Lainavertailu on paras tapa löytää edullinen laina

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Vertaa 100-70 000 € lainatarjouksia

Aloita valitsemalla 100-70 000 € väliltä summa, josta olet kiinnostunut. Maksuaika voi olla jopa 15 vuotta. Laskuri näyttää sinulle heti arvion mahdollisesta kuukausierästä.

Useita lainatarjouksia

Voit saada tarjouksia usealta rahoituslaitokselta vain yhdellä helpolla hakemuksella. Vertaa lainatarjouksia ja poimi joukosta paras tarjous.

Sopivan lainan saa tilille nopeasti

Jos löydät sopivan lainan tarjousten vertailun päätteeksi, pääset viimeistelemään lainan ottamisen heti netissä. Myönnetty laina on käytössäsi ilman viivytyksiä.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Kannattaako lainavertailu tehdä?

Lainavertailu ennen lainan ottamista kannattaa tehdä aina, jotta löydät edullisimman ja ehdoiltaan sinulle sopivimman lainatarjouksen. Eri rahoittajien lainojen hinnoissa on suuria eroja. Vertailemalla voit onnistua säästämään kymmenistä eurosta useisiin satoihin tai jopa tuhansiin euroihin. Jos et vertaa lainoja, saatat epähuomiossa ottaa kalliin lainan, vaikka edullisempiakin olisi tarjolla.

Lainavertailu ei vie paljoa aikaasi – etenkin jos käännyt vertailupalvelun puoleen. Voit saada useita tarjouksia vain muutamassa minuutissa hakemuksen lähettämisen jälkeen. Vertailu ei siis tee lainaamisesta hidasta.

Raha.fi vertaa lainat puolestasi täysin ilmaiseksi. Pelkkä hakemuksen lähettäminen ei sido sinua vielä vastaanottamaan lainatarjousta. Voit rauhassa katsoa, millaista lainaa sinulle tarjotaan.

Haluamme auttaa sinua löytämään parhaan lainatarjouksen. Sekä vertailu että hakemuksen lähettäminen on helppoa ja nopeaa. Kokeile vaikka heti!

Mitä lainoja kannattaa vertailla?

Lainavertailu kannattaa tehdä kaikille lainoille ja luotoille. Isojen lainojen kohdalla vertailu on ehdottoman tärkeää mutta se kannattaa tehdä myös pienille lainoille. Etenkin pienissä lainoissa korot ja kulut voivat olla korkeita suhteessa lainattuun summaan. Vertailemalla niissä voi säästää useita kymmeniä euroja.

Monella lainojen vertailu tulee mieleen siinä vaiheessa, kun he ovat hakemassa uutta lainaa. Uuden lainan lisäksi vertailu kannattaa tehdä myös jo olemassa oleville lainoille. Voit katsoa, paljonko maksaisit jostain toisesta lainasta, joka on yhtä suuri kuin nykyisen lainasi jäljellä oleva summa. Muista laittaa laina-ajaksi nykyisen lainasi jäljellä oleva laina-aika.

Vertailuissa on yleensä mukana rahoituslaitosten lainat. Sinun kannattaa kuitenkin verrata myös eri pankit ja niiden lainat, jos olet hakemassa perinteistä pankkilainaa. Omasta pankista lainatarjouksen voi yleensä pyytää verkkopankin kautta. Muut pankit voivat vaatia sinulta myös asiakkuutta muiden pankkipalveluiden osalta, jos haluat ottaa niiltä lainaa.

Miten pääset vertailemaan lainatarjouksia?

Lainavertailun käyttäminen on hyvin yksinkertaista. Pääset vertaamaan eri lainoja jo muutamassa minuutissa. Katsotaan nyt, miten Raha.fi:n vertailu toimii:

 1. Päätä haluamasi lainasumma ja takaisinmaksuaika
  Mieti, minkä kokoista lainasummaa olet hakemassa ja millainen laina-aika sopii sinulle. Laskuri näyttää, millaista kuukausierää tulisit suurinpiirtein maksamaan. Tämä helpottaa sopivan laina-ajan valintaa. Suhteuta lainasumma ja laina-aika omiin tuloihisi ja elämäntilanteeseesi.
 2. Täytä loput hakemuksesta
  Lainahakemuksessa kysymme henkilötietojesi lisäksi muutamia oleellisia asioita. Näitä ovat esimerkiksi tiedot tuloistasi, työsuhteestasi, asumismuodostasi ja muista mahdollisista lainoistasi. Vastausten avulla lainanmyöntäjä arvioi luottokelpoisuutesi. Muista olla rehellinen hakemuksessasi.
 3. Käy läpi saamasi lainatarjoukset
  Saat alustavat lainatarjoukset välittömästi hakemuksen lähetettyäsi. Parhaimmillaan saat useita tarjouksia kerralla. Et ole tässä vaiheessa vielä sitoutunut lainan vastaanottamiseen, vaan voit rauhassa käydä läpi sinulle löydetyt tarjoukset ja etsiä niistä parhaan.
 4. Valitse sopiva laina ja nosta rahat itsellesi
  Jos löydät vertailun tuloksena sopivan lainatarjouksen, pääset viimeistelemään lainan ottamisen sitä tarjoavan rahoituslaitoksen kanssa. Hakuprosessi on täysin sähköinen, eli jos sinulta pyydetään liitteitä kuten palkkakuittia, voit lähettää sen nopeasti verkon kautta. Myönnetty laina maksetaan sinulle nopeasti, mikä tarkoittaa rahojen näkymistä tililläsi jo samana päivänä tai maksimissaan 1-2 pankkipäivän sisällä.

Lainavertailun voi tehdä myös täysin itse ilman vertailupalvelun apua. Se vaatii kuitenkin enemmän aikaa ja vaivannäköä. Voit pyytää lainatarjouksen usealta pankilta tai rahoituslaitokselta ja verrata niitä itse keskenään. Lainatarjouksen pyytäminen ei vielä sido lainan ottamiseen. Muista, että tarjouksissa on yleensä jokin aikaraja, jonka jälkeen ne eivät ole enää voimassa. Pyydä siis kaikki haluamasi tarjoukset samaan aikaan, jotta yksikään niistä ei ehdi vanhentua.

Löydä sopiva laina vertailusta

Mihin asioihin sinun tulee kiinnittää huomiota vertaillessa?

Sinun tulee kiinnittää erityistä huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon. Lainasta voidaan esittää kaksi erillistä korkoa: nimelliskorko ja todellinen vuosikorko. Nimelliskorko on pelkästä lainasummasta kertyvä korkoprosentti, ja todellinen vuosikorko pitää sisällään koron lisäksi myös muut lainakustannukset. Muita kustannuksia voivat olla lainan avausmaksu ja kuukausittaiset tilinhoitomaksut. Tämän vuoksi todellinen vuosikorko on paras mittari eri lainojen hintaa katsoessa.

Vertailussa huomio kiinnittyy helposti pelkkään lainan kuukausierän suuruuteen. Kuukausierä koostuu lainan lyhennyksestä ja korosta. Mitä korkeampi korko on, sitä enemmän maksat kuukausittain. Kuukausierää voi aina pienentää pidentämällä laina-aikaa. Pidempi takaisinmaksuaika tarkoittaa houkuttelevan pieniä takaisinmaksueriä, mutta pitkällä laina-ajalla ehdit maksamaan enemmän korkoa ja muita lainakustannuksia.

Jos sinulla on muitakin kuin hintaan liittyviä toiveita lainan suhteen, sinun kannattaa tutustua sopivilta vaikuttavien lainojen ehtoihin tarkemmin. Ehkä haluat mahdollisuuden lyhennysvapaan pitämiseen tai tietyn eräpäivän lyhennykselle. Lainan ehdot kertovat sinulle, onko tämä mahdollista.

Onko olemassa laskuria, jolla eri lainoja voisi verrata?

Jos haluat verrata esimerkiksi koron tai laina-ajan vaikutusta lainan hintaan, voit ottaa avuksesi laskurin. Sen avulla näet, paljonko laina maksaa suurin piirtein valitsemallasi korolla tai laina-ajalla.

Voit käyttää alla olevaa lainalaskuria tähän tarkoitukseen.

Millaisia kokemuksia käyttäjillä on?

Lainavertailuja on tyypillisesti kahdenlaisia, joista toiset ovat hyvin suuntaa antavia ja toiset taas kertovat huomattavasti tarkemmin, mikä laina on juuri sinulle paras. Riippuu hakijan tilanteesta ja toiveista, kumpi vertailuista on paras hänelle. Molemmista löytyy positiivisia ja vähemmän hyviä kokemuksia.

Pintapuoliseen vertailuun kuuluvat eri lainoja listaavat vertailut. Pääset yleensä valitsemaan summan ja laina-ajan, jonka jälkeen näet listan lainapaikoista, jotka tarjoavat haluamaasi summaa toivomallasi laina-ajalla. Lainoista on esitetty kuukausierän suuruus, korko, ikäraja, ja mahdollisesti muutakin hyvin yleistä tietoa. Kuukausierän suuruutta ja lainan korkoa, eli sen todellista hintaa, ei ole räätälöity juuri sinulle. Lainan lopullinen hinta voi olla jotain aivan muuta. Se selviää yleensä vasta sen jälkeen, kun olet täyttänyt hakemuksen ja lainatarjous on tehty tietojesi perusteella.

Joidenkin lainojen kohdalla pintapuolisen vertailun tiedot ovat täysin riittävät: osa lainoista myönnetään kaikille hakijoille samalla korolla. Hakijan omat henkilökohtaiset tiedot, kuten tulot ja velat, eivät vaikuta millään tavoin lainan hintaan. Suuri osa lainoista kuitenkin myönnetään henkilökohtaisella korolla, jonka saat tietää vasta täytettyäsi hakemuksen. Yleinen vertailu lista-muodossa sopiikin sinulle silloin, kun haluat saada karkean kuvan lainojen mahdollisista kustannuksista.

Tarkemmassa lainavertailussa pääset vertailemaan alustavia lainatarjouksia, jotka ovat kohdistettu juuri sinulle. Tässä vertailussa täytät ensin hakemuksen, jossa sinulta kysytään henkilökohtaisia tietoja. Hakemuksen perusteella eri rahoituslaitokset antavat sinulle alustavan lainatarjouksen. Tarjouksia voi tulla useita erilaisia. Pääset vertailemaan niitä keskenään, ja sopivan lainan löytyessä saat lainan siltä istumalta itsellesi. Tarkka vertailu on korvaamaton apu silloin, kun olet tosissasi liikkeellä lainan ottamisen kanssa.

Raha.fi:n lainavertailu kuuluu jälkimmäiseen tarkempaan kategoriaan: saat alustavat henkilökohtaiset lainapäätökset rahoituslaitoksilta heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Jos emme saa sinulle alustavia lainapäätöksiä, emme jätä sinua tyhjin käsin vaan ohjaamme sinut yleisempään lainojen listaukseen, josta voit saada vinkkejä sopivasta lainapaikasta.

Aloita lainojen vertailu helposti vaikka heti! Saat lainatarjoukset vain muutamassa minuutissa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko