Revolut-pankki tarjoaa tilin, pankkikortin ja edullista valuuttaa

Mikäli sinulla on kysymyksiä liittyen pankin toimintaan, olethan yhteydessä pankkiin joko sovelluksessa tai seuraavien sähköpostiosoitteiden kautta: data protection officer: dpo@revolut.com tai complaints: formalcomplaints@revolut.com. Raha.fi ei voi auttaa pankkiin tai sen tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä.

Miltä kuulostaisi mahdollisuus käyttää sujuvasti yli 150 eri valuuttaa suotuisalla kurssilla, nostaa rahaa pankkiautomaatista ulkomailla ilman kuluja, tai vaikkapa vaihtaa euroja Bitcoineiksi? Tätä ja paljon muuta tarjoaa Revolut.

Revolut on brittiläinen internetissä toimiva pankki, jolla on maailmanlaajuisesti yli 8 miljoonaa asiakasta. Suomessa käyttäjiä on jo useita tuhansia. Käyttäjämäärä sekä pankin palvelut kasvavat jatkuvasti. Asiakkaille tarjotaan pankkitili ja maksukortti sekä liuta uudenlaisia pankkipalveluita. Revolut haastaa perinteiset pankit etenkin ulkomaan rahaliikenteen helppoudessa ja kuluissa. Jos käytät rahaa useassa eri valuutassa tai matkustat paljon, on Revolut sinulle edullinen pankki ja sen ominaisuudet hyödyllisiä. Yksityishenkilöiden pankkipalveluiden lisäksi Revolut tarjoaa palveluitaan myös yrityksille. Lisäksi sen kautta on mahdollista hakea myös laina – tosin ei tämä mahdollisuutta ei vielä tarjota suomalaisille asiakkaille.

Avaa Revolut-tili heti verkossa

Pankkitilin avaaminen onnistuu näppärästi suoraan netissä. Pääset avaamaan tilin tästä. Tilin voi avata 18 vuotta täyttänyt henkilö. Pankkia käytetään puhelimeen ladattavalla omalla Revolut App -sovelluksella.

Avaa Revolut-tili ja kortti

Alkuun pääsee nopeasti, mutta käyttäjän on todistettava henkilöllisyytensä alkuvaiheessa. Kuvan lähettäminen vieraalle palvelulle omasta passista tai henkilökortista voi tuntua kyseenalaiselta, mikä on aivan ymmärrettävää. Kuvan lähettäminen Revolutille on kuitenkin turvallista. Pankkien on tunnettava asiakkaansa, joten ilman henkilöllisyyden todentamista Revolutin käyttö ei ole mahdollista.

Revolut Finland -verkkosivut ovat suomeksi, mikä tekee käytöstä jouhevaa. Sivut ovat muutenkin melko helppokäyttöiset, samoin kuin puhelimen sovellus. Sivuilta löytyy lisäksi suuri kirjasto artikkeleita ja videoita auttamaan Revolutin peruskäytössä ja kaikkien ominaisuuksien hyödyntämisessä.

Revolutin korttia voi käyttää Apple Payssä

Valitse sopiva taso yhdestä ilmaisesta ja kahdesta maksullisesta asiakkuustasosta

Saat Revolutin käyttöösi täysin ilmaiseksi mutta halutessasi voit valita kuukausimaksullisen palvelun, joita on kahta eri tasoa. Tutustutaan nyt eri tasoihin ja Revolutin hinnastoon tarkemmin:

Standard-tasolla saat ilmaisen tilin sekä IBAN-pankkitilin. Voit käyttää tililläsi olevia rahoja yli 150 eri valuutassa. Rahanvaihto onnistuu 30 valuutassa ilman piilokuluja 6000 euroon asti kuukaudessa. Pääset myös käyttämään kryptovaluuttoja. Lisäksi voit nostaa rahaa pankkiautomaatista 200 € asti ilman kuluja. Standard-tasolla ei ole lainkaan kuukausimaksuja.

Premium-tasolla saat kaiken, mitä ilmaistasollakin. Lisäksi pakettiin kuuluu esimerkiksi pankkikortti, matkavakuutus, pääsy lentokenttäloungeihin, ja ketterämpi asiakaspalvelu. Premium-taso maksaa käyttäjälle 7,99 € kuukaudessa.

Metal-tasoon kuuluu ilmais- ja Premiumtasojen palvelut sekä muun muassa 0,1-1 % cashback kortilla tehdyistä ostoksista. Cashback tarkoittaa ostoksista takaisin ostajalle maksettavaa summaa. Lisäksi Metal-tason asiakkaana voit hyödyntää concierge-palvelua. Concierge voi esimerkiksi varata sinulle lippuja tapahtumiin tai etsiä majoitusvaihtoehtoja matkaasi varten. Metal-tason hinta on 12,99 € kuukaudessa.

Löydät ajankohtaisen Revolutin hinnaston aina Revolutin omilta sivuilta, jos haluat tarkistaa hintojen paikkansapitävyyden.

Revolut-maksukortti kaikille asiakkaille

Kaikki Revolutin asiakkaat saavat käyttöönsä maksukortin. Revolutin kortti on MasterCard mutta se ei ole luottokortti, vaan pankkikortti. Kortti on ns. prepaid-kortti, jolle on ladattava rahaa omalta tililtä. Revolut on väläytellyt viime aikoina mahdollisuutta, että valikoimassa olisi pian myös oikea luottokortti.

Standard- eli ilmaistason asiakkaille kortin tilaamisesta koituu lähetyskuluja, jotka ovat halvimmillaan noin 6 € luokkaa. Muut asiakkaat saavat kortin ilman lähetyskuluja. Revolutilla on välillä käynnissä kampanja, jonka aikana myös Standard-tason asiakkaat saavat kortin ilman lähetyskuluja.

Revolut tilin voi avata heti netissä

Revolutin mielenkiintoiset ominaisuudet kryptovaluutoista vakuutuksiin

Revolut tarjoaa peruspankkipalveluiden lisäksi kattavan valikoiman palveluita, joita ei ihan jokaisesta pankista saa.

Eri valuuttojen käyttäminen

Valuuttojen vaihtokurssi on käyttäjälle edullinen, sillä Revolut käyttää valuuttamuunnoksissa pankkien välistä vaihtokurssia, joka vaihtelee päivittäin. Sillä ei ole siis omaa, usein käyttäjälle epäedullista, vaihtokurssia. Asiakkaalta ei peritä kuluja eri valuuttojen käytöstä, jos käyttö jää alle 6000 euron kuukaudessa. Tosin viikonloppuisin ja tiettyjen valuuttojen kohdalla käyttäjältä saatetaan veloittaa pieni maksu.

Automaattinostot ulkomailla

Myös automaatista tehdyt käteisnostot ovat täysin ilmaisia 200 €, 400 € tai 600 € rajaan asti. Raja riippuu valitsemastasi asiakkuustasosta. Lomamatkalla Revolutin kortti tulee edulliseksi, sillä pankit veloittavat usein ulkomailla tehdyistä nostoista kiinteän kulun sekä nostettuun summaan perustuvan prosenttiosuuden.

Budjetointi ja säästäminen

Revolut antaa sinulle hyvän kuvan siihen, mihin rahojasi käytät. Saat asettaa itsellesi kuukausikohtaisen budjetin ja jakaa sen eri kategorioiden kesken. Kategorioita voivat olla esimerkiksi ruokakauppa ja ravintolat. Näet kätevästi Revolutin sovelluksesta, kuinka paljon olet kuluttanut kussakin kategoriassa.

Säästäminen on integroitu Revolutiin mielenkiintoisella tavalla. Voit joko siirtää rahaa suoraan säästöön, tai sitten voit pyöristää ostoksesi seuraavaan tasasummaan ja siirtää pyöristetyt sentit säästöön.

Vault on “säästötili” Revolutin sisällä. Voit siirtää rahaa vaultiin (suomeksi holvi) aina halutessasi tai voit asettaa automaattisen siirron tapahtumaan kerran viikossa tai kuukaudessa. Myös ostosten pyöristyksestä kertyvät sentit menevät Vaultiin. Voit nostaa rahaa säästötililtä silloin, kun haluat.

Kryptovaluutat

Revolutin asiakkaana pääset käyttämään viittä eri kryptovaluuttaa. Käytössä olevat kryptovaluutat ovat Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash ja XRP. Valuutta voi niin ostaa, myydä, käyttää ostoksiin kuin lähettää toiselle Revolutin käyttäjälle. Ennen kryptovaluutat olivat vain Premium- ja Metal-käyttäjille, mutta nykyään niitä voivat käyttää myös Standard-tason asiakkaat.

Apple Pay

Revolutin kortin voi lisätä Apple Pay -sovellukseen. Jos olet mieltynyt puhelimella maksamiseen, tämä on iso plussa: Suomessa ei montaa korttia ole vielä mahdollista yhdistää Apple Payhin.

Vakuutus

Revolut ei ole matkailijan pankki ainoastaan valuuttaominaisuuksiensa vuoksi. Pankin asiakkaalla on mahdollisuus hyödyntää uudenlaista matkavakuutusta, jossa vakuutusmaksua maksetaan päiväperusteisesti vain ulkomailla vietetystä ajasta. Pidempiä reissuja ja jatkuvaa matkustelua varten on mahdollista ostaa kiinteähintainen vakuutus. Premium- ja Metal-asiakkuuksiin vakuutus kuuluu automaattisesti ilman lisämaksua. Vakuutus kattaa mm. sairaanhoitokuluja ja viivästyneistä lennoista tai matkatavaroista aiheutuvia kuluja.

Revolut Business pankkipalvelut yrityksille ja freelancereille

Revolut tarjoaa pankkipalveluitansa myös yrityksille ja freelancereille. Asiakkuustasoja on olemassa useita erilaisia. Perustaso on ilmainen mutta jos yritys haluaa enemmän ominaisuuksia käyttöönsä, se voi valita jonkin maksullisen tason. Revolutin ominaisuudet hyödyttävät eniten yrityksiä, joilla on kansainvälistä liiketoimintaa. Eri valuuttojen käytöstä ja vaihtamisesta on tehty myös yrityksille vaivatonta. Kattavaan palveluvalikoimaan on tulossa lähiaikoina yrityksille ja freelancereille myönnettävät lainat ja luotot.

Avaa Revolut-tili yritykselle, freelancerille tai hanki lisätietoa Revolutin yrityspalveluista

Revolut kokemuksia

Revolutilla, niin kuin muillakin onlinepankeilla, on omat etunsa suhteessa perinteisiin pankkeihin. Etenkin paljon matkustelevalle, verkossa ostoksia tekevälle, tai eri valuuttoja tarvitsevalle Revolutin kaltainen lähes kuluton pankki on hyödyllinen. Valuutanvaihdoista tai ulkomailla tehdyistä nostoista ei peritä kuluja tai ne ovat pienet. Ihan pelkällä Revolutilla keskiverto pankkiasiakas tuskin pärjää – ainakaan vielä.

Jos Revolutia ei käytä kuin satunnaisesti esimerkiksi matkustellessa, budjetointiominaisuus ja säästömahdollisuus eivät pääse oikeuksiinsa. Niiden hyödyntäminen vaatisi esimerkiksi palkan siirtoa tilille ja arjen raha-asioiden hoitoa Revolutin kautta. Monilla suomalaiskäyttäjillä on kuitenkin pääasiallinen käyttötili jossakin suomalaisessa pankissa.

Pelkästään internetissä toimivan ulkomaisen, uudehkon pankin kohdalla moni miettii, onko kyseessä ehkä jonkinlainen huijaus. Huijauksesta ei Revolutin kohdalla toki ole kyse, vaan pankki on luotettava yritys, jolla on miljoonia asiakkaita. Ongelmatilanteita luonnollisesti syntyy jonkin verran, ja usein ne liittyvät tilin hetkelliseen jäädyttämiseen. Kaikkien pankkien on lain mukaan tunnettava asiakkaansa, minkä vuoksi uudehko tili saattaa joskus olla poissa käytöstä niin kauan, kunnes esimerkiksi käyttäjän henkilöllisyys saadaan varmasti todennettua.

Maksullisten Premium- ja Metal-tasojen hinta-laatu-suhteesta käyttäjien keskuudessa tuntuu olevan ristiriitaisia kokemuksia. Metal-tason lisäedut eivät välttämättä tuo suurta muutosta Premium-tasoon. Esimerkiksi concierge-palvelu on käytännössä todettu lähes hyödyttömäksi.

Käyttäjien kokemukset asiakaspalvelusta ovat pääsääntöisesti positiivisia. Palvelu on saanut hieman moitteita hitaudesta ja automaattisia vastauksia tarjoavan chatin käytöstä.

Revolutin kortilla voi tehdä ostoksia Suomessa ja ulkomailla

Asiakaspalvelun yhteystiedot

Pankin asiakaspalvelun tavoittaa parhaiten sovelluksessa olevan chatin kautta. Jos et ole vielä asiakas eli sinulla ei ole sovellusta, usein kysytyt kysymykset vastaavat lukuisiin kysymyksiin pankin käytöstä.

Kiinnostuitko? Hanki oma Revolut-tili nyt

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko