Mistä rahaa heti? Vinkit rahan saamiseen nopeasti

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Maksuton hakemus

Oheisella hakulomakkeella haet lainatarjouksia täysin ilmaiseksi. Itse hakemus ei sido sinua vielä mihinkään.

Monenlaista lainaa

Lainaa löydät monilla eri summilla ja ehdoilla. Näin varmistat sopivan rahoituksen juuri sinun tilanteeseen.

Edullinen korko

Haemme sinulle parhaan mahdollisen lainatarjouksen alkaen jopa 4,5 % korolla.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Mistä rahaa pikaisesti vuokrarästeihin, ruokaan, laskuihin tai muihin menoihin? Joskus eteen tulee tilanteita, jolloin rahaa ei yksinkertaisesti ole ja silloin äkillinen meno voi tuntua maailmanlopulta. On kuitenkin olemassa liuta erilaisia keinoja, joilla rahaa voi saada nopeallakin aikataululla. Olemme koonneet tähän artikkeliin joukon vaihtoehtoja: miten tienata pieniä sivutuloja tai hakea lainaa heti. Katso löydätkö näistä sinulle sopivan tavan toimia, kun rahantarve yllättää.

Myy, vuokraa tai panttaa omaisuuttasi

Tarpeettoman omaisuuden myyminen on helppo tapa ansaita ylimääräistä rahaa. Usein kotoa löytyykin pienen mietinnän jälkeen paljon sellaista tavaraa, jolle itsellä ei ole enää käyttöä. Tienaa rahaa kotoa käsin myymällä tarpeettomaksi jäänyt omaisuus vaikkapa Tori.fi:ssä tai Facebookin ryhmissä tai markkinapaikalla.

Myös tavaran vuokraaminen netin kautta on yleistymässä kovaa vauhtia. Etenkin työkalujen, lastentarvikkeiden ja urheiluvälineiden vuokraaminen on suosittua. Omia tavaroitaan voi vuokrata esimerkiksi Kuinoma-palvelussa.

Panttilainaamoa voi kokeilla, jos omistaa arvokasta tavaraa, josta ei halua lopullisesti luopua. Panttaamalla esineitä voit saada lainaa muutamasta kympistä kymmeniin tuhansiin euroihin.

Rahan ansaitseminen netissä

Tänä päivänä sinun on helppo tienata rahaa netissä hyödyntämällä omaa osaamistasi. Verkosta löytyy useita palveluita, joissa voit tarjota osaamistasi esimerkiksi freelancer-pohjalta. Sinulla ei tarvitse olla omaa yritystä, vaan voit käyttää palkkion saamiseen laskutuspalveluja. Pienistä projekteista voit saada palkkion nopealla aikataululla kuin suuremmista ja enemmän aikaa vievistä töistä, jos niistä ei makseta ennakkomaksua.

Monia kuitenkin kiinnostaa rahan tienaaminen netissä helposti ilman varsinaista töiden tekoa. Pieniä summia on mahdollista saada esimerkiksi kyselyihin vastaamalla.

Näin voit ansaita rahaa netissä

Laina on selkeä ratkaisu äkilliseen rahantarpeeseen

Kun omat rahat eivät riitä, on lainan ottaminen yksi selkeä vaihtoehto. Lainaa saa monenlaisilla summilla, joten siitä voi olla apua hyvinkin erilaisiin tilanteisiin. Lainojen kulut ja ehdot vaihtelevat paljon, joten kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja ennen valinnan tekemistä. Esimerkiksi Raha.fi:n kautta lainaa hakemalla voit saada useita tarjouksia toivomastasi summasta eri rahoituslaitoksilta. Tarjousten vertaileminen ja sopivan lainan valitseminen on helppoa.

Vakuudeton laina tai pikaluotto on helppo ratkaisu

Monet pankit ja rahoituslaitokset myöntävät lainan lähes heti hakemuksen hyväksymisen jälkeen. Hakemuksen voi tehdä ja lähettää verkossa liitteineen, eikä vakuuksia tai takaajia tarvitse esittää. Lainan saamisen nopeus riippuu hieman lainasummasta: suuren lainasumman kohdalla lainan saamisessa voi mennä muutamia päiviä.

Pikaluotoista on paljon varoittavia tarinoita ja negatiivisia mielikuvia, mutta oikein käytettyinä ne ovat näppärä ratkaisu. Vippien korotkin ovat nykyään matalat, sillä niitä säätelee uusi korkokatto. Kun teet hintavertailun ennen pikavipin ottamista ja maksat lainan maksaa ajallaan takaisin, ei siitä kerry sinulle yllättäviä suuria kuluja.

Luottokortin käyttäminen

Jos omistat luottokortin, voit käyttää sitä lainan tavoin. Voit suorittaa maksun suoraan kortilla tai siirtää siltä omalle tilillesi rahaa. Luottokorttiin voi myös pyytää luottorajan korotusta.

Jos et omista vielä luottokorttia, voit hakea sellaisen itsellesi joko pankista tai suoraan verkosta. Myös luottokortteja kannattaa vertailla samaan tapaan kuin lainoja.

Lainaaminen tuttavilta

Rahan lainaaminen vanhemmilta tai kavereilta voi olla yksi vaihtoehto. Pienen summan kohdalla kaverilta lainaaminen voi vielä olla hyvä ajatus mutta isoista summista puhuttaessa tätä vaihtoehtoa kannattaa harkita tarkkaan: toisin kuin rahoituslaitoksilta lainatessa, tuttavien välistä velkaa sitoo harvoin mikään sopimus. Jos teille tulee epäselvyyksiä lainasta, tuttavuutenne voi olla vaarassa.

Hae lainaa kätevästi Raha.fi:n hakemuksen avulla. Parhaimmillaan saat monta tarjousta ja alustavan lainapäätöksen välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Maksuvaikeuksiin voi saada apua ja helpotusta

Jos rahantarpeesi johtuu siitä, että sinulla on maksuja erääntymässä tai jo rästissä, voit saada apua tilanteeseen yllättävälläkin tavalla.

Pyydä eräpäivän siirtoa
Jos sinulla on lasku erääntymässä mutta et pysty maksamaan sitä, voit pyytää laskuttajalta eräpäivän siirtämistä. Tämä kannattaa aina tehdä, sillä siirto voi olla mahdollinen. Jos sen sijaan jätät laskun vain maksamatta, seuraukset voivat olla kauaskantoiset ja negatiiviset.

Ota lyhennysvapaata lainasta
Usein lainanottajalla on mahdollisuus esimerkiksi yhteen tai useampaan lyhennys- tai maksuvapaaseen kuukauteen. Lyhennysvapaata kannattaa hakea mahdollisimman hyvissä ajoin, sillä se ei ala heti samana päivänä.

Hae yhdistelmälainaa
Jos sinulla on useampi velka, sinun kannattaa harkita lainojen yhdistämistä. Tällöin maksat vain yhden lainan korkoa ja kuluja kuukausittain usean eri lainan sijasta.

Ota yhteys Takuusäätiöön
Takuusäätiö tarjoaa ilmaista neuvontaa niin velka-asioissa. Takuusäätiöltä on mahdollista saada lainatakausta tilanteessa, jossa sinulla ei ole luottotietoja.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko