Creditea on sovellus maksukortilla ja joustoluotolla

Creditea on puhelimeen ladattava sovellus, ”mobiililompakko”, jolla voit tehdä maksuja ja rahansiirtoja, sekä hallita raha-asioitasi. Creditea kuitenkin poikkeaa ominaisuuksiltaan monista muista sovelluksista, joilla voi seurata omia tilitapahtumiaan ja taloutta: Creditea tarjoaa IBAN-tilin, debit-kortin, sekä mahdollisuuden ottaa ja käyttää joustavaa lainaa suoraan sovelluksen kautta.

Näin saat Creditean mobiililompakon ja lainan käyttöösi

Crediteasta saa helposti kuvan, että kuka tahansa voi ladata mobiililompakon itselleen ja käyttää sitä hakematta joustoluottoa. Todellisuudessa Creditea App -sovelluksen tileineen saa käyttöönsä vain hakemalla samalla joustoluottoa. Joustoluoton hakeminen ja sen saaminen eivät kuitenkaan velvoita käyttämään luottoa. Voit halutessasi siirtää Creditean tilille omia rahojasi. On kuitenkin hyvä huomioida, että sinun on siis täytettävä joustoluoton vaatimat kriteerit käyttääksesi Crediteaa: sinun on oltava vähintään 19 vuotta, asuttava Suomessa, ja sinulla on oltava suomalaisen pankin tili tunnuksineen. Lisäksi luottotiedoissasi ei saa olla merkintää.

Creditean sovellusta ladatessasi sinulta kysytään luoton myöntämisen kannalta oleellisia tietoja. Lisäksi sovellus vaatii aluksi vahvan tunnistautumisen eli kirjautumisen pankkitunnuksilla. Tämä on normaali käytäntö, jotta asiakas voidaan tunnistaa turvallisesti.

Lataa Creditean mobiililompakko

Hae Creditean joustoluotto ja mobiililompakko käyttöösi

Creditea App -sovelluksen voi ladata puhelimeen myös App Storesta tai Google Play -kaupasta. Mobiililompakko on ilmainen sovellus. Sen lataamisesta ei aiheudu kuluja, vaikka se sisältääkin lainan. Creditean laina on joustoluotto, ja luotosta koituu kuluja vasta silloin, kun sitä käyttää. Jos et nosta lainaa, et myöskään maksa siitä mitään.

Creditean joustoluotto 4000 € luottorajalla

Creditean joustoluoton luottoraja on suurimmillaan 4000 €. Luottorajan suuruus riippuu hakijasta. Luotolta voi tehdä sopivan kokoisia nostoja aina 10 euron nostoista alkaen. Luoton nostaminen tapahtuu todella yksinkertaisesti sovelluksen sisällä siirtämällä rahaa tilille. Siirrosta ei peritä nostopalkkiota. Rahat ovat heti käytettävissäsi Creditean tilillä.

Joustoluoton todellinen vuosikorko on maksimissaan 29,97 %. Luotto on jatkuva, mutta tyypillinen maksuaika sille on kolmesta kuukaudesta kolmeen vuoteen. Jos olet nostanut luottoa, saat laskun joka kuukausi. Sinun on maksettava luottoa takaisin vähintään minimilyhennyksen verran, mutta voit lyhentää sitä myös haluamallasi isommalla summalla.

Creditean tili ja maksuton debit-kortti

Creditean tili toimii hyvin pitkälti samalla tavalla kuin minkä tahansa pankin tili. Creditean tilillä on oma IBAN-tilinumero. Tilille voi siirtää rahaa toiselta tililtä, ja siltä voi siirtää rahaa toisen henkilön tilille. Lisäksi tilitä voi maksaa laskuja. Tililtä voi maksaa SEPA-maksuja eli maksun on tapahduttava euroalueen sisällä. Suoraveloituksia eli automaattisesti tilitä tiettynä ajankohtana lähteviä maksuja ei tilille voi asettaa tällä hetkellä.

Kaikki käyttäjät saavat halutessaan debit-kortin. Korttia ei lähetetä automaattisesti, vaan se tulee tilata sovelluksen kautta. Kortin tilaus normaalitoimituksena on ilmaista eikä kortissa ole kuukausimaksua. Korttia voi käyttää niin kuin mitä tahansa debit-korttia Suomessa ja ulkomailla. Siinä on myös lähimaksuominaisuus. Sillä voi tehdä nostoja automaateista. Korttinostoista peritään 2,95 % palkkio.

Korttia voi käyttää huoletta myös ulkomailla ostoksia tehdessä. Muussa valuutassa kuin euroissa tehdyistä ostoista peritään pieni 2 % palkkio.

Fyysisen kortin lisäksi käyttäjä saa virtuaalikortin. Virtuaalikortti on olemassa Creditea-sovelluksessa ja sitä voi käyttää verkko-ostosten tekoon. Korttiasioita voi hoitaa suoraan Creditean sovelluksessa. Saat nopeasti hoidettua sovelluksella esimerkiksi kortin sulkemisen tarvittaessa tai käyttörajan muokkaamisen.

Kun maksat Creditean kortilla tai siirrät tililtä rahaa, ole tarkkana tilin saldosi kanssa mikäli et halua aktivoida joustoluottoa. Jos käytät rahaa yli tilisi sen hetkisen saldon, ylimenevä summa otetaan automaattisesti joustoluoton puolelta.

Creditean debitkortissa on lähimaksu

Kokemuksia Creditean palvelusta

Creditean taustalla on kaksi erillistä yritystä. Joustoluotosta vastaa IPF Digital Finland, jolla on toinenkin tunnettu joustoluottotuote Credit24. Maksupalvelun ja maksukortin tarjoaa Pocopay, joka on Viron Finanssivalvonnan lisensioima maksulaitos. Molemmilla yrityksillä on pitkä kokemus alalta ja tuhansia asiakkaita.

Creditea itsessään on vielä niin uusi tuote, että käyttäjien kokemuksia ei ole paljoa saatavilla. Suurin osa kokemuksista koskee Creditea App -sovelluksen lataamista. Monet kokemuksiaan jakaneista eivät ole välttämättä lopulta käyttäneet tiliä, luottoa tai maksukorttia.

Negatiivisia arvioita on kirvoittanut epäselvyys sovelluksen käyttötarkoituksesta. Monille on tullut harmillisena yllätyksenä se, että mobiililompakkoa ei voi saada käyttöön ilman joustoluottoa. Lisäksi lataamisen ja rekisteröitymisen yhteydessä joillakin käyttäjillä on ollut vaikeuksia tunnistautumisen kanssa. Creditealla on maksuton asiakaspalvelu sekä puhelimitse että sähköpostitse. Asiakaspalvelu on aina tarjoutunut auttamaan ja selvittää mahdolliset vikatilanteet.

Kortin käytöstä ja tilin toiminnasta ei ole havaittavissa moitteita.

Kiinnostuitko?

Lataa Creditean mobiililompakko ja joustoluotto

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko