Halpa laina heti tilille – Näin löytyy halvin laina

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Hae lainaa nopeasti

Hakemuksen täyttämiseen menee vain muutama minuutti ja saat lainatarjoukset heti.

Löydä halvin laina

Voit saada jopa useita tarjouksia, joista sinun on helppo valita halvin laina.

Edullinen korko

Voit saada kauttamme lainan alkaen 4,5 % korolla.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Halpa laina houkuttelee monia. Oli kyseessä sitten pienehkö vippi tai iso laina, nykyään lainaa saa edulliseen hintaan suhteellisen helposti suuresta tarjonnasta ja korkokatoista johtuen. Markkinoilla on monia eri lainantarjoajia, jotka ovat valmiita tarjoamaan lainaa kilpailukykyisin hinnoin. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, siitä mitä kaikkea halpaan lainaan liittyy. Pelkkä alhainen korko ei ole tae halvimmasta lainasta. Mistä lainan hinta sitten muodostuu ja miten on mahdollista löytää halvin laina? 

Lainan hinta koostuu useista eri tekijöistä, jotka jokainen pitäisi ottaa huomioon lainapäätöstä tehdessä. Finanssimaailman termit on usein monimutkaisia ja epäselviä, joten päätökset saatetaan tehdä hajanaisin perustein. Tässä jutussa käydään läpi hieman sitä, mitkä asiat vaikuttavat lainan hintaan ja mitä asioita kannattaa miettiä ennen lainapäätöksen tekemistä. Lisäksi tekstistä saat selville miten pääset hakemaan halpaa lainaa heti.

Nämä asiat vaikuttavat siihen onko laina halpa vai kallis

Monilla saattaa olla käsitys, että alhainen korko on automaattisesti yhtä kuin halpa laina. Näin ei kuitenkaan aina ole. Lainan hintaan vaikuttavat monet eri tekijät, joista korko on vain yksi. Lainan hinta koostuu lainan korosta sekä lainantarjoajan perimistä palvelumaksuista. Lisäksi lainan lopulliseen hintaan vaikuttaa muun muassa takaisinmaksuaika ja lainamuoto. Alempana kerrotaan enemmän lainan hintaan vaikuttavista tekijöistä.

Korko

Korko on summa, jonka rahan lainaaja haluaa korvaukseksi rahan lainaamisesta ja se voi määräytyä monella eri tavalla. Korko voi olla sidottu esimerkiksi Euriboriin tai rahoituslaitoksen omaan korkoon. Korko voi olla kiinteä koko laina-ajan tai se voi vaihdella laina-aikana eri tekijöiden perusteella. Lainaajan omat tiedot voivat vaikuttavat siihen, millä korolla lainaa saa. Esimerkiksi hyvin toimeentuleva henkilö voi saada lainaa pienemmällä korolla kuin pienituloinen. Markkinoilla on myös lainanmyöntäjiä, joilla on sama, kiinteä korko kaikille lainaajille, tulotasosta riippumatta.

Palvelumaksut

Korkojen jälkeen suurimman osan lainan hintaa muodostaa erilaiset palvelumaksut. Palvelumaksuja voi olla esimerkiksi tilin avausmaksu, nostopalkkio, tilinhoitomaksu ja erilaiset käsittelymaksut. Palvelumaksujen määrä vaihtelee yritysten välillä huomattavasti. Varsinkin joustoluoton yhteydessä kannattaa olla tarkkana nostopalkkioiden kanssa. Nostopalkkio on maksu, joka veloitetaan joka kerta kun nostat luottotililtä rahaa. Jotta saat halvimman joustoluoton, suunnittele nostosi tarkkaan ja pyri pitämään niiden määrä vähäisenä. Joissain yrityksissä paperinen lasku maksaa erikseen. Lasku kannattaakin tilata sähköpostiin, jos se vaan on mahdollista. Se on helppo tapa säästää rahaa.

Takaisinmaksuaika

Lainoihin saatetaan tarjota hyvinkin pitkiä takaisinmaksuaikoja. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei ota turhan pitkää maksuaikaa. Pitkä maksuaika mahdollistaa edulliset kuukausittaiset lainanlyhennykset. Vaikka se kuulostaakin hyvältä, on asialla kuitenkin kääntöpuolensa: silloin maksaa pidemmän aikaa lainasta korkoa. Eteen saattaa tulla tilanne, jossa suurin osa kuukausittaisesta lyhennyksestä onkin itse asiassa lainalle kertynyttä korkoa. Optimaalinen takaisinmaksuaika mahdollistaa sopivan kokoiset lyhennykset, siten ettei korkojen osuus lainasta nouse liian korkeaksi.

Lainamuodoilla eri hinnat

Lainamuodoilla on merkitystä lainan lopulliseen hintaan. Esimerkiksi asuntolainoilla on huomattavasti pienemmät korot ja palvelumaksut, kuin vaikkapa kulutusluotoilla. Tämä johtuu siitä että asuntolaina on määrältään isompi, joten pankki saa siitä enemmän korkotuloa. Kulutusluotot ovat summiltaan pienempiä ja ne maksetaan nopeammin takaisin. Jos asuntolainassa ja kulutusluotossa olisi sama korko, pankki ei saisi itselleen tuottoa kulutusluotoista lähes yhtään. Kulutusluotoissa korot pyörivät tavallisesti 10-20 % paikkeilla. Niiden korkoa nostaa myös se että ne ovat vakuudettomia lainoja, eli niitä saadakseen ei tarvitse olla säästöjä tai muuta panttia.

Halvin laina onnistuu näillä vinkeillä

Näin sinulle löytyy halvin laina

Nykyään voit hakea lainaa helposti ja lainamarkkinoilla on paljon lainantarjoajia. Kisa asiakkaista on kasvanut ja se on osaltaan pakottanut toimijat kilpailemaan hinnalla. Monet rahoituslaitokset markkinoivat omia lainoja edullisina mutta sinun on vaikea tietää kuluttajana onko asia tosiaan niin. Mikä siis avuksi halvan lainan löytämiseen ja tunnistamiseen?

Helpoin tapa löytää halpa laina on kilpailuttaa ja vertailla lainat.

Kilpailuta lainat
Lainojen kilpailuttaminen tarkoittaa sitä, että täyttämällä yhden lainahakemuksen saat lainatarjouksia useilta rahoituslaitoksilta. Tämä onnistuu esimerkiksi Raha.fi:ssä eli täyttämällä hakemuksemme saat heti yhteistyökumppaneidemme lainatarjoukset eteesi. Kilpailuttamisella on monia etuja, joista selkeimmät ovat

  1. ajan säästäminen, koska täytät vain yhden hakemuksen
  2. useiden hyvien lainatarjousten saaminen
  3. tarjousten saaminen myös niiltä rahoituslaitoksilta, joilta et itse olisi osannut hakea
  4. parhaan lainatarjouksen löytäminen tarjousten joukosta

Vertaile lainatarjouksia
Kilpailutuksen tuloksena saamasi lainatarjoukset on syytä vertailla keskenään, jotta näet niiden erot ja sitä myöten tunnistat myös sen edullisen vaihtoehdon. Kun sinulla on mahdollisuus tutustua useisiin lainatarjouksiin kerralla, näet heti mitkä niistä ovat hyviä ja mitkä sinun kannattaa unohtaa.

Perehdy lainaan kunnolla myös vielä ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Yksi tärkeä ja hyödyllinen tunnusluku on todellinen vuosikorko. Se sisältää lainan koron lisäksi kaikki muut lainaan liittyvät maksut ja kustannukset, kuten avausmaksun ja tilinhoitomaksun. Todellinen vuosikorko siis kertoo lainan todelliset kustannukset. Todellista vuosikorkoa ei tule sekoittaa nimelliskorkoon, joka ilmaisee ainoastaan sen, mikä on lainan korko. Se ei siis sisällä muita lainan päälle tulevia kustannuksia.

Raha.fi:n palvelun ansiosta voit saada yhdellä hakemuksella monta lainatarjousta. Lainojen vertailu mahdollistaa sen, että löydät varmasti itsellesi halvimman lainan. Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä, se vielä velvoita hakemaan lainaa.

Halpa laina on halpa vain, jos taloutesi kestää sen

Halpa laina on harkittu ja hyvin suunniteltu laina. Tarkkaan mietityllä lainan ottamisella saat sopivimman lainan itsellesi parhaalla maksuajalla. Halpa laina voi toimia houkuttimena ottaa sitä liian heppoisin perustein. Lainan ottamisen pitäisi perustua järkevään tarpeeseen. Hetken huumassa otettua lainaa voi olla ikävää maksaa pois kuukausien ajan. Mieti siis tarkkaan ennen lainan ottamista lainan tarve, määrä ja takaisinmaksuaika. Ole itsellesi rehellinen siinä, pystytkö maksamaan lainaa takaisin, niin että sinulla on varaa myös muuhun elämään.

Mieti tarkkaan ennen lainan ottamista kuinka paljon pystyt lyhentämään lainaa kuukaudessa. Rahaa pitäisi lyhennyksen maksamisen jälkeen jäädä muuhunkin elämään, kuten vuokraan, ruokaan ja muihin laskuihin. Lisäksi joskus tulee muita yllättäviä menoja. Liian suuri laina johtaa liian suuriin kuukausittaisiin lyhennyksiin. Tämä puolestaan saattaa johtaa uuden lainan ottamiseen. Pahimmillaan huonosti suunniteltu lainanotto johtaa velkakierteeseen, jossa uutta lainaa otetaan, jotta vanhaa saa maksettua pois. Tämä tulee pidemmän päälle erittäin kalliiksi. Halvin laina on aina sellainen, jonka pystyt maksamaan sovitusti takaisin.

Näin lainan hakeminen tapahtuu

Halvan lainan etsimisen voit aloittaa täyttämällä Raha.fi:n hakemuksen. Näin sinun ei tarvitse kuluttaa aikaa ja vaivaa lainojen etsimiseen itse. Voit valita lainatarjouksista sinulle parhaimman ja halvimman lainan. Hakemus on helppo ja nopea tehdä, eikä se velvoita sinua lainan ottamiseen.

Valitse lainattava summa ja laina-aika
Aloita lainan hakeminen miettimällä paljonko tarvitset lainaa ja missä ajassa ajattelit maksaa sen pois. Raha.fi:n hakemuksessa on laskuri, joka näyttää sinulle arvioidun kuukausittaisen takaisinmaksuerän. Laskurin avulla voit vertailla erilaisia summia ja laina-aikoja rauhassa.

Täytä hakemus loppuun
Seuraavaksi pääset täyttämään hakemuksen loppuun. Hakemuksessa kysytään muun muassa tuloja, asumiskustannuksia ja muita velkoja koskevia tietoja. Tiedot on tärkeitä, jotta löydämme sinulle parhaimmat lainatarjoukset. Hakemuksen täyttämiseen menee vain pari minuuttia.

Valitse itsellesi sopiva laina
Hakemuksen tehtyäsi saatat saada useita eri lainatarjouksia useilta eri lainanmyöntäjiltä. Tarjouksiin voit tutustua rauhassa ja valita itsellesi sopivimman ja halvimman lainan. Kun olet hyväksynyt lainatarjouksen, rahat siirtyvät mahdollisimman nopeasti tilillesi, usein jopa saman päivän aikana.

Usein kysytyt kysymykset vastauksineen

Alle olemme keränneet muutaman useasti kysytyn kysymyksen vastauksineen koskien lainaamista. Jos et löydä vastausta kysymykseesi tästä artikkelista, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelun yhteystiedot löydät tästä.

Hae lainatarjoukset ja katso, kuinka halvan lainan voit saada

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko