Joustoluotto: hae kätevä joustava laina helposti netistä

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

100-70 000 € luottoa ilman vakuuksia

Hae haluamasi summa vakuudetonta lainaa arjen menoihin jopa 15 vuoden maksuajalla. Sinä päätät, mihin rahat käytät!

Saat lainatarjoukset heti

Hakemuksen täyttämiseen menee vain muutama minuutti. Saat lainatarjoukset heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Edullinen korko alkaen 4,5 %

Kaikki lainat ovat uuden korkokaton alaisia eli entistä edullisempia. Voit saada lainan alkaen vain 4,5 % korolla.

Todellinen vuosikorko määräytyy henkilökohtaisesti ja vaihtelee 4,5-30,6 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 10 000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,50 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,6 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %. Aikavälillä 1.1.-30.9.2021 tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 10,0 %.

Joustoluotto on kätevä lainaratkaisu monenlaisiin arkipäivän menoihin. Nimensä mukaisesti se on joustava: sinulle avataan luottotili, jolta voit nostaa lainaa useammassa erässä. Kun olet maksanut käyttämäsi lainan takaisin, saat sen yleensä uudestaan käyttöösi automaattisesti. Voit siis nostaa lisää lainaa helposti ilman uusia hakemuksia. Käytännössä joustoluotto toimii siis kuten luottokortti. Pidät sillä taloudessasi aina kätevää pelivaraa mukana.

Miten joustoluotto toimii?

Yhä useampi pieni laina on muuttunut viime vuosina joustoluotoksi. Monille lainanhakijoille tämä on ollut tervetullut muutos, sillä joustoluotolta lainan nostaminen on erittäin ketterää. Osalle joustoluotto taas on hieman vieras lainamuoto. Jos et täysin tunne joustoluoton ideaa, selvennämme sen sinulle nyt lyhyesti.

Joustoluotot ovat hyvin pitkälti samanlaisia lainoja kuin kerralla tilille siirretyt kertalainatkin. Seuraavat seikat kuitenkin erottavat joustoluotot muista lainoista:

→ Saat joustoluotollesi luottorajan, joka voi olla suurempi kuin alunperin hakemasi lainasumma.

→ Voit nostaa osissa haluamasi summan verran lainaa joustoluotoltasi. Koko summaa ei ole pakko käyttää.

→ Laina on uudestaan käytettävissäsi, kun olet maksanut sitä takaisin.

→ Joustoluotto on jatkuva laina, eli voit nostaa lainan uudestaan vaikka olisit maksanut koko summan takaisin.

→ Maksat korkoa vain luotolta nostamastasi lainasta.

Tyypillinen 1000-4000 € luottoraja
Tyypillisesti joustoluotto on luottorajaltaan 1000-4000 €. Yleisin luottoraja on tällä hetkellä 2000 €. Joustoluottoa on kuitenkin mahdollista saada jopa kymmeniä tuhansia euroja ilman vakuuksia tai takaajia. Jos haet esimerkiksi 500 € lainaa, sinulle voidaan myöntää 3000 € joustoluotto. Luotto antaa siis mahdollisuuden suurempiin nostoihin, mutta sitä ei ole pakko hyödyntää kokonaisuudessaan.

Nopeat nostot omalle tilille puhelimella
Joustoluottoa voi nostaa omalle tilille netissä tai nopeasti omalla puhelimella. Monet rahoituslaitokset tarjoavat sovelluksen, jonka kautta voit nostaa luottoa itsellesi minuuteissa. Yleensä rahat näkyvät tilillä hetkessä, mutta joskus nostetut rahat voivat olla käytössä vasta seuraavana päivänä. Sinun kannattaa katsoa lainan tiedoisa, kuinka nopeasti nosto näkyy sinun pankkisi tilillä. Jos tilisi on jossakin suuressa pankissa, nosto näkyy yleensä heti.

Takaisinmaksu osissa joka kuukausi
Joustoluoton voi maksaa takaisin kerralla tai sitä voi lyhentää kuukausittain. Lyhentäminen on samankaltaista kuin luottokorttilaskun maksaminen: takaisin tulisi maksaa joka kuukausi vähintään minimilyhennyksen verran tai halutessaan enemmän. Suunniteltua nopeampi takaisinmaksu on aina mahdollista. Lyhennysvapaiden pitäminen pystytään myös usein järjestämään.

Joustoluottoa voi nostaa puhelimella

Löydä paras joustoluotto vertailun avulla netistä

Joustoluotto löytyy monen netissä toimivan rahoituslaitoksen valikoimasta. Monet pankit, kuten Nordea, OP, Danske Bank, S-Pankki ja Aktia, tarjoavat asiakkailleen joustoluottoa. Joustoluoton hakeminen onnistuu nopeiten netissä. Verkossa tehty hakemus käsitellään yleensä samantien, ja saat alustavan tiedon hakemuksen hyväksymisestä heti. Joskus sinulta voidaan pyytää liitteitä hakemustasi täydentämään, mutta liitteidenkin lähettäminen sujuu nopeasti verkossa. Joustoluottoa voi hakea suoraan sitä tarjoavalta rahoituslaitokselta, omalta pankilta jos sellainen pankilla on tarjota, tai lainatarjouksia useilta eri rahoituslaitoksilta hakevan palvelun avulla. Jälkimmäisiin lukeutuu mm. Raha.fi.

Joustoluotto, niin kuin kaikki muutkin lainat, on fiksuinta valita vertailun avulla. Joustoluotot ovat päällisin puolin melko samantyyppisiä: lainasummat ja laina-ajat sekä luoton toimintaperiaate nostojen osalta eivät lähes ollenkaan eri rahoituslaitosten kesken. Suurin ero piileekin joustoluoton kuluissa. Vertailemalla joustoluottojen todellista vuosikorkoa saat käsityksen lainan todellisesta hinnasta. Myös muiden ominaisuuksien, kuten vaikkapa maksuvapaan pidossa, on toki erilaisuuksia. Jos olet kiinnostunut lainan näistä ominaisuuksista, niitäkin kannattaa vertailla.

Raha.fi:ssä hakeminen onnistuu nopeasti sähköisellä hakemuksellamme, jossa kysytään vain luoton myöntämisen kannalta oleellisia tietoja. Hakemuksessa on mukana lainalaskuri, joka antaa sinulle kuvan kuukausierän suuruudesta valitsemasi luottosumman ja laina-ajan mukaisesti. Hakemuksen voi täyttää verkossa mihin vuorokauden aikaan hyvänsä ja alustavat lainatarjoukset saat välittömästi. Tarjoukset haetaan suurelta määrältä rahoituslaitoksia, joten kaikki tarjoukset eivät välttämättä ole juuri joustoluottoja, mutta se selviää tarjouksen tiedoissa.

Täytä hakemus ja haemme sinulle lainatarjoukset heti eri rahoituslaitoksilta. Voit saada tarjouksia niin joustoluotoista kuin kertalainoistakin.

Kokemuksia joustoluotoista: kätevä varakassa vai jatkuva riesa?

Joustoluottoja, joita kutsutaan myös limiittilainoiksi, on ollut markkoinoilla jo usean vuoden ajan. Asiakkaille on ehtinyt kertyä paljon kokemuksia lainojen käytöstä. Yleisesti ottaen asiakkaat ovat pitäneet lainan jatkuvasta luonteesta, sillä se mahdollistaa uuden lainan ottamisen tarpeen mukaan ilman uuden hakemuksen tekemistä. Toisille tämä ominaisuus taas on negatiivinen: lainaa tulee joskus otettua tarpeettomasti, sillä sitä saa nostettua niin helposti. Lainaa ottaessa on hyvä miettiä kumpaan ryhmään itse kuuluu: käytätkö lainaa vain todelliseen tarpeeseen vai kulutatko kaiken, minkä saat?

Joustoluoton jatkuvuus on hyvä ominaisuus – jos sen vain muistaa. Luotto tulee yleensä lopettaa erillisellä ilmoituksella, mikä voi helposti unohtua. Jos lainaa ei muista lopettaa mutta sitä ei kuitenkaan käytä, siitä voidaan silti periä joitakin kuluja, kuten tilinhoitomaksua. Joustoluottoa ottaessa tämä asia on hyvä pitää mielessä, ettei myöhemmin tule ikävää yllätystä.

Vielä jokin aika sitten joustoluotot, niin kuin muutkin vakuudettomat pikalainat, saivat paljon negatiivista palautetta korkeista hinnoistaan. Nostokulut olivat useita prosentteja nostetusta summasta, vuosikorko oli huikea, ja kaikesta mahdollisesta laskutettiin useita euroja. Tänä päivänä korkeat hinnat ovat historiaa. Kaikki vakuudettomat lainat kokivat perustavanlaatuisen muutoksen vuonna 2019, kun lainojen korkoa ja kuluja rajoitettiin lailla. Lainasta saa nykyään periä korkeintaan 150 € sivukuluja vuodessa ja korko saa olla enintään 20 %. Joustoluottojen kulut putosivat huikeasti, ja moni joustoluotto ei enää peri edes nostokuluja. Edullisemmat hinnat koskevat vain luottoja, jotka on otettu vuoden 2019 muutoksen jälkeen. Jos sinulla on tätä vanhempi joustoluotto, sen hinnat eivät todennäköisesti ole näin edulliset. Vanha laina kannattaakin vaihtaa nyt uuteen: hae uusi laina, jolla voit maksaa vanhan lainan kokonaisuudessaan pois.

Myönnetäänkö joustoluottoja helposti?

Todella monet joustoluotot ovat pieniä, 1000 €, 2000 € tai 3000 € suuruisia lainoja. Pienet lainat ovat myös kaikista suosituimpia lainoja, eli niitä haetaan eniten. Tämä tarkoittaa sitä, että hakijoita on hyvin monenlaisia. Rahoituslaitokset pyrkivätkin huomioimaan monenlaiset hakijat lainatuotteillaan.

Saako joustoluottoja sitten muita lainoja helpommin, jos ne kerran ovat melko pieniä ja hakijakunta on kirjava? Periaattessa joustoluoton myöntäminen tapahtuu samoilla ehdoilla kuin muidenkin lainojen myöntäminen. Myönteiseen lainapäätökseen vaadittavat seikat vaihtelevat rahoituslaitosten kesken, mutta tietyt perusasiat hakijalla on oltava kunnossa. Näihin lukeutuvat mm. seuraavat seikat:

  • Luottotiedot. Vakuudetonta luottoa ei myönnetä luottotiedottomalle, joten maksuhäiriömerkintä on este lainan saamiselle. Harva lainapaikka myöntää lainan edes takaajan tai vakuuksien kanssa, jos luottotieoja ei ole.
  • Täysi-ikäisyys. 18 vuotta on minimivaatimus lainan saamiselle. Ikärajat vaihtelevat rahoituslaitosten kesken. Yläikärajakin voi lainalla olla, mutta se on yleensä 75-80 vuoden tienoilla.
  • Riittävät tulot. Hakijalla täytyy olla jonkinlaisia tuloja, jotta hänen takaisinmaksukykyynsä voidaan luottaa. Kuukausittaisten tulojen ei tarvitse olla kovin korkeat, jos haettava laina on pieni. Tulot voivat olla palkkana saatuja tuloja tai joitakin muita tuloja. Joustoluottoa voidaan myöntää työssäkäyvän lisäksi myös opiskelijalle tai työttömällekin.
Joustoluotoista on paljon erilaisia kokemuksia

Löydä halvin joustoluotto – Hae nyt

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko