Hae lainaa yhteishakijan kanssa ja paranna mahdollisuuksiasi

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Lainaa 70 000 euroon asti

Voit hakea vakuudetonta lainaa 70 000 euroon asti yhteishakijan kanssa.

Helppo hakemus verkossa

Hakemuksen täyttämiseen menee vain muutamia minuutteja ja rinnakkaishakijan lisääminen on helppoa.

Useita lainatarjouksia kerralla

Saatte kauttamme lainatarjoukset useammalta rahoituslaitokselta samalla kertaa. Suosittelemme vertailemaan tarjouksia ja valitsemaan niistä parhaimman.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Lainan saannin mahdollisuuksia voi kasvattaa monella tavalla, joista yksi toimiva tapa on hakea lainaa yhteishakijan kanssa. Verrattuna yksin hakemiseen yhteishakijan, josta käytetään myös nimeä rinnakkaishakija, lisääminen hakemukseen vaikuttaa lainaan mm. seuraavasti:

  • myönteinen lainapäätös on todennäköisempi
  • suurempi lainasumma on mahdollinen
  • lainan korko voi olla matalampi

Tutustumme seuraavaksi tarkemmin rinnakkaishakijaan ja yhdessä hakemisen etuihin.

Mikä on rinnakkaishakija tai yhteishakija?

Katsotaan ensin, mitä rinnakkaishakija käytännössä tarkoittaa. Lainalla on päähakija, joka tarvitsee rahoitusta ja hakee lainaa itselleen. Päähakijan lisäksi lainahakemukseen voidaan lisätä toinen henkilö eli rinnakaishakija tai yhteishakija. Rinnakkaishakija joko tulee käyttämään myönnettyä lainaa päähakijan kanssa tai sitten hän ei tule käyttämään lainarahoja lainkaan. Usein rinnakkaishakija lisätään hakemukseen, jotta päähakijalla olisi paremmat mahdollisuudet saada toivomansa laina.

Sekä päähakija että rinnakkaishakija ovat molemmat vastuussa lainasta. Mikäli päähakija ei pysty suoriutumaan lainan hoidosta, rinnakkaishakijan täytyy ottaa vastuu velasta. Sillä ei ole merkitystä, onko rinnakkaishakija itse käyttänyt lainarahoja lainkaan. Tällaista lainaa kutsutaankin yhteisvastuulliseksi lainaksi.

Lainaa voi hakea rinnakkaishakijan kanssa

Mitä hyötyä on hakea lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa?

Kävimme jo aluksi lyhyesti läpi yhteishakijan tuomia etuja, mutta tutustutaan niihin nyt tarkemmin. Tärkeimmät hyödyt voidaan tiivistää kolmeen kohtaan.

  1. Oli kyseessä millainen lainasumma tahansa, myönteinen lainapäätös on todennäköisempi rinnakkaishakijan kanssa hakiessa kuin yksin hakiessa. Oletuksena tietenkin on, että rinnakkaishakijan tiedot suhteessa lainan perusvaatimuksiin kuten tuloihin ovat riittävät. Koska rinnakkaishakija on yhteisvastuullinen hakija, eli päähakijan kanssa samalla tavalla vastuussa lainan takaisinmaksusta, rahoituslaitoksen riski on pienempi: päähakijan ollessa estynyt maksamaan lainaa takaisin sopimuksen mukaisesti, yhteisvastuullinen hakija jatkaa lainan takaisinmaksua. Rahoituslaitoksella on siis erittäin hyvä mahdollisuus saada omansa takaisin.
  2. Koska rahoituslaitoksen riski on pienempi, se voi myös lainata suuremman summan rahaa kuin mitä se lainaisi yhdelle hakijalle. Useamman tuhannen euron lainassa rinnakkaishakijasta on reilusti hyötyä. Raha.fi:ssä yhteishakijan kanssa voi hakea lainaa 70 000 € asti.
  3. Yhteishakijan lisääminen lainahakemukseen ei aina johdu siitä, että päähakija ei muuten saisi haluamaansa lainaa. Yhteishakija tekee lainasta usein huomattavasti edullisemman kuin mitä se olisi yksin haettaessa: yhdessä haetun lainan korko on edullisempi kuin yksin haetun lainan. Korko on suoraan suhteessa rahoituslaitoksen arvioimaan riskiin, ja yhteisvastuullisen hakijan sisältämä laina on riskiltään pienempi kuin yksin otettu laina. Esimerkiksi 50 000 € vakuudettoman lainan saaminen yksin on vielä hyvin mahdollista, mutta yhteishakijan lisääminen hakemukseen voi taata edullisemman lainatarjouksen.

Kuka kelpaa rinnakkaishakijaksi?

Yhteishakijan tulee täyttää yleensä samat ehdot kuin päähakijankin. Niitä ovat puhtaat luottotiedot, kyseisen lainan vaatima ikäraja, sekä riittävät ja säännölliset tulot. Esimerkiksi luottotiedoton rinnakkaishakija ei edistä lainan saantia lainkaan.

Pankeilla ja rahoituslaitoksilla on hieman eriäviä vaatimuksia siitä, millainen päähakijan ja rinnakkaishakijan välinen suhde tulee olla: joskus vaatimuksena on samassa osoitteessa asuva perheenjäsen, mutta myös löyhempi suhde on mahdollinen. Esimerkiksi Raha.fi:n hakemuksessa rinnakkaishakijan ei tarvitse asua samassa taloudessa päähakijan kanssa.

Sanomattakin on selvää, että yhteishakijan voi liittää hakemukseen vain hänen omalla suostumuksellaan. Vaikka tiedot olisikin mahdollista kirjata hakemukseen toisen puolesta, viimeistään lainan lopullisen myöntämisen vaiheessa myös rinnakkaishakijalta vaaditaan vahva tunnistautuminen esimerkiksi verkkopankin välityksellä.

Mistä voi hakea lainaa rinnakkaishakijan kanssa?

Rinnakkaishakijan lisäämisen mahdollisuus on yleinen pankkilainoissa, mutta myös verkosta haettavia kulutusluottoja voi hakea yhdessä toisen henkilön kanssa. Yhteishakija on yleisempi suurissa, yli 10 000 € lainoissa. Pienissä muutaman sadan euron pikavipeissä tätä mahdollisuutta ei usein ole. Raha.fi:ssä yhteishakijan voi aina lisätä lainahakemukseen: voit hakea 100-70 000 euron vakuudetonta lainaa yhteishakijan kanssa. Mahdollisuus yhteishakijan lisäämisen tulee hakemuksen lopussa. Aloita hakeminen valitsemalla haluamasi lainasumma ja maksuaika laskurin avulla.

Hae lainaa rinnakkaishakijan kanssa 70 000 € asti

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko