Hae lainaa velkojen maksuun ja yhdistä velat helposti

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Lainat ja velka yhdeksi lainaksi

Laske yhteen lainat ja velat, jotka haluat maksaa pois. Hae yhteenlasketun summan suuruinen järjestelylaina velkojen maksua varten.

Helppo hakemus ja nopea lainapäätös

Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Valitse lainan käyttötarkoitukseksi lainojen pois maksu. Haemme sinulle heti lainatarjoukset eri rahoituslaitoksilta.

Maksa velat pois uudella lainalla

Myönnetty järjestelylaina on tililläsi mahdollisimman nopeasti, yleensä jo samana päivänä. Pääset heti maksamaan muut velkasi pois.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Mistä lainaa velkojen maksuun saisi parhaiten? Tämä kysymys on varmasti käynyt mielessäsi useaan otteeseen, jos sinulla on lainoja tai muita velkoja, joiden maksaminen ajaa talouttasi ahtaalle. Lainaa velkojen ja lainojen poismaksuun voi hakea helposti netistä. Velkojen poismaksuun myönnetään yhdistelylaina, jota voit hakea muutamassa minuutissa esimerkiksi tämän sivun hakulomakkeella.

Miksi velat kannattaa yhdistää?

Jos sinulla on velkaa useiden eri lainojen muodossa, sinun kannattaa vakavissasi harkita lainojen yhdistämistä. Velkojen yhdistäminen järjestelylainaksi on jatkuvasti suosiota kasvattava tapa lyhentää omia velkoja nopeammin ja edullisemmin. Järjestelylainaa ei ole mitenkään vaikea saada, vaikka sinulla on velkaa jo entuudestaan. Koska uusi lainasi ei tule jo olemassa olevien velkojesi jatkoksi vaan käytät sen niiden poismaksuun, velkasummasi ei kasva entisestään uuden lainan myötä. Sen vuoksi sinulle voidaan myöntää helpommin lainaa velkojen maksuun kuin uutta lainaa johonkin muuhun tarkoitukseen, kuten kulutukseen. Voit hakea netin kautta yleensä maksimissaan 70 000 euron edestä lainaa. Jos velkasi ylittävät 70 000 euroa, voit myös yhdistää vain osan veloistasi.

Nyt ehkä mietit, miten uuden lainan ottaminen sen käyttäminen vanhojen velkojen poismaksaminen helpottaa lainkaan rahatilannettasi, jos velkasummasi ei pienene vaan pysyy edelleen täysin samana. Velkojen yhdistäminen yhdeksi isoksi uudeksi järjestelylainaksi on kuitenkin edullisempaa sinulle, kuin useiden erillisten lainojen lyhentäminen joka kuukausi. Syynä siihen on etenkin lainakulujen pieneneminen: kun sinulla on vain yksi laina, maksat joka kuukausi vain yhdet lainakulut kuten koron, tilinhoitomaksut, laskutuslisät sekä muut mahdolliset kulut. Lisäksi järjestelylaina on isompi laina, jolloin sen korko on pienempi kuin yksittäisten pienten pikavippien ja kulutusluottojen korko. Kuukausittainen lyhennyksesi siis sisältää enemmän varsinaista lainasumman lyhennystä kuin korkoja, jos sinulla on järjestelylaina eikä useita erillisiä velkoja.

Esimerkki velkojen yhdistämisestä: näin paljon voit säästää

Katsotaan nyt esimerkin kanssa, kuinka paljon velkojen yhdistäminen voi auttaa säästämään joka kuukausi. Esimerkkihenkilöllämme Hannalla on velkaa seuraavasti:

1. Kulutusluotto, jota on jäljellä 1800 €. Lyhennys on 124 € kuukaudessa.
2. Toinen kulutusluotto, jota on jäljellä 1500 €. Lyhennys on 70 € kuukaudessa.
3. Pikavippi, jota on jäljellä 450 €. Lyhennys on 100 € kuukaudessa.
4. Toinen pikavippi, jota on jäljellä 750 €. Lyhennys on 90 € kuukaudessa.
→ Menee vielä ainakin kaksi vuotta ennen kuin kaikki lainat ovat maksettu.
→ Hannalla menee kaikkien lainojen lyhentämiseen keskimäärin 384 € joka kuukausi .

Hanna hakee lainaa velkojen maksuun. Hänellä on edellä mainittua velkaa jäljellä vielä 4500 € eli hän hakee 4500 € järjestelylainan 2 vuodeksi ja maksaa sillä velat pois.
→ Uuden lainan kuukausierän suuruus on 206 €.
→ Nyt Hanna maksaa 178 € vähemmän lainanlyhennyksiä joka kuukausi ja lyhentää lainan kokonaisuudessaan pois nopeammin .

Kiinnostuitko velkojen yhdistämisestä? Hae sinäkin ilmainen alustava tarjous velkojen yhdistelyyn tarkoitetusta järjestelylainasta.

Miten velkojen yhdistäminen tapahtuu?

Velkojen yhdistäminen ja poismaksu tapahtuu käytännössä näin:

Laske velat yhteen

Aloitat laskemalla paljonko sinulla on yhteensä velkaa jäljellä. Seuraavaksi lähdet hakemaan uutta lainaa, joka on suuruudeltaan vähintään sama kuin velkojesi yhteenlaskettu summa. Hakeminen onnistuu nopeiten ja vaivattomimmin verkossa. Ota huomioon, että asuntolainaa ei lasketa mukaan.

Esimerkki: Sinulla on 1000 € luottokorttivelka, 3700 € kulutusluottovelka, sekä 530 € ja 170 € pikavippivelat. Yhteensä velkasi ovat 5400 €. Aloitat hakemuksen täyttämisen Raha.fi-palvelussa ja valitset lainasummaksi 5400 € viiden vuoden maksuajalla. Itsellesi sopivan maksuajan löydät hakemuksessa esitetyn arvioidun kuukausierän suuruuden perusteella.

Ilmoita kaikki lainat ja velka

Hakemuksessa sinulta kysytään muista veloistasi ja niiden suuruudesta sekä maksamistasi kuukausieristä, jotka sinun tulee antaa. Koska olet valinnut lainan syyksi velkojen yhdistämisen, sinulta kysytään jokaisen velan kohdalla aiotko maksaa kyseisen velan pois juuri hakemallasi lainalla. Tässä kohdaas sinun tulee ilmoittaa myös asuntolaina, jos sinulla sellaista on, mutta sitä ei voi maksaa pois nyt haettavalla yhdistelylainalla.

Esimerkki: Kirjaat hakemukseen kaikki velkasi kokonaisuudessaan ja kuukausierineen: eli 1000 € luottokorttivelan, 3700 € kulutusluottovelan, sekä 530 € ja 170 € pikavipit. Laitat jokaisen lainan kohdalle myös hakemuksessa olevan merkinnän, että aiot maksaa velan pois juuri hakemallasi lainalla.

Valitse oikea lainan tarkoitus

Hakemusta täyttäessäsi annat kaikki sinulta kysytyt tiedot. Lainan syyksi valitset lainojen pois maksun, velkojen yhdistämisen tai muun vastaavan tilannettasi kuvaavan syyn. Eri lainapaikoille voi olla eri nimi velkojen poismaksuun tarkoitetulle lainalle, mutta tunnistat sen kyllä muiden lainasyiden joukosta. On tärkeää, että valitset lainan käyttötarkoituksen oikein, sillä tässä tapauksessa sillä on merkitystä lainan myöntämisen kannalta. Saat todennäköisemmin lainan velkojen yhdistämiseen kuin lomamatkaa tai kodin hankintoja varten.

Esimerkki: Raha.fi:n hakemuksessa valitset syyksi “lainojen pois maksaminen”.

Tutustu alustavaan tarjoukseen

Hakemuksesi käsitellään heti lähetettyäsi sen. Alustava lainapäätös tulee sinulle yleensä välittömästi ja saat tutustua siihen ennen lopullista hyväksyntää. Kun haluat ottaa sinulle alustavasti tarjotun lainan, viimeistelet hakemuksen ja hyväksyt tarjouksen pankkitunnuksillasi. Hyväksytty laina siirretään tilillesi nopeasti eli yleensä jo samana päivänä, jos kyseessä on normaali arkipäivä.

Esimerkki: Lähetät sähköisen hakemuksesi Raha.fi:ssä ja sinut ohjataan suoraan alustavaan lainapäätökseen. Lainapäätöksiä voi tulla myös useampia, koska hakemuksesi kilpailutetaan eri rahoituslaitoksilla. Käyt läpi tarjoukset ja valitset niistä parhaan. Viimeistelet hakemuksen ja hyväksyt tarjouksen verkkopankkitunnuksillasi lainantarjoajan palveluun kirjautuen.

Hae lainaa velkojen yhdistämiseen

Muista nämä, kun haet lainaa velkojen maksuun

Mitä muuta kuin omien velkojen yhteenlaskettu summa on hyvä tietää velkoja yhdistäessä?

Mistä lainaa voi hakea?

Voit hakea lainaa velkojen maksuun kätevimmin netistä. Voit pyytää tarjouksia itse eri rahoituspalveluista tai sitten käyttää sellaista palvelua kuten Raha.fi, joka hakee automaattisesti tarjouksen useista eri paikoista ilman useiden hakemusten lähettämistä. Yksi vaihtoehto on myös hakea järjestelylaina pankista. Lainat ja velka voivat kuitenkin olla esteenä perinteisestä pankista haettaessa, sillä pankeilla on usein korkeammat kriteerit lainojen myöntämisessä. Järkevin tapa on kuitenkin pyytää useampi tarjous ja verrata niitä keskenään, jotta löydät edullisen lainan, jolla maksat velat pois. Alustavien tarjousten pyytäminen ei velvoita lainan lopulliseen ottamiseen, joten et menetä tarjouksia hakiessasi ja niihin tutustuessasi muuta kuin korkeintaan hieman aikaasi.

Lainaa vaikka velkaa entuudestaan

Laina velkojen maksua varten myönnetään pitkälti samoin periaattein kuin muutkin lainat. Niin kuin jo totesimme, muiden lainojen poismaksu ja täten poistuminen kokonaisveloistasi otetaan huomioon lainaa myönnettäessä. Muut tärkeät lainan myöntämiseen liittyvät seikat kuitenkin huomioidaan tämänkin lainan kohdalla: sinulla tulee olla tarpeeksi tuloja uuden lainan lyhennyksen maksamiseen. Lisäksi luottotietojesi tulee olla kunnossa. Lainan ottamista varten tarvitset myös pankkitunnukset ja suomalaisen pysyvän asuinosoitteen.

Vakuudetonta lainaa edullisella korolla

Netissä myönnettävät lainat ovat lähes poikkeuksetta vakuudettomia eikä takaajiakaan tarvita. Lainan ottaminen on nopeaa ja simppeliä. Kun vakuuksiin liittyviä selvityksiä ei tarvitse tehdä, lainapäätös voidaan antaa nopeasti. Vakuudettomien lainojen korko on aina hieman korkeampi kuin vakuudellisten, mutta se ei todellakaan ole kohtuuton: erityisesti vuoden 2019 lakimuutoksen myötä korot tippuivat aikaisempaa matalammalle tasolle. Eri lainatarjouksia vertaillessasi eritoten korko on sellainen asia, johon sinun kannattaa kiinnittää huomiota. Korkojen vertailu keskenään on suositeltavaa. Takaajat, eli henkilöt jotka maksaisivat lainanlyhennyksiä sinun ollessa siihen kykenemätön, puuttuvat lainoista myös. Voit siis hakea lainaa ilman, että sinun tarvitsee kertoa lainanhausta kenellekään.

Onko muita mahdollisuuksia saada lainaa velkoihin?

Mistä sitten saat lainaa velkojen maksuun, jos edellä mainitut lainan myöntämistä koskevat ehdot eivät täyty? Jos et saa lainaa perinteisistä pankeista tai verkossa toimivista rahoituspalveluista esimerkiksi luottotietojen puuttumisen vuoksi, voit saada apua velkojen maksuun ja taloudellisiin ongelmiin esimerkiksi Takuusäätiöstä, jonka palveluihin voit tutustua tästä. Myös monet kunnat voivat myöntää sosiaalista luottoa välttämättömiin menoihin, kuten erinäisten velkojen maksuun.

Velkojen yhdistämisen hakeminen netissä

Top 3 paikat hakea lainaa, jolla maksaa muut lainat pois

Saat haettua järjestelylainan helpoiten seuraavista paikoista.

Laina velkojen maksuun netistä
Tavoitat suuren määrän rahoituslaitoksia ja lainapalveluita verkossa. Pääset täyttämään hakemuksen milloin sinulle sopii ja saat lainapätöksen hetkessä.

Järjestelylaina pankista
Perinteiset pankit myöntävät myös järjestelylainaa, jolla lainat ja velka voidaan maksaa pois. Voit kysyä mahdollisuutta helpoiten omasta pankistasi.

Takuusäätiö ja kunnat
Jos lainansaanti rahoituspalveluista tai pankeista ei onnistu, vaihtoehtona ovat Takuusäätiön takaama laina tai kunnan myöntämä sosiaalinen luotto.

Tärkeät kysymykset vastauksineen

Nyt olemme käyneet läpi velkojen pois maksuun haettavan lainan melko perusteellisesti. Katso tästä vielä erittäin relevantit ja usein kysytyt kysymykset velkojen maksuun tarkoitetuista lainoista vastauksineen.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko