Varma laina – Mistä voin saada lainaa varmasti?

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Lyhyt ja helppo hakemus

Täytä vain helppo hakemuksemme ja haemme sinulle lainatarjouksen usealta eri rahoituslaitokselta. Saat tarjoukset välittömästi.

Saat aina tarjouksia

Haemme sinulle alustavan lainapäätöksen heti. Mikäli emme saa sinulle henkilökohtaista lainapäätöstä, kerromme sinulle muista potentiaalisista tarjouksista. Et jää koskaan tyhjin käsin!

Rahat käyttöösi nopeasti

Kaikki kauttamme haettavat lainat ja luotot myönnetään mahdollisimman nopeasti. Saat rahat käyttöösi parhaimmillaan jo 15 minuutissa!

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Lainan hakemiseen liittyy aina pieni jännitys siitä, saako hakija haluamansa lainan vai hylätäänkö hakemus. Hakijasta voi tuntua siltä, että rahoituslaitokset tekevät lainapäätöksiä hyvin epäselvin perustein. Lainan hakemisen helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi moni hakija miettiikin, mistä varma pikavippi tai muunlainen laina löytyisi. Omalla toiminnallasi pystyt vaikuttamaan yllättävän paljon siihen, saatko lainaa ja kuinka paljon sitä voidaan sinulle myöntää. Poimi tästä artikkelista vinkit siihen, mitä kannattaa ottaa huomioon ja miettiä kuntoon ennen lainahakemuksen lähettämistä.

Mistä saa lainaa varmasti?

Moni lainanhakija on kiinnostunut tietämään, mistä lainaa saa varmasti. Syitä varman lainapaikan etsintään on yleensä kaksi:

  1. Hakija tietää, että hänen mahdollisuutensa saada lainaa rahoituslaitoksilta on huono tai olematon. Syynä tähän on hakijan huono taloustilanne tai hänellä ei ole luottotietoja.
  2. Hakija haluaa saada lainan mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti. Hän ei halua kuluttaa aikaansa täyttäen hakemuksia sellaisiin lainapaikkoihin, jotka myöntävät lainaa hyvin harvoille hakijoille.

Harvalle hakijalle tuskin tulee yllätyksenä, että varmasti kaikille lainaa myöntävää lainapaikkaa ei ole. Yksikään rahoituslaitos ei myönnä lainaa joka ikiselle hakijalle. Esimerkiksi luottotietojen puuttuminen on lähes jokaisessa lainapaikassa este lainan saamiselle. Jos jokin lainapaikka väittää myöntävänsä lainaa kaikille hakijoille, hälytyskellojesi pitäisi soida: kyseessä ei ole luotettava lainaaja.

Vaikka lainan saaminen mistään ei ole sataprosenttisen varmaa, omia mahdollisuuksiaan voi kuitenkin kasvattaa. Lainan saaminen on sitä todennäköisempää, mitä useammasta paikasta sitä hakee. Lainan hakeminen monelta lainanmyöntäjältä yksitellen voi olla työlästä ja aikaa vievää. Onneksi siihen on vaihtoehto. Raha.fi:n hakemuksen avulla sinun tarvitsee täyttää vain yksi hakemus ja me välitämme sen useille lainanmyöntäjille. Voit saada lainatarjouksia paikoista, joista et välttämättä ollut edes tietoinen.

Raha.fi avulla lainan hakeminen on helppoa: täytä hakemus ja katso sinulle suunnatut lainatarjoukset. Saat kauttamme lainatarjouksia useilta eri rahoituslaitoksilta samalla kertaa.

Näin voit parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa varmemmin

Omalla toiminnallasi voit vaikuttaa mahdollisuuksiisi saada lainaa. Sinun on kuitenkin hyvä tietää, että ei ole olemassa yksiselitteistä tapaa saada lainaa sataprosenttisella varmuudella. Jokainen lainahakemus käsitellään yksilöllisesti ja rahoituslaitoksilla on hyvinkin yksilölliset ehdot lainojen myöntämisen suhteen.

Hahmota oma taloutesi

Omalla taloustilanteellasi on suuri merkitys lainan saamisen kannalta. Hyvin monet lainanhakijat eivät ole täysin kartalla omasta taloudestaan: omat tulot yleensä tiedetään melko tarkasti mutta menoja ei seurata samalla tarkkuudella. Omien tulojen, menojen ja muiden velkojen tilanne kannattaa ehdottamasti tarkistaa viimeistään silloin, kun uuden lainan hakeminen on ajankohtaista. Sinulle voi selvitä, että et edes tarvitse uutta lainaa, jos järjestelet talouttasi järkevämmin muulla tavoin. Kun tiedät rahallisen tilanteesi tason, lainapäätöksen tulos ei tule sinulle niin suurena yllätyksenä.

Taloustilannetta kartoittaessasi sinulle todennäköisesti selviää myös, minkälaiseen lainaan sinulla voisi olla mahdollisuus. Katsotaan sitä tarkemmin seuraavaksi.

Valitse realistinen lainasumma

Lainaa on helpompi saada, kun haet sitä sopivan summan. Mutta mistä tiedät, mikä summa on ”sopiva” summa juuri sinulle? Usein haettavan tarkan lainasumman määrittelee lainan käyttökohde. Se voi olla esimerkiksi uusi auto, ja haet lainaa juuri auton hinnan verran. Toisaalta hyvin usein lainaa haetaan myös monenlaiseen kulutukseen tai arjen menoista selviämiseen, jolloin haettavan lainan määrä ei ole eurolleen tarkka.

Jos et tarvitse juuri tiettyä lainasummaa ja olet joustava lainasumman suhteen, sinun kannattaa ottaa muutama seikka huomioon lainaa hakiessa. Jos haet tuloihisi nähden liian isoa lainaa, hakemuksesi voidaan hylätä. Hylkäyksen sijasta sinulle voidaan myös tarjota pienempää lainasummaa. Ennen lainahakemuksen tekemistä laske kuukausittaiset menot ja tulot ja hae niihin nähden sopivaa lainasummaa.

Omat taloustiedot on helppo laskea: laske yhteen kaikki tulot, joita saat kuukaudessa, ja vähennä tästä summasta kaikki pakolliset menot. Pakollisia menoja ovat esimerkiksi asumiskustannukset, laskut ja ruokaan menevät kustannukset. Tämän jälkeen näet alustavan summan, joka sinulla jää käytettäväksi muihin menoihin kuukaudessa. Tällä summalla sinun pitäisi pystyä maksamaan hakemasi lainan kuukausierä. Näet arvioin hakemasi lainan kuukausierästä esimerkiksi Raha.fi:n hakemuksessa. Jos summa riittää kuukausierään helposti, sinulla on taloudellisesti hyvät mahdollisuudet hoitaa lainan takaisinmaksu joka kuukausi.

Paranna mahdollisuutesi saada lainaa varmemmin

Panosta hakemukseen

Lainahakemuksen täyttäminen ja lähettäminen sujuu nykyään nopeimmillaan muutamassa minuutissa. Nopeuden mahdollistaa sähköinen hakemus ja hakemuksessa kysyttyjen tietojen rajaaminen vain tärkeimpiin asoihin. Hakemus on kuitenkin ratkaiseva tekijä hakuprosessissa. Sitä ei kannata täyttää hutiloiden tai puutteellisesti. Vastaa kaikkiin kysymyksiin mahdollisimman tarkasti. Jos jokin kohta hakemuksessa on sinulle epäselvä, kysy tarkennusta suoraan rahoituslaitokselta. Näin vältyt täyttämästä hakemukseen vahingossa vääriä tietoja. Vääriä tietoja voi kirjoittaa hakemukseen myös vahingossa: lue lopuksi hakemuksesi läpi kirjoitusvirheiden varalta. Etenkin numeroiden kohdalla tapahtuneet lyöntivirheet voivat aiheuttaa kielteisen lainapäätöksen heti kättelyssä.

Hakemuksessa ei kannata missään nimessä kaunistella omia tietoja paremman lainan toivossa, sillä alustavakin lainapäätös voidaan perua vielä myöhemmin. Rahoituslaitos voi pyytää tositteita, joilla hakijan täytyy todistaa antamansa tiedot oikeiksi.

Hae laina oikeasta paikasta

Lainantarjoajia on lukuisia ja eri lainapaikoissa on erilaiset edellytykset lainan saamiselle. Osasta edellytyksiä kerrotaan selkeästi rahoituslaitoksen verkkosivuilla. Näitä ovat muun muassa ikä sekä tulot. Ennen hakemuksen täyttämistä on fiksua tarkistaa, että voit varmasti hakea lainaa esimerkiksi ikäsi puolesta. Osa lainan saamisen edellytyksistä jää kuitenkin pimentoon. Tämän vuoksi oikean lainapaikan löytäminen on melko työlästä. Raha.fi auttaa sinua tässä asiassa: kun teet lainahakemuksen sivuillamme, saat yhdellä kertaa lainatarjouksia eri rahoituslaitoksilta.

Varmista lainan saaminen myös tulevaisuudessa

Hoitamalla takaisinmaksun huolellisesti säilytät mahdollisuudetesi saada lainaa suurella varmuudella myös tulevaisuudessa. Luottohäiriö on usein este lainan saamiselle. Helpoin tapa ehkäistä luottohäiriömerkinnän syntyminen on maksaa laskut ja lainat sovitusti takaisin. Jos sinulla on ongelmia takaisinmaksun kanssa, sinun kannattaa olla yhteydessä suoraan lainanmyöntäjään.

Usein kysytyt kysymykset

Lue alta meiltä useimmin kysytyt kysymykset.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko