkin viimeistään siinä vaiheessa, kun lainapäätös tulisi hyväksyä ja rahat siirtää.

On yleistä, että lainoja kilpailuttavissa palveluissa sinun ei tarvitse käyttää verkkopankkitunnuksia lainatarjousten saamiseksi. Vasta kun sinetöit sopimuksen rahoituslaitoksen kanssa, teet vahvan tunnistautumisen.

Jos haluat hakea ilman pankkitunnuksia, joissain tapauksissa myös mobiilivarmenne voi kelvata.

Voiko hakemuksen lähettää ilman liitteitä?

Osa lainoista vaatii hakijalta liitteiden toimittamista ja osa taasen ei. Liitteiden tarpeellisuuteen vaikuttavat muun muassa:

 • Hakemasi summa
 • Tulosi ja työtilanteesi
 • Rahoituslaitos, jolta haet lainaa

Pientä summaa varten liitteitä ei välttämättä tarvita. Tulojesi suhde haettavaan summaan voi vaikuttaa asiaan. Työtilanteesi voi vaatia liitteiden lähetystä. Niitä voidaan pyytää myös työttömältä, eläkeläiseltä tai opiskelijalta. Myös rahoituslaitosten omat käytänteet vaikuttavat siihen, mitä kaikkea hakemukseen kuuluu.

Pyydettävät liitteet voivat olla viimeisin palkkalaskelma tai eläkepäätös.

Voidaanko lainatarjous tehdä luottotiedottomalle?

Lainatarjousta ei yleensä tehdä maksuhäiriöiselle. Monet rahoituslaitokset ovat sitoutuneet lainaamisen hyviin käytäntöihin, jotka estävät lainaamisen henkilölle jolla ei ole luottotietoja.
Tämä on hyväksi sekä rahoituslaitokselle että maksuhäiriöiselle henkilölle. Jos sinulla ei ole luottotietoja ja tarvitset lainaa, voit kääntyä oman pankkisi puoleen tai hakea kotipaikkasi mahdollisesti tarjoamaa sosiaalista luottoa, jos täytät sen edellytykset.

Hae itsellesi vippitarjoukset eri rahoituslaitoksilta vain muutamassa minuutissa. Vertaa tarjouksia ja valitse paras.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko