Matkarahat käytetään nyt pintaremontteihin – Mitä kodin kunnostus maksaa?

Pandemian alkuvaiheessa urakoitsijoita hirvitti miten tilanne vaikuttaa töiden määrään, mutta remonttien lukumäärä on kärsinyt vain hyvin hetkittäisesti.

“Kun korona viime keväänä iski sen yhden viikon aikana ensimmäisen kerran, niin puhelin ja sähköposti kuolivat kokonaan ja pari työmaata taisi myös peruuntua. Viikon verran oli hiljaista mutta toisena viikkona vähän jo tuli yhteydenottoja. Kolmas viikko oli jo aika normaali ja sen jälkeen on ollut kiirettä koko ajan.”, kommentoi Pasi Järvi Parkettimies Oy:lta

Monen suomalaisen ulkomaan-, sekä kotimaanmatkat ovat peruuntuneet Covid-19 vuoksi. Sen sijasta kotona vietetään aikaa entistä enemmän. Tämä näkyy pienten pintaremonttien kasvussa.

Raha.fi:n kautta on haettu viimeisen kolmen kuukauden aikana (1.11.2020-31.1.2021) rahoitusta ulko- ja kotimaan matkusteluun 67 % vähemmän kuin ennen pandemian alkua. Vastaavasti rahoitus remonttia varten on samalla tarkastelujaksolla kasvanut 27 %. Analyysin vertailuajankohta on vuoden takainen aika ennen pandemian alkua (1.11.2019-31.1.2020).

Remonttilainojen keskimääräinen lainasumma palvelun kautta on 3190,47 €.

Urakoitsijoilla riittää töitä

“Koronavuotena ollut enemmän työtä tarjolla. Säästyy lomareissu rahat niin niitä käytetään remontointiin. Mutta isompiin töihin se helpommin vaikuttaa. Jos asukkaat asuisivat remontin ajan kotona. Esim moni kylpyhuoneremontti on siirtynyt tuttavilta kun ihmiset ei halua ketään kotiinsa. Tosin tuo ”pahin” vaihe on jo mennyt mielestäni jo kesän jälkeen ja aika normaalisti toimii mielestäni kaikkien tuttujen työt jo tällä hetkellä.”, sanoo Järvi.

2020 huhtikuu sai Maalaus Duo S & S Oy:n kaksikon Susan Nikanderin ja Sami Aaltosen tarttumaan yrittäjyyteen.

“Covid-19 on vaikuttanut positiivisesti töiden määrään. Urakoita on tullut tehtyä useampi kuukaudessa ja asiakkaiden kanssa on tullut juteltua juurikin aiheesta Covid-19. Monet ovat etätyössä, perheet ovat enemmän kotona ja kodista halutaan viihtyisämpi, uusia värejä ja tapettiseiniä.”, sanoo Nikander.

Oululaisen Kaarikka Saneeraus Oy:n Joni Neuvonen on tehnyt paljon juuri pienempiä pintaremontteja.

“Korona-aika on lisännyt ihmisten innokkuutta remonttien tekemiseen, ja etenkin itsenäinen remontointi on selkeästi lisääntynyt. Koronan negatiivinen vaikutus on näkynyt urakoiden siirtymisenä ja jopa peruuntumisina.”, kommentoi Neuvonen
Kasvomaskeista, turvaväleistä ja käsidesistä on tullut normaaleja välineitä työmaalla. Urakoitsijat kokevat kuitenkin, että rajoitukset ja suositukset eivät hankaloita liiakseen töiden tekemistä.

“Covid-19 ei ole hankaloittanut urakoiden tekemistä. Usein teemme töitä tyhjässä asunnossa. On myös asuntoja missä asukkaat ovat paikalla, Huolehdimme turvaväleistä, pidämme kasvomaskit kasvoilla ja käsidesiä on aina mukana. Sovimme jo ensimmäisellä käynnillä miten urakka aloitetaan ja edetään.”, toteaa Nikander.

Mitä pintaremontit maksavat?

Raha.fi selvitti myös yleisimpien pintaremonttien hintoja Helsingissä. Analyysissa on pyydetty UrakkaDiili-sivustolta keskihintoja yleisimmille urakoille, kun työhön on tullut enemmän kuin kuusi tarjousta paikallisilta yrittäjiltä. UrakkaDiili.fi on sivusto, jossa kuluttaja voi kilpailuttaa veloituksetta remontin syöttämällä palveluun kuvaavan tarjouspyynnön kohteesta.

Yleisimpiä töitä palvelun kautta Helsingissä vuonna 2020 ovat olleet kaksion parketin hionta ja lakkaus, yksiön sisäseinien maalaus, sekä kaksion vinyylilattian asennus.

Helsinki

85m2 parketin hionta ja lakkaus
– Tarjousten keskihinta: 2276,10 €
– Keskimäärin UrakkaDiilin kautta tilatun parketin hionnan ja lakkauksen hinta koko Suomessa on 28 €/m²

30 m2 yksiön sisäseinien maalaus
– Tarjousten keskihinta 1707,50 €
– Keskimäärin UrakkaDiilin kautta tilatun sisäseinien maalauksen hinta koko Suomessa on 1 810 €

45 m2 kaksion vinyylilattian asennus
– Tarjousten keskihinta 1189,49 €
– Tarjouksiin ei sisälly jalkalistojen asennus
– Keskimäärin UrakkaDiilin kautta tilatun vinyylilattian asennuksen hinta koko Suomessa on 26,84 €/m²

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko