Bluestep myöntää asuntolainaa myös silloin, kun muut eivät

Bluestep voi myöntää asuntolainaa myös silloin, kun perinteiset pankit eivät. Täytä asuntolainahakemus vain muutamassa minuutissa.

Bluestep Bank tarjoaa asiakkailleen asuntolainaa sekä vakuudellista kulutusluottoa. Bluestepistä tekee kiinnostavan pankin juuri asuntolaina: se poikkeaa monin tavoin perinteisistä Suomessa tarjottavista asuntolainoista, ja sitä voidaan myöntää myös henkilölle jolla on maksuhäiriömerkintä tai tavallisesta poikkeavat tulot.

Pankki on perustettu Ruotsissa vuonna 2005. Suomeen pankki saapui kesällä 2020.

Kenelle Bluestep myöntää lainaa?

Bluestep palvelee etenkin henkilöitä, joilla on:

  • maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa
  • epäsäännölliset tulot
  • muu kuin vakituinen ja koko-aikainen työsuhde
  • vasta aloittanut yritys
  • paljon lainaa entuudestaan
  • lyhyt taloudellinen historia Suomessa esimerkiksi ulkomailla asumisen vuoksi

Myöskään ikä ei ole este lainan saamiselle: myös eläkeläiset voivat hakea lainaa. Ikä vaikuttaa vain myönnettävän lainan määrään. Luonnollisesti hakijan on kuitenkin oltava täysi-ikäinen.

Myöntääkö pankki asuntolainaa luottotiedottomalle?

Toisin kuin yleensä lainaa hakiessa, Bluestepillä merkintä luottotiedoissa ei ole este lainan saamiselle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki luottotiedottomat saisivat pankilta lainan.

Hakijasta tehdään kokonaisvaltainen arvio. Etenkin hänen kykyään maksaa lainaa takaisin arvioidaan. Luottotiedottomalla on siis oltava tällä hetkellä sekä tulevaisuudessa mahdollisuus lyhentää lainaa ilman ongelmia.

Asuntolainan saaminen myös muista pankeista, kuten esimerkiksi Nordeasta ja OP:stä, on mahdollista maksuhäiriömerkinnästä huolimatta. Merkintä ei tarkoita automaattista lainahakemuksen hylkäystä mutta se vaikuttaa kuitenkin asiakkaan taloustilanteen kokonaisarvioon.

Täytä Bluestepin asuntolainahakemus netissä vain muutamassa minuutissa.

Millaisia kokemuksia asiakkailla on pankista?

Asiakkaiden kokemuksia pankista ei ole vielä paljoa tarjolla, sillä Bluestep on toiminut vasta melko vähän aikaa Suomessa.

Eniten keskustelua on synnyttänyt pankin asuntolainan korkotaso. Se ihmetyttää etenkin niitä henkilöitä, joilla on mahdollisuus saada lainaa useammasta pankista ja vertailla saamiaan tarjouksia. Useasta eri pankista lainatarjouksia saavat eivät kuitenkaan ole Bluestepin keskeistä asiakaskuntaa, vaan pankki keskittyy palvelemaan heitä, joilla on vaikeuksia tai mahdotonta saada lainaa muualta.

Varsinaiset pankin asiakkaat eivät ole jakaneet keskusteluissa negatiivisia asioita pankista. Yleensä henkilöt, joilla on vaikeuksia saada lainaa, ovat tyytyväisiä saadessaan lainatarjouksen.

Vaikka pankin toimintatapa on erilainen kuin monen muun Suomessa toimivan pankin, sen toiminta on täysin Finanssivalvonnan hyväksymää.

Millaista asuntolainaa voi saada?

Asuntolainan hakeminen käy helposti verkossa. Sinun tulee ilmoittaa asunnon hinta. Hinta voi olla 30 000-1 000 000 euroa. Ilmoita myös paikkakunta, jossa asunto sijaitsee tai lisää linkki myynti-ilmoitukseen. Tämän jälkeen täytät tietosi sekä mahdollisen yhteishakijan tiedot. Hakijoiden luottotiedot tarkistetaan, mutta niistä mahdollisesti ilmenevä maksuhäiriömerkintä ei ole este lainan saamiselle.

Laina muistuttaa ruotsalaista asuntolainaa laina-ajan puolesta: lainalle saa jopa 40 vuoden maksuajan. Pitkät laina-ajat ovat yleisiä etenkin Ruotsissa.

Asuntolaina vaatii omarahoitusosuuden, joka on 15 prosenttia. Omarahoitusosuuden voi kattaa omilla säästöillä tai lisävakuudella, joka voi olla asunto-osake tai kiinteistö. 15 prosentin omarahoitusosuus vaaditaan kaikkien pankkien asuntolainoissa.

Mies ja nainen ovat saaneet Bluestepin asuntolainan ilman luottotietoja ja he tutkivat uuden asunnon pohjapiirrustusta
Bluestep mahdollistaa asuntolainan saamisen myös silloin, kun hakijalla ei esimerkiksi ole säännöllisiä tuloja tai hänen luottotietonsa eivät ole kunnossa.

Mikä lainan korko on?

Bluestepin lainojen korko on noin 3-7 prosenttia. Korko koskee sekä asuntolainaa että vakuudellista lainaa. Korko määritellään jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisesti.

Muiden pankkien tyypillinen asuntolainan korko on tällä hetkellä alle 1 prosenttia korkojen ollessa alhaalla. Bluestepin korko on muita pankkeja korkeampi, koska pankki kelpuuttaa asiakkaikseen myös luottotiedottomia sekä henkilöitä, joiden tulot ovat epäsäännölliset. Lainan myöntämiseen liittyvä riski on pankille tämän vuoksi suurempi, jolloin myös lainan korko on luonnollisesti korkeampi.

Korkeakorkoisen lainan voi myöhemmin kilpailuttaa ja vaihtaa edullisempaan, jos oma taloustilanne on parantunut ja lainatarjouksia saa myös muilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta.

Mistä löytyy lainalaskuri, jolla lainan hinnan voi laskea?

Voit arvioida lainan kustannuksia pankin omalla laskurilla. Voit muuttaa laina-aikaa ja korkoa haluamaksesi, jolloin näet paljonko valitsemasi lainasumma tulisi maksamaan kuukaudessa. Lopullinen saamasi lainatarjous voi kuitenkin poiketa laskurin antamista luvuista, sillä tarjous on aina henkilökohtainen.

Millainen Bluestepin vakuudellinen laina on?

Asuntolainan lisäksi pankki tarjoaa myös vakuudellista lainaa. Laina soveltuu esimerkiksi muiden lainojen poismaksuun eli lainojen yhdistämiseen. Sillä voi myös korvata jo olemassa olevan lainan tai sen voi käyttää haluamaansa kulutukseen.

Kulutusluoton vakuudeksi soveltuu asunto, joka sijaitsee pankin hyväksymällä paikkakunnalla. Sopivia paikkakuntia on lähes 40. Vakuudeksi annetun asunnon asuntolaina on siirrettävä Bluestepille. Pankki tekee itse arvion vakuudeksi tarjotun asunnon hinnasta: välittäjän tekemää arviota ei kelpuuteta.

Vakuudellista kulutusluottoa voi hakea 30 000 eurosta ylöspäin. Laina-aika on pisimmillään 40 vuotta.

Hae asuntolainaa tai vakuudellista kulutusluottoa Bluestepiltä. Bluestepiltä voit saada lainaa myös silloin, kun et sitä muualta saa!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko