Fortum tarjoaa edullisen ja hiilidioksidittoman sähkösopimuksen

Haluatko löytää edullisen sähkösopimuksen? Kilpailuta eri sähköyhtiöt helposti vain muutamassa minuutissa.

Fortum Oyj on suomalainen energiayhtiö, joka toimii myös muissa Pohjoismaissa sekä Baltiassa, Puolassa, Venäjällä ja Intiassa. Yhtiö operoi voimalaitoksia sekä tuottaa ja myy sähköä ja lämpöä. Lisäksi yhtiön tarjontaan kuuluu jäte- ja kierrätyspalvelut, maaperän kunnostus ja muut ympäristöteollisuuden palvelut.

Yritys perustettiin vuonna 1998. Sen pääkonttori sijaitsee Espoossa. Fortum on julkinen osakeyhtiö ja näin ollen listattu NASDAQ OMX Helsingin pörssiin.

Mitkä ovat asiakaspalvelun yhteystiedot?

Asiakaspalvelu palvelee numerossa 0200 19000 ma – pe kello 8-17. Mikäli tarvitset pikaisesti sähkösopimuksen uuteen kotiin, auttaa muuttopuhelin numerossa 0200 80000 ma-pe klo 7-22 ja la-su 9-17.

Fortumin sivuilla apua saa myös chatin kautta virtuaalisesta avustajalta että asiakas neuvojalta. Chatin kautta saat apua sopimuksen tekemiseen sekä laskutukseen liittyvissä asioissa. Voit esimerkiksi anoa maksuaikaa laskullesi chatissä.

Mikä on Oma Fortum?

Yhtiön asiakkaana voit ladata puhelimeesi Oma Fortum -sovel­luksen, jonka avulla saat vaivattomasti ja nopeasti tiedon sähkö­kus­tan­nuksistasi kuluvan kuukauden alusta euroina ja kilowat­ti­tun­teina.

Oma Fortum -tunnuk­sella kirjaudut helposti myös muihin yhtiön netti­pal­ve­lui­hin. Samalla voit liittyä Fortumin omaan Pikku Juttu -ohjelmaan, jonka avulla voit pieniä ilmastotekoja tekemällä säästää ympäristöä ja sähkö­las­kussasi.

Oma Fortum -palvelu tarjoaa:

  • Yhden tunnuksen, jolla saat pääsyn kaikkiin palveluihin.
  • Henkilökohtaisen kulutus- ja kustannusseurannan.
  • Helppokäyttöisen sovelluksen, joka kulkee kätevästi mukana.

Myös yhtiön aiempi energianmittaus-palvelu Valpas on toiminnassa ja sinne löytyy linkki sovelluksen kautta. Valpas ei kuitenkaan ole enää yhtiöllä aktiivisen kehityksen kohteena, vaan resurssit ovat keskittyneet Oma Fortum -sovelluksen kehittämiseen.

Mikä on yhtiön sähkön alkuperä?

Vuonna 2019 sähkö hankittiin Nord Pool sähköpörssistä ja sähkön pientuottajilta. Yksityis- ja yritysasiakkaille myydyn sähkön alkuperä jakautui vuonna 2019 seuraavasti:

 • 54,4 % uusiutuvaa energiaa
 • 45,6 % ydinvoimaa
 • 0 % fossiilista tuotantoa

Fortum Markets Oy:n myymän sähkön tuotannossa syntyneet päästöt vuonna 2019 olivat seuraavat:

 • Käytetyn ydinpolttoaineen kertymä: 1,18 mg/kWh
 • Hiilidioksidi (CO2): 0 g CO2/kWh
Sähkölinja joka kuljettaa myös Fortumin sähköä
Kaikki Fortumin myymä sähkö on tuotettu ilmastoa kuormittamatta

Tarjoaako Fortum pörssisähköä?

Kuten monet muutkin sähköyhtiöt, myös Fortum tarjoaa pörssisähköä. Pörssisähkö eroaa muista sähkösopimuksista siten, että sen hinta ei ole sähkönmyyntiyhtiön itse määrittelemä, vaan se perustuu sähköpörssin hinnan vaihteluun.

Tuntihintainen pörssisähkö maksaa siis saman verran kuin muissakin yhtiöissä. Tuotteiden ehdot ja kuukausihinnat voivat tosin vaihdella.
Fortum Tarkka -sähkö­so­pi­mus on yhtiön oma pörssihintainen sopimus, jossa kuluttaja voi hyötyä sähköpörssin hintavaihteluista. Tällainen sopimus tulee edulliseksi etenkin kotitalouksille, jossa sähkön käyttöä on mahdollista ohjata vuorokauden edullisimmille tunneille.

Kuinka sopimuksen irtisanominen tapahtuu?

Sähkösopimuksen irtisanominen hoituu helpoiten soittamalla yhtiön asiakaspalveluun. On tärkeää muistaa irtisanoa sopimus erikseen aina muuttaessa uuteen asuntoon, mikäli Fortumin sähkösopimusta ei ole tarkoitus siirtää uuteen osoitteeseen.

Jos kyseessä on muutto, onnistuu sopimuksen irtisanominen yleensä myös verkossa. Ohjeita muuttotilanteeseen löytyy lisää yhtiön muuttoilmoitus-sivulta.

Onko aurinkosähköä tarjolla?

Fortumin teettämän asiakaskyselyn mukaan moni asiakas valitsee mielellään sähkön alkuperäksi aurinkoenergian. Yhtiö tarjoaakin nykyään sekä 100 % aurinkosähköä että aurinkopaneelipaketteja.

Aurinkovalinnan voi liittää helposti yhtiön sähkö­so­pi­muk­seen ja näin varmistat energian alkupe­räksi 100 % aurin­ko­sähkön.

Aurinkosähkö on:

 • helppo lisätä mihin tahansa yhtiön sähkösopimukseen
 • vaihdettavissa toiseen energian alkuperään koska vain
 • ympäristöteko, sillä sen tuotannossa ei synny hiilidioksidipäästöjä ilmakehään

Yhtiön yksityisasiakkaille aurinkosähkön alkuperä todennetaan aina eurooppalaisen Guarantee of Origin -alkuperäjärjestelmän mukaisesti.

Aurinkopaneelit ovat hyvä vaihtoehto, jos haluat ottaa täyden hyödyn aurinkoenergian käytöstä. Aurinkoenergian kannattavuus ja sen tuotanto on samalla tasolla Suomessa kuin Keski-Euroopassa ja järjestelmä tuo säästöä sähkölaskuihin, vähentämällä ostettavan sähkön määrää. Aurinkopaneelien ostaminen voi tuntua kertakustannuksena kalliilta, mutta on yleensä hyvä investointi, sillä ne paitsi tuovat säästöä sähkölaskuihin, myös nostattavat tutkimusten mukaan kiinteistön arvoa ja nopeuttavat mahdollista asunnon jälleenmyyntiä.

Aurinkopaneelin voi valita oman käytön ja asunnon koon mukaan ja nettisivuilta löytyvän aurinkolaskurin avulla voit kartoittaa oman tarpeesi. Esimerkiksi pieneen omakotitaloon tai kesämökille riittää 8-12 paneelin paketit. Pienin S-kokoinen 8 paneelin paketti tuottaa 2100 kWh sähköä vuodessa ja arvioidut vuosisäästöt sähkölaskussa ovat noin 300 euron luokkaa.

Paketteja löytyy S, M, L ja XL -koossa. Mikäli sähkönkulutus on suurempaa ja kattopinta-alaa riittää, on mahdollista tilata kymmenienkin paneelien paketteja. Yksittäisen järjestelmän kannattavuus on korkein silloin, kun tuotetun aurinkosähkön käyttää itse eli järjestelmä on mitoitettu oman sähkönkulutuksen mukaisesti.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko