Nordnet tarjoaa helppoa ja tehokasta sijoittamista kaikille

Mikä on Nordnet?

Nordnet on vuonna 1996 perustettu pohjoismainen osake- ja rahastovälittämistä tarjoava nettipankki. Nordnet on suosittu vaihtoehto säästämiseen ja sijoittamiseen etenkin sen edullisuuden vuoksi.

Nordnetissä voit sijoittaa osakkeisiin, rahastoihin ja muihin pörssinoteerattuihin tuotteisiin. Sillä on jo yli 700 000 pohjoismaista asiakasta. Palvelu sopii hyvin piensijoittajille ja myös aloittelijoille, joita kiinnostaa sijoittaminen. Aloitus on tehty mahdollisimman helpoksi.

Millaisia kokemuksia asiakkailla on palvelusta?

Ennen Nordnetin tilin avaamista on luonnollista, että haluat kuulla muiden käyttäjien kokemuksia sen käytöstä. Haluat ehkä tietää, kannattaako tilin avaaminen ja ettei kyseessä vaan ole minkäänlainen huijaus. Huijauksesta ei tosiaankaan ole kyse Nordnetin kohdalla. Voit siis luottaa Nordnetin verkkosivustoon ja selkeästi alunperin Nordnetiltä tuleviin sähköposteihin.

Nordnetin käyttö on helppoa, mistä kielii suuri määrä sijoitusrintamalla aloittevia käyttäjiä.

Yksi Nordnetin valteista on sen edullisuus ja käyttäjien kokemuksista löytyy monenlaisia mielipiteitä hinnoista. Yleinen mielipide tuntuu olevan, että kyseessä on todella edullinen palvelu. Osa käyttäjistä taasen ei malta tutustua hinnastoihin tai muihin ehtoihin kunnolla, ja täten yllättyvät joistakin aivan normaaleista kaupankäyntiin kuuluvista maksuista.

Parhaiten kokemuksia löytää Nordnetin omalta Shareville-keskustelualueelta.

Kuinka palvelu toimii?

Kokeile Nordnetiä rohkeasti. Asiakkaaksi ryhtymisessä menee vain muutama minuutti:

  1. Avaa arvo-osuustili verkossa: Aloita luomalla Nordnetin sivustolla itsellesi maksuton arvo-osuustili eli osake- ja rahastosalkku. Tämä on siis tili, missä säilytät osakkeet ja rahastot. Saat tilin auki täyttämällä hakemuksen verkkosivuilla ja tunnistautumalla verkkopankkitunnuksillasi. Hakemuksen voi täyttää milloin tahansa mutta niitä hyväksytään noin kello 6.00-18.30 välisenä aikana, jolloin tilin saa auki heti.
  2. Talleta tilille rahaa: Siirrä pankkitunnuksilasi käyttäen rahaa arvo-osuustilille. Yleisimpien pankkien siirrot näkyvät tilillä heti – lukuunottamatta mahdollisia viiveitä yöaikaan.
  3. Ryhdy sijoittamaan: Etsi itsellesi sijoituskohde esimerkiksi digineuvontapalvelun avulla.

Jatkossa pääset kirjautumaan palveluun verkkosivujen yläreunan Kirjaudu sisään -kohdasta.

Avaa tili Nordnetissa ilmaiseksi jo tänään ja aloita säästäminen!

Mitkä ovat asiakaspalvelun yhteystiedot?

Saat yhteyden Nordnetin asiakaspalveluun joko puhelimitse tai sähköisesti.

  • Puhelinpalvelun numero on 020 198 5898 ja se palvelee suomeksi arkisin 9.45-18.30
  • Sähköisesti voit ottaa yhteyttä salkkusi viestikeskuksen kautta

Ennen yhteydenottoa sinun kannattaa tutustua yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin vastauksineen. Niistä löytyy kattavasti tietoa palvelun käytöstä.

Miksi Nordnet sopii niin hyvin aloittelijalle?

Edullinen hinnasto: Nordnetin asiakkuus ei itsessään maksa mitään, vaan ainoat kulut syntyvät kaupankäynnin yhteydessä maksettavista välityspalkkioista. Pienet tai olemattomat sijoituskulut ovat tärkeitä, sillä sijoittaminen on yleensä pitkän aikavälin asia, ja pienetkin kulut ehtivät kasvaa sen aikana ja syödä säästöistä kertynyttä voittoa.

Nordnet Superrahastot eli Indeksirahastot: Indeksirahastot ovat siitä erityisiä, että niistä peritään hyvin vähän kuluja. Rahasto-osuuksien myynnissä ja ostamisessa ei tarvitse maksaa merkintä- ja lunastusmaksuja, eikä niillä ole vuosimaksuja. Perinteiset pankit kuten OP tai Nordea ovat laskeneet hintojaan, mutta Nordnetin hintoja on vaikea lyödä.

Alkuun pääsee pienelläkin summalla: Sijoittamista ei tarvitse aloittaa satsaamalla tuhansia euroja suoriin osakeostoksiin. Esimerkiksi kuukausisäästämiseen riittää vain 15 € kuukaudessa. Kuukausisäästäminen sopii siis hyvin ihan kaikille säästämisestä ja sijoittamisesta kiinnostuneille.

Ilmainen oppimateriaali: Sivustolta löytyy erilaisia verkkokursseja ja webinaareja sekä täysin aloittelijoille että hieman edistyneemmillekin. Ainakin aloittelijoille suunnatut kurssit ovat maksuttomia. Alkeet on helpompi omaksua Nordnetin tarjoamalla avustuksella.

Sosiaalinen verkosto: Nordnetin sosiaalinen palvelu Shareville helpottaa myös aloittelevaa sijoittajaa. Palvelussa asiakkaat voivat käydä keskustelua ja jakaa kokemuksia ja sijoitusvinkkejään. Käyttäjät pääsevät myös kurkistamaan toistensa osakesalkkujen sisältöihin, mistä voi olla apua aloittelijalle.

Muut tukea antavat palvelut: Digineuvontapalvelu tekee analyysin asiakkaasta ja kokoaa tämän perusteella henkilökohtaisesti räätälöidyn rahastoehdotuksen. Nordnet tarjoaa myös Säästölaskurin, minkä avulla asiakas voi arvioida säästöjensä tulevaa tuottoa. Sivustolta löytyy myös Nordnet blogi.

Paljonko välityspalkkio on ja milloin se maksetaan?

Välityspalkkio määräytyy asiakkuustasosi mukaan. Tasoja on yhteensä neljä ja määräytyvät aktiivisuutesi mukaan eli kuinka monta kauppaa olet tehnyt edellisessä kuussa. Tasot ja kaupankäyntikulut ovat seuraavat:

  • Taso 4: 0 kauppaa. Välityspalkkio on Helsingin Pörssissä 0,20 % tai minimissään 9 €.
  • Taso 3: 1-10 kauppaa. Välityspalkkio on Helsingin Pörssissä 0,15 % tai minimissään 7 €.
  • Taso 2: 11-50 kauppaa. Välityspalkkio on Helsingin Pörssissä 0,10 % ja minimissään 5 €.
  • Taso 1: yli 50 kauppaa. Välityspalkkio on Helsingin Pörssissä 0,06 % ja minimissään 3 €.

Tasoista poiketaan muutamassa eri tilanteessa. Uusi asiakas on ensimmäiset 3 kuukautta tasolla 1 huolimatta siitä, kuinka paljon kauppaa hän käy. Active Trader ja Private Banking ovat suunnattu erittäin aktiivisille sijoittajille. Kaupankäyntikulut ovat heille hieman ensimmäistä tasoa edullisemmat.

Välityspalkkio maksetaan vasta ostoa seuraavana päivänä. Älä siis ylitä tiliäsi, vaan jätä sinne sopiva määrä rahaa kaupankäyntikuluja varten.

Nuori sijoittaja tarkistaa kännykästä Nordnet rahastojensa tilanteen
Nordnetin palvelussa kaikentasoisesti sijoittajat voivat onnistua. Palvelun käyttö on helppoa ja se sisältää paljon opettavaista informaatiota sijoittamisesta.

Voiko palvelussa sijoittaa kryptovaluuttoihin?

Tällä hetkellä palvelussa ei ole mahdollista sijoittaa kryptovaluuttoihin kuten esimerkiksi Bitcoiniin. Kryptovaluuttojen kehitystä seuraaviin tracker-sertifikaatteihin sijoittaminen on kuitenkin mahdollista, jos oma sijoitusosaaminen riittää.

Kannattaako verkkosivujen blogia lukea?

Sinun kannattaa ehdottomasti seurata säännöllisesti Nordnetin blogia. Artikkelit ovat erittäin hyödyllistä luettavaa kaikentasoisille sijoittajille. Blogi on valittu taannoin Suomen suosituimmaksi talousblogiksi, mikä kertoo paljon sen tasosta.

Yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen

Miksi en voi ostaa?
Ostotoimeksianto ei toteudu esimerkiksi siinä tilanteessa, jos olet asettanut liian matalan rajahinnan ostolle.

Milloin rahat ovat tililläni?
Kun olet tehnyt kaupan pörssissä, rahat ovat salkussasi vasta kahden päivän kuluttua myynnistä. Voit tämän jälkeen nostaa rahat. Palvelun omissa indeksirahastoissa tehdyistä kaupoista saadut rahat ovat sen sijaan heti nostettavissa.

Miksi en voi nostaa rahaa?
Syynä on yleensä edellä mainittu kahden päivän odotusaika pörssikaupoissa ennen kuin voit siirtää rahoja. Aikaisempi nosto onnistuu myös, mutta silloin nostosi on laina Nordnetiltä, mikä maksaa korkoa.

Voinko osallistua listautumisanteihin?
Asiakkaana voit osallistua Nordnetissä listautumisanteihin. Osakkeita voi merkitä osakesäästötilille tai osake- ja rahastosalkkuun. Listautumisanti tarkoittaa, että yhtiö on listautumassa pörssiin. Sen osakkeet ovat ensimmäistä kertaa mukana kaupankäynnissä.

Mitä tietoja palvelu ilmoittaa verottajalle?
Näet verottajalle ilmoitetut tiedot tilisi vuositiliotteelta. Tiliote sisältää muun muassa salkkusi tai tilisi saldon, saadut osingot, ennakonpidätykset, ostot ja myynnit, ja arvopaperiomistukset. Kaikki tiedot, jotka on merkitty huutomerkillä, ilmoitetaan Suomen verottajalle.

Voinko shortata eli myydä lyhyeksi?
Palvelussa on mahdollista shortata eli myydä lyhyeksi valikoiduilla osakkeilla. Lyhyeksi myynnissä myyt osakkeita, joita et omista. Ostat ne takaisin jopa saman päivän aikana. Tavoitteena on, että osakkeen hinta on laskenut ja voit ostaa ne myyntihintaa edullisemmin takaisin.

Mikä on vastatili?
Vastatili on pankkitilisi, jolle rahaa siirretään Nordnetistä. Voit ilmoittaa lisätä useita vastatilejä verkkopankkitunnuksia käyttäen, kunhan tilit ovat sinun nimissäsi. Bank Norwegianin tili ei tällä hetkellä kelpaa vastatiliksi.

Miten myyn tai ostan osakkeita?
Parhaiten opit osakkeiden myynnin ja oston sekä muun sijoittamisen salat Nordnetin koulussa. Löydät kattavat materiaalit ja ymmärrettävät perehdytykset täältä.

Aloita sijoittaminen ja säästäminen helposti jo tänään Nordnetissä – Sopii myös aloittelijalle!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko