Vinkit lainanhakuun – kokeile näitä keinoja

Näiden vinkkien avulla voit parantaa mahdollisuuksiasi saada lainatarjouksen edullisella korolla.

1. Hae lainaa yhteishakijan kanssa

Lainan hakeminen yhteisvastuullisen hakijan kanssa parantaa huomattavasti mahdollisuutesi saada lainaa. Lisäksi saat useimmiten lainaa alhaisemmalla korolla. Yhteisvastuullinen hakija voi olla esimerkiksi puolisosi.

2. Työsuhteen vaikutus lainansaantiin

Vakituinen työsuhde on luonnollisesti paras vaihtoehto, mutta määräaikaisuuskaan ei ole este lainan myöntämiselle. Monet luotonantajat myöntävätkin lainoja myös, jos sinulla on määräaikainen työsuhde tai jos olet projektityöntekijä.

3. Yhdistä olemassa olevat lainasi

Lainojen yhdistämisessä tarkoituksena on, että uudella halvemmalla lainalla maksetaan pois vanhat lainat ja luotot. Lainasumman suuruus vaikuttaa korkoon yleensä niin, että suuremmassa lainassa on alhaisempi korko.

4. Vertaile eri lainoja

Kun haet lainaa, on tärkeää tutustua erilaisiin lainavaihtoehtoihin ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Vertailemalla lainamahdollisuuksia voit kuitenkin parhaimmillaan säästää jopa kymmeniä tai satoja euroja kuukausittain. Helpointa tämä on kilpailuttamalla lainat siihen erikoistuvien palveluiden kautta.

5. Älä luovuta helposti

Vaikka saisitkin negatiivisen lainapäätöksen yhdestä paikasta, se ei tarkoita, että peli olisi menetetty. Rahoituslaitoksilla on erilaiset lainanantokriteerit ja voit hyvinkin saada lainaa toiselta lainanantajalta. Muista myös, että lainasumman pienikin muuttaminen voi olla ratkaiseva tekijä: jos olet hakenut 9000 € lainaa mutta et ole saanut myönteistä lainapäätöstä, kokeile muuttaa lainasummaa hieman. Voit saada helposti esimerkiksi 8000 € lainan.

Hae lainaa nopealla hakemuksella

Kilpailuta lainat helpolla hakemuksellamme ja voit saada useita lainatarjouksia kerralla. Löydät kauttamme niin pienet vipit kuin isommatkin kulutusluotot. Voit saada lainaa jopa 70 000 € täysin ilman vakuuksia!

Pelkkä hakemuksen täyttäminen ei vielä sido sinua lainan vastaanottamiseen, vaan voit huoletta kokeilla, millaisella hinnalla saisit lainaa.

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko