Skrill: Lompakko ja prepaid-kortti nettiostosten tekoon

Skrill on verkossa toimiva virtuaalinen lompakko. Sille ladataan omalta pankkitililtä tai kortilta rahaa, jota voidaan tämän jälkeen käyttää Skrillin kautta esimerkiksi nettiostoksia tehdessä. Virtuaalisen tilin lisäksi Skrill tarjoaa myös Mastercard -prepaidkortin. Kortilla voidaan maksaa ostoksia kuten normaalilla Mastercard -kortilla ja sillä voidaan myös tehdä automaattinostoja. Kortti siis toimii maksuvälineenä kuten muutkin luotto-ominaisuudella varustellut kortit, mutta lisäominaisuuksien osalta se ei ole paras luottokortti.

Skrill on maailmalla melko suosittu ja Suomessakin sitä käytetään jonkin verran. Löydät tästä artikkelista tarkempaa tietoa Skrillin toiminnasta ja käytöstä.

Mihin käyttötarkoituksiin Skrill sopii?

Skrillin tili ja prepaid-kortti voivat olla käytännöllisiä vaihtoehtoja tiettyihin tarkoitukseen. Näitä ovat esimerkiksi:

Nettiostokset: Verkko-ostoksilla saattaa herätä huoli kortilla maksamisen turvallisuudesta. Erityisesti ulkomailta ja pienistä verkkokaupoista tilaaminen voi arveluttaa. PayPal on suosittu vaihtoehto turvallisiin nettiostoksiin, mutta Skrill voi myös olla käytännöllinen. Maksaessasi Skrillin kautta et joudu antamaan luottokorttitietojasi suoraan verkkokaupalle.

Tilisiirrot: Ulkomailla esimerkiksi freelancerit käyttävät Skrilliä melko paljon työstään laskuttamiseen. Rahansiirto tapahtuu verrattain nopeasti, eikä Skrill veloita mitään silloin, kun rahat siirretään suoraan vastaanottajan pankkitilille. Kun rahaa siirretään eri valuutasta toiseen, perii Skrill palkkion valuutanvaihdosta.

Prepaid-kortti ulkomailla: Luottokortin käytön turvallisuus ulkomailla matkustaessa voi myös huolettaa. Skrill Mastercard -kortti on siitä helppo ratkaisu, että mikäli kortti esimerkiksi varastetaan, ei menetä kuin sille ladatut rahat. Skrill Mastercard myös toimii ikään kuin luottokortti varsinaisesti sitä olematta, mikä voi olla hyödyksi muun muassa hotelliin kirjautuessa.

Miten otan Skrillin käyttöön?

Aloita Skrillin käyttöönotto luomalla ilmainen tunnus Skrillin kotisivulla. Tunnuksen luotua saat oman Skrill-tilisi, jolle voit siirtää rahaa joko pankkitililtäsi tai luottokortiltasi. Voit nyt käyttää Skrillin tiliä maksaaksesi esimerkiksi nettiostoksesi.

Skrill Mastercard -prepaidkortin saat tilattua heti luotuasi Skrilliin tunnukset. Kortti lähetetään tämän jälkeen sinulle postissa. Voidaksesi tilata kortin Skrill-tililläsi on oltava vähintään 10 € talletettuna, sillä sinulta veloitetaan kortin vuosimaksu tilauksen yhteydessä.

Voit ladata älypuhelimellesi myös Skrillin sovelluksen, jolloin pääset kirjautumaan tunnuksillesi missä ja milloin vain. Sovelluksen saa sekä Androidin että Applen sovelluskaupoista.

Nainen maksaa verkko-ostoksensa käyttäen Skrilliä

Onko Skrill turvallinen?

Skrilin käyttö on turvallista niin kauan kun sitä käytetään maalaisjärjellä. Yksi suosituista huijauksista Skrilliin littyen on esimerkiksi vuokravakuuden vaatiminen Skrillin kautta hakiessa vuokra-asuntoa ulkomailta. Tämänkaltaisissa tilanteissa pitäisi hälytyskellojen alkaa soida.

Tämän lisäksi tietysti omasta salasanasta tulee aina huolehtia ja myös varmistaa, että tietokoneen päivitykset ovat ajan tasalla.

Muuta huomioitavaa

Tässä vielä hieman lisätietoa Skrillistä:

  • Skrill tunnettiin aiemmin nimellä Moneybookers, mihin saattaa edelleen törmätä joillain sivustoilla
  • Skrill Mastercard -kortin voi saada myös pienituloinen, työtön tai henkilö, jolla on maksuhäiriömerkintä
  • Skrillin tiliin ja korttiin liittyvät tarkemmat hinnastot löydät Skrillin omilta sivuilta
  • Hintoja ja ominaisuuksia kannattaa verrata muihin samankaltaisiin palveluihin

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko