Lainojen yhdistäminen onnistuu kätevästi myös netissä

Lainojen yhdistäminen on jatkuvasti suosiotaan kasvattava tapa pienentää lainakustannuksia ja maksaa lainat nopeammin pois. Yhdistämisen tuloksena sinulle jää enemmän rahaa säästöön ja käytettäväksi elämiseen. Sinun kannattaa harkita sitä, jos sinulla on useampi kuin yksi laina tai luotto. Kerromme nyt sinulle, miten sinä voit yhdistää lainasi ja mitä hyötyä yhdistämisestä voi sinulle olla.

Lainojen yhdistämisessä kaksi tai useampi laina yhdistetään yhdeksi lainaksi. Lainojen yhdistäminen toimii käytännössä niin, että sinulle myönnetään uusi laina, joka vastaa suuruudeltaan kaikkia nykyisiä lainojasi yhteenlaskettuna. Tällä uudella lainalla maksat vanhat lainasi pois. Yhdistämisen jälkeen sinulle jää vain yksi laina, jota lyhennät joka kuukausi. Yksi iso laina on huomattavasti fiksumpi vaihtoehto kuin useiden pienten lainojen pitäminen.

Jos sinulla on useita lainoja, maksat jokaisesta lainastasi joka kuukausi lainanhoitokuluja sekä korkoa, joka on pienissä lainoissa usein korkea. Voi olla, että lyhennyksesi koostuvat suurilta osin koroista ja kuluista. Tällöin ne eivät lyhennä varsinaista lainasummaasi, vaan menevät suoraan lainanmyöntäjän taskuun. Jos haluat säästyä useiden eri lainakulujen maksamiselta ja keskittyä nopeampaan lainan poismaksuun, sinun kannattaa yhdistää lainat.


Lainojen yhdistäminen on mahdollista ja kannattavaa, oli sinulla sitten kaksi tai kymmenen lainaa, luottokorttia, osamaksua, vippiä, tai muunlaista lainarahaa. Voit hakea 100-60 000 € lainojen yhdistämistä helpolla hakemuksellamme, joka ei vielä sido sinua lainan ottamiseen. Voit rauhassa katsoa, minkälaista yhdistelylainaa saat kauttamme.

Yhdistä lainat

Näin lainojen yhdistäminen tapahtuu

Yhdistelylaina on hyvin yleinen laina. Monien rahoituslaitosten ja pankkien valikoimaan kuuluu lainojen yhdistäminen: Nordea, OP, Danske Bank ja S-Pankki kaikki tarjoavat sitä asiakkailleen. Lainojen yhdistäminen on myös erittäin vaivaton prosessi, kun haet siihen sopivan lainan meidän avullamme helpolla verkkohakemuksella.

Paljonko haluat yhdistää lainoja?

Aloita lainojen yhdistäminen kartoittamalla nykyinen tilanteesi:

  • paljonko sinulla on lainaa yhteensä tällä hetkellä?
  • Minkälaisia korkoja ja kuluja maksat niistä kuukausittain?
  • Valitse haettavaksi lainasummaksi nykyisten lainojen yhteenlaskettu määrä.

Voit hakea verkossa lainojen yhdistämistä aina 60 000 euroon asti. Esimerkiksi asuntolainaa ei kannata ottaa mukaan yhdistämiseen, vaan se on järkevintä tehdä kulutusluotoille.

Valitse paras yhdistelylaina

Lainojen yhdistely perustuu siihen, että vaihdat kalliit lainasi yhteen edulisempaan lainaan. Siksi onkin tärkeää pyytää lainatarjouksia eri rahoituslaitoksilta, jotta voit verrata niitä keskenään ja löydät halvimman lainan.

Fiksuinta on hakea lainojen yhdistämistä sellaisten palveluiden kautta kuin Raha.fi: haemme sinulle lainatarjoukset eri rahoituslaitoksilta ja siihen riittää vain yksi hakemus. Säästämme siis aikaasi, koska et joudu lähettämään useita hakemuksia saadaksesi useamman kuin yhden lainatarjouksen.

Lainaa lainojen yhdistämiseen – huomio tämä!

Voit hakea omasta pankista lainaa lainojen yhdistämiseen mutta yhtä lailla se onnistuu verkossa toimivien rahoituspalveluiden avulla. Osa pankeista ja rahoituspalveluista tarjoaa selkeästi yhdistelylaina- tai järjestelylaina-nimistä lainojen yhdistämiseen sopivaa lainaa, mutta kaikilta pankeilta sitä ei löydy selkeästi tuotevalikoimasta. Kaikissa pankeissa on kuitenkin mahdollista tehdä lainojen yhdistäminen : Säästöpankki, Santander, Raha.fi:n valikoimassa olevat rahoituslaitokset ym. pankit myöntävät yhdistelylainaa, kunhan huomioit seuraavan seikan: valitse hakemuksessa lainan ottamisen syyksi lainojen poismaksu tai vastaava syy . Silloin lainanmyöntäjä tietää, että et aio ottaa uutta lainaa vanhojen lainojesi jatkoksi vaan velkamääräsi pysyy samana. Sinulle voidaan näin myöntää isokin laina, vaikka sinulla on velkaa jo entuudestaan.

Maksa vanhat lainat pois heti

Verkossa hakiessasi alustava lainatarjous tulee sinulle välittömästi lainahakemuksen lähettämisen jälkeen. Lopullinen lainan myöntäminen tapahtuu sekin nopeasti. Yleensä laina maksetaan tilillesi jo samana päivänä. Tämän jälkeen pääset maksamaan vanhat lainasi heti pois. Jos sinulla on joustoluottoja, muista myös lakkauttaa lainasopimus kirjallisesti. Joustoluotot eivät yleensä pääty automaattisesti, vaikka maksaisit koko lainasumman pois.

Aloita lainojen yhdistäminen nyt

Täytä hakemus

Positiivisia kokemuksia lainojen yhdistämisestä

Lainojen yhdistämisestä on saatu paljon positiivisia kokemuksia. Suurin hyöty lainojen yhdistämisestä on hakijalle, jolla on useita kalliita pikavippejä. Yhdistämällä lainasi saavutat yleensä seuraavat hyödyt:

Lainan kulujen pienentäminen

Lainojen yhdistämisen suurin etu piilee lainakuluissa säästämisessä. Kun maksat lainakuluja vain yhdestä lainasta usean lainan sijaan, kuukausitasolla säästämäsi summa voi olla useista kymmenistä euroista jopa satoihin euroihin.

Yhdistelylainaksi tulee valita sellainen laina, jonka korko on pienempi kuin aikaisempien lainojen. Niin yleensä automaattisesti onkin, sillä pienissä lainoissa on suuri korko ja isoissa, kuten yhdistelylainoissa, on pienempi korko.

Lainan lyhentäminen nopeammin

Ennen lainojen yhdistämistä olet ehkä lyhentänyt lainojasi vaaditulla minimisummalla. Tällöin suurin osa lyhennyksestä on todennäköisesti koostunut pääasiassa korosta sekä lainanhoitokuluista. Lainat eivät ole pienentyneet juuri lainkaan, vaikka olet maksanut niitä takaisin pitkään.

Voit lyhentää uutta yhdistelylainaasi samalla summalla kuin ennenkin lyhensit lainoja, mutta nyt summasta yhä suurempi osa menee varsinaisen lainasumman lyhentämiseen. Laina lyhenee nopeammin, mikä tarkoittaa myös sitä, että maksamasi korkosumma pienenee jatkuvasti.

Enemmän rahaa muihin menoihin tai säästöön

Voit jatkaa lainan lyhentämistä samalla summalla kuin ennen yhdistämistä. Monet lainansa yhdistäneet kuitenkin käyttävät yhdistelylainansa lyhentämiseen hieman pienemmän summan kuukausittain, jolloin heillä jää rahaa käytettäväksi myös muihin menoihin tai vaikkapa säästöön laitettavaksi.

Niin kuin edellä kerroimme, lainakulujen ollessa pienet varsinainen lainasumma pienenee nopeasti, vaikka lyhentäisitkin uutta lainaa hieman pienemmällä summalla joka kuukausi.

Taloudellinen tilanne näyttää paremmalta

Kun sinulla on vain yksi laina useiden kalliiden pikavippien tai muiden kulutusluottojen sijasta, taloudellinen tilanteesi näyttää huomattavasti paremmalta niin omissa kuin muidenkin silmissä. Monet saavat yhdistämisen tuloksena omiin raha-asioihinsa huomattavaa selkeyttä. Yksi laina on huomattavasti helpompi hoidettava ja se ei aiheuta stressiä. Raha-asioiden selkeytyminen voi parantaa elämänlaatua huomattavasti.

Lisäksi taloutesi tilanne ja käyttäytymisesi raha-asioissa vaikuttaa lainanmyöntäjien silmissä paremmalta, mikä helpottaa lainan saantia jatkossa, jos tulet sitä tarvitsemaan.

Kenelle lainojen yhdistäminen voidaan tehdä?

Lainojen yhdistäminen voidaan tehdä kaikille, jolla on useampi kuin yksi laina. Lisäksi seuraavien lainan myöntämiseen liittyvien perusasioiden tulee olla kunnossa.

Vähintään 18-vuotias

Lainan hakijalta vaaditaan luonnollisesti vähintään 18-vuoden ikää. Kaikki lainapaikat eivät myönnä lainaa lainojen yhdistämiseen 18v, 19v tai 20v hakijoille. Raha.fi:n hakemuksen voivat täyttää kaikki yli 18-vuotiaat hakijat, ja pyrimme etsimään hakijalle lainaa myöntävät pankit.

Jonkinlaiset tulot

Sinulla täytyy olla hakemasi lainasumman kannalta riittävät tulot, jotka mahdollistavat lainan kuukausilyhennyksen maksamisen. Tulojen ei välttämättä tarvitse olla palkkatuloja eli myös työttömälle ja opiskelijalle voidaan myöntää lainaa.

Luottokelpoinen

Jotta uuden lainan myöntäminen on mahdollista, luottotiedoissasi ei tule olla merkintöjä. Jos lainojen yhdistäminen ei onnistu vaikka luottotietosi ovat kunnossa, syy voi olla esimerkiksi tuloihisi nähden liian suuren yhdistelylainan hakemisesta.

Usein kysyttyä lainojen yhdistämisestä

Heräsikö sinulle kysymyksiä lainojen yhdistämiseen liittyen? Lue tästä vastauksemme usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lainojen yhdistämisellä yhdistät kaikki kulutusluottosi ja lainasi yhdeksi edulliseksi lainaksi. Yhdistämällä lainasi alennat kuukausimaksuja, jolloin sinulle jää rahaa käyttöön muuhunkin. Myös maksettavaa kuukausierää voi pienentää yhdistämisen yhteydessä.

Säästettävä summa riippuu monesta tekijästä, kuten nykyisten lainojesi kustannuksista, uuden lainan kustannuksista ja haettavasta uudesta lainasummasta.

Yleisesti ottaen lainojen yhdistäminen voi tuoda satojen eurojen säästön vuosittain.

Haet yhdistämistä täyttämällä hakulomakkeemme. Sinun tulee antaa seuraavat tiedot:

  • Perustiedot kuten nimi ja osoitetiedot.
  • Tiedot työsuhteesta ja palkasta.
  • Joissakin tapauksissa (esim. ison lainasumman kohdalla) pankki saattaa pyytää kopion palkkakuitista, jonka pystyy toimittamaan helposti sähköisesti.

Et tarvitse. Kaikki palvelussamme mukana olevat pankit sekä rahoituslaitokset tarjoavat vakuudettomia lainoja.

Lue asiantuntijoidemme vinkkejä

Haluamme auttaa Sinua säästämään arjen raha-asioissa.

Mistä lainaa velkojen maksuun

Mistä lainaa velkojen maksuun?

Velkojen maksaminen pois edullisemmalla lainalla on kannattavaa. Näin haet uuden lainan, jolla maksat muut velat pois.

Lue lisää
Lainaa netistä

Lainaa netistä

Lainan hakeminen netistä säästää sekä aikaa että rahaa. Netistä haettavien lainojen valikoima on erittäin monipuolinen.

Lue lisää
Edullinen laina pitkällä maksuajalla

Edullinen laina pitkällä maksuajalla

Haluatko lainan mahdollisimman pitkäksi ajaksi kohtuullisella kuukausierällä? Tämä sinun on hyvä tietää lainaa valitessa.

Lue lisää