Paljonko saan lainaa? Voit arvioida sopivan summan näin

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Lainatarjoukset heti

Täytä hakemus ja haemme sinulle heti lainatarjoukset eri rahoituslaitoksilta. Voit valita itse haluamasi summan. Voit saada pienempiä lainatarjouksia, jos hakemasi summa on liian suuri.

Laina ilman vakuuksia

Kaikki Raha.fi:n kautta haettavat lainat ovat vakuudettomia. Korko on edullinen alkaen 4,5 %.

Ei sitova hakemus

Hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen eivät vielä sido sinua lainan ottamiseen. Voit siis huoletta katsoa sinulle tarjotut lainatarjoukset.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Haluatko hakea rahoitusta arjen suuriin menoihin tai pientä pikalainaa? Haluatko ennen hakemuksen täyttämistä haluat tietää, kuinka suuri summa sinun olisi mahdollista saada? Tarkkaa summaa ei ole mahdollista kertoa ennen hakemuksen ja siihen kirjoittamiesi tietojen läpikäyntiä, mutta mahdollista lainasummaa voi kuitenkin arvioida onnistuneesti. Kerromme nyt muun muassa vinkkimme siihen, miten voit selvittää paljonko saat lainaa ja miten omia mahdollisuuksia saada lainaa voi parantaa.

Jos et tarkalleen tiedä paljonko voi saada lainaa, voit tehdä lainahakemuksen suuremmalla summalla. Mikäli et täytä suuren lainasumman ehtoja, saat lainatarjouksia pienemmillä lainasummilla. Näin pystyt helposti tarkistamaan paljonko saat lainaa. Hakemuksen täyttäminen on ilmaista, eikä se velvoita sinua mihinkään, joten voit tehdä sen turvallisesti.

Näin voit selvittää, paljonko voisit saat lainaa

Kaikista helpoin tapa selvittää, paljonko voit saada lainaa on tietenkin lainahakemuksen täyttäminen ja lähettäminen. Mutta jos haluat ensin arvioida mahdollista lainasummaa, voit tehdä sen esimerkiksi seuraavalla tavalla. Aloita tekemällä kohdat 1-3 alla.

  1. Laske tulosi: paljonko sinulla on rahaa käytettävissäsi kuukaudessa? Laske yhteen kaikki tulonlähteesi. Voit saada palkkaa, eläkettä tai avustuksia kuten esimerkiksi työttömyys- tai opintorahaa.
  2. Laske menosi: paljonko sinulla on pakollisia menoja joka kuukausi? Muista laskea mukaan myös pienet pakolliset kuukausittaiset menot sekä muiden mahdollisten lainojen lyhennykset.
  3. Vähennä menot tuloistasi: paljonko sinulle jää käyttöön ns. ylimääräistä rahaa sen jälkeen, kun tuloistasi on vähennetty pakolliset menosi? Ota summa muistiin.

Kohdassa 3 saamasi summa on suuntaviiva sille, paljollako sinun on mahdollista lyhentää hakemaasi lainaa kuukaudessa. Koko summan ei tietenkään ole suositeltavaa kulua tulevan lainan lyhennykseen, vaan kuukausilyhennyksen tulisi olla tätä summaa pienempi. Nyt voit kokeilla Raha.fi:n hakemuksessa olevaa laskuria, jossa valitset lainasumman ja laina-ajan. Sinulle lasketaan arvio kuukausierän suuruudesta. Löydät lähimmän laskurin tämän sivun yläreunasta.

Esimerkki: Sait kohdassa 3 vastaukseksi 500 €. Sinulla jää siis 500 € ”ylimääräistä” rahaa käyttöön kuukaudessa. Hakemasi lainan kuukausierän kannattaa siis olla maksimissaan tämän verran. Katsot laskurilla, että 10 000 € lainan kuukausierä olisi noin 230 €, kun laina-aika on neljä vuotta. Tämän perusteella sinulla olisi hyvät mahdollisuudet maksaa lainaa takaisin, ja siksi myös saada se.

Edellä mainittu keino päätellä mahdollinen myönnettävä lainasumma ei kuitenkaan ole aukoton. Sinun on hyvä ottaa huomioon myös seuraavat asiat: paljonko sinulla on avointa lainaa, millainen työtilanteesi on ja onko sinulla maksuhäiriömerkintä? Useat avoimet lainat voivat olla negatiivinen tekijä. Myös sillä on merkitystä, millainen työsuhteesi on. Lähtökohtaisesti vakityössä olevalla on paremmat mahdollisuudet kuin muissa töysuhteissa olevilla. Myös työttömällä ja opiskelijalla voi olla vaikeuksia saada isoja lainasummia. Maksuhäiriömerkintä on yleensä automaattisesti lainan saannin estävä tekijä.

Niin kuin huomaat, lainan saantiin vaikuttavat monet erilaiset tekijät. Myönnettävän lainasumman arvioiminen etukäteen ei ole yksinkertaista tai luotettavaa.

Aloita lainahakemuksen tekeminen miettimällä sinulle sopiva lainasumma väliltä 100-70 000 €. Hakemuksen täyttämiseen menee aikaa ainoastaan muutama minuutti ja voit saada lukuisia lainatarjouksia välittömästi.

Tärkeitä asioita, jotka vaikuttavat lainasummaan

Myönnettävän lainan määrään vaikuttaa moni asia, joita ei välttämättä tule edes ajatelleeksi. Aina se ei edes riipu sinusta, vaan esimerkiksi lainanmyöntäjästä tai kyseessä olevasta lainamuodosta.

Omat tulot

Luonnollisesti sinun tulosi vaikuttavat suuresti siihen, paljonko lainaa voit saada. On kuitenkin harhaluulo, että on oltava usean tuhannen euron kuukausitulot, jotta lainan saaminen olisi mahdolllista. Useat rahoituslaitokset myöntävät lainaa myös hieman pienemmillä tuloilla eläville. Tosin silloin voi joutua joustamaan toivomastaan lainasummasta hieman. Kuukausitulojen ei tarvitse olla kaikissa tapauksissa palkkatuloja, vaan esimerkiksi eläke tai jokin Kelan maksama etuus voi kelvata myös.

Lainamuoto

Myös lainamuotojen välillä on eroavaisuuksia lainasummien suhteen. Jos mielessäsi on pienempi lainasumma, on usein pikavippi paras vaihtoehto. Suuremman lainan tarpeessa esimerkiksi kulutusluotto tai kertalaina on oiva vaihtoehto. Jos puolestaan et täysin tiedä paljonko lainaa tarvitset nyt ja tulevaisuudessa, kannattaa avata itsellesi luottotili, josta lainaa voi nostaa helposti tarpeen mukaan. Suurin summa, jonka voi saada rahoituslaitokselta ilman vakuuksia on 70 000 €.

Lainapaikka

Eri lainapaikat myöntävät lainaa erilaisia summia. Perinteisten pankkien, kuten esimerkiksi OP:n, Nordean ja Danske Bankin myöntämissä lainoissa lainasummat ovat pääsääntöisesti korkeammat verrattuna pienlainoihin ja kulutusluottoihin perehtyneellä rahoituslaitoksella. Pankeilla on lainan ehtona yleensä vakuus tai henkilötakaaja, mitä ei puolestaan ole rahoituslaitoksilla. Raha.fi:n kautta tavoitat monta eri lainantarjoajaa yhdellä hakemuksella, joten saat nopeasti ja helposti kattavan valikoiman rahoituslaitoksia, joiden kautta voit saada lainaa.

Muut avoinna olevat lainat

Jos sinulla on useita päällekkäisiä avoimia lainoja, voi se olla jopa esteenä uuden lainan saamiselle. Osa Suomessa toimivista rahoituslaitoksista jakaa tietoa asiakkaidensa luotoista toisille rahoituslaitoksille. Näin lainanmyöntäjät saavat paremman kuvan hakijan todellisesta taloudellisesta tilanteesta. Hyvänä muistisääntönä voi pitää, että lainaa ei kannata maksaa pois lainarahalla. Useat pienemmät lainat on hyvä yhdistää ja maksaa pois yhdellä järjestelylainalla.

Miten voit parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa?

Voit itse parantaa mahdollisuuksiasi saada haluamasi laina muutaman helpon keinon avulla.

Keskitä lainat samaan paikkaan
Jotkin rahoituslaitokset myöntävät lainaa suurempia summia ja joskus jopa paremmilla ehdoilla vahoille asiakkailleen, jotka ovat hoitaneet aiemmat lainat tunnollisesti takaisin. Lisäksi lainanhakuprosessi sujuu helpommin tutu rahoituslaitoksen kanssa.

Maksa laina ajoissa takaisin
Maksuhäiriömerkintä on käytännössä aina este lainan saamiselle. Jo pelkästä useista myöhästyneistä maksuista voi olla haittaa etenkin silloin, kun haet lainaa uudestaan samalta pankilta. Hoitamalla lainan takaisinmaksun huolellisesti vältyt ikäviltä merkinnöiltä ja mahdollistat lainan saamisen myös tulevaisuudessa.

Hae lainaa useasta paikasta
Kun haet lainaa useasta paikasta samaan aikaan saat suuremmalla todennäköisyydellä juuri sen lainan minkä toivoit ja vieläpä hyvällä korolla. Voit hakea lainaa useasta paikasta esimerkiksi Raha.fi:n hakemuksella, jonka täyttäminen vie ainoastaan muutaman minuutin.

Näin voit parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa

Usein kysyttyä lainan hakemisesta Raha.fi:ssä

Tähän olemme keränneet yleisiä kysymyksiä palvelumme käytöstä.

Haluatko tietää, paljonko voit saada lainaa? Valitse toivomasi lainasumma ja haemme sinulle tarjoukset heti.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko