Kertaluotto ja kertalaina: nosta rahat kerralla tilillesi

LAINASUMMA

LAINA-AIKA

Arvioitu kuukausierä €/kk

Kilpailuttamalla edullisin

Luottosi kilpailuttamalla löydät parhaiten halvimman vaihtoehdon. Kertaluotot Raha.fi:n kautta alkaen vain 4,5 % korolla.

Nopea käsittely

Alustavan lainapäätöksen saat välittömästi ja hyväksytyn hakemuksen jälkeen rahat tilillesi jopa saman päivän aikana.

Ei sitova hakemus

Pelkkä lainahakemus ei sido sinua vielä mihinkään. Kokeile siis huoletta ilmaista hakemustamme nähdäksesi, millaista kertaluottoa sinulle tarjotaan.

Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Esimerkkilaskelma: lainan ollessa 15 000 € ja takaisinmaksuajan 8 vuotta on kuukausierä 210 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 20 174 €. Nimelliskorko on 7,75 % ja todellinen vuosikorko 8,03 %.

Kertaluotto tai kertalaina on luotto, joka maksetaan tilille kerralla kokonaisuudessaan. Sen vastakohta on tililuotto, jolta nostetaan rahaa aina tarpeen mukaan. Kertalainoja myöntävät eri pankit ja rahoituslaitokset. Etenkin isot lainat ovat kertalainoja mutta myös pieniä pikavippejä maksetaan kerralla tilille. 

Joustavat lainat eli joustoluotot ovat olleet muutamien viime vuosien ajan kasvussa. Moni lainan hakija haluaa kuitenkin selkeän, kerralla maksettavan lainan eikä jatkuvaa luottokorttimaista lainaa. Sinä voit hakea helposti vakuudetonta kertaluottoa Raha.fi:n kautta. Täytä hakemus ja me kilpailutamme sen yhteistyökumppaneillamme. Sinun on näin mahdollista saada kerralla useampi lainatarjous, joita vertailemalla löydät helpoiten edullisimman vaihtoehdon.

Erilaiset kertaluotot ja kertalainat

Kertaluotoiksi ja kertalainoiksi luokiteltavia lainoja on useita erilaisia ja niitä kaupataan eri nimillä. Tutustutaan seuraavaksi näihin lainoihin paremmin.

Tyypillinen kertaluotto

Tyypillinen kertaluotto voi olla esimerkiksi autolaina tai kulutusluotto. Hakija lainaa lainanmyöntäjältä tietyn summan rahaa ja maksaa sen takaisin sovitun lainasopimuksen mukaisesti. Laina siirtyy hakijan käytettäväksi kerralla. Lainasopimus päättyy, kun luotto on maksettu takaisin. Tämänkaltaiset kertaluotot kulkevat erilaisilla tuotenimillä. Pankkien tarjoamia kertaluottoja ovat esimerkiksi OP:n Täsmäluotto, Aktia Käyttölaina ja Danske Bankin Kertalaina.

Vakuudelliset ja vakuudettomat kertaluotot

Kertaluottoja myönnetään sekä vakuudellisina että vakuudettomina. Vakuudellinen luotto tarkoittaa sitä, että lainan saamiseksi hakija käyttää omaisuuttaan vakuutena lainalle. Pankit tarjoavat yleensä tällaisia kertaluottoja. Vakuudettomia kertalainoja puolestaan ovat yleensä eri nettilainat. Vakuudettomat lainat ovat kalliimpia kuin vakuudelliset, mutta nopeampia ja sopivat myös hakijoille, joilla ei ole vakuudeksi käyvää omaisuutta.

Kertaluotto osamaksusopimuksena

Kertaluottoihin kuuluvat myös kauppaketjujen tarjoamat osamaksusopimukset. Näitä kaupataan erityisesti suurempien ostosten kuten kodinkoneiden kohdalla. Osamaksusopimuksia ovat esimerkiksi Stockmann Kertaluotto ja Verkkokauppa.com:in Apuraha. Usein osamaksun myöntää kauppaketjun sijasta jokin rahoituslaitos, jonka kanssa kaupalla on sopimus.

Pikalaina

Pikalainalla tarkoitetaan lyhytaikasta kertaluottoa. Pikalainana otetut kertaluotot maksetaan pois yleensä muutaman viikon tai kuukauden kuluessa. Pikalainan korko on yleensä hieman korkeampi kuin pitkäksi ajaksi otetun isomman kulutusluoton.

Hae kertaluottoa Raha.fi:n kautta

Kun haet lainaa Raha.fi:n kautta, prosessi toimii näin:

 1. Suunnittele kertaluottosi
  Mieti ensin, millaista kertaluottoa haluat hakea. Päätä haluamasi lainasumma ja sinulle sopiva takaisinmaksuaika. Voit kokeilla lainalaskurillamme, minkälaista kuukausierää tulet lainastasi maksamaan. Näin voit helpommin varmistaa, että sinulla on varaa kuukausilyhennyksiisi. Muista, että kertaluottoa ei kannata hakea enempää kuin sillä hetkellä tarvitsee.
 2. Täytä lainahakemus
  Täytä maksuton lainahakemuksemme. Kysymme hakemuksessa henkilötietojesi lisäksi selvitystä esimerkiksi tuloistasi, asumiskustannuksistasi ja muista veloistasi. Täytä pyydetyt tiedot huolella. Kun olet valmis, lähetä hakemus ja me välitämme sen yhteistyökumppaneillemme. Et ole tässä vaiheessa vielä sitoutunut ottamaan lainaa vastaan.
 3. Käy läpi saamasi lainatarjoukset
  Hakemuksen lähetettyäsi saat alustavan lainapäätöksen välittömästi. Parhaassa tapauksessa saat useamman lainatarjouksen kerralla. Voit rauhassa käydä tarjoukset läpi ja verrata niitä toisiinsa. Kiinnitä huomiota korkoihin ja luoton muihin kuluihin. Kun olet löytänyt sopivimman lainatarjouksen, lähetä lopullinen lainapyyntö. Huomaa, että tarjousten joukossa saattaa olla kertalainojen lisäksi myös joustavia lainoja.
 4. Luotto maksetaan tilillesi
  Hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen rahat siirretään tilillesi mahdollisimman pian. Nopeuteen vaikuttavat seuraavat tekijät:

  • Kellonaika jolloin haet luottoa (kertaluotto voidaan maksaa vain klo 7-23 välisenä aikana)
  • Mahdolliset pyhäpäivät
  • Minkä pankin tilille rahat siirretään
  • Parhaimmillaan saat rahat käyttöösi muutamassa minuutissa lainapäätöksen jälkeen!

Hae kertaluottoa Raha.fi:n ilmaisella lainahakemuksella. Saat alustavan lainapäätöksen heti ja rahat tilillesi parhaimmillaan minuuteissa.

Kuka voi hakea kertaluottoa?

Mitkä ehdot sinun tulee täyttää saadaksesi kertaluottoa?

Luottotietosi ovat kunnossa
Luottoa ei voida myöntää henkilölle, jolla on maksuhäiriömerkintä.

Olet täysi-ikäinen
Lainanmyöntäjät vaativat aina vähintään 18 vuoden ikää.

Asut Suomessa
Sinulla on oltava vakituinen osoite Suomessa.

Usein kysytyt kysymykset

Tässä on koottuna yleisimmät kysymykset ja vastaukset kertaluotoista.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko