Vertaa lainoja ottamalla käyttöön tehokas lainavertailu

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Vertaa 100-70 000 € lainatarjouksia

Aloita valitsemalla 100-70 000 € väliltä summa, josta olet kiinnostunut. Maksuaika voi olla jopa 15 vuotta. Laskuri näyttää sinulle heti arvion mahdollisesta kuukausierästä.

Useita lainatarjouksia

Voit saada tarjouksia usealta rahoituslaitokselta vain yhdellä helpolla hakemuksella. Vertaa lainatarjouksia ja poimi joukosta paras tarjous.

Sopivan lainan saa tilille nopeasti

Jos löydät sopivan lainan tarjousten vertailun päätteeksi, pääset viimeistelemään lainan ottamisen heti netissä. Myönnetty laina on käytössäsi ilman viivytyksiä.

Todellinen vuosikorko määräytyy henkilökohtaisesti ja vaihtelee 4,5-30,6 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 10 000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,50 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,6 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %. Aikavälillä 1.1.-30.9.2021 tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 10,0 %.

Lainojen vertailu ennen lainan ottamista kannattaa tehdä aina, jotta löydät edullisimman ja ehdoiltaan sinulle sopivimman lainatarjouksen. Lainojen vertaaminen onnistuu joko lähettämällä hakemuksia eri rahoittajille tai kilpailuttamalla ne palvelujen kuten Raha.fi:n kautta, jolloin sinun on mahdollista saada monta tarjousta yhdellä hakemuksella. Raha.fi vertaa lainat puolestasi täysin ilmaiseksi. Pelkkä hakemuksen lähettäminen ei sido sinua vielä vastaanottamaan lainatarjousta, vaan voit rauhassa katsoa, millaista lainaa sinulle tarjotaan.

Mitä lainoja kannattaa vertailla?

Lainavertailu kannattaa tehdä kaikille lainoille: niin kulutusluotot, asuntolainat, autolaina, remonttilainat kuin yrityslainatkin on syytä vertailla. Ei ole niin pientä pikavippiä etteikö muutamia eri vaihtoehtoja kannattaisi vertailla. Eri rahoittajien lainakustannuksissa on suuria eroja. Heti ensimmäistä lainatarjousta ei kannata ottaa vastaan tai lainasta voi maksaa turhaan liikaa, sillä halvempikin vaihtoehto olisi ollut olemassa. Vertailemalla voit onnistua säästämään muutamasta eurosta useisiin satoihin – jopa tuhansiin – euroihin.

Monella lainojen vertailu tulee mieleen siinä vaiheessa, kun he ovat hakemassa uutta lainaa. Sen lisäksi vertailua kannattaisi tehdä myös jo olemassa oleville lainolle. Voit katsoa, paljonko maksaisit jostain toisesta lainasta, joka on yhtä suuri kuin nykyisen lainasi jäljellä oleva summa. Muista laittaa laina-ajaksi nykyisen lainasi jäljellä oleva laina-aika.

Mikä on paras lainavertailu?

Lainavertailuja on tyypillisesti kahdenlaisia, joista toiset ovat hyvin suuntaa antavia ja toiset taas kertovat huomattavasti tarkemmin, mikä laina on juuri sinulle paras. Riippuu hakijan tilanteesta ja toiveista, kumpi vertailuista on paras hänelle. Molemmista löytyy positiivisia ja toisaalta taas vähemmän vaikuttuneita kokemuksia. Aina vertailun ominaisuudet ja hakijan oletukset eivät kohtaa parhaalla mahdollisella tavalla. Alla näet, kumpi vertaluista olisi sinulle paras.

1. Ensimmäiseen yleisluontoiseen vertailuun kuuluvat eri lainoja listaavat vertailut. Pääset yleensä valitsemaan summan ja laina-ajan, jonka jälkeen näet listan lainapaikoista, jotka tarjoavat haluamaasi summaa toivomallasi laina-ajalla. Lainoista on esitetty kuukausierän suuruus, korko, ikäraja, ja mahdollisesti muutakin hyvin yleistä tietoa. Kuukausierän suuruutta ja lainan korkoa, eli sen todellista hintaa, ei ole räätälöity juuri sinulle. Lainan lopullinen hinta voi olla jotain aivan muuta. Se selviää vasta sen jälkeen, kun olet täyttänyt lainapaikan hakemuksen ja lainatarjous on tehty tietojesi perusteella.

Joidenkin lainojen kohdalla yleisluontoisen vertailun tiedot ovat täysin riittävät: osa lainoista myönnetään kaikille hakijoille samalla korolla. Hakijan omat henkilökohtaiset tiedot, kuten tulot ja velat, eivät vaikuta millään tavoin lainan hintaan. Suuri osa lainoista kuitenkin myönnetään henkilökohtaisella korolla, jonka saat tietää vasta täytettyäsi hakemuksen. Yleinen lainavertailu lista-muodossa sopiikin sinulle silloin, kun haluat saada karkean kuvan lainojen mahdollisista kustannuksista.

Mikä on paras lainavertailu

2. Tarkemmassa lainavertailussa pääset vertailemaan alustavia lainatarjouksia, jotka ovat kohdistettu juuri sinulle. Tässä vertailussa täytät ensin hakemuksen, jossa sinulta kysytään henkilökohtaisia tietoja. Hakemuksen perusteella eri rahoituslaitokset antavat sinulle alustavan lainatarjouksen. Tarjouksia voi tulla useita erilaisia. Pääset vertailemaan niitä keskenään, ja sopivan lainan löytyessä saat lainan siltä istumalta itsellesi. Tarkka lainavertailu on korvaamaton apu silloin, kun olet tosissasi liikkeellä lainan ottamisen kanssa.

Raha.fi:n lainavertailu kuuluu jälkimmäiseen kategoriaan: saat alustavat henkilökohtaiset lainapäätökset rahoituslaitoksilta heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Jos emme saa sinulle alustavia lainapäätöksiä, emme jätä sinua tyhjin käsin vaan ohjaamme sinut yleisempään lainojen listaukseen, josta voit saada vinkkejä sopivasta lainapaikasta.

Haluamme auttaa sinua löytämään parhaan lainatarjouksen. Sekä vertailu että hakemuksen lähettäminen on helppoa ja nopeaa. Kokeile vaikka heti!

Näin käytät Raha.fi:n lainavertailua

Lainavertailun käyttäminen on hyvin yksinkertaista. Pääset vertaamaan eri lainoja jo muutamassa minuutissa. Katsotaan nyt, miten Raha.fi:n lainavertailu toimii:

1. Päätä haluamasi lainasumma ja takaisinmaksuaika
Mieti, minkä kokoista lainasummaa olet hakemassa ja millainen laina-aika sopii sinulle. Laskuri näyttää, millaista kuukausierää tulisit suurinpiirtein maksamaan. Tämä helpottaa sopivan laina-ajan valintaa. Suhteuta lainasumma ja laina-aika omiin tuloihisi ja elämäntilanteeseesi.

2. Täytä loput hakemuksesta
Lainahakemuksessa kysymme henkilötietojesi lisäksi muutamia oleellisia asioita. Näitä ovat esimerkiksi tiedot tuloistasi, työsuhteestasi, asumismuodostasi ja muista mahdollisista lainoistasi. Vastausten avulla lainanmyöntäjä arvioi luottokelpoisuutesi. Muista olla rehellinen hakemuksessasi.

3. Käy läpi saamasi lainatarjoukset
Saat alustavat lainatarjoukset välittömästi hakemuksen lähetettyäsi. Parhaimmillaan saat useita tarjouksia kerralla. Et ole tässä vaiheessa vielä sitoutunut lainan vastaanottamiseen, vaan voit rauhassa käydä läpi sinulle löydetyt tarjoukset ja etsiä niistä parhaan.

4. Valitse sopiva laina ja nosta rahat itsellesi
Jos löydät vertailun tuloksena sopivan oloisen lainatarjouksen, pääset viimeistelemään lainan ottamisen sitä tarjoavan rahoituslaitoksen kanssa. Hakuprosessi on täysin sähköinen, eli jos sinulta pyydetään liitteitä kuten palkkakuittia, voit lähettää sen nopeasti verkon kautta. Myönnetty laina maksetaan sinulle nopeasti, mikä tarkoittaa rahojen näkymistä tililläsi jo samana päivänä tai maksimissaan 1-2 pankkipäivän sisällä.

Vertailun käyttäminen on hyvin helppoa ja lisäksi hakemuksesta huolimatta nopeaa. Hyvä laina löytyy nopeammin tällä tavalla vertailemalla, koska tarjoukset ovat henkilökohtaisia. Raha.fi:n vertailun muita valtteja ovat:

Monipuolinen lainatarjonta
Kauttamme voit lainaa rahaa monenlaisilla summilla ja takaisinmaksuajoilla. Suurin haettava summa on 70 000 €. Myös yhteishakijan lisääminen onnistuu.

Turvallinen palvelu
Sekä Raha.fi:n että yhteistyökumppaneidemme verkkoliikenteen suojaus pitää huolen siitä, etteivät tietosi päädy vääriin käsiin.

Pelkkä hakemus ei ole sitova
Voit kokeilla lainavertailuamme kaikessa rauhassa nähdäksesi, millaista lainaa sinulle tarjotaan. Et ole vielä sitoutunut ottamaan yhtäkään tarjotuista lainoista.

Löydä sopiva laina vertailusta

Tärkeimmät asiat, joihin lainavertailussa pitää kiinnittää huomiota

Saat lainavertailusta eniten irti silloin, kun tiedät mitä asioita vertailla ja miksi. Kiinnitä huomiota näihin asioihin tunnistaaksesi parhaan lainatarjouksen:

Lainan kuukausierä

Vertailussa huomio kiinnittyy helposti lainan kuukausierän suuruuteen, sillä se on hyvin konkreettinen osa lainaa – tuleehan kuukausierä pian maksettavaksesi, jos otat lainan. Kuukausierä koostuu lainan lyhennyksestä ja korosta. Mitä korkeampi korko on, sitä enemmän maksat kuukausittain. Kuukausierää voi aina pienentää pidentämällä laina-aikaa. Pidempi takaisinmaksuaika tarkoittaa houkuttelevan pieniä takaisinmaksueriä, mutta pitkällä laina-ajalla ehdit maksamaan enemmän korkoa ja muita lainakustannuksia.

Lainan todellinen vuosikorko

Kuukausierää tärkeämpi seikka, johon sinun tulee kiinnittää erityistä huomiota, on lainan vuosikorko. Lainasta voidaan esittää kaksi erillistä korkoa: nimelliskorko ja todellinen vuosikorko. Nimelliskorko on pelkästä lainasummasta kertyvä korkoprosentti, ja todellinen vuosikorko pitää sisällään koron lisäksi myös muut lainakustannukset. Muita kustannuksia voivat olla lainan avausmaksu ja kuukausittaiset tilinhoitomaksut. Tämän vuoksi todellinen vuosikorko on paras mittari eri lainojen hintaa katsoessa.

Aloita lainojen vertailu helposti

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Ei tuloksia.

Valikko