Nordnet rahastot: Löydä hyvät rahastot suuresta valikoimasta

Sijoita Nordnetin rahastoihin helposti. Aloita kuukausisäästäminen jo tänään!

Miksi kannattaa valita Nordnet rahastot?

Nordnet rahastot ovat Suomen suosituimpia rahastoja. Netissä toimiva osake- ja rahastovälittäjä Nordnet on ollut useampana vuotena vertailujen ykkönen esimerkiksi Osakesäästäjien keskusliiton vertailuissa sekä Välittäjä-tutkimuksissa.

Erityisesti edullisista hinnoistaan sekä monipuolisista ja kustannustehokkaista sijoitustuotteistaan tunnettu Nordnet tarjoaa useita eri rahastoja. Löydät sinulle sopivimmat vaihtoehdot helposti tutustumalla Nordnetin sivujen rahastoideoihin, josta näet vaihtoehtoja erilaisilla riskeillä, kuluilla ja sijoituskohteilla.

Kun sijoitat rahastoihin, sinun ei tarvitse osakesijoittajien tapaan seurata markkinoiden ja yhtiöiden tapahtumia yhtä intensiivisesti. Asiantuntijat tekevät tarvittavat muutokset sijoituksiin puolestasi.

Aloittaessasi rahastosijoittamisen Nordnetillä:

  • Et maksa lainkaan merkintä- tai lunastuspalkkioita.
  • Voit aloittaa jo 15 eurolla.
  • Saat pääsyn yli 60 rahastoyhtiön tarjontaan.
  • Pääset käsiksi yli 600 rahaston valikoimaan.

Mitä rahastoja on tarjolla?

Valikoimasta löytyy useita eri rahastoja, joiden avulla voit helposti ja vaivattomasti säästää ja sijoittaa arvopapereihin. Nordnet tarjoaa sivuillaan Rahastot-hakutyökalun, jonka avulla pääset helposti etsimään ja vertailemaan eri vaihtoehtoja muun muassa näillä kriteereillä:

  • Rahastotyyppi
  • Maa/aluea
  • Kategoria
  • Rahastoyhtiö
  • Riski

Yleisimmät rahastotyypit ovat:

Yhdistelmärahastot
Tässä sijoitusmuodossa varat sijoitetaan salkunhoitajan toimesta sekä osakkeisiin että korkomarkkinoille. Yhdistelmärahasto sopii sijoittajalle, joka haluaa hajauttaa sijoituksensa eri omaisuusluokkiin ja tavoittelee talletustaan tai korkorahastoa kovempaa tuottoa. Kunkin omat säännöt ja markkinatilanne määrittelevät osakkeiden ja korkosijoitusten suhdanteen.

Korkorahastot
Korkorahastot tunnetaan yleisesti vakaan tuoton ja matalan riskin rahastoina, etenkin silloin jos kohteeksi valitaan lyhyen koron rahamarkkinarahastot. Korkorahastoja on kuitenkin eri tyyppisiä ja eri tuotto-odotuksila. Niiden riskitasotkin voivat vaihdella. Korkoinstrumentteina toimivat sijoituspolitiikasta riippuen esimerkiksi pankkien, valtioiden tai yritysten liikkeeseen laskemat lyhyt- tai pitkäaikaiset korkopaperit.

Osakerahastot
Kuten nimestä jo käy ilmi, näiden rahastojen sijoituskohteena ovat osakkeet.
Historiaa tarkastellessa voi huomata, että osakemarkkinoilta on saatu paras tuotto pitkän tähtäimen sijoittamisella. Lyhyellä aikavälillä osakerahastojen arvo voi vaihdella voimakkaasti.

Indeksirahastot
Nordnetin tarjoamien kansainvälisten indeksirahastojen avulla voit helposti ja edullisesti hajauttaa sijoituksesi ympäri maailmaa. Yhdellä sijoituksella pääset käsiksi useampaan osakkeeseen. Indeksirahasto sijoittaa vertailuindeksin mukaiseen osakekoriin. Se on helposti lähestyttävä ja kustannustehokas vaihtoehto kaikille sijoittajille. Esimerkiksi Nordnet Indeksirahasto Suomi on täysin kuluton vaihtoehto, jonka avulla on helppo aloittaa sijoittaminen.

Mies katsoo tietokoneelta ja puhelimelta Nordnet rahastoja, johon hän säästää kuukausisäästämisellä.
Nordnetin valikoima on suuri mutta palvelussa on tarjolla helppokäyttöisiä työkaluja, jotka auttavat sinua oikeiden sijoitustuotteiden valinnassa.

Mitkä ovat suosituimmat rahastot?

Mikäli pohdit mitä ostaisit, voit aina tarkastella menestyneiden sijoittajien valintoja sekä suomalaisasiakkaiden suosituimpia rahastoja. Vinkkejä ja suosituimpien rahastojen listan löydät myös Nordnetin omasta sosiaalisesta sijoitusverkostosta Sharevillestä.

Millaiset kulut ovat?

Kulut vaihtelevat rahastoista riippuen. Tarjolla on täysin kuluttomia 0 % vaihtoehtoja kuten Pohjoismaiset Indeksirahastot sekä erilaisia rahastoja, joissa juoksevat kulut hallinnointipalkkiolla nousevat esimerkiksi noin 5 prosentin kieppeille. Tarkemmat kulut löytyvät Nordnetiltä klikkaamalla rahastoa ja tarkastelemalla sen lisätietoja. Merkintä ja lunastus kustantaa pyöreät 0 euroa.

Kuinka sijoitan kuukausisäästämällä?

Rahastosijoittamisen voi kertamerkintöjen lisäksi tai sen sijaan tehdä helposti myös kuukausisäästämällä. Tämä sopiikin erityisesti pitkäjänteisille sijoittajille, sillä mitä pidempään säästöt ehtivät kasvattaa pääomaa, sitä parempi tuotto saadaan korkoa korolle -ilmiön avulla.

Säästämisen kohteeksi voi valita yhden tai useamman rahaston runsaasta valikoimasta. Pienilläkin summilla pääset alkuun, sillä minimisijoitussumma kuukausisäästämisessä on 15 €/kk ja se veloitetaan suoraveloituksena kuukausittain. Kuukausisäästämisen sopimuksen solmiminen ei maksa mitään.

Nordnetin sivuilta löytyvän kuukausisäästölaskurin avulla voit helposti laskea, kuinka paljon sijoituksesi arvo voisi olla sijoitusajan päätyttyä.

Alla esimerkki kuukausisäästämisestä ja sen mahdollisesta tuotosta:

Kertasijoituksesi on 5000 €, jonka jälkeen sijoitat kuukausisäästämisellä 80 € kuukaudessa. Sijoitusaika on 15 vuotta ja tuotto-odotus 7 %. Sijoituksesi arvo on näillä laskelmilla 39 608 € sijoitusajan päätyttyä.

On tärkeää huomioda, että laskelmat ovat vain suuntaa antavia ja todellisia tuottoja on mahdotonta arvioida ennakkoon. Laskelmissa ei myöskään huomioida muita säästösummiin vaikuttavia tekijöitä, kuten veroja, valuuttakurssimuutoksia, inflaatitoa sekä rahastokohtaisia kuluja.

Aloita kuukausisäästäminen rahastoihin jo tänään. Saat apua sopivien rahastojen valitsemiseen.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko