Käyttöluotolla rahoitat arkea: näin haet helpon käyttölainan

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Helppo hakea

Täyttämällä oheisen hakulomakkeen saat kerralla usean pankin ja rahoituslaitoksen lainatarjoukset.

Ei vakuuksia tai takaajia

Kaikki palvelumme kautta löytyvät lainat saat ilman vakuuksia tai takaajia mutta kuitenkin edullisella korolla alkaen 4,5 %.

Rahat nopeasti

Saat alustavan lainapäätöksen heti hakemuksen lähetettyäsi ja rahat käyttöösi usein vielä saman päivän aikana.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Puhuttaessa käyttöluotosta tai käyttölainasta viitataan erilaisiin lainatuotteisiin, mutta yleisesti sillä tarkoitetaan kulutustarpeeseen myönnettävää pientä tai keskikokoista luottoa. Käyttöluotto voi olla joko kerralla nostettava laina tai jatkuva luottotili, jolta nostat rahaa silloin kun sitä tarvitset. 

Näin haet käyttöluottoa netistä

Lainan hakeminen tapahtuu kaikista kätevimmin netissä. Hakuprosessi on yksinkertainen ja saat rahat tilillesi nopeasti. Hakeminen tapahtuu Raha.fi:ssä pääpiirteissään seuraavalla tavalla:

1. Täytä lainahakemus
Voit päättää hakemuksessa itse paljonko käyttölainaa haluat ja millä maksuajalla. Laskuri auttaa sinua sopivan summan ja ajan valinnassa. Hakemus on nopea täyttää ja sinulta mahdolliset pyydetyt liitteet saat lähetettyä kätevästi sähköisesti suoraan lainaa tarjoavalle pankille. Raha.fi:ssä saat lainatarjouksia usealta eri lainanmyöntäjältä vain yhdellä hakemuksella. Sinun ei siis tarvitse hakea erikseen eri pankkien tarjouksia. Lainahakemuksen täyttäminen on täysin maksutonta ja se ei sido sinua lainan ottamiseen.

2. Tutustu luottotarjouksiin
Saat tarjoukset heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Käy ne lävitse ja vertaile lainojen hintoja. Käy luottotarjousten ehdot läpi huolella ja varmista, että ymmärrät ne ennen kuin haet lainaa.

3. Ota luotto käyttöön
Useissa tapauksissa saat luoton käyttöösi vielä saman päivän aikana. Parhaimmillaan voit saada rahat tilillesi jo minuuteissa lainan hyväksymisestä.

Hae käyttöluottoa kätevästi Raha.fi:n hakemuksen avulla. Parhaimmillaan saat monta tarjousta ja alustavan lainapäätöksen välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Hyvä tietää käyttöluotosta ja käyttölainasta

Tutustutaan nyt hieman tarkemmin siihen, millainen käyttöluotto tai käyttölaina sinun on mahdollista saada.

Monenlaisia luottoja

Pankit ja rahoituspalvelut tarjoavat kulutukseen tarkoitettuja käyttöluottoja sekä kertalainana että joustavana luottotilinä. Lainoja myös markkinoidaan monilla eri nimillä. Näitä ovat esimerkiksi Nordea Käyttöluotto ja joustoluotto. Älä siis anna lainan nimen hämätä ja ole avoimin mielin, vaikka sinulle tarjottaisiin lainaa, jonka nimi on jokin muu kuin käyttöluotto tai käyttölaina. Voit hakea käyttölainaa netissä toimivilta rahoituslaitoksilta tai sitten suoraan tutuilta pankeilta kuten Danske, OP, Aktia ym.

Käyttöluoton kulut

Käyttöluottoon sisältyy korot ja lainanhoitokulut, joiden sisältö vaihtelee riippuen pankista tai rahoituslaitoksesta. Lisäkustannuksiin kuuluu tyypillisesti avausmaksu, tilinhoitomaksut ja joustavassa luotossa mahdollisesti nostopalkkiot. Lainojen kulut ovat nykyään hyvin maltilliset, sillä niille on asetettu laissa rajoituksia.

Tyypillinen käyttöluotto

Käyttöluotolla rahoitetaan erilaisia arjen hankintoja. Tämä voi olla uusi jääkaappi, remontti tai esimerkiksi lomamatka. Haettu lainasumma vaihtelee tavallisesti muutamasta sadasta eurosta muutamaan tuhanteen, mutta luottoa saa myös suuremmille summille. Maksuaika on tavallisesti 1-10 vuotta. Raha.fi:n hakemuksessa voit valita maksuajaksi pisimmillään 15 vuotta.

Takaisinmaksuongelmat

Jos sinulle tulee ongelmia lainan takaisinmaksussa, ole yhteyksissä lainanmyöntäjään mahdollisimman pian. Lainaehtoihin kuuluu usein mahdollisuus maksuvapaaseen kuukauteen tai kuukausiin sekä laskun eräpäivän siirtoon. Maksuvapaan aikana lainasta yleensä maksetaan kuitenkin korkoa. Lainanantajasi kertoo sinulle sopivista vaihtoehdoista.

Käyttölainan voi hakea helposti netistä

Kuka voi hakea käyttöluottoa?

Käyttöluoton hakijan on täytettävä seuraavat ehdot:

Luottotiedot kunnossa
Lainaa voidaan myöntää vain henkilölle, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Täysi-ikäinen
Sinun on oltava vähintään 18-vuotias voidaksesi hakea käyttöluottoa.

Vakituiset tulot
Hakijalta vaaditaan yleensä säännöllisiä tuloja varmistamaan maksukyky.

Usein kysyttyä

Olemme koonneet tähän yleisimmät kysymykset koskien käyttölainaa.

Haluatko nopeasti lainatarjouksen 100-70 000 € vakuudettomasta lainasta tai luotosta? Täytä hakemus ja saat tarjoukset heti.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko