Lainaa ilman palkkakuittia, tuloselvitystä tai muita liitteitä

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Nopea ja helppo lainahakemus

Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin ja siihen ei tarvitse lisätä liitteitä.

Tarjouksia eri rahoituslaitoksilta

Saat heti lainatarjoukset useilta eri rahoituslaitoksilta. Tutustu tarjouksiin rauhassa ja valitse niistä sopiva.

Nosta laina helposti

Kun sopiva laina on löytynyt, pääset helposti viimeistelemään lainahakemuksen ja nostamaan rahat tilillesi.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Lainan hakeminen ja saaminen ilman hakemukseen yleensä tarvittavien liitteiden lähettämistä kiinnostaa monia lainanhakijoita. Syynä on yleensä halu päästä helpolla hakemuksen täyttämisessä tai toive siitä, että omaa tulotasoa ei otettaisi huomioon lainaa myönnettäessä. Rahoituslaitokset haluavat yleensä liitteitä todistukseksi hakijan tuloista, mutta aina se ei kuitenkaan ole pakollista. Katsotaan nyt, missä tilanteissa voi saada lainaa heti tilille ilman liitteiden lähettämistä. Lisäksi käymme läpi, mitä liitteitä tarvitaan, jos niitä pyydetään. 

Miksi hakemukseen tarvitaan yleensä liitteitä?

Liitteiden kuten palkkakuitin pyytämiseen on hyvin selkeä ja perusteltu syy. Rahoituslaitokset pyytävät ne saadakseen mahdollisimman tarkan kuvan hakijan todellisesta taloustilanteesta. Tämä on luonnollinen osa vastuullista lainan myöntämistä.

Hakijasta tämä voi tuntua huonolta uutiselta, mutta todellisuudessa se on hakijankin kannalta hyvä asia. Kun rahoituslaitoksella on mahdollisimman paljon tietoa hakijasta, se pystyy tekemään juuri oikean lainapäätöksen. Jos hakijalle myönnettäisiin liian hänen tuloihinsa nähden liian suuri laina, siitä koituisi ongelmia sekä hakijalle että rahoituslaitokselle. Liitteet ja muut hakijan antamat tiedot vaikuttavat siis luonnollisesti siihen, onko lainapäätös myönteinen vai kielteinen, mutta myönteisessä päätöksessä myös esimerkiksi lainan korkoon.

Raha.fi:n hakemukseen ei tarvita liitteitä

Raha.fi:n hakemukseen sinun ei tarvitse lähettää vielä liitteitä. Rahoituslaitos saattaa pyytää sinulta kuitenkin liitteitä myöhemmin lainatarjouksen hyväksymisen yhteydessä. Pääset siis alkuun hakemisessa ja saat alustavia lainatarjouksia ilman palkkatodistuksen tai muiden liitteiden lähettämistä. Tämä helpottaa hakemista etenkin siinä vaiheessa, kun olet kiinnostunut tietämään minkälaisen lainan voisit saaada.

Hae lainatarjoukset 100-70 000 € vakuudettomasta lainasta heti. Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin.

Voit saada myös lainaa ilman palkkakuittia

Aina lainaa varten ei tarvita palkkakuittia. Palkkatyö ei siis ole ehdoton vaatimus myönteiselle lainapäätökselle. Myös työtön, eläkeläinen, opiskelija, osa-aikainen tai koeajalla oleva työntekijä voi saada lainaa. Se, mistä tulot muodostuvat ei ole aina oleellista. Tärkeässä asemassa ovat kuitenkin tulojen säännöllisyys ja se, että ne ovat tarpeeksi suuret haettavaan lainaan nähden.

Lainan voi saada ilman palkkatodistusta

Millaisia lainoja voi saada ilman mitään liitteitä?

Jos rahoituslaitos myöntää lainan ilman, että hakijan tarvitsee lähettää kopiota esimerkiksi palkkatodistuksestaan, kyseessä on pieni laina. Harva rahoituslaitos myöntää useiden tuhansien eurojen lainaa ilman minkäänlaisia liitteitä tai todistusta hakijan tulotasosta.

Pienissä lainoissa, jotka lainataan lyhyeksi ajaksi, tilanne on liitteiden suhteen toinen. Lainapäätös saatetaan tehdä pelkkien hakemuksessa annettujen tietojen perusteella. Yleensä näissä lainoissa korko on melko korkea. Korkealla korolla rahoituslaitos voi osaltaan pienentää lainaamiseen liittyvää riskiä esimerkiksi siinä tapauksessa, että hakija ei pystykään maksamaan lainaansa takaisin.

Muita tilanteita, joissa liitteitä ei tarvita, ovat esimerkiksi seuraavat:

Luoton nostaminen luottotililtä
Jos sinulle on jo aikaisemmin myönnetty luottotilimuotoinen laina, voit tehdä sieltä rahan nostoja ilman erillisten liitteiden lähettämistä joka kerta.

Olet saanut samasta paikasta lainaa aiemmin
Jos olet vähän aikaa sitten hakenut samasta paikasta lainaa voi olla mahdollista, että tällä kertaa ei tarvitse lähettää liitteitä.

Mitä liitteitä tarvitsee lähettää, jos niitä pyydetään?

Sana liitteet voi tuoda hakijalle mieleen kasan epämääräisiä papereita, joita hänen tulee pyytää eri paikoista. Todellisuudessa liitteet ovat dokumentteja, jotka löytyvät hakijalta itseltään hyvin pienellä vaivalla.

Yleisimmät pyydetyt liitteet ovat palkkakuitti, tiliote ja veroilmoituksen erittelyosa. Tarvittavat liitteet vaihtelevat paljon sen mukaan mistä ja kuinka paljon lainaa hakee. Joskus hakemukseen riittää pelkkä palkkakuitti ja joskus puolestaan saatetaan pyytää useampia eri liitteitä. Säännölliset tulot voivat olla myös muita kuin palkkatuloja. Esimerkiksi Kelan maksamat etuudet voivat käydä lainanmyöntäjälle. Tällöin hakijalta pyydetään etuuksien maksuun liittyviä todistuksia.

Miten lainahakemuksen liitteet voi lähettää?

Lainahakemukseen vaadittavat liitteet on helpoin lähettää sähköpostin välityksellä. Toki ne voi lähettää myös postitse, mutta silloin hakemuksen käsittely luonnollisesti kestää kauemmin. Sähköpostitse tarvittavat liitteet lähetetään liitetiedostona, joko PDF,- JPG tai PNG muodossa. Muista tarkistaa liitteiden oikea lähetystapa lainanmyöntäjältä ennen lähettämistä. Liitteiden käsittely on yleensä nopeaa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko