Sähkötarjous halpaan hintaan ja parhailla eduilla

Miten löydän parhaimman sähkötarjouksen?

Sähkötarjous on helppo löytää. Kymmenet eri sähköyhtiöt Suomessa tarjoavat erilaisia sähkösopimuksia asiakkailleen edulliseen tarjoushintaan. Määräaikaisten ja toistaiseksi voimassa olevien sopimusten joukosta löytyy varmasti sopiva vaihtoehto jokaiseen talouteen ja asumismuotoon. Tarjouksen voi löytää tutustumalla valikoimaan itse mutta sähkön kilpailutus on nopea tapa saada useita tarjouksia kerralla.

Hinnan vertailu ennen tarjoukseen tarttumista on järkevää, mutta on hyvä tarkastella muutakin kuin sähkön hintaa. Halvin sähkö ei aina ole paras vaihtoehto, etenkin jos haluaa valita vastuullisen yhtiön tai käyttää ekologisempaa energiaa.

Tarjouksen tiedot ja sopimuksen ehdot kannattaa myös lukea tarkasti läpi. Usein tarjouksia koskee alennusjakso, joten on hyvä tietää milloin edullisempi hintaa nouse ja mitkä ovat perusteet irtisanomiselle.

Tarjousten vertailussa on myös hyvä kiinnittää huomiota erilaisiin etuihin, jotka vaihtelevat eri yhtiöiden välillä. Hieman hintavampi tarjous voi tulla lopulta edullisemmaksi, jos sopimukseen sisältyy rahanarvoisia etuja. Jotkut yhtiöistä tarjoavat erilaisia lisäpalveluja, joiden avulla voidaan esimerkiksi tasata koko vuoden sähkölaskut.

Sähkövertailua tehdessä ja tarjousta valitessa kiinnitä huomiota ainakin näihin seikkoihin:

 • Tarjouksen hintaan ja alennuksen kestoon
 • Sopimukseen kuuluviin asiakasetuihin
 • Vastuullisuuteen ja ekologisuuteen
 • Lisäpalvelujen saatavuuteen

Ennen uuteen tarjoukseen tarttumista on myös hyvä tarkistaa oma nykyinen sähkösopimus mahdollisten määräaikaisuuksien varalta. Määräaikaisia sopimuksia ei voi vaihtaa uuteen ennen kuin sopimusjakso on päättynyt, ellei kyseessä ole muutto.

Mitä Kotimaan Energian 3,99 € sähkötarjous sisältää?

Kotimaan Energia on suomalainen sähköyhtiö, joka tarjoaa runsaan valikoiman erilaisia sähkösopimuksia. Sen mainostettua 3,99 € perusmaksua on kehuttu yhdeksi Suomen edullisimmista. Edullisen perusmaksun lisäksi sähköyhtiö houkuttelee uusia asiakkaita myös muilla eduilla.

Tällä hetkellä yksi edullisimmista Kotimaan Energian kampanjoista on Netto Diili, jonka perusmaksu alkaa 3,99 eurosta.  Vielä edullisempi on kuitenkin Hyvä Diili, jonka perusmaksu on vain 3,90 €. Tässä näet Hyvä Diili -tarjouksen muut tiedot:

 • 12 kk perusmaksut 0 €
 • Jatkossa perusmaksu 3,90 €/kk
 • 12,47 snt/kWh koko sopimuksen ajan
 • 120 tuntia ilmaista sähköä muuttajalle

Kotimaan Energian Hyvä Diili 24kk -sopimuksessa et maksa perusmaksua vuoteen. Jatkossa perusmaksu on vain 3,90 €/kk. Saat myös 120 tuntia ilmaista sähköä muuttaessa ja muita rahanarvoisia etuja.

Kotimaan Energian Netto Diili 24 kk -sopimus sisältää muun muassa:

 • Perusmaksu 0 €/6 kk, jonka jälkeen alkaen 3,99 €/kk
 • 120 h ilmaista sähköä muutettaessa
 • Pörssisähkön tuntihinta + sisäänostokulu 0,19 snt/kWh
 • 24 kk:n määräaikainen sopimus

Vaikka kyseessä ei olekaan 100 % uusiutuvalla energialla tuotettu sähkö, Kotimaan Energialta on mahdollista saada myös täysin ympäristöystävällistä sähköä lisämaksua vastaan (4,90 €/kk).

Tee Kotimaan Energian Netto Diili 24 kk -sopimus ja saat perusmaksun ilmaiseksi ensimmäisen puoli vuotta. Tämän jälkeen perusmaksu alkaen 3,99 €/kk. Saat myös muita rahanarvoisia etuja ja 120 tuntia ilmaista sähköä muuttaessasi.

Mitkä ovat parhaat Helenin sähkötarjoukset?

Helen tarjoaa edullista sähköä kaikkialle Suomeen. Suomisähkö on yksi yhtiön suosituimmista tarjouksista edullisine hintoineen ja etuineen. Kyseessä on kahden vuoden määräaikainen sopimus, jonka voi uusia helposti sopimuskauden päättyessä. Sähkön hinta on 7,74 snt/kWh, joka säilyy samana koko sopimusajan, vaikka markkinahinta muuttuisi.

Suomisähkötarjouksen edut:

 • Säästät 36 €, sillä sopimuksen ensimmäinen vuosi on perusmaksuton.
 • Sähkötapaturmavakuutukus koko perheelle sisältyy hintaan.
 • Sähkö on 100 % CO2-vapaata sähköä, mikä tarkoittaa sitä, ettei sähköntuotannossa ole käytetty fossiilisia polttoaineita.

Suomisähkö-tarjoustuotteen lisäksi Helen myy myös muita, aina edullisia sähkötuotteita asiakkaan tarpeiden mukaan. Valikoimasta löytyy esimerkiksi:

 • Kiinteähintainen sähkö, jossa hinta nimensä mukaisesti säilyy kiinteänä eli samana koko sopimusjakson ajan.
 • Ympäristösähkö, joka on tuotettu uusiutuvalla energialla.
 • Perussähkö, jonka hinta mukailee sähkön markkinahinnan kehitystä ja sopii erityisesti kerrostaloasuntoihin.
 • Pörssisähkö, joka mukailee sähkön hinnan kehitystä tunneittain. Sopii talouksiin, jossa sähkön käyttöä halutaan optimoida ja hintaa aktiivisesti seurata.
Mies katsoo tietokoneelta sähkötarjouksia
Parhaat sähkötarjoukset löytyvät usein netistä ja kilpailuttamalla sähkösopimus

Mitkä ovat parhaat Vattenfallin tarjoukset?

Suomen vastuullisimmaksi sähköyhtiöksi valittu Vattenfall tarjoaa ympäristöystävällistä, fossiilivapaasti tuotettua sähköä tarjoushintaan.

Ilmasto Mix -sähkösopimus on kiinteähintainen 24 kk:n sopimus. Kyseisessä sopimuksessa sähkö on tuotettu fossiilivapaasti vesi-, tuuli- ja ydinvoimalla. Sähkön hinta 8,14 snt/kWh pysyy samana koko sopimuskauden ajan.

Kiinteähintainen Ilmasto Mix -sähkösopimus ei tuota yllätyksiä hintaan, mutta jos sähkön kulutuksen seuranta kiinnostaa, voi Tuntisähkö Mix olla silloin hyvä vaihtoehto.

Tuntisähkö Mix -sopimuksessa:

 • Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva
 • Hinta on pörssisähkön tuntihinta + 0,29 snt/kWh
 • Perusmaksu on 2,95 €/kk

Mitkä ovat parhaat Fortumin tarjoukset?

Fortumilta löydät aina edullisia sähkötarjouksia eri asumismuotoihin. Fortumin tarjoama sähkö on 100 % hiilidioksidivapaata. Käyttämäsi sähkön tuotan­nosta ei siis synny hiili­diok­si­di­päästöjä. Nämä päästöt ovat merkittävä syy ilmaston lämpe­ne­mi­sessä ja tästä syystä hiili­diok­si­diton sähkö auttaa ilmas­ton­muu­toksen torjun­nassa.

Kerrostaloasumiseen suositeltavana on Fortum Vakio. Kyseinen sopimus on:

 • Valittavissa kiinteässä S, M tai L hinnoittelussa, riippuen asunnon koosta. Hinta on koosta riippuen 18-32 €/kk. L -koko sopii myös rivitaloasumiseen.
 • Samanhintainen joka kuukausi.
 • Toistaiseksi voimassa oleva, jonka voi helposti vaihtaa halutessaan toiseen.
 • Kampanjaetuna Fortum tarjoaa Vakioon ensimmäisen kuukauden täysin veloituksetta.

Tilaa Fortum Vakio -sähkösopimus kerrostaloasuntoon. Saat ensimmäisen kuukauden veloituksetta!

Omakotitaloon tarjolla on esimerkiksi Fortum Takuu, joka on 24 kk:n sopimus lukittuun ja turvalliseen 7,98 c/kWh hintaan.

Mitä sähkösopimuksia Loiste tarjoaa?

Sähköyhtiö Loiste tarjoaa niin ikään useita edullisia sopimuksia erilaisiin tarpeisiin. Vaikka Loiste ei sähköyhtiönä olekaan kaikista ekologisin, tarjoaa se myös sopimusvaihtoehtoja, jotka ovat 100 % uusiutuvalla energialla tuotettu. Sellaisia ovat esimerkiksi nämä kiinteähintaiset ja määräaikaiset sopimukset:

 • Loiste Puhdas, joka tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä eli tuulella, vedellä ja bioenergialla Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.
 • Loiste Aurinko, joka tuotetaan aurinkovoimalla ja on päästötöntä ja uusiutuvaa energiaa.
 • Loiste Tuuli, joka on Suomessa 100 % tuulivoimalla tuotettua sähköä. Myös tuulivoima on uusiutuvaa energiaa eikä sen tuotannossa synny päästöjä.
 • Loiste Lappi, joka tulee Lapista. Sähkö tuotetaan 100 % tuulella lappilaisissa tuotantolaitoksissa.

Tarjolla on myös ETUpuhdas ja ETUpuhdas pörssi -sopimukset, joista tienaat samalla bonusta. Kummatkin tuotteet ovat täysin vihreää sähköä, eli ne tuotetaan vedellä, tuulella ja bioenergialla. ETUpuhdas on kiinteähintainen määräaikainen sopimus, ETUpuhdas pörssi puolestaan markkinahintaa seuraava, toistaiseksi voimassaoleva sopimus, jossa jokaiselle tunnille on oma hintansa.

Löytyykö sähkötarjouksia ilman kuukausi- tai perusmaksua?

Useat eri sähköyhtiöt tarjoavat sähkösopimuksia, joissa ei ole lainkaan kuukausimaksua. Sähkösopimus ilman perusmaksua on usein määräaikainen sopimus. Kiinteähintaiset perusmaksuttomat sopimukset sopivat hyvin erityisesti pienemmille kohteille, joissa sähkön käyttö on vähäistä. Esimerkiksi pienissä kerrostaloasunnoissa tämä voi tulla kaikkein edullisimmaksi, sillä kulutus on pientä ja perusmaksu ei vaikuta sähkölaskuun. Perusmaksut kustantavat Suomessa keskimäärin 50 €, joten säästöä syntyy.

Tällä hetkellä esimerkiksi Nordic Green Energy ja Lumo Energia tarjoavat kiinteähintaisia perusmaksuttomia sopimuksia. Sähkötarjousvertailun avulla sopiva perusmaksuton tarjous löytyy helposti ja nopeasti.

Mikä olisi hyvä sähkötarjous mökille?

Sähkösopimuksen kesämökille ja muihin loma-asuntoihin saa aivan kuten kotiinkin, jos kohde on sähköverkossa. Lähtökohtaisesti kesämökille halutaan tietenkin löytää edullisin mahdollinen sähkösopimus.

Koska mökillä sähkön tarve vaihtelee, on hyvä valinta kiinteähintainen sopimus. Yleensä nämä sopimukset ovat määräaikaisia, joten sopimusjakson päättymisen jälkeen on hyvä tarkastella uusia tarjouksia.

Hyviä tarjouksia mökille ovat esimerkiksi:

 • Vattenfall Ilmasto Mix -fossiilivapaa sähkö, kiinteään 8,14 snt/kWh hintaan ja 24 kk:n määräajalla ja 3,95 €/kk perusmaksulla.
 • Helen Suomisähkö, jossa sähkö 7,74 c/kWh ja ensimmäinen vuosi ilman perusmaksuja 24kk:n määräaikaisessa sopimuksessa.

Haluatko löytää hyvän ja edullisen sähkötarjouksen? Kilpailuta sähköyhtiöt helposti ja saat tarjoukset vain muuteissa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko