Eroon pikavippikierteestä ja veloista näillä keinoilla

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Lainat yhdistämällä säästät

Usea samaan aikaan avoin pikavippi tulee kalliiksi pitkällä aikavälillä. Yhdistämällä ne yhden ja saman lainan alle säästät lainakustannuksissa.

Nopeasti eroon veloista

Saat alustavan lainapäätöksen välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Ilmainen hakemus

Raha.fi:n hakemus on ilmainen eikä se velvoita sinua mihinkään. Voit saada yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Pikavippikierre tulee yleensä huomaamatta ja salakavalasti. Monilla on negatiivisia pikavippi-kokemuksia, kun lainaa on tullut otettua liikaa. Eräs tapa päästä veloista on hakea järjestelylainaa, jolla maksetaan kaikki avoimet lainasi pois yhdellä kertaa. Näin sinun tarvitsee maksaa ainoastaan yhtä lainaa pois kuukaudessa. Jos et halua ottaa enää yhtäkään lainaa, kerromme tässä jutussa myös muista käytännöllisistä keinoista, joilla voit vähentää velkojesi määrää.

Myös lainalla voi päästä eroon veloista

Saatat yllättyä kuullessasi, että voit päästä eroon useista veloista tai pikavippikierteestä ottamalla lainan. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikä tahansa laina, vaan muiden velkojen pois maksamiseen tarkoitettu järjestely- tai yhdistelylaina. Tarkoituksena on, että uusi laina on huomattavasti edullisempi.

Päällekkäiset pikavipit ja muut pienlainat tulevat pitkällä aikavälillä kalliiksi yksinkertaisesti siitä syystä, että silloin maksat monesta lainasta korkoa ja kuluja samaan aikaan. Pienillä lainoilla on usein myös korkeat korot ja sivukulut: etenkin ennen vuoden 2019 korkokattoa otettuissa lainoissa saattaa olla todella kallis korko.

Pikavippien maksaminen pois esimerkiksi järjestelylainalla on järkevää, koska silloin lyhennät ainoastaan yhtä lainaa kuukaudessa ja maksat ainoastaan yhdestä lainasta korkoa sekä muita mahdollisia lainanhoitokuluja. Monesti isommalle lainalle saat huomattavasti pienemmän koron kuin mitä pikavipeillä ja muilla pienlainoilla on. Kun pääset eroon useista lainoista, on oman talouden hallinta ja suunnittelu helpompaa jo siinäkin mielessä, että silloin sinulla on kuukaudessa ainoastaan yksi lainanlyhennys muistettavana.

Tee lainavertailu järjestelylainalle

Myös järjestelylaina kannattaa kilpailuttaa. Se on hyvä tapa saada edullisin ja juuri sinun tarpeisiisi sopivin laina. Eri lainanmyöntäjien lainoissa on eroavaisuuksia niin laina-ajan ja palvelumaksujen kuin lainaehtojenkin suhteen. Ennen lainan ottamista olisikin hyvä päästä tutustumaan mahdollisimman monen eri lainantarjoajan lainaan. Esimerkiksi Raha.fi:n hakemuksella voit hakea lainan lainojen yhdistämiseen. Saat kauttamme tarjouksia eri rahoituslaitoksilta. Tarjouksia voi tulla useita ja voit vertailla niitä ennen sopivan lainan hyväksymistä.

Hae 100-70 000 € vakuudetonta lainaa muiden lainojen poismaksuun Raha.fi:n kautta. Valitse lainan syyksi lainojen yhdistäminen ja anna tiedot niistä lainoista, jotka haluat maksaa pois. Saat parhaimmillaan jopa useita tarjouksia heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Muita keinoja päästä eroon pikavipeistä

Jos lainojen yhdistäminen ei tunnu sinusta sopivalta ajatukselta tai se ei ole sinulle muuten mahdollista, voit päästä vipeistä eroon myös muilla keinoin. Tässä toimivia vinkkejä oman taloustilanteen haltuun ottamiseen.

Vinkit miten päästä pikavippikierteestä eroon

Miten päästä eroon pikavippikierteestä lopullisesti?

Kun olet viimein päässyt eroon pikavippikierteestä, haluat tietenkin varmistaa ettei tilanne pääse uusiutumaan. Tämä vaatii muutoksia elämäntyylissäsi ja toimintatavoissasi. Ne eivät kuitenkaan ole suuria, joten tartu niihin ennakkoluulottomasti. Seuraavien neljän kohdan avulla voit varmistua taloustilanteesi vakaudesta ja siitä, että pikavipin ottaminen ei ole enää relevanttia sinulle.

1. Ole tietoinen tuloistasi ja menoistasi

Sinun on tärkeää olla tietoinen siitä, paljonko kuukaudessa rahaa on käytettävissä ja mihin kaikkeen sitä menee. Hyvä vinkki on laskea kaikki talouden tulot yhteen. Vähennä tästä summasta kaikki välttämättömät menot, kuten asumiskustannukset, laskut sekä ruokakulut. Jos rahaa jää jäljelle paljon, kannattaa harkita ainakin osan laittamista säästöön pahan päivän varalle.

2. Pienennä kulutustasi

Kun olet kartalla omista tuloistasi ja menoistasi, on aika kiinnittää enemmän huomiota menopuoleen. Omien kulujen karsiminen on tärkeässä roolissa, kun tavoitteena on päästä eroon pikavipeistä. Tietenkään et voi karsia kaikkia kulujasi, ja joskus on myös osattava hemmotella itseään. Omaa kulutusta kannattaa kuitenkin arvioida kriittisesti. Ovatko kaikki menot välttämättömiä ja voiko ne mahdollisesti korvata jollain halvemmalla?

3. Älä ota uusia turhia lainoja

Luonnollisesti uusia pikavippejä tai muita lainoja ei kannata ottaa ennen kuin kaikki aiemmat lainat on maksettu asianmukaisesti takaisin. Sinun kannattaa miettiä tarkkaan, mitä aiot lainarahalla rahoittaa. Hetken mielijohteesta tehtyjä hankintoja voi olla ikävä maksaa jälkeenpäin takaisin.

4. Hae apua maksuvaikeuksissa

Jos sinulle tulee ongelmia minkä tahansa lainan tai laskun maksamisen kanssa, ole yhteydessä lainanmyöntäjään. Voit esimerkiksi sopia uuden takaisinmaksusuunnittelman tekemistä tai pitää lyhennesvapaan kuukauden, jonka aikana ei tarvitse maksaa kuukausilyhennyksiä. Näin vältyt pikavippikierteeltä, jossa joudut ottamaan lainaa selvitäksesi muista lainoista.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko