Halvin puhelinliittymä juuri sinun käyttötarpeisiin

Mistä löytyy halvin puhelinliittymä?

Halvin puhelinliittymä eri tarpeisiin löytyy nykypäivänä helposti. Operaattorit Suomessa tarjoavat toinen toistaan kilpailukykyisempiä tarjouksia ja saatavilla on useita erilaisia liittymiä, jotka voi tilata itselleen kätevästi vaikka netin kautta. Turhasta ei kannata maksaa ja siksi on hyvä esimerkiksi omaa puhelinlaskua tarkastelemalla selvittää, mitä ominaisuuksia liittymäänsä todella tarvitsee. Kun tarvittavat ominaisuudet ovat tiedossa, uusi ja halpa puhelinliittymä löytyy helposti liittymävertailun avulla.

Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "halvin-puhelinliittyma"

Vaikka valinnanvaraa edullisissa liittymissä riittää, on hyvä ennen uuden liittymän hankintaa kuitenkin ensin kartoittaa omat tarpeet, jotta liittymä palvelee käyttöä parhaalla mahdollisella tavalla. Kaikista edullisinkin liittymätarjous voi tulla kalliiksi, jos sen ominaisuudet eivät täytä käyttäjän tarpeita ja esimerkiksi datapaketti ylittyy jatkuvasti. Toisaalta voi käydä niinkin, että hankittu paketti on aivan liian suuri ja sen käyttö ei yllä lähellekään kuukausittaista maksimia.

Tästä artikkelista selviää miten löydät halvimman puhelinliittymän eri käyttötarpeisiin.

Mikä on edullisin puhelinliittymä netillä?

Nykyään lähes kaikki puhelimen palvelut toimivat internetin kautta. Halvin liittymä netillä sopii täydellisesti henkilöille, jotka käyttävät puhelinta nettipainotteisesti ja hoitavat viestittelynsä esimerkiksi Whatsappin tai jonkin muun sovelluksen kautta. Viime vuosien aikana nettiliittymien hinnat ovat tulleet reilusti alaspäin ja samaan aikaan teknologia on kehittynyt ja kuuluvuusalueet kasvaneet.

4G-verkkoyhteys on Suomessa tällä hetkellä kaikista yleisin, mutta 5G-verkko laajenee koko ajan. Nopeimmat 5G puhelinliittymät ovat kuitenkin vielä lähes kaksinkertaisissa hinnoissa verrattuna 4G puhelinliittymiin. 4G-yhteyksillä toimiva liittymä on siis parempi vaihtoehto, jos alhainen hinta on tärkeä tekijä.

Markkinoiden halvin liittymä netillä on tällä hetkellä Moi Mobiilin Potti -liittymä, joka aikaisemmin tunnettiin nimellä Kuuden Gigan Simmi. Liittymä maksaa vain 9 euroa kuussa. Kuten nimestä jo käy ilmi, kyseinen liittymä sisältää 6 gigaa dataa. Keskivertosuomalainen käyttää 5 Gt dataa kuukaudessa, joten tämä riittää useimmille. Jos dataa tulee käytettyä kuitenkin paljon ja se on jatkuvasti päällä esimerkiksi wi-fin sijaan, on rajaton eli liittymä ilman datakattoa parempi vaihtoehto. Edullisin rajaton liittymä löytyy Elisa Saunalahdelta.

Mikä on halvin vaihtoehto ilman nettiä?

Netin käyttö on nykyään runsasta, ja suurin osa puhelimen käyttäjistä tarvitsee liittymän, jossa on myös datapaketti eli netti. On kuitenkin olemassa vielä paljon ihmisiä, jotka eivät käytä puhelimellaan nettiä lainkaan, eivätkä näin ollen tarvitse liittymään ylimääräisiä datapaketteja. Osa suomalaisista kaipaa puhelimelta vain puhelu- ja tekstiviestiominaisuuksia. Sekä DNA että Elisa tarjosivat ennen liittymiä ilman nettiä, mutta nykyään niitä ei löydy valikoimasta. Netittömän liittymän haluava voi harkita prepaid-liittymää, jossa maksetaan vain käytetyistä ominaisuuksista: netin ei tarvitse käyttää, jos sitä ei tarvitse.

Nainen, jolla on halpa puhelinliittymä, puhuu kännykkään työpöydän ääressä
Liittymän hinta tulee aina suhteuttaa käyttötarpeisiisi. Hinnaltaan halvin liittymä tulee kalliiksi, jos esimerkiksi jatkuvasti ylität siihen kuuluvan datapaketin.

Mistä löytyy edullisin mokkula?

Jos taloudessa on useampi 4G tai 5G yhteyksien käyttäjä, kätevä nettiliittymä kulkee langattomasti mokkulan eli mobiilireitittimen mukana.

Mokkulat ja reitittimet toimivat samaan tapaan kuin puhelimetkin, operaattoreiden tarjoamissa matkapuhelinverkoissa SIM-kortin avulla. Niiden toimivuus on riippuvainen alueen sijainnista ja kuuluvuudesta.

Käytännöllisin liittymä mokkulaan on pelkän nettiyhteyden omaava liittymä, rajattomalla netillä. Kaikki suomessa toimivat operaattorit tarjoavat monia rajattomia vaihtoehtoja sekä mobiililaajakaistoja, jotka on suunnattu yksinomaan reitittimille. Liittymän hinta riippuu pitkälti sen nopeudesta ja edullisin liittymä 100 megan nopeudella riittää hyvin peruskäyttöön. Pelien pelaaminen sekä videoiden ja elokuvien katselu vaatii kuitenkin usein nopeamman yhteyden, etenkin jos samaa mobiililaajakaistaa käyttää useampi henkilö samaan aikaan.

Määräaikaisessa sopimuksessa puhelinoperaattorin kanssa mobiilireititin kuuluu yleensä kuukausihintaan, kun taas kuukausihinnoittelussa sinulla tulee olla oma reititin.

Ilman liittymää ostettavan mokkulan hinta vaihtelee muutaman kymmenen euron nettitikusta mobiilireitittimiin, jotka voivat maksaa jopa pari sataa euroa. On tärkeää valita sellainen laite, joka sopii omiin tarkoituksiin. Kaikista halvimmissa mobiilireitittimissä ei ole ulkoisia antenneja, joten ne eivät välttämättä toimi hyvin siellä, missä 4G-verkon kuuluvuus ei ole parasta luokkaa.

Mikä on edullisin liittymä lapselle?

Edullista liittymää lapselle etsiessä kannattaa ottaa huomioon lapsen ikä, puhelimen käyttötarkoitus ja vertailla eri vaihtoehtoja lapsen tarpeiden mukaan. Yksi merkittävimpiä tekijöitä lapsen puhelinliittymän hankinnassa on tietenkin hinta, mutta kannattaa ottaa myös muita asioita huomioon.

On hyvä miettiä minkä kokoisen nettipaketin lapsi tarvitsee. Kaikkein halvimman puhelinliittymän lapselle tällä hetkellä tarjoaa Moi Mobiili, jonka 9 €/kk maksava liittymä sisältää 6G dataa. Tämä on yleensä riittävä määrä lapsen käyttöön.

Liittymästä kannattaa karsia kaikki ylimääräinen, jos haluaa pitää hinnan edullisena. Esimerkiksi puhepaketti ei nykypäivänä ole lapsille kovin tarpeellinen sen vähäisen käytön vuoksi. Monet operaattorit tarjoavat myös halvempia tai ilmaisia puheminuutteja perheen sisäisiin puheluihin, mikä ajaa asian lapsille tärkeiden puheluiden kannalta.

Kuukausimaksullisten liittymien lisäksi lapsen edulliseksi ensiliittymäksi voi sopia eri operaattoreiden tarjoamat prepaid liittymät.

Löytyykö perheille edullisia liittymäpaketteja?

Jotkut suomalaisista operaattoreista tarjoavat erityisesti perheille räätälöityjä tuotteita, kun taas toisilta palveluntarjoajilta paras perhepaketti löytyy yksittäisiä liittymiä yhdistelemällä.

Liittymien keskittäminen vain yhdelle operaattorille on nykyään melko hyödytöntä, sillä iso osa tyypillisen suomalaisen perheen sisäisestä viestinnnästä tapahtuu netin kautta – ei siis puhelinverkossa, jossa keskittämisestä saattaisi olla hyötyä. Usein riittää se, että jokaiselle perheenjäsenelle hankitaan edullisin liittymä, joka vastaa parhaiten käyttäjän tarpeita.

Jos perhepaketit kuitenkin kiinnostavat, on Moi Mobiili hyvä ja edullinen vaihtoehto nimenomaan perheiden kannalta, sillä sen hinnoittelu rakentuu useiden sim-korttien varaan. Yksittäisten liittymien sijaan operaattori tarjoaa tilin, johon voidaan liittää niin monta sim-korttia kuin on tarvis. Kaikki tilin sim-kortit käyttävät yhteistä nopeaa dataa, jota voi tarvittaessa myös säädellä jokaiselle kortille halutun määrän. Tämä auttaa tasaamaan käyttäjäkohtaisia eroja ja säästämään rahaa.

Mikä on edullisin vaihtoehto yrityskäyttöön?

Myös edullisten yritysliittymien etsinnässä on ensiksi hyvä tietää yrityksen todelliset tarpeet mahdollisimman tarkasti, jotta ei maksa turhasta. Omien tarpeiden kartoittamisessa ei mene kauaa ja säästöt voivat helposti olla useita kymmeniä ja jopa satoja euroja vuodessa.

Kaikki suomalaiset operaattorit tarjoavat yritykselle sopivia tai nimenomaan yrityskäyttöön räätälöityjä sopimuksia. Kovaan käyttöön voivat sopia esimerkiksi Elisan tai Dna:n ominaisuuksiltaan samankaltaiset yritysliittymäpaketit, joissa on rajaton netti sekä puhelut. Hinnat riippuvat nopeudesta ja ovat halvimmillaan 22-23 euron luokaa.

Jos liittymiä on tarkoitus ostaa yrityksen useille työntekijöille, on Moi mobiilin yritysliittymä varteenotettava vaihtoehto. Sen poolihinnoittelu muuttuu erittäin nopeasti edullisimmaksi vaihtoehdoksi kun tarve on useammalle liittymälle. Kun yritys maksaa vain yhdestä data-, viesti- ja puhepaketista, syntyy säästöjä huomattavasti varsinkin, jos työliittymiä käytetään epäsäännöllisesti.

Monesti yrittäjät joutuvat työnsä vuoksi liikkumaan Suomen ulkopuolella. Myös tällöin on hyvä, että liittymää voi käyttää edullisesti ilman suurempia yllätyskuluja. Nykyään operaattorit tarjoavat lakimuutosten takia käytännössä kaikkien liittymien yhteydessä dataa koko EU-alueelle.

Yleensä liittymien mukana tuleva EU roaming data riittää pidemmillekin matkoille EU/ETA -alueella ilman lisäkustannuksia, etenkin jos videoiden katsomiselle tai isojen tiedostojen lataamiselle ei ole tarvetta. Jos työmatkan suuntautuvat EU/ETA -alueen ulkopuolelle, tarjoavat operaattorit lisäpalveluinaan päivähinnoiteltuja datapaketteja, joiden avulla surffaaminen tulee huomattavasti halvemmaksi kuin kulutuksen mukaan.

Telian liittymät toimivat Baltiassa ja Pohjoismaissa samalla hinnoilla kuin suomessakin, joten jos työmatkat suuntautuvat suurimmaksi osaksi Ruotsiin tai Viroon, on Telian yritysliittymä silloin edullisin vaihtoehto.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat artikkelimme

Valikko