Mistä lainaa velkojen maksuun? Tee velkojen yhdistäminen helposti

Mistä lainaa velkojen maksuun saisi parhaiten? Tämä kysymys on varmasti käynyt mielessäsi useaan otteeseen, jos sinulla on lainoja tai muita velkoja, joiden maksaminen ajaa talouttasi ahtaalle. Lainaa velkojen ja lainojen poismaksuun voi hakea helposti netistä. Velkojen poismaksuun myönnetään yhdistelylaina tai järjestelylaina -niminen laina, jota voit hakea muutamassa minuutissa esimerkiksi tämän sivun hakulomakkeella.

Jos sinulla on velkaa useiden eri lainojen muodossa, sinun kannattaa vakavissasi harkita velkojen yhdistämistä. Velkojen yhdistäminen järjestelylainaksi on jatkuvasti suosiota kasvattava tapa lyhentää omia velkoja nopeammin ja edullisemmin. Järjestelylaina ei ole mitenkään vaikea saada, vaikka sinulla on velkaa jo entuudestaan. Koska uusi lainasi ei tule jo olemassa olevien velkojesi jatkoksi vaan käytät sen niiden poismaksuun, velkasummasi ei kasva entisestään uuden lainan myötä. Sen vuoksi sinulle voidaan myöntää helpommin lainaa velkojen maksuun kuin uutta lainaa johonkin muuhun tarkoitukseen, kuten kulutukseen. Voit hakea netin kautta yleensä maksimissaan 60 000 euron edestä lainaa. Jos velkasi ylittävät 60 000 euroa, voit myös yhdistää vain osan veloistasi.

Nyt ehkä mietit, miten uuden lainan ottaminen sen käyttäminen vanhojen velkojen poismaksaminen helpottaa lainkaan rahatilannettasi, jos velkasummasi ei pienene vaan pysyy edelleen täysin samana. Velkojen yhdistäminen yhdeksi isoksi uudeksi järjestelylainaksi on kuitenkin edullisempaa sinulle, kuin useiden erillisten lainojen lyhentäminen joka kuukausi. Syynä siihen on etenkin lainakulujen pieneneminen: kun sinulla on vain yksi laina, maksat joka kuukausi vain yhdet lainakulut kuten koron, tilinhoitomaksut, laskutuslisät sekä muut mahdolliset kulut. Lisäksi järjestelylaina on isompi laina, jolloin sen korko on pienempi kuin yksittäisten pienten pikavippien ja kulutusluottojen korko. Kuukausittainen lyhennyksesi siis sisältää enemmän varsinaista lainasumman lyhennystä kuin korkoja, jos sinulla on järjestelylaina eikä useita erillisiä velkoja.


Katsotaan nyt esimerkin kanssa, kuinka paljon velkojen yhdistäminen voi auttaa säästämään joka kuukausi. Esimerkkihenkilöllämme Hannalla on velkaa seuraavasti:

1. Kulutusluotto, jota on jäljellä 1800 €. Lyhennys on 124 € kuukaudessa.
2. Toinen kulutusluotto, jota on jäljellä 1500 €. Lyhennys on 70 € kuukaudessa.
3. Pikavippi, jota on jäljellä 450 €. Lyhennys on 100 € kuukaudessa.
4. Toinen pikavippi, jota on jäljellä 750 €. Lyhennys on 90 € kuukaudessa.
→ Menee vielä ainakin kaksi vuotta ennen kuin kaikki lainat ovat maksettu.
→ Hannalla menee kaikkien lainojen lyhentämiseen keskimäärin 384 € joka kuukausi .

Hanna hakee lainaa velkojen maksuun. Hänellä on edellä mainittua velkaa jäljellä vielä 4500 € eli hän hakee 4500 € järjestelylainan 2 vuodeksi ja maksaa sillä velat pois.
→ Uuden lainan kuukausierän suuruus on 206 €.
→ Nyt Hanna maksaa 178 € vähemmän lainanlyhennyksiä joka kuukausi ja lyhentää lainan kokonaisuudessaan pois nopeammin .

Kiinnostuitko? Hae sinäkin ilmainen alustava tarjous velkojen yhdistelyyn tarkoitetusta järjestelylainasta.

Hae tarjous

Miten velkojen yhdistäminen tapahtuu?

Velkojen yhdistäminen ja poismaksu tapahtuu käytännössä näin:

Laske velat yhteen

Aloitat laskemalla paljonko sinulla on yhteensä velkaa jäljellä. Seuraavaksi lähdet hakemaan uutta lainaa, joka on suuruudeltaan vähintään sama kuin velkojesi yhteenlaskettu summa. Hakeminen onnistuu nopeiten ja vaivattomimmin verkossa.

Esimerkki: Sinulla on 1000 € luottokorttivelka, 3700 € kulutusluottovelka, sekä 530 € ja 170 € pikavippivelat. Yhteensä velkasi ovat 5400 €. Aloitat hakemuksen täyttämisen Raha.fi-palvelussa ja valitset lainasummaksi 5400 € viiden vuoden maksuajalla. Itsellesi sopivan maksuajan löydät hakemuksessa esitetyn arvioidun kuukausierän suuruuden perusteella.

Valitse oikea lainan tarkoitus

Hakemusta täyttäessäsi annat kaikki sinulta kysytyt tiedot. Lainan syyksi valitset lainojen pois maksun, velkojen yhdistämisen tai muun vastaavan tilannettasi kuvaavan syyn. Eri lainapaikoille voi olla eri nimi velkojen poismaksuun tarkoitetulle lainalle, mutta tunnistat sen kyllä muiden lainasyiden joukosta. On tärkeää, että valitset lainan käyttötarkoituksen oikein, sillä tässä tapauksessa sillä on merkitystä lainan myöntämisen kannalta. Saat todennäköisemmin lainan velkojen yhdistämiseen kuin lomamatkaa tai kodin hankintoja varten.

Esimerkki: Raha.fi:n hakemuksessa valitset syyksi “lainojen pois maksaminen”

Ilmoita kaikki lainat ja velka

Hakemuksessa sinulta kysytään muista veloistasi ja niiden suuruudesta sekä maksamistasi kuukausieristä, jotka sinun tulee antaa. Koska olet valinnut lainan syyksi velkojen yhdistämisen, sinulta kysytään jokaisen velan kohdalla aiotko maksaa kyseisen velan pois juuri hakemallasi lainalla.

Esimerkki: Kirjaat hakemukseen kaikki velkasi kokonaisuudessaan ja kuukausierineen: eli 1000 € luottokorttivelan, 3700 € kulutusluottovelan, sekä 530 € ja 170 € pikavipit. Laitat jokaisen lainan kohdalle myös hakemuksessa olevan merkinnän, että aiot maksaa velan pois juuri hakemallasi lainalla.

Tutustu alustavaan tarjoukseen

Hakemuksesi käsitellään heti lähetettyäsi sen. Alustava lainapäätös tulee sinulle yleensä välittömästi ja saat tutustua siihen ennen lopullista hyväksyntää. Kun haluat ottaa sinulle alustavasti tarjotun lainan, viimeistelet hakemuksen ja hyväksyt tarjouksen pankkitunnuksillasi. Hyväksytty laina siirretään tilillesi nopeasti eli yleensä jo samana päivänä, jos kyseessä on normaali arkipäivä.

Esimerkki: Lähetät sähköisen hakemuksesi Raha.fi:ssä ja sinut ohjataan suoraan alustavaan lainapäätökseen. Lainapäätöksiä voi tulla myös useampia, koska hakemuksesi kilpailutetaan eri rahoituslaitoksilla. Käyt läpi tarjoukset ja valitset niistä parhaan. Viimeistelet hakemuksen ja hyväksyt tarjouksen verkkopankkitunnuksillasi lainantarjoajan palveluun kirjautuen.

Hae lainaa velkojen yhdistämiseen

Hae nyt

Muista nämä, kun haet lainaa velkojen maksuun

Mitä muuta, kuin omien velkojen yhteenlaskettu summa on hyvä tietää velkoja yhdistäessä?

Mistä lainaa velkojen maksuun voi hakea?

Voit hakea lainaa velkojen maksuun kätevimmin netistä. Voit pyytää tarjouksia itse eri rahoituspalveluista tai sitten käyttää sellaista palvelua kuten Raha.fi, joka hakee automaattisesti tarjouksen useista eri paikoista ilman useiden hakemusten lähettämistä. Yksi vaihtoehto on myös hakea järjestelylaina pankista. Lainat ja velka voivat kuitenkin olla esteenä perinteisestä pankista haettaessa, sillä pankeilla on usein korkeammat kriteerit lainojen myöntämisessä. Järkevin tapa on kuitenkin pyytää useampi tarjous ja verrata niitä keskenään, jotta löydät edullisen lainan, jolla maksat velat pois. Alustavien tarjousten pyytäminen ei velvoita lainan lopulliseen ottamiseen, joten et menetä tarjouksia hakiessasi ja niihin tutustuessasi muuta kuin korkeintaan hieman aikaasi.

Lainaa ilman vakuuksia velkojen maksuun

Netissä myönnettävät lainat ovat lähes poikkeuksetta vakuudettomia eikä takaajiakaan tarvita. Vakuudettoman lainan ottaminen on nopeaa ja simppeliä. Kun vakuuksiin liittyviä selvityksiä ei tarvitse tehdä, lainapäätös voidaan antaa nopeasti. Vakuudettomien lainojen korko on aina hieman korkeampi kuin vakuudellisten, mutta se ei silti ole kohtuuton. Eri lainatarjouksia vertaillessasi eritoten korko on sellainen asia, johon sinun kannattaa kiinnittää huomiota. Lainojen korkojen vertailu keskenään on suositeltavaa. Takaajat, eli henkilöt jotka maksaisivat lainanlyhennyksiä sinun ollessa siihen kykenemätön, puuttuvat lainoista myös. Voit siis hakea lainaa velkoja varten ilman, että sinun tarvitsee kertoa lainanhausta kenellekään toiselle henkilölle.

Lainaa vaikka velkaa entuudestaan

Laina velkojen maksua varten myönnetään pitkälti samoin periaattein kuin muutkin lainat. Niin kuin jo totesimme, muiden lainojen poismaksu ja täten poistuminen kokonaisveloistasi otetaan huomioon lainaa myönnettäessä. Muut tärkeät lainan myöntämiseen liittyvät seikat kuitenkin huomioidaan tämänkin lainan kohdalla: sinulla tulee olla tarpeeksi tuloja uuden lainan lyhennyksen maksamiseen. Lisäksi luottotietojesi tulee olla kunnossa. Lainan ottamista varten tarvitset myös pankkitunnukset ja suomalaisen pysyvän asuinosoitteen.

Onko muita mahdollisuuksia saada lainaa velkoihin?

Mistä sitten saat lainaa velkojen maksuun, jos edellä mainitut lainan myöntämistä koskevat ehdot eivät täyty? Jos et saa lainaa perinteisistä pankeista tai verkossa toimivista rahoituspalveluista esimerkiksi luottotietojen puuttumisen vuoksi, voit saada apua velkojen maksuun ja taloudellisiin ongelmiin esimerkiksi Takuusäätiöstä, jonka palveluihin voit tutustua tästä . Myös monet kunnat voivat myöntää sosiaalista luottoa välttämättömiin menoihin, kuten erinäisten velkojen maksuun.

Mistä lainaa velkojen maksuun top 3

Lyhyesti voimme sanoa, että saat järjestelylainan, jolla maksat velat pois seuraavista paikoista.

Lainaa velkojen maksuun netistä

Tavoitat suuren määrän rahoituslaitoksia ja lainapalveluita verkossa. Pääset täyttämään hakemuksen milloin sinulle sopii ja saat lainapätöksen hetkessä.

Järjestelylaina pankista

Perinteiset pankit myöntävät myös järjestelylainaa, jolla lainat ja velka voidaan maksaa pois. Voit kysyä mahdollisuutta omasta pankistasi.

Takuusäätiö ja kunnat

Jos lainansaanti rahoituspalveluista tai pankeista ei onnistu, vaihtoehtona ovat Takuusäätiön takaama laina tai kunnan myöntämä sosiaalinen luotto.

Kysyttävää?

Yleisimmät kysymykset velkojen maksuun tarkoitetuista lainoista vastauksineen löydät tästä.

Ei tule. Jos luottotietosi ovat puhtaat, ne ovat sitä edelleen järjestelylainan ottamisen jälkeenkin. Esimerkiksi Raha.fi:ssä tarjottu järjestelylaina ei ole millään tavoin sama asia kuin velkajärjestely.

Kyllä voit. On tärkeää, että valitset lainan käyttötarkoitukseksi lainojen pois maksun, yhdistämisen tai muun vastaavan syyn, josta käy ilmi tarkoituksesi maksaa velkoja pois uudella lainalla.

Uusi laina ei kasvata velkamäärääsi, vaan se pysyy ennalla maksaessasi vanhoja velkoja pois uutta lainaa vastaavalla summalla. Tämän vuoksi uusi laina voidaan myöntää todennäköisemmin, kuin jos ottaisit sen muuhun käyttöön kuin velkojen pois maksuun.

Tämän vuoksi sinun ei tarvitse pelätä muiden velkojen ilmoittamista lainahakemuksessa. Ne eivät automaattisesti huononna mahdollisuuttasi saada lainaa. On tärkeää, että täytät hakemuksen oikeilla tiedoilla.

Voit aloittaa lainanhaun millä tahansa sivustoltamme löytyvällä hakemuksella. Valitse ensin lainasumma ja -aika, jonka jälkeen sinua ohjataan eteenpäin hakemuksessa. Sinulta kysytään mm.

  • Perustietoja kuten ikäsi, siviilisäätysi, asumismuotosi ja -kulusi
  • Työtilanteesi ja palkkatulosi
  • Henkilötunnuksesi, jotta sinulle voidaan antaa alustava päätös heti tai ohjata osuvimman tarjouksen äärelle
  • Lainan käyttötarkoitus sekä muiden lainojen ja velkojen määrä

Netistä haettaessa prosessi on hyvin nopea: alustava lainapäätös tulee normaalisti saman tien hakemuksen lähettämisen jälkeen. Kun laina myönnetään sinulle, se siirretään pikimmiten tilillesi. Jos sinulla on tili jossakin suurimmista pankeista, tämä tarkoittaa rahojen näkymistä tililläsi jopa saman päivän aikana. Pisimmillään siirto vie noin 1-2 pankkipäivää.

Lue asiantuntijoidemme vinkkejä

Haluamme auttaa Sinua säästämään arjen raha-asioissa.

Yhdistä lainat

Yhdistä lainat

Yhdistä kaikki lainasi yhdeksi ja maksa ne pois edullisemmalla yhdistelylainalla.

Lue lisää
Lainaa ilman vakuuksia

Lainaa ilman vakuuksia

Laina, johon ei tarvita vakuuksia tai takaajia on helppo hakea suoraan netistä. Näin se tapahtuu.

Lue lisää
Tarkista luottotiedot ilmaiseksi

Tarkista luottotietosi ilmaiseksi

Tiesitkö, että sinulla on oikeus tarkistaa luottotietosi täysin ilmaiseksi? Katso tästä, miten se tapahtuu.

Lue lisää