Lainaa eläkeläiselle: lainanhaku eläkkeellä onnistuu näin

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Lainaa 100-70 000 €

Voit hakea kauttamme yksin tai yhteishakijan kanssa jopa 100-70 000 € vakuudetonta lainaa.

Useita lainatarjouksia

Pyydämme sinulle lainatarjouksen usealta eri rahoituslaitokselta. Voit valita rauhassa parhaan tarjoukasen.

Edullinen korko

Kaikki kauttamme haettavat lainat ovat uuden korkolain mukaisia. Voit saada lainalle parhaimmillaan 4,5 % koron.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Rahantarve voi yllättää kenet tahansa ikään ja elämäntilanteeseen katsomatta. Omien rahojen loppuessa tai ollessa tiukoilla moni hakee lainaa. Lainan myöntämiseksi pankit ja rahoituslaitokset vaativat hakijalta tietynlaista taloudellista tilannetta ja vakaita tuloja. Mutta entä jos on eläkkeellä ja palkkatuloja ei siten ole? Voiko silloin saada lainaa?

Eläkkeellä oleminen ei ole este lainan saamiselle. Katsotaan nyt tarkemmin, miten lainanhaku onnistuu silloin, kun työelämä säännöllisine palkkoineen on jo takanapäin.

Myönnetäänkö pikavippi eläkeläiselle? Entä yhdistelylaina?

Eläkeläinen voi hakea samoja lainoja kuin työelämässä olevatkin. Yksikään lainamuoto ei ole itsessään poissuljettu eläkeisiltä. Eläkeläinen voi siis hakea kulutusluottoa, pikavippiä, autolainaa, remonttilainaa tai lainojen yhdistämiseen yhdistelylainaa. Nämä kaikki lainat on mahdollista saada täysin vakuudettomina etenkin netistä hakiessa.

Lainan muotoa tärkeämässä asemassa on itse hakijan taloudellinen kokonaistilanne.

Mitkä asiat vaikuttavat luottopäätöksen, jos hakija on eläkkeellä?

Eläkeläisen luottopäätökseen vaikuttavat hyvin pitkälti samat asiat kuin muidenkin hakijoiden kohdalla. Erityisen tärkeää on, että eläkkeen suuruus on hyvässä suhteessa haettuun lainasummaan. Kovin pienellä eläkkeellä ei ole mahdollista saada suurta lainaa, sillä rahojen on riitettävä muuhunkin kuin vain lainan takaisinmaksuun. Eläketulojen lisäksi lainan myöntäjää kiinnostaa kuukausittaiset menot.

Toinen tärkeä seikka on hakijan talouden tilanne: onko hänellä paljon muuta velkaa ja miten hän on hoitanut talouttaan? Jos sinulla on useita avoimia lainoja, ne huomioidaan lainapäätöstä tehdessä. Jos olet ollut taloudellisissa vaikeuksissa ja sinulla on maksuhäiriömerkintä, lainaa ei voida myöntää.

Tyylikäs eläkeläis nainen täyttää lainahakemusta pikavippiä varten

Eläkeläisen ikä vaikuttaa lainan maksuaikaan

Lainanmyöntäjät eivät mielellään myönnä iäkkäälle eläkeläiselle lainaa yhtä pitkällä maksuajalla kuin nuoremmille hakijoille. Rahoituslaitoksella voi olla ehtona, että lainan hakijan ikä ja laina-aika yhteenlaskettuna eivät saa ylittää tiettyä vuosimäärää. Rajana voi olla esimerkiksi 85 vuotta. Tällöin 75-vuotias lainanhakija ei voisi saada lainaa 12 vuodeksi, koska yhteenlaskettu vuosimäärä olisi 87 vuotta. Laina-ajan ollessa 10 vuotta, lainan saaminen onnistuisi (75 vuotta + 10 vuotta = 85 vuotta).

Laina-aikaan liittyvistä rajoitteista johtuen eritoten pikavipit voivat sopia hyvin eläkeläisten käyttöön. Pienemmät, muutaman kymmenen tai sadan euron vipit maksetaan takaisin yleensä alle kuukaudessa ja hieman isommatkin tyypillisesti alle vuodessa. Pikavippien korkotaso on nykyään huomattavasti muutamien vuosien takaista matalampi.

Lainan hakeminen onnistuu parhaiten verkossa

Lainaa on helpointa hakea verkossa niitä tarjoavilta yrityksiltä. Tämä onnistuu joko suoraan rahoittajan sivustoilta tai sitten lainapalveluiden kuten Raha.fi:n kautta sivun yläosassa olevalla lomakkeella. Kilpailutamme hakemuksesi yhteistyökumppaneillamme ja haemme sinulle parhaan tarjouksen.

Hakuprosessimme on helppo ja nopea:

  1. Täytä lainahakemus: Pyydämme sinua täyttämään henkilötietosi lisäksi esimerkiksi tiedot tuloistasi, asumismuodostasi ja muista veloistasi. Pelkkä hakemuksen lähettäminen ei sido sinua ottamaan vippiä.
  2. Käy läpi saamasi tarjoukset: Hakemuksen lähetettyäsi saat alustavat lainatarjoukset välittömästi. Koska teemme yhteistyötä useiden pankkien ja rahoituslaitosten kanssa, voit saada yhdellä hakemuksella usean lainatarjouksen.
  3. Lähetä lopullinen lainapyyntö: Löydettyäsi parhaan luottotarjouksen voit lähettää lopullisen lainapyynnön lainanmyöntäjälle. Mahdolliset liitteet saat lähetettyä sähköisesti. Näitä voivat olla eläkepäätös ja veroilmoituksen lisäosa.
  4. Rahojen käyttöönotto: Hyväksytyn luottopäätöksen jälkeen rahat siirtyvät käyttöösi mahdollisimman pian. Rahojen siirron nopeuteen vaikuttavat esimerkiksi pankkiyhteytesi, hakemuksen lähettämisen kellonaika ja mahdolliset pyhäpäivät.

Lainan hakeminen Raha.fi:n kautta on täysin ilmaista ja et ole sidottu lainan ottamiseen, vaikka täyttäisit hakemuksemme.

Täytä lainahakemus nyt ja saat alustavat lainatarjoukset välittömästi. Voit hakea 100-70 000 € täysin ilman vakuuksia.

Yleisiä kysymyksiä koskien lainan hakemista eläkkeellä

Jäikö mieleesi vielä jokin kysymys, johon et saanut vastausta jutustamme? Olemme koonneet tähän vastaukset yleisiin kysymyksiin koskien lainan ja pikavipin hakemista eläkeläisenä.

► Onko sillä väliä, minkä takia olen eläkkeellä?
Ei ole. Voit hakea lainaa olit sitten vanhuus- tai sairaseläkkeellä. Tärkeintä on takaisinmaksukykysi.

► Kuinka vanha eläkeläinen voi hakea lainaa? 
Rahoituslaitoksilla on kaikilla omat ikärajansa. Yläikäraja vaihtelee yleensä 70-75 vuoden välillä, mutta osa yrityksistä myöntää lainaa myös tätä vanhemmille hakijoille.

► Millaisia pikavippejä ja lainoja on? 
Pikavippejä ja lainoja myönnetään sekä perinteisinä kertalainoina että luottotileinä, joilta nostetaan rahaa aina niin halutessa.

► Paljonko rahaa eläkeläinen voi saada hakiessaan pikavippiä?
Tyypillinen pikavippi on noin 100-1000 €, kun taas pikaluottotilien luottoraja on yleensä noin 2000 €.

► Mitä kaikkea pikavippihakemuksessa vaaditaan?
Tarvitset verkkopankkitunnukset ja joissain tapauksissa liitteiksi eläkepäätöksesi tai kopion veroilmoituksesi lisäosasta.

► Onko minulla pakko olla verkkopankkitunnukset?
Verkkopankkitunnukset tarvitaan henkilöllisyytesi varmistamiseen. Saat tunnukset omasta pankistasi. Toinen vaihtoehto on mobiilivarmenne, jota voit hakea matkapuhelinoperaattoriltasi.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko