Edullinen laina pitkällä maksuajalla - maksuaikaa jopa 15 vuotta

Kun valitset sopivaa lainaa ja takaisinmaksuaikaa, mahdollisimman pitkä maksuaika voi vaikuttaa parhaalta valinnalta: onhan lainan kuukausierä sitä pienempi, mitä pidempi maksuaika lainalla on. Luonnollisesti tämä kuulostaa varsin houkuttelevalta, sillä pieni lainanlyhennys ei tee suurta lovea henkilökohtaiseen talouteen kuukausitasolla, ja rahaa jää reilusti käytettäväksi myös muuhun. Pitkä maksuaika ei kuitenkaan ole aina se paras valinta, ja sen kanssa tuleekin olla tarkkana.

Kaikista lainavaihtoehdoista paras valinta on edullinen laina pitkällä maksuajalla. Edullinen laina on luonnollisesti järkevä valinta myös silloin, kun toiveena ei ole pitkä takaisinmaksuaika. Mutta mikä sitten on edullinen laina? Autamme sinua tunnistamaan ja löytämään edullista lainaa pitkällä maksuajalla. Lisäksi käymme läpi muita tärkeitä ominaisuuksia, joita lainalla tulee olla.

Tässä jutussa käymme selkeästi läpi, mitä sinun tulee ottaa huomioon harkitessasi pitkää takaisinmaksuaikaa lainallesi. Noudattamalla näitä vinkkejä uskallat huoletta ottaa lainaa vaikka vuosiksi. Kerromme sinulle myös, miten löydät vaivattomasti edullisen lainan, jolla on reilusti maksuaikaa. Pääset myös halutessasi hakemaan lainaa jopa 15 vuoden maksuajalla!


Voit hakea edullista lainaa pitkällä maksuajalla vaikka heti helpolla nettihakemuksellamme. Voit saada useita eri tarjouksia, joista pääset valitseamaan parhaan. Hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen eivät sido sinua ottamaaan lainaa, joten voit rauhassa kokeilla ja katso, millaisia tarjouksia saat kauttamme.

Hae edullista lainaa pitkällä maksuajalla

Milloin pitkä maksuaika on kannattaa valita ja mistä sopivan lainan löytää?

Näin tunnistat ja löydät edullisen lainan, jolle voit huoletta ottaa pitkänkin maksuajan.

Edullinen korko

Kaikista tärkein asia silloin, kun otat lainan pitkällä maksuajalla, on kiinnittää huomiota lainan korkoon: sen tulisi olla mahdollisimman edullinen. Esimerkiksi Raha.fi:n kautta lainaa hakiessa voit tällä hetkellä saada edullista lainaa parhaimmillaan vain 4,5 % korolla. Lainan ollessa vakuudeton, sen korko voi joskus olla korkea – haluaahan lainanantaja varmistua siitä, että se ei menetä suuria summia siinä tapauksessa, jos lainaa ei jostain syystä maksetakaan kokonaisuudessaan takaisin. Mitä suurempi laina on, sitä edullisempi sen korko yleensä on. Pienillä pikavippi-tyyppisillä lainoilla on yleensä iso korko, ja niitä ei kannata ottaa pitkäksi ajaksi. Koron lisäksi sinun tulee huomioida lainan todellinen vuosikorko, joka pitää sisällään myös muut kulut, joita käymme läpi seuraavaksi.

Pienet hoitokulut

Lainan hoitokulut ovat helposti huomiotta jäävä menoerä, vaikka ne voivat olla jopa kymmeniä euroja kuukausittain. Hoitokulut ovat välttämätön paha, mutta niiden suuruudessa on huomattavaa vaihtelua eri lainojen välillä. Hoitokuluja voivat olla esimerkiksi tilinhoitomaksut, laskutuslisät, nostokulut, maksuhuomautukset, eräpäivän siirrot, ym. toimenpiteitä vaativat tehtävät. Yksittäin nämä hoitokulut voivat olla muutaman euron luokkaa, mutta yhdessä ja joka kuukausi laskutettuna ne tekevät jo sievoisen summan maksettavaa varsinaisen lainan ja koron päälle. Katso siis, että kyseessä on myös hoitokulujen osalta edullinen laina. Pitkällä maksuajalla ei kannata ottaa sellaista lainaa, jonka hoitokulut ovat isot joka kuukausi. Kun katsot lainan todellista vuosikorkoa, sinulle selviää hyvin, paljonko laina tulee maksamaan “ylimääräistä” vuositasolla.

Joustava takaisinmaksu

Tärkeä ominaisuus, joka sinun tulee tarkistaa lainaehdoista ennen lainan hyväksyntää, on mahdollisuus maksaa laina takaisin suunniteltua nopeammin. Tämä on tärkeää sen takia, että et halua “jäädä jumiin” lainaan yhtään sen pidemmäksi aikaa, kuin on tarpeellista. Kuvittele tilanne, jossa olet ottanut lainan viideksi vuodeksi. Rahatilanteesi kuitenkin muuttuu positiivisesti, ja voisit maksaa lainan kerralla pois jo kahden vuoden kuluttua. Jos lainasi ei ole takaisinmaksultaan joustava, joudut maksamaan vielä kolme vuotta lyhennyksen lisäksi korkoa ja muita kuluja täysin turhaan. Onneksi nykyään useimmat lainanmyöntäjät mahdollistavat lainan takaisinmaksun alkuperäistä sopimusta nopeammassa aikataulussa, ja maksuaikataulun muutoksesta ei yleensä koidu sinulle yhtään ylimääräisiä kuluja.

Löydä kilpailuttamalla

Mistä sitten löydät edullista lainaa pitkällä maksuajalla? Parhaan käsityksen siitä, onko laina edullinen, kallis, vai jotakin siltä väliltä, saat vertaamalla lainaa muihin samantyyppisiin lainoihin. Yksinään korkeakorkoinen ja kallis laina voi näyttää hyvältä vaihtoehdolta, jos et tiedä paremmasta. Suosittelemmekin vahvasti, että kilpailutat lainan tai ainakin selaat lainavertailuja. Kilpailutus tekee edullisen lainan löytämisestä helppoa ja nopeaa: valitset lainasumman sekä pitkän maksuajan ja täytät hakemuksen. Hakemuksesi lähetetään useaan eri lainapalveluun, ja voit saada jokaisesta alustavan tarjouksen. Kilpailutuksen tuloksena sinulla on siis edessäsi parhaimmillaan useita henkilökohtaisia lainatarjouksia, joita vertaamalla näet selvästi, mikä lainoista on edullinen ja mikä ei. Kilpailutuksessa saamasta tarjouksesta on enää lyhyt matka siihen, että laina on tililläsi.

Hae lainaa jopa 15 vuoden maksuajalla

Hae nyt

Miten valitset sopivan pitkän maksuajan?

Huomioi nämä, kun valitset takaisinmaksuajan lainallesi. Voi myös olla, että saamassasi lainatarjouksessa on hieman eri maksuaika, kuin toivoit. Useimmiten maksuaika on kuitenkin valitsemasi tai hyvin lähellä sitä.

Rahaa jää sopivasta muuhunkin

Sopivan pitkä maksuaika on sellainen, että laina lyhenee reippaalla vauhdilla ja sinulle jää silti rahaa myös muuhun elämiseen. Laina-aika on liian lyhyt, jos rahasi ovat vähissä lyhennyksen maksun jälkeen, ja tunnet tarvetta ottaa lisää lainaa selvitäksesi kaikista menoista. Lainan takaisinmaksua ei kannata pitkittää vain sen vuoksi, että haluat käyttää rahasi mieluummin johonkin muuhun kuin lainan lyhentämiseen. Velka kannattaa maksaa pois niin nopeasti kuin mahdollista ilman, että se kiristää budjettisi äärimmilleen ja aiheuttaa taloudellisia vaikeuksia.

Käytä maalaisjärkeä

Takaisinmaksuajan valinnassa selviää pitkälle jo ihan maalaisjärjellä. Pientä lainaa ei kannata ottaa useiksi vuosiksi: esimerkiksi 1000 euron lainaa ei ole järkevää ottaa 10 vuodeksi, jos halutessasi pystyisit maksamaan sen huomattavasti nopeammin takaisin. Iso laina, esimerkiksi 10 000 euron laina, on jo järkevää ottaa 10 vuoden ajaksi. Jokaisella meistä on tietenkin omat kriteerimme sille, mikä on iso ja mikä pieni laina. Joku voi maksaa 1000 euroa takaisin jo parissa kuukaudessa, ja toinen tarvitsee siihen pari vuotta.

Huomioi joustava takaisinmaksu

Olet toivottavasti valinnut lainan, joka on takaisinmaksun osalta joustava. Sinulla on siis mahdollisuus maksaa laina takaisin suunniteltua ripeämmin. Tämä kannattaa ottaa huomioon, kun valitset maksuaikaa: mieluummin valitset hieman pidemmän ajan kuin liian lyhyen. Lainan voi erittäin todennäköisesti maksaa takaisin nopeammin ilman lisäkuluja, mutta laina-ajan pidentäminen ei yleensä onnistu ilmaiseksi, jos ollenkaan. Älä siis yliarvioi omaa maksukykyäsi, vaan ole mahdollisimman realistinen.

Kokeile laskurilla

Jos epäröit sopivan maksuajan valinnan kanssa, kokeile eri vaihtoehtoja. Esimerkiksi meidän lainahakemuksessamme oleva laskurimme näyttää kuukausierän suuruuden jo ennen kuin lähetät koko hakemuksen. Voit siis kokeilla monta kertaa, kuinka eripituiset maksuajat vaikuttavat lainan kuukausierän suuruuteen. Laskurimme tosin näyttää arvion kuukausierän suuruudesta eikä lopullista, todellista summaa. Ennen hakemuksen lähettämistä ja lainatarjouksen saamista tarkkaa kuukausierää on mahdotonta sanoa tarkasti, sillä siihen vaikuttavat niin lainanmyöntäjän ehdot kuin sinun henkilökohtaiset tietosikin. Saat laskurilla kuitenkin hyvän kuvan siitä, missä summissa suurinpiirtein liikutaan.

Kuka saa lainaa pitkällä maksuajalla?

Lainan myöntämiseen vaikuttavat monet hakijan perustietoihin ja talouteen liittyvät seikat, ja myöntämiskriteerit vaihtelevat paljon eri rahoituspalveluiden kesken. Seuraavat hakijan ominaisuudet ovat kuitenkin yleispäteviä.

Riittävät tulot

Sinulla täytyy olla sen verran tuloja verojen jälkeen, että saat maksettua lainan kuukausierän helposti ja sinulle jää vielä rahaa muuhunkin.

Luottotiedot kunnossa

Erityisen tärkeää on, että luottotietosi ovat kunnossa. Jos niissä on merkintä, sinulle ei käytännössä voida myöntää lainaa.

Asuinpaikka Suomessa

Lainaa ei myönnetä ulkomaille, joten sinun vakituisen osoitteesi tulee olla Suomessa. Lisäksi laina myönnetään vain täysi-ikäisille.

Usein kysytyt kysymykset vastauksineen

Onko sinulla mielessäsi kysymyksiä liittyen lainoihin pitkillä maksuajoilla? Tästä löydät muutamia yleisimpiä kysymyksiä vastauksineen. Löydät tarkempia tietoja lainaehdoista, joihin pääset tutustumaan saatuasi lainatarjouksen.

Raha.fi:n kautta hakemalla voit saada lainaa jopa 15 vuodeksi.

Voit saada kauttamme lainaa noin 500 eurosta alkaen aina 50 000 euroon asti.

Kaikki lainat ovat täysin vakuudettomia.

Kun täytät lainahakemuksen, sinulle pyritään myöntämään juuri hakemasi summa lainaa. Joskus voi kuitenkin olla, että sinulle tarjotaan hieman hakemaasi pienempi lainasumma.

Hakemuksessa kysytään vain lainan myöntämisen kannalta oleellisia tietoja, ja sen täyttämiseen menee vain muutama minuutti. Tietojasi käsitellään luottamuksellisesti, ja hakemus on suojattu SSL-salauksella. Hakemuksessa kysytään mm.:

  • Perustietosi kuten nimi ja ikä
  • Tietoja liittyen työpaikkaasi ja tuloihisi
  • Tietoja liittyen asumismuotoosi ja asumiskustannuksiin
  • Tietoja muista mahdollisista lainoistasi ja niiden suuruudesta

Saat alustavat lainatarjoukset hyvin pian hakemuksen lähettämisen jälkeen. Tutustuttuasi tarjouksiin ja valittuasi parhaan lainan, pääset viimeistelemään ko. lainan hakemuksen. Jos sinulta kysytään todistuksia esimerkiksi tuloistasi, pystyt liittämään ne hakemukseesi täysin sähköisesti. Hyväksytty laina on useimmiten hakijan tilillä jo samana päivänä.

Tutustu myös muihin lainatuotteisiin

Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme:

Halpa laina

Halpa laina

Älä maksa turhaan liikaa lainasta. Halvin laina löytyy netistä näillä ohjeilla.

Lue lisää
Lainaa ilman vakuuksia

Lainaa ilman vakuuksia

Vakuudeton laina on helppo hakea. Voit saada isonkin lainan edullisesti ilman vakuuksia tai takaajia.

Lue lisää
Lainaa ilman korkoa

Lainaa ilman korkoa

Tiesitkö, että voit saada lainaa täysin ilman korkoa ja kuluja? Näin se tapahtuu.

Lue lisää