Pikalaina maksetaan tilille jopa muutamassa minuutissa

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Löydä edullinen laina

Haemme sinulle lainatarjoukset eri rahoituslaitoksilta. Kätevän palvelun ansiosta sinun on helppo löytää sopiva laina. Hakemuksen täyttäminen vie ainoastaan muutaman minuutin.

Rahat heti tilille

Rahat on mahdollista saada tilille parhaimmillaan muutaman minuutin kuluttua hakemuksen hyväksymisestä. Yleensä laina maksetaan jo samana päivänä.

Löydä myös uudet lainapaikat

Lisäämme valikoimaamme säännöllisesti uusia rahoituslaitoksia. Yhdellä hakemuksella tavoitat useat eri lainapaikat yhdellä kertaa.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Mikä on pikalaina?

Pikalaina on laina, joka myönnetään ja maksetaan hakijalle nopeasti – jopa minuuteissa tai samana päivänä, kun hakemus on tehty. Sillä tarkoitetaan yleisesti kaikkia nopeasti saatavia vakuudettomia lainoja, joita lainamarkkinoilla on tarjolla. Tyypillisesti se on summaltaan alle 2000 euroa mutta lainasumma voi olla useita tuhansia euroja.

Saako sen heti tilille?

Pikalainat ovat tunnettuja siitä, että rahat ovat hakijan käytettävissä monesti jo minuuteissa lainan myöntämisen jälkeen. Laina maksetaan hakijan tilille joko heti samana päivänä, kun se on haettu ja myönnetty, tai viimeistään muutaman arkipäivän sisällä.

Rahojen saaminen heti on varminta arkipäivisin. Osa rahoituslaitoksista tarjoaa erillistä pikasiirtopalvelua, joka lupaa rahojen maksun hakijalle viikonloppuisin jopa sunnuntaina.

Yöllä lainaa ei saa, jollei kyseessä ole nosto jo myönnetyltä joustoluotolta. Laki määrää, että uusia lainoja ei voida maksaa hakijoille illalla kello 23.00 jälkeen. Lainan saaminen on mahdollista vasta seuraavana aamuna kello 7.00 eteenpäin.

Sillä missä pankissa hakijan tili on, voi olla vaikutusta rahojen siirron aikatauluun. Maksun kestossa on eroja eri pankkien välillä. Sinun kannattaa tutustua lainan ehtoihin ja tarkempaan kuvaukseen, jos rahojen tulee olla sinulla hyvin pian tiettyyn ajankohtaan mennessä. Ehdoissa ja kuvauksessa usein mainitaan, mikäli jonkin tietyn pankin kohdalla siirrossa kestää normaalia kauemmin.

Millaisia pikalainat ovat ominaisuuksiltaan?

Netistä haettavat pikalainat saa lähes poikkeuksetta ilman vakuuksia. Muilta ominaisuuksiltaan laina on seuraavanlainen:

 • Lainasummat lähtevät 50 eurosta ja suurimmat summat ovat jopa 70 000 euroa
 • Laina myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia
 • Nimelliskorko on enintään 20 %
 • Ilman kuluja tai korkoa myönnettäviä lainoja ei ole enää tarjolla
 • Laina-aika on yhdestä kuukaudesta 15 vuoteen riippuen lainasummasta
 • Hakeminen tapahtuu kokonaan netissä
 • Lainapäätöksen saa lähes heti hakemuksen toimittamisen jälkeen
 • Lainehdot ovat yleensä joustavat: lainalle voi saada tarvittaessa maksuvapaata tai laskun eräpäivää voi siirtää
 • Lainan voi maksaa takaisin alkuperäistä maksusuunnitelmaa nopeammin

Lainat voidaan myös jakaa ominaisuuksiltaan kahteen erilaiseen lainamuotoon: joustavaan lainaan ja kertalainaan.

 • Joustava laina soveltuu parhaiten tilanteisiin, joissa sinulla ei ole tarkkaan tiedossa mitä hankintoja tulevaisuudessa tulet tekemään lainarahalla. Joustavassa lainassa sinulle avataan luottotili, johon määritellään luottoraja. Se on usein 2000-5000 euroa mutta myös suurempiakin luottorajoja on olemassa. Voit nostaa tililtä rahaa sen verran kuin haluat silloin kun rahaa tarvitset. Nosto tapahtuu joko verkossa tai esimerkiksi tekstiviestillä. Lainan takaisinmaksu hoituu kuukausittain sen mukaan kuinka paljon lainaa olet nostanut. Voit nostaa takaisin maksamasi summan aina uudelleen, sillä laina on jatkuva kuten luottokortti.
 • Kiinteän kertalainan ottaessasi saat hakemasi lainasumman tilillesi kokonaisuudessaan yhdellä kertaa. Lainan takaisin maksaminen tapahtuu joko kerralla tai useammassa erässä riippuen lainasummasta. Kerralla kokonaan tilille tuleva laina sopii parhaiten tilanteeseen, jossa lainan käyttökohde ja siihen tarvittava lainasumma on tarkoin selvillä. Se voi olla esimerkiksi uusi televisio, remontti tai vaikka lomamatka.

Mistä laina kannattaa hakea?

Pikalainaa voi hakea niihin erikoistuneista rahoituslaitoksista tai perinteisistä pankeista. Hakeminen onnistuu helposti netissä. Hakemuksen täyttäminen vie korkeintaan kymmenisen minuuttia. Hakija saa lainapäätöksen yleensä välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Ennen kuin rahat maksetaan, hakijan tulee tunnistautua verkkopankkitunnuksilla. Pankkitunnusten käyttö tekee hakemisesta erittäin turvallista.

Lainapäätös voidaan tehdä ilman liitteitä. Jos liitteitä kuten palkkakuittia tarvitaan, sen toimittaminen tapahtuu nopeasti sähköisesti. Liitteet eivät itsessään hidasta lainanhakuprosessia.

Pankit voivat vaatia hakijalta pankin asiakkuutta, jotta laina voidaan myöntää. Perinteisistä pankeista esimerkiksi POP Pankilta löytyy POP Pikalaina, jota voidaan myöntää myös muille kuin pankin omille asiakkaille.

Tehokas tapa hakea vakuudetonta ja nopeaa lainaa on käyttää lainojen kilpailutukseen ja vertailuun erikoistunutta palvelua, joihin Raha.fi lukeutuu. Sinulle haetaan yhden hakemuksen perusteella lainatarjoukset usealta rahoituslaitokselta. Parhaassa tapauksessa saat useita myönteisiä lainapäätöksiä, joista voit valita sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon. Kaikki tämä vaatii vain muutaman minuutin panostuksen hakemuksen täyttämiseen.

Raha.fi:n avulla löydät sopivan pikalainan. Haemme sinulle tarjoukset eri pikalainapaikoilta heti.

Onko ulkomailta hakeminen järkevää?

Osa hakijoista haluaisi ottaa lainan ulkomailta, jos hakeminen kotimaisista lainapaikoista on ollut haastavaa tai tuloksetonta. Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa, sillä hakija ei voi varmistua lainan luotettavuudesta.

Lainaehdot sekä kulut voivat olla täysin erilaiset, mihin Suomessa tarjottavissa lainoissa on totuttu. Korkoa ja muita kuluja eivät säätele Suomen lait. Myös hakemisen turvallisuuden kanssa voi ilmetä ongelmia. Jos haet ulkomailta tuntemattomasta lainapaikasta, et voi olla varma saatko lainkaan rahoja ja mihin antamasi tiedot päätyvät.

Kuka voi täyttää hakemuksen?

Pikalainaa voi hakea hyvin monenlaiset hakijat. Ihan kaikille sitä ei kuitenkaan voida myöntää. Katsotaan nyt tarkemmin, mitä hakijalta yleensä vaaditaan:

Ikäraja. Vähimmäisikäraja lainan saamiseksi on 18 vuotta. Monissa lainapaikoissa alaikäraja on noin 20-24 vuotta.

Riittävät tulot. Hakijalla on oltava sellaiset tulot, että hänelle jää menojen jälkeen riittävästi rahaa takaisinmaksuun. Osa lainapaikoista vaatii, että tulojen on oltava palkkatuloja eli hakijan olisi oltava työssäkäyvä. Toisille lainapaikoille kelpaa myös työttömän, eläkeläisen, opiskelijan tai muun etuuksia saavan henkilön tulot. Täysin ilman tuloja lainaa ei ole mahdollista saada.

Ei maksuhäiriömerkintää. Lainaa on lähes mahdotonta saada netistä ilman vakuuksia, jos hakijalla ei ole luottotietoja. Jos löydät netistä lainapaikan, joka lupaa lainan myös luottotiedottomalle, tutustu paikkaan tarkasti. Suosi Suomen Finanssivalvonnan hyväksymiä lainapaikkoja, jotta tiedät lainapaikan olevan turvallinen.

Yhteishakijan kanssa hakeminen on mahdollista monessa lainapaikassa, kuten esimerkiksi Raha.fi:ssä. Myös pikalainan hakeminen yritykselle onnistuu joko perinteisen yrityslainan muodossa tai yrittäjän hakiessa sitä itse omissa nimissään.

Pikalainan ottanut nainen koiran kanssa laiturilla
Pikalainaa voidaan myöntää hyvin monenlaisille hakijoille, joiden luottotiedot ovat kunnossa

Kuinka pitkällä maksuajalla lainan voi saada?

Pikalaina on tyypillisesti melko pieni laina, jolloin myös sen maksuaika on lyhyt. Laina-aika on yleensä suhteessa lainattuun summaan.

 • Pieniä, satojen eurojen lainasummia saa muutaman kuukauden maksuajalla. Esimerkiksi 100 euron lainan voi saada 1 kk tai 6 kk maksuajalla, mutta sitä ei saa vuodeksi
 • Tuhannen euron lainoja saa jo vuoden tai parin laina-ajalla
 • Muutaman tuhannen euron lainoja ja sitä suurempia lainoja saa jopa 10 vuoden maksuajalla

Jos lainasi on joustava, sen maksuaika voi olla erittäin pitkä, jos nostat itsellesi aina uuden summan lainaa. Myös joustavissa lainoissa laina-aika on kuitenkin rajattu, jos et nosta lainaa lisää. Sinun on lyhennettävä joka kuukausi vähintään tietty prosentti avointa lainasummaa – tai summan ollessa alle tietyn määrän, se on maksettava kokonaan pois. Et siis voi lainata joustavaltakaan lainalta 100 euroa vuodeksi. Todennäköisempi maksuaika olisi yhdestä kahteen kuukautta.

Kuinka usein markkinoille tulee uusi lainatuote?

Pikalainatuotteita on tarjolla paljon, mutta markkinoille tulee nykyään täysin uusia lainatuotteita melko harvoin. Viime vuosien kulutusluottojen korkoja rajoittaneet lakimuutokset ovat hiljentäneet markkinoita.

Uusia lainavaihtoehtoja löytää joko itse etsimällä netistä tai hakemalla lainaa sellaisten palveluiden avulla, mitkä hakevat tarjouksia monelta eri lainapaikalta kerralla. Raha.fi:n ja muiden vastaavien palveluiden kautta voit saada tarjouksen sinulle ennestään tuntemattomalta rahoituslaitokselta.

Sinulla voi olla useita syitä, miksi sinua kiinnostavat juuri uudet pikalainapaikat. Ehkä olet hakenut lainaa tuloksetta jo monesta paikasta. Sinulla saattaa olla jo useasta eri paikasta otettua velkaa, ja tarvitset nyt lisää lainaa. Monet lainapaikat eivät myönnä lisää lainaa ennen kuin edellinen on maksettu takaisin.

Tässä muutamia vinkkejä, jotka sinun on hyvä muistaa täysin uutta pikalainapaikkaa etsiessäsi:

 • Jos huomaat tarvitsevasi uuden lainan usein, sinun olisi hyvä harkita joustavan lainan ottamista. Tällöin voit nostaa rahaa aina tarvittaessa luottorajasi puitteissa. Jo nostettua luottoa ei tarvitse maksaa takaisin ennen seuraavan noston tekemistä. Kertalainoissa uuden lainan ottaminen on usein mahdollista sitten, kun on maksanut aiemman lainan pois.
 • Uutta lainaa ei koskaan suositella ottamaan vanhojen lainojen poismaksuun. Jos tarvitset lainaa, jotta selviät lainojen lyhennyksistä, ongelmaa tulisi ratkoa muulla tavalla kuin ottamalla lisää velkaa. Yksi mahdollisuus helpottaa tilannetta on yhdistää lainat yhdeksi.

Hae pikalainaa haluamallasi summalla jo tänään. Voit saada useita lainatarjouksia vain yhdellä hakemuksella.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko